Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Α-Ω Φυτέψτε στις περιφράξεις σας Ναστούρτιο ή Καπουτσινο


Το Τροπαιολο (Tropaeοlum majus) είναι ένα ανθοφόρο μονοετές φυτό της οικογένειας Tropaeolaceae. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στη περιοχή των Άνδεων - από τη Βολιβία μέχρι την Κολομβία. Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του Τροπαιολου είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας.

Σύμφωνα με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, το Τροπαιολο (γνωστό και ως Καπουτσινος) καλλιεργήθηκε εντατικά - τόσο για τροφή, όσο και ως θεραπευτικό βοτανο - από τους Ίνκας και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα "κηπευτικά". Οι Ίνκας χρησιμοποιούσαν τα φρέσκα φύλλα του βοτανου για να περιποιούνται πληγές. Στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Ισπανία, το Τροπαιολο έφτασε κοντά στα τέλη του 15ου αιώνα από τους πρώτους αποίκους που έζησαν στην Αμερικάνικη Ήπειρο. Γρήγορα διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και έγινε ένα πολύ αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό, σε κήπους και αυλές. Το ενδιαφέρον για το Τροπαιολο "αναθερμάνθηκε" τη δεκαετία του 1950, όταν και εντάθηκε η έρευνα πάνω στα σύγχρονα αντιβιοτικά - και κυρίως μετά από την έρευνα των Winter και Willeke (1952) που φανέρωσε τις αντιβιοτικές ιδιότητες του βοτανου.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Τροπαιολο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα "φυσικά αντιβιοτικά". Σύμφωνα με τους Βοτανολόγους, όλα τα τμήματα του φυτού περιέχουν ουσίες (γλυκοσίδια) με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, το Τροπαιολο χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις μολύνσεων και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και στις περιπτώσεις δερματολογικών διαταραχών. Στη περίπτωση των δύο αυτών "διαταραχών", το Τροπαιολο φέρεται να συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων - "καθαρίζοντας" το ουροποιητικό σύστημα και καταπολεμώντας τις μολύνσεις της επιδερμίδας. 

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, το Τροπαιολο μπορεί να γίνει αφέψημα αν το αφήσετε σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένου βοτάνου για 1 "κούπα" ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Τροπαιολου την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα).

Ο πολλαπλασιασμός του φυτού γίνεται με σπόρο στις αρχές της άνοιξης σε σέρρα ή στα μέσα της Άνοιξης στον κήπο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ένα ιδανικό φυτό για αρχάριους. Μεγαλώνει απίστευτα γρήγορα και θέλει απλά κάτι να ακουμπήσει.

ΚΑΠΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Πρόγραμμα Γυμναστικής 3ης ηλικίας 2013


Ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα τρίτης ηλικίας στο ΚΑΠΗ Παλιοκάστρου.
Το πρόγραμμα άθλησης το οποίο θα περιλαμβάνει 
θα γίνεται κάθε Τρίτη-Πέμπτη στις 09.00-10.00πμ.

Υπεύθυνη προγράμματος Κυριακίδου Σοφία

Συνιστούμε όλους τους Δημότες που έχουν περάσει τα 50 να προσπαθήσουν να αθληθούν μαζί μας και να αφιερώσουν μερικά λεπτά της ημέρας στον εαυτό τους διότι:
  • Η άθληση φέρνει ευεξία
  • Βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία
  • Μειώνει τους κινδύνους αναπτυξης ασθενειών
  • Βοηθάει στον έλεγχο του άγχους, παχυσαρκίας, διαβήτη, υπέρτασης
  • Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και αποφυγή κατάθλιψης

Η ατροφία των μυων οφείλεται στην αδράνεια

Ελάτε να πάρουμε μαζί το φάρμακο της 3ης
 ηλικίας!!!

 










Πληροφορίες : 2310 690793 Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Ωραιοκάστρου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Α-Ω Δήμος Ωραιοκάστρου Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση - από μια σειρά 9 εκδηλώσεων - με γενικό τίτλο ΙΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013 - Πρόληψη, Διατροφή,Υγεία.

logo.jpg 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   25.02.2013
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση - από μια σειρά 9 εκδηλώσεων - με γενικό τίτλο ΙΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013 - Πρόληψη, Διατροφή,Υγεία. Κύριος ομιλητής ήταν ο καρδιοχειρουργός κ. Χαλβατζούλης Βασίλειος που αναφέρθηκε με τρόπο γλαφυρό και με τη βοήθεια πλούσιου οπτικού υλικού, σε όλες τις παραμέτρους της καθημερινότητας ενός σύγχρονου ανθρώπου. Ανέλυσε τις κυριότερες διατροφικές συνήθειες μας, καυτηρίασε αυτές που μας οδηγούν σε ασθένεια και ζήτησε ...1/2 ώρα περπάτημα την ημέρα !
Οι δύο κυρίες που ακολούθησαν, η κα Καλαϊτζή Ελένη, χειρούργος-οδοντίατρος και η κα Λεβέντη Φρόσω, διατροφολόγος, ανέλυσαν το θέμα της πρόληψης στην επιστήμη τους και επεσήμαναν πως στην περίοδο της κρίσης που βιώνουμε είναι σαφώς προτιμότερο και πλέον οικονομικό να προλαμβάνουμε από το να θεραπεύουμε.
Γνώμονας όλων το « παν μέτρον άριστον » και η μεσογειακή διατροφή.
Η επόμενη εκδήλωση, με τη φροντίδα πάντα του Γραφείου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής είναι στις 30/3/2013,τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
 img_9349.jpgimg_9354.jpg

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

24 Φεβρουαρίου και ώρα 6-8 μμ. στην αίθουσα "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ", Παλαιόκαστρο, η εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος ΙΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013.

http://www.oraiokastro.gr/files/118/anak2013/afisa_24-2-2013.jpg
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 6-8 μμ. στην αίθουσα "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ", Παλαιόκαστρο, η εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος ΙΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ενημερωτικές ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος που θα γίνονται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα και με γενικό άξονα: Πρόληψη- Διατροφή- Υγεία. Συμμετέχουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον καλλικρατικό Δήμο Ωραιοκάστρου.
Στην εκδήλωση της Κυριακής κύριος ομιλητής θα είναι ο χειρούργος καρδιολόγος Δρ Βασίλειος Χαλβατζούλης. Συμμετέχουν η κα Ελένη Καλαϊτζή, χειρούργος οδοντίατρος και η κα Λεβέντη Ευφροσύνη διαιτολόγος.

ΟΔΗΓΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΝΤ: Κούρεμα σε όλα τα ιδιωτικά δάνεια

«Κουρέψτε» τα χρέη των ιδιωτών για να μπορέσει η Ελλάδα να... ανασάνει. Τη σύσταση αυτή απευθύνει στην κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ώρα που περισσότερα από 500.000 ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Οι «κόκκινες» οφειλές τους ξεπέρασαν στο τέλος του 2012 τα 55 δισ. ευρώ, όταν το συνολικό χρέος τους ανέρχεται στα 227,7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι ένα στα τέσσερα δάνεια δεν εξυπηρετείται.
Το ΔΝΤ θεωρεί μονόδρομο το «κούρεμα» στο χρέος των ιδιωτών, καθώς εκτιμά ότι, όσο αυτό διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία στη χώρα, δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ανάκαμψη αλλά ούτε και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αναρτήθηκε σε www.ethnos.gr

 

2013 Φουλ... φοροφυγάδες γιατροί, τεχνίτες, δικηγόροι και εστιάτορες

Οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες είναι οι γιατροί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, όπως υποστηρίζει η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας GPO, που έκανε για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και αφορά τη γνώμη των νοικοκυριών και των εμπόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η δημοσκόπηση έγινε τον Ιανουάριο σε 1.600 νοικοκυριά και σε 1.000 μικρομεσαίους και κατέγραψε τις απόψεις για τη φοροδιαφυγή και τον τρόπο αντιμετώπισής της αλλά και τη σημασία της μικρής επιχείρησης για την οικονομία.
Ετσι τα νοικοκυριά θεωρούν ότι είναι «πολύ και αρκετά» έντονο το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στις ακόλουθες επαγγελματικές κατηγορίες:
  • Ιατρεία 88,6%.
  • Τεχνίτες (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί) 85,4%.
  • Δικηγορικά γραφεία - συμβολαιογραφεία 75,2%.
  • Εστιατόρια - ταβέρνες 57,9%.
Ακολουθούν με χαμηλότερα ποσοστά τα βενζινάδικα (44,1%), τα μικρά εμπορικά καταστήματα (37,6%) και τα σούπερ μάρκετ (17,7%).
Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα (95,7%) θεωρεί η κοινή γνώμη το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, καθώς το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμπολίτες τους (53%) φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μόλις όμως το 16,4% παραδέχεται ότι έχει φοροδιαφύγει αποκρύπτοντας εισοδήματα. Ωστόσο, το 46,3% δηλώνει ότι έχει συμβάλει στο να φοροδιαφύγει κάποιος (μη ζητώντας π.χ. απόδειξη).
Σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κοινή γνώμη πιστεύει σε ποσοστό 39,5% ότι η φοροδιαφυγή είναι «μέτρια» και το 22,1% «μικρή», ενώ μόνο το 34,9% υποστηρίζει ότι η φοροδιαφυγή από τις μικρομεσαίες είναι «μεγάλη». Ταυτόχρονα, περίπου 6 τους 10 (58,4%) θεωρούν ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρείες.
Ωστόσο, οι πολίτες αναγνωρίζουν σε ποσοστό 70% ότι η φοροδιαφυγή στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.
Νέες θέσεις εργασίας εάν μειωθούν οι φόροι
Το 74,2% λέει «όχι» στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, λέει η πλειοψηφία των πολιτών, υποστηρίζοντας πως η μείωση θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σημειώνεται πως το 74,2% των πολιτών τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο ποσοστό 64,4% πιστεύει ότι δεν θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή.
Παράλληλα, οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά με ποσοστό 67% στο ενδεχόμενο ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Σε ό,τι αφορά τη γνώμη των ίδιων των μικρομεσαίων: οι περισσότεροι κρίνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι χαμηλής επάρκειας. Παράλληλα, το ασταθές και πολύπλοκο φορολογικό σύστημα κρίθηκε από τους περισσότερους μικρομεσαίους ως η σημαντικότερη αιτία για τη μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Εξάλλου, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν αρνητική γνώμη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και πιστεύουν ότι δεν είναι πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Μετά την έλλειψη ρευστότητας, το ασταθές φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία θεωρούνται τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ενώ ακολουθούν η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων/υπηρεσιών (20,6%) και η φοροδιαφυγή (20,2%).
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Αναρτήθηκε σε :www.ethnos.gr

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

«Βηματίζοντας.. από την ανεργία στην καθημερινότητα» Success Story


της Έθελ Αγγελάτου

Μιας και οι συμβουλές, ανάμεσα σε «συντρίμμια» προσπαθειών από μεγάλο ποσοστό αναζητούντων εργασία, φαντάζουν ουτοπίες ή μακρινές παρελθοντικές πραγματικότητες... τι καλύτερο από μια βιωματική κατάθεση και ιστορία «παράδειγμα προς μίμηση»; Ο κος Χρήστος Λουκάς μοιράστηκε πρόσφατα σε κοινό και στο blog του στιγμές και σκέψεις κατά τη διάρκεια της ανεργίας του, ή καλύτερα της «ενεργής» ανεργίας του και της ευφάνταστης καθημερινότητας που τον οδήγησε στην εύρεση εργασίας. Θεωρήσαμε απαραίτητο να μας τα εξιστορήσει...

Έθελ Αγγελάτου: Ενόσω ήσασταν άνεργος, δηλώνετε πως συνάμα ήσασταν και «ενεργός». Εξηγήστε μας, πώς προκύπτει αυτός ο συνδυασμός, πώς βιώσατε την περίοδο εκείνη και τί αποκομίσατε καθ' όλη τη διάρκειά της;
Χρήστος Λουκάς: Έχοντας δει γνωστούς μου που βρέθηκαν κι αυτοί άνεργοι να "αφήνονται", όταν ήρθε η δική μου σειρά να απολυθώ, αποφάσισα να υιοθετήσω διαφορετικό πρόγραμμα. Συνέχισα να ξυπνάω νωρίς το πρωί - συνήθως λίγο μετά τις 08.00-09.00. Έτσι, είχα όλη την ημέρα μπροστά μου για διάφορες δραστηριότητες. Επιπλέον, κάθε εβδομάδα προγραμμάτιζα καταγράφοντας σε χαρτί, τί θα έκανα κατά τη διάρκειά της. Οι δουλειές αυτές, μπορεί να ήταν από τις πιο απλές (π.χ. να πάω supermarket, να καθαρίσω το σπίτι, να "ανεβάσω" διαδικτυακά μια ανάρτηση κ.τ.λ.) μέχρι τις πιο σύνθετες. Το θέμα ήταν, πως έτσι διατηρούσα έναν έλεγχο, λειτουργώντας περίπου όπως θα λειτουργούσα αν συνέχιζα να εργάζομαι. Σίγουρα, η ανεργία δεν είναι κάτι ευχάριστο. Τις πρώτες ημέρες, μέχρι να το συνειδητοποιήσω, είχα πρόβλημα στον ύπνο, στην όρεξη· δεν πίστευα ότι συνέβαινε σε μένα όλο αυτό. Ευτυχώς (ξε)πέρασα γρήγορα τα «5 στάδια της απώλειας» (μοντέλο Kübler-Ross που έχουμε αναλύσει παλαιότερα εδώ).

Λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου, αντιλήφθηκα γρήγορα την αξία του διαδικτύου. Θεωρώ ότι η χρήση του, παράλληλα με την παιδεία που έχει λάβει ο καθένας, είναι ένα κεφάλαιο που "κουβαλάει" πάντα μαζί του. Γι' αυτό το λόγο, φρόντισα μέσω αυτού του εργαλείου να ενημερώσω τον περίγυρο και το δίκτυό μου για το ότι ήμουν σε αναζήτηση εργασίας. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο, λοιπόν, είναι να μην κλείνεται κανείς στον εαυτό του, πράγμα που έκανα και απέδωσε.
Την περίοδο της ανεργίας μου, λοιπόν, προσπάθησα να την μετατρέψω σε παραγωγικό χρόνο. Συμμετείχα σε εθελοντικές ομάδες για να διατηρούμαι σε εγρήγορση και να συνεχίσω να έχω την αίσθηση ότι προσφέρω, καθώς και να γνωρίζω εκ νέου κόσμο (networking), επεκτείνοντας το δίκτυό μου. Έγινα περισσότερο ενεργός στα Social Media, ενώ συγχρόνως στήσαμε μαζί με μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν τα ταξίδια, το blogtravels.gr, ένα ταξιδιωτικό site· απ' τα πιο σημαντικά πράγματα που απασχολήθηκα εκείνο το διάστημα.
Εφάρμοσα πρόγραμμα διατροφής (γεύμα κάθε 3 ώρες) σε λιγότερο τακτική βάση, προσπάθησα να αθλούμαι τακτικά και ανέπτυξα νέες δεξιότητες (όπως η Google Adwords Campaign) που είδα ότι έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Ε.Α.: Ποιες κατηγορίες μέσων αναζήτησης εργασίας (Jobsites, Social Media, τύπος) προτιμήσατε και γιατί, προκειμένου να «εκτεθείτε» και να «προκαλέσετε» τους μελλοντικούς σας εργοδότες;
Χ.Λ.: Ασχολήθηκα κυρίως με τα διαδικτυακά μέσα. Γράφτηκα στα μεγαλύτερα JobSιtes της Ελλάδας και έχτισα προσεκτικά το προφίλ που παρέχεται από αυτά. Επίσης, ρύθμισα η λήψη των ενημερώσεων να γίνεται τις κατάλληλες ημέρες και παρακολουθούσα τις εξελίξεις.
Όσον αφορά στα social media, κυρίως ασχολήθηκα με το Linkedin. Μπήκα σε επαγγελματικά Group σχετικά με τον κλάδο που ήθελα να ασχοληθώ, εγγράφηκα σε newsletters εταιρειών, έκανα αιτήματα σύνδεσης σε headhunters... Ειδικά στο Linkedin, διαπίστωσα ότι χρειάζεται να έχει κανείς συχνή παρουσία ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του δικτύου. Παράλληλα, παρακολουθούσα ενημερώσεις γνωστών και φίλων και σε άλλα social media όπως το Twitter και το Facebook. Τέλος, λειτούργησε θετικά και η ισχυρή διαδικτυακή παρουσία μου την οποία συντηρώ, κυρίως μέσω blogs, εδώ και χρόνια. Είναι μια διαδικασία που θέλει καιρό να χτιστεί, εντούτοις πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην εταιρία που τελικά με προσέλαβαν πριν 1 μήνα, αυτή η παρουσία ήταν ένα από τα ατού, μιας και θα τρέχω παράλληλα με εξωτερικό συνεργάτη τα social media της εταιρίας.
Η ιστορία όμως, δεν τελειώνει εδώ. Στο επόμενο newsletter και συνέχεια της κουβέντας μας μαζί με τον κο Λουκά, θα πάρουμε εικόνες εναλλακτικής σκέψης που τον οδήγησαν, αντίθετα της πεπατημένης οδού που ακολουθούμε κατά την αναζήτηση εργασίας (και είναι φανερό πως πλέον δεν φέρνει αποτελέσματα), στην «έκθεση» και τέλος, την εύρεση εργασίας. Κι έχουμε δύο επιλογές. Να προσπεράσουμε τις προσπάθειές του μονολογώντας με αρνητισμό ότι αποτελεί εξαίρεση, ή απλά να μπούμε στη «θέση» του μέχρι το τέλος. Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα...

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτιδα kariera.gr, pr@kariera.gr

«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ» 17/2/2013 στο Νηπειαγωγείο Μελισσοχωρίουυ


 «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ»
 




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων Μελισσοχωρίου σας προσκαλεί την Kυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου (έναντι εκκλησίας Αγίου Γεωργίου) στη διάλεξη με θέμα:
«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ»
με ομιλήτρια την
-MSc ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ Ευγενία, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΟΑΕΕ αντί να βοηθήσει τους Ελεύθερους επαγγελματίες προσπαθεί να τους εξοντώσει

Για άλλη μια φορά θα γίνω γραφική περιγράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας που συμβαίνουν σε αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα "Ελλαδιστάν" το κατάντησαν οι πολιτικοί του 21ου αιώνα.
Το κράτος αυτό έχει ένα και μοναδικό μελλημα σήμερα, να ταλαιπωρεί τους πολίτες, να φορολογεί όποιον αναπνέει και να καταντήσει όλους τους Έλληνες που δεν ανήκουν στην κάστα των πολιτικών απατεώνες. Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες, φοροκλέφτες και κανείς μας δεν αντιδρά γι αυτή τη ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι μας.Μιλάνε για ρατσισμό προς τους ξένους, αλλά όχι για εμάς τους Έλληνες μέσα στην ίδια μας χώρα, μέσα στο σπίτι μας.

Ακούσαμε λοιπόν ότι δόθηκαν λεφτά για να στηρίξουν, για να κάνουν Ανάπτυξη.
Η Ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από το Δημόσιο, αλλά μέσα από το επιχειρην. Όμως δεν θέλουν αυτό κάποιοι. Θέλουν να φέρουν τους ξένους να κάνουν ανάπτυξη και εμάς να μας καταντήσουν δούλους.
Όλο το σύστημα γι αυτό εργάζεται μέρα νύχτα ασταμάτητα.
Το 80% που γνωρίζω σήμερα από φίλους και ελεύθερους επαγγελματίες χρωστάνε στον ΟΑΕΕ.
Κανένας δεν βγάζει χρήματα για να πληρώσει τις εισφορές του. Κι όμως αυτοί οι "καλοί πολιτικοί" όταν έρχεται η ώρα να πάρουν τις θέσεις τάζουν ανάπτυξη, βοήθεια, μικρούς φόρους και επιδόματα, λεφτά υπάρχουν, επιδοτήσεις τον ουρανό με τα άστρα.

Λοιπόν τον μήνα Δεκέμβριο 2012 ο καθε επαγγελματίας μπορούσε να πάει στον ΟΑΕΕ και να κάνει ρύθμιση οφειλών πληρώνοντας 2 δίμηνα μπροστά κοντά στα 1.500ευρω και 180ευρω κάθε μήνα έπειτα μαζί φυσικά με τις τρέχοντες εισφορές.
Του έδιναν και μια δεύτερη επιλογή όσα χρωστάς να τα κάνεις σε 18 δόσεις. Αλλά επειδή κάποιοι από εμάς χρωστάμε από 10.000ευρω και άνω και υπάρχει κόσμος που χρωστάει 20.000-40.000ευρω τον να πληρώσει κάποιος σήμερα 1.000ευρω το μήνα δόση και επιπλέον την τρέχουσα είναι αδύνατον οπότε αφήνει τα παιδιά του χωρίς ασφάλεια, όπως και τον εαυτό του, και συνάμα χρεώνεται χωρίς να εισπράτει τα δικαιώματα του. Δηλαδή από τη μια χρεωνόμαστε με πρόστιμα, τόκους και από την άλλη έρχεται αυτο το καλό κράτος της Πρόνοιας να μας αφήσει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κι όμως είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί κανείς δεν αντιδρά και κανείς δεν ξεβολευεται από τον καναπέ του.

Πήγα λοιπόν να δω τι ισχύει σήμερα με τη νέα χρονιά στον ΟΑΕΕ.
Αντί να βοηθήσουν όταν βλέπουν ότι δεν μπορεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει, τα έκαναν χειρότερα.
Τώρα η Υπηρεσία έχει βάλει στόχο να πάρει από τον κάθενα έστω 2.000ευρω τόσα τους λείπουν για να θεωρήσεις τιμολόγια ή να κάνεις οτιδήποτε.
Ζητάνε λοιπόν να πληρώσεις 3 δίμηνα χρεώνουν και 50ευρω παράβολο που πάει υπερ πίστεως και φυσικά σε ταλαιπωρούν γιατί λένε ότι δεν κάνουν την ίδια μέρα τη ρύθμιση, αλλά περιμένουν να δουν 4-5μέρες αν μπήκαν τα λεφτά στο λογαριασμό τους και μετά σου δίνουν την ρύθμιση. Εργάζονται αυτοί οι καλοί υπάλληλοι εώς τις 13.30 καθε μέρα αλλά πληρώνονται για φουλ ωράριο. Άρα για να κάνει κανείς ρύθμιση πρέπει να ταλαιπωρηθεί 2 εργάσιμες ημέρες. Και το πιο ωραίο, δεν μπορείς να κάνεις πληρωμή του λογαριασμού σε τράπεζα αν δεν έχεις λογαριασμό και εκαθαριστικό μαζί σου.
Εσύ ο επαγελματίας δεν έχεις καμία αξία. Ο δικός σου χρόνος δεν είναι πολύτιμος, δεν έχεις εσύ δουλειές, δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις.
Πρέπει μόνο να έχεις να τους πληρώνεις για να συντηρούν αυτό το σκάρτο σύστημα που χτίσανε.

Ο καθένας από εμάς ας σκεφτεί, ας βγάλει τα συμπεράσματα του, και ας τολμήσει να κουνηθεί απο τον καναπέ του γιατί ναι μεν σήμερα μπορεί ακόμα να απολαμβάνει ζέστη και θαλπωρή μέσα στο σπίτι του, αύριο δεν θα του μείνει ούτε αυτό.Ούτε ζέστη, ούτε θαλπωρή, ούτε σπίτι, ούτε επιχείρηση.

Γράφει η Κυριακίδου Σοφία


Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου για τα στρατόπεδα του δήμου μας.

Δελτίο τύπου
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου συμμετέχει εδώ και λίγο καιρό στη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.  
Όλοι γνωρίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα να μην αποδοθούν στους πολίτες από το  Υπουργείο  Άμυνας  (κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση  του αρμόδιου υφυπουργού,  Δ. Ελευσινιώτη που ανέφερε  ότι θα ανακοινωθεί «Κατάλογος 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για...

 αξιοποίηση, και θα αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας»  αλλά ακόμη και τον κίνδυνο να μπούν στο  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (γνωστό ως ΤΑΙΠΕΔ) και να πουληθούν  σε ντόπιους και ξένους «εργολάβους». Η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ότι τίποτα πλέον δεν μπορεί να επιστραφεί  πίσω.
Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Σαραμάντο Δημήτρη και τον ενημέρωσε αλλά και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε, μια και στο δήμο μας υπάρχουν 3 στρατόπεδα ανενεργά στη Λητή και ένα από την πλευρά της Καλλιθέας. Ζητήσαμε να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να ενταχθούν οι εκτάσεις αυτές στο Δήμο Ωραιοκάστρου και να χρησιμοποιηθούν ως χώροι πρασίνου και αναψυχής.
Ζητούμε από την διοίκηση του Δήμου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα το ΔΣ του συλλόγου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για  να ενημερώσει και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.
Ο Πρόεδρος
Χατζηγεωργίου Γιώργος

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου διοργανώνει συζήτηση με θέμα την ενδοσχολική βία, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου διοργανώνει συζήτηση με θέμα την ενδοσχολική βία, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Τα προβλήματα ενδοσχολικής αλλά και εξωσχολικής βίας, γίνονται κάθε μέρα πιο έντονα και καλούμαστε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Πως όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να τα φέρουμε σε δύσκολη θέση, χωρίς να τα περιθωριοποιήσουμε τα ή κάνοντάς τα επιθετικά; Πως θα τα βοηθήσουμε να βγούνε από το ρόλο του θύματος και να σταθούν δυνατά στα πόδια τους όταν όλοι γύρω τους τα βρίζουν;
Στη συνάντησή μας με την κα Ελευθερία Σπυροπούλου από το ¨ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ¨, θα αναλυθούν οι λόγοι που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές, τα αποτελέσματά τους, τρόποι υποστήριξης των παιδιών μας όταν γίνονται θύματα ή θύτες ψυχολογικής ή σωματικής βίας, αλλά και η δική μας ευθύνη.
Στη συζήτηση αυτή είστε καλεσμένοι, άσχετα με το αν το παιδί σας έχει εμπλακεί ή όχι. Το θέμα είναι, αν συμβεί, να μπορέσουμε να το χειριστούμε χωρίς να κάνουμε ¨ζημιά¨.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε.
Παρακαλώ προωθήστε.
4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, Αριστοτέλους 30, Ωραιόκαστρο.

  

Να είστε όλοι καλά.
Μάνος Παπαδάκης
info@manospapadakis.gr
τηλ: 6977593267

Α-Ω Δήλωση Ανέστη Πολυχρονίδη σχετικά με τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα

 
Φίλες και Φίλοι, Το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων «Άγιος  Παντελεήμων» βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας και προφανώς δεν ανήκει στο Δήμο Παύλου Μελά όπως ψευδώς και εκ του πονηρού αναφέρει το δημοσίευμα. Το ανωτέρω θεραπευτήριο είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και μαζί με τη μονάδα αυτιστικού παιδιού «Ελπίδα» καθώς και την «Άρσις», την οργάνωση για την κοινωνική υποστήριξη των νέων, εδρεύουν στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Τα ανωτέρω ιδρύματα του Δήμου μας, επισκέφθηκε μετά από αίτημα μας, πολυμελής αποστολή προσκεκλημένη από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη  από την Υπουργό Υγείας του Κρατιδίου της  Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, τον Πρόεδρο των Ιατρικών Συλλόγων Γερμανίας, από  καθηγητές  Πανεπιστημίου καθώς και εκπροσώπους  διαφόρων ιδρυμάτων.  Στην αποστολή μετείχε και ο Πρόεδρος των Ελλήνων Επιστημόνων του ανωτέρω Κρατιδίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την  2/11/2012, κατά την ολοκλήρωση περιοδείας  σε αντίστοιχα ιδρύματα και νοσοκομεία της Βορείου  Ελλάδας. Αυτά, έγιναν σε εθελοντική βάση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και με αποκλειστικό γνώμονα την ανάπτυξη συνεργασίας στην κατεύθυνση επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα, τα ιδρύματα στο  Δήμο μας. Περαιτέρω, μετά δύο χρόνια συνεχούς και σκληρής δουλειάς χωρίς απουσία, θέλησα  να περάσω τις εορτές κοντά στα τρία παιδιά μου που σπουδάζουν στη Γερμανία. Μάλιστα, κατά την εκεί παραμονή μου, προσκλήθηκα από το Δήμαρχο της φίλης πόλης του Ντέτμολντ να επισκεφθώ και να συμμετέχω  στις εκδηλώσεις της  έκθεσης  Ελληνογερμανικών δραστηριοτήτων ¨Ντέτμολντ και Ωραιόκαστρο¨, που πραγματοποιείται  στο χώρο του Δημαρχείου και διαρκεί από την  14/12/2012 έως την 18/01/2013. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την 7 Ιανουαρίου, τελευταία ημέρα παραμονής μου στο εξωτερικό, ενώ φυσικά δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά ο Δήμος.Ζούμε σε έναν ενιαίο Ευρωπαϊκό χώρο, όπου μεταξύ άλλων γίνονται και πολλά θετικά.  Πιστεύω στη φιλία των λαών. Επιδιώκω τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκηση και Περιφερειών. Προσωπικά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας, κόντρα στις μίζερες αντιλήψεις ορισμένων λίγων οπαδών του παρελθόντος αλλά και κόντρα στα φερέφωνα τους, που επιθυμούν να στερήσουν ευκαιρίες από την πόλη μας και από την νέα γενιά της. Στα χρόνια τους, δεν κατάφεραν να πετύχουν έστω μία διεθνή συνεργασία.  Μοναδική λαμπρή εξαίρεση ο πρώην Δήμος Καλλιθέας και ο Δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος που εγκαινίασε των ελληνογερμανικό αυτοδιοικητικό διάλογο, δέκα χρόνια πριν.

Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Μαθήματα Μουσικής Προπαιδείας Β Κύκλος

Μαθήματα Μουσικής Προπαιδείας Β Κύκλος
Μετά την επιτυχία του Α' κύκλου, ξεκινά ο Β' κύκλος μαθημάτων Μουσικής Προπαιδείας, από τα μέσα Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας, πίσω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Το πρόγραμμα αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών. Πληροφορίες - εγγραφές στο τηλέφωνο 6976 193473.

Ομιλία Ευάγγελου Φυλακτού 25/1/2013 για τον Παρθενώνα

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ 25 IAN 13
 
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 26 IAN 13
---------------------------------------------------------------------
 
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ 26 IAN 13
------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΣΙΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΑΝΘΙΔΟΥ 26 IAN 13
-------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 26 IAN 13