Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Πως θα διωξω τις σαυρες απο το εξοχικο

How to Keep Lizards Out of My House thumbnail
2013 καλοκαίρι, μια και η κρίση χειροτερεύει και πέρσυ μείναμε χωρίς διακοπές και θάλασσα αποφασίσαμε μετά απο 15 χρόνια διακοπών στη Χαλκιδική να επιστρέψουμε στα παλιά εξοχικά στη Ν. Μηχανιώνα στα οικοπεδάκια τα μη άρτια, και στα σπίτια τα λυώμενα.
Μας απόμεινε κι εμάς ένα τέτοιο σπιτάκι που ήταν ετοιμόροπο και αποφασίσαμε να το επιδιορθώσουμε για να πηγαίνουμε κανένα Σαββατοκύριακο να αλλάζουμε τις παραστάσεις τις μίζερης Θεσσαλονίκης, της άδεια Θεσσαλονίκης. Γιατί τελικά το καλοκαίρι εκεί μένουν οι μαύροι, οι πακιστανοί και οι άνεργοι. Είπαμε λοιπόν να ξεφύγουμε απο αυτές τις επιλογές και να κάνουμε κάτι πιο επικοδομητικό.
Ξεκινήσαμε λοιπόν με το καθάρισμα του κήπου που θύμιζε Τζουράσικ Παρκ.
2 μήνες παιδευτήκαμε κουραστήκαμε κόψαμε κάθε παλιό δέντρο, κλαδέψαμε, κουρέψαμε, ξεβοτανιάσαμε, κάναμε πατόφτυαρο, φυτέυσαμε λουλούδια και λαχανικά.... και ήρθε η ώρα του σπιτιού. Το σπίτι γιεμάτο υγρασία και είχε γίνει κοιτώνας ερπετών, ποντικιών φιδιών ευτυχώς δεν είδαμε.
Τα ποντίκια εντάξει έχουμε τη συνταγή της γιαγιάς Αγγελικής που ήταν και το σπίτι της το συγκεκριμένο που ανακατασκευάζουμε. Τι γίνεται όμως με τις σαύρες? Τα σαμιαμίδια. Ναι φέρνουν τύχη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ να κοιμάμαι και να περπατάνε πάνω μου.
Παρακολούθησα τις κρυψώνες τους και είδα ότι έμπαιναν απο μια ρωγμή στο ταβάνι το οποίο είχε πατάρι ξύλινο. Έτσι αποφασίσαμε να ξηλώσουμε την στέγη και να καθαρίσουμε ότι υπάρχει εκεί.
Δουλειά δύσκολη και βρωμερή. Οπλισμένοι με μάσκες και γυαλιά ξυλώσαμε την επένδυση της στέγης. Το τι βρήκαμε κάτω από τη μόνωση είναι αδύνατον να περιγράψω. Αυγά, φωλιές, ακαθαρσίες σαύρας και ποντικών, κυψέλες απο σφήγκες, αράχνες, κουκούλια .... κουβάδες ατελείωτους βγάλαμε. Οι 2 σαύρες όμως δεν λενε να αφήσουν το δωμάτιο. Τρέχουν σαν τρελλές και ψάχνουν ρωγμή να κρυφτούν.
Έψαξα στο δυαδίκτυο να βρω τρόπο να τις διώξω χωρίς να τις σκοτώσω αλλά στα ελληνικά side δεν βρήκα τίποτα αξιόλογο.
Κάποιοι μου είπαν ότι είναι άκακες και να τις πιάσω να τις βγάλω έξω. Αν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι η φωλιά που μεγάλωσαν είναι βέβαιο ότι θα ξαναγυρίσουν.
Άρα πρέπει να βρω έναν συγκεκριμένο τρόπο να δράσει άμμεσα.
Τα εντομοκτόνα λένε ότι τις απωθούνε, όπως και η γάτα τις κυνηγά. Τέλος το άσπρισμα που κρατά το σπίτι καθαρό τις απωθεί. Τέλος κάποιος γράφει σε ξενα side ότι τα κέλυφη αυγών στο παράθυρο τις διωχνουν όπως και τα φτερά παγωνιού.

Επιπλέον πρεπει να αφαιρέστε τα υπολείμματα σκουπιδιων από τις εισόδους του σπιτιού σας.  
Οι σαύρες κρύβονται σε σωρούς ξύλων, γλάστρες, εργαλεία κηπουρικής και άλλα αντικείμενα. Λιγότερες κρυψώνες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα θα μειώσει την πιθανότητα σαύρες επιβουλής μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: