Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

A-Ω Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών στο Ωραιόκαστρο 2012

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκαστρου ανακοινώνεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Δευτέρα 17-12-2012    10 πμ – 9 μμ
Τρίτη 18-12-2012      10 πμ – 9 μμ
Τετάρτη 19-12-2012   10 πμ – 9 μμ
Πέμπτη 20-12-2012   10 πμ – 9 μμ
Παρασκευή 21-12-2012 10 πμ – 9 μμ
Σάββατο 22-12-2012   10 πμ – 6 μμ
Κυριακή 23-12-2012   10 πμ – 6 μμ
Δευτέρα 24-12-2012 (παραμονή) 10 πμ – 6 μμ
Τρίτη 25-12-2012 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 26-12-2012 ΚΛΕΙΣΤΑ
Πέμπτη 27-12-2012 10 πμ – 9 μμ
Παρασκευή 28-12-2012 10 πμ – 9 μμ
Σάββατο 29-12-2012 10 πμ – 6 μμ
Κυριακή 30-12-2012 ΚΛΕΙΣΤΑ
Δευτέρα 31-12-2012 (παραμονή) 10 πμ – 6 μμ
Τρίτη 1-1-2013 ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 2-1-2013 ΚΛΕΙΣΤΑ*

* σε αντικατάσταση της Κυριακής 23/12/2012

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
                                                           
Δ/νση     : Βας.Γεωργιου 23 & Τραπεζούντος   Ωραιοκαστρo   Ταχ.κωδικας : 57013
Τηλ.   : 3210-696516     Fax   : 2310-694932     Email: e.s.oraio@gmail.com

1η Δεκεμβριου το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Εθελοντών & Φίλων Άρσις Ωραιοκάστρου


Α-Ω Προσοχή η ΔΕΗ ξηλωνει ρολόγια σε επιχειρήσεις και σπίτια

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις αποξήλωσης ρολογιών της ΔΕΗ από επιχειρήσεις, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά απέστειλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Αρθρούρο Ζερβό, σχετική επιστολή.
Ο Σύλλογος μιλά για ανυπολόγιστο πλήγμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη διακοπή ρεύματος και ζητά από τη ΔΕΗ σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία να επιδείξει τον κοινωνικό της ρόλο και να εξαντλήσει τα όρια της ανοχής της, μέσω διακανονισμών.
Θα διερευνηθούν τα στοιχεία με προσοχή απαντά η ΔΕΗ και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να επιλύονται τέτοιου είδους προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι καταγγελίες όμως για αποξήλωση υπάρχουν και σε οικίες, με καθυστερημένους και απλήρωτους λογαριασμούς. Σε λίγο η μισή Ελλάδα δεν θα έχει ρεύμα....

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ




Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                          
 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη και ο αγιασμός όλων των δραστηριοτήτων του Κέντρου Πνευματικής Διακονίας της Ενορίας μας.
Στο κτίριο του Πνευματικού μας Κέντρου (πίσω από τον Ι. Ναό) λαμβάνουν χώρα οι εξής δραστηριότητες:
·       Εικαστικές Ομάδες
·       Μουσική Προπαιδεία
·       Γυναικεία Χορωδία EY CHORALIS
·       Κοινωνικό Φροντιστήριο
·       Παιδικές και Νεανικές Συνάξεις
·       Ομιλίες – Συζητήσεις Πνευματικού ενδιαφέροντος
·       Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής
Ακόμα:
·     Εκδηλώσεις Λόγου
·     Πολιτιστικές και Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις
·     Σεμινάρια
·     Κύκλοι Μαθημάτων Οικιακής Οικονομίας
Από τη νέα χρονιά προγραμματίζονται καινούργιες δράσεις και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, πάντα με γνώμονα την ποιότητα.
Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Η παρουσία σας θα μας γεμίσει με χαρά και κουράγιο για τη συνέχεια!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012

Αγαπητοί μας Ενορίτες,
Στις 15 Νοεμβρίου ἀρχίζει ἡ νηστεία τῶν Χριστουγέννων. Η τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου κατά την διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγένων ειναι μιά αξιόλογη λειτουργική και πνευματική εμπειρία και η συμμετοχή σας σ΄αυτό αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία.
Καθημερινά 8-9:30 π.μ. θα τελείται η Θεία Λειτουργία, στο Ναό της Παναγίας και στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου (τις Κυριακές, στη Θ. Λειτουργία, θα ανακοινώνεται το αντίστοιχο...
πρόγραμμα της εβδομάδας), ενώ τις Παρασκευές, το βράδυ, 9:30-12:30, θα τελείται Αγρυπνία στο Ναό της Παναγίας.
Το Ιερό Σαρανταλείτουργο γίνεται στο Ναό μας κάθε χρόνο τη Σαρακοστή προ των Χριστουγέννων, με καθημερινή μετοχή χριστιανών αδελφών μας. Στο ιερό Σαρανταλείτουργο οι ενορίτες μας προετοιμάζουν τα προσφερόμενα δώρα και συμμετέχουν στη θεία Κοινωνία, ενώ στην Ιερά Πρόθεση μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδελφών μας. Η Εκκλησία μας, μνημονεύει καθημερινά όλους τους αδελφούς μας και ιδιαίτερα εκείνους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις.
Παρακαλούμε να ζητήσετε από το νεωκόρο ή τους εφημερίους τον ειδικό φάκελο για να γράψετε τα ονόματα σας ( υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως). Το φάκελο στη συνέχεια συμπληρωμένο παρακαλούμε να τον επιστρέψετε στον Ιερό Ναό.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Κατά την περίοδο των σαράντα ημερών από την εκκλησία μας έχει οριστεί να νηστεύουμε και να προετοιμαζόμαστε αναλόγως για να ζήσουμε ευφρόσυνα τις άγιες ημέρες του Δωδεκαημέρου.
Το Σαραντάημερο, ή μικρή Σαρακοστή, όπως είναι γνωστή η νηστεία των Χριστουγέννων, δεν έχει την αυστηρότητα της Μεγάλης Σαρακοστής. Αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου και λήγει στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκειά της δεν καταλύεται το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά. Αντίθετα, για τις πρώτες τριάντα τρεις ημέρες της, (που συμβολίζουν τα χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού), δηλαδή μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, έχουμε κατάλυση ιχθύος όλες τις μέρες, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.Το ψάρι επίσης καταλύεται στη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου, οποιαδήποτε ημέρα και να πέσει.Από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου καταλύεται μόνον το λάδι, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Την πρώτη ημέρα της νηστείας (15η Νοεμβρίου) καθώς και την τελευταία ημέρα της (24η Δεκεμβρίου), παραμονή Χριστουγέννων, τηρείται αυστηρή νηστεία. Βεβαίως, το θέμα της νηστείας αφορά τη δύναμη του καθενός (ασθένεια, λήψη φαρμάκων κ.λ.π.) και ρυθμίζεται σε συνεργασία με τον πνευματικό.


ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Βαδίζουμε προς τα χειρότερα με την πολιτική που ακολουθείται από τη Νέα Δημοκρατία.



Ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να κάνει τεκμήριο το παιδί σε κάθε ελληνική οικογένεια? 
Το σκέφτηκε αυτό Έλληνας πολίτης συνταγματολόγος? Ήταν ένας ή πολλοί? Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα είναι στην εξουσία και μας διοικούν.
Αυτοί οι άνθρωποι ωθούν τις πολυμελείς οικογένειες στην αυτοκτονίαΕίναι οι ίδιοι που διώχνουν τους έλληνες από την πατρίδα τους, που αφανίζουν σιγά σιγά τον πολιτισμό μας τα ήθη και έθιμα, την αξιοπρέπεια μας.
Αυτοί οι άνθρωποι τώρα πρέπει να χάσουν την εξουσία από τα χέρια τους γιατί είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό ελληνικό σύνολο.
Αυτοί οι άνθρωποι λύκοι που εμφανίζονται χαμογελαστοί ως σωτήρες της Ελλάδος και βγάζουν λεφτά ματωμένα από το αίμα μας πρέπει σήμερα να χάσουν την δύναμη τους.
Είναι γεγονός ότι οδήγησαν την χώρα και τους Έλληνες σε αδιέξοδο. Η προδοσία και το ψέμα συνεχίζεται και «το λεφτά υπάρχουν» εξακολουθεί να διαιωνίζεται με άλλα λόγια. Το ψέμα που δεν τελειώνει ποτέ. Βλέποντας ότι ο Έλληνας θέλει να πιστεύει σε παραμύθια εξακολουθούν το ίδιο βιολί. Έλληνες μην ελπίζετε σε ανάκαμψη, μην ευελπιστείτε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Έχουμε πόλεμο σιωπηλό. Έχουμε κατοχή οικονομική.
Ετοιμαστείτε θα μας πάρουν τα σπίτια μας. Το συμφώνησαν πριν τις εκλογές. Θα μείνουμε στους δρόμους. Θα μείνουμε χωρίς ρεύμα, θα μείνουμε όλοι χωρίς δουλειά.
Δυστηχώς και αυτοί είναι ίδιοι, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους. Οι άλλοι φορούσαν Versaze κουστούμια και αυτοί Boss.
Όσοι επένδυσαν σε φωτοβολταικά για ένα καλύτερο αύριο δυστυχώς θα πρέπει να τα ξεπουλήσουν όσο όσο για να γλιτώσουν τους φόρους, διότι αυτά που θα εισπράττουν θα είναι λιγότερα από αυτά που θα πρέπει να πληρώσουν.
Όποιος προσπαθεί να γίνει αγρότης στο χωράφι του για να επιβιώσει θα τον σταματήσουν γιατί δεν θέλουν να έχουμε παραγωγή δική μας. Δεν θέλουν να επιβιώσουμε, συμφώνησαν να μας αφανίσουν. Θέλουν να είμαστε δούλοι και καταναλωτές των γερμανικών και γαλλικών προϊόντων. Δεν θα μπορεί ο αγρότης να καλλιεργήσει χωράφι γιατί δεν θα είναι ανταγωνιστικός. Τα χωράφια θα τα εκμεταλλευτούν οι Γερμανοί με φωτοβολταικά και όχι οι Έλληνες.
Δεν θέλουν την Ελλάδα με Έλληνες κατοίκους. Θέλουν απλά την Ελλάδα να την εκμεταλλευτούν αυτοί οι ξένοι, χωρίς τους ανθρώπους της, χωρίς εμπόδια, προσπαθούν να μας εξοντώσουν με κάθε τρόπο με κάθε μέσο.
Έχουμε πόλεμο αδέλφια ξυπνήστε….Θα μείνουμε όλοι ξυπόλυτοι και ξεβράκωτοι χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Δεν θα μπορούμε να συντηρήσουμε τις ιδιοκτησίες μας τις περιουσίες μας.
Μόνο με εξέγερση θα αλλάξει το τοπίο. Μόνο αν όλοι ενωθούμε. Μόνο αν καταλάβουμε ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου. Δεν μας ενδιαφέρει όλους εμάς που δεν παίρνουμε λεφτά από το Δημόσιο. Εμείς πεινάσαμε νωρίτερα 2-3χρόνια.Εχουμε συνηθίσει τη λιτότητα. Αν δεν πεινάσουν και αυτοί δεν θα καταλάβουν γιατί πράγμα φωνάζουμε τόσο καιρό. Αν δεν ζοριστούν να πληρώσουν το ρεύμα τους και το δάνειο τους, το φαί των παιδιών τους δεν θα νοιαστούν ποτέ να κάνουν επανάσταση μαζί μας.
Όλοι θα πρέπει να περάσουμε από τα δύσκολα για να ενωθούμε και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο.
Μας θέλουν εξαθλιωμένους, μας θέλουν πεινασμένους μας θέλουν χωρίς αξιοπρέπεια χωρίς ηθικούς φραγμούς κλεφτές, απατεώνες, φονιάδες, εμπόρους ναρκωτικών, φοροφυγάδες, να σκοτώνουμε τον διπλανό μας για την επιβίωση μας.
Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Όλοι μαζί πρέπει να τους σταματήσουμε.
Το καζάνι βράζει κοχλάζει αλλά ακόμα δεν ξεχύνεται. Για να κάνει υπερχείλιση θα πρέπει να διωχτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να φτάσει ο μισθός 300ευρω.Τότε θα γίνει ο εμφύλιος τότε  γίνει η εξέγερση. Όμως τότε φίλοι μου αναρωτηθείτε θα έχετε δυνάμεις να πολεμήσετε, ή από την πείνα θα λιποθυμάτε στους δρόμους. Τότε θα είναι αργά.....

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Α-Ω Μην αγοράζετε ΝΙΚΕ από παζάρια και λαικές.


Πέρσυ τέτοια εποχή στην κατάσχεση εκατοντάδων προϊόντων μαϊμού προχώρησαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας. Συγκεκριμένα...από τις εξορμήσεις της δημοτικής αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, έγιναν συνολικά 300 κατασχέσεις και τρεις προσαγωγές, ενώ τα κατασχεθέντα προϊόντα οδηγήθηκαν στο σπαστήρα του δήμου Θεσσαλονίκης, (στο Ωραιόκαστρο) όπου και καταστράφηκαν παρουσία αντιπροσώπου του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Δυστηχώς φέτος δεν είδαμε κάτι τέτοιο αντίθετα οι μαιμούδες στα παζάρια και στις λαικές στα πεζοδρόμια από μαύρους και πακιστανούς, τσιγγάνους και αρκετούς Έλληνες αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμούς.

Δυστηχώς τα παπούτσια που αγοράζετε 20-40ευρω και φαίνονται καλά αντίγραφα μοντέλα εμφανίσημα ΝΙΚΕ ADDIDAS και ότι άλλο είναι προϊόντα από ανακυκλωμένα λάστιχα, ληγμένα και δεν θα σας πάνε ούτε 2 μήνες, χώρια που καταστρέφετε τα πόδια σας και θα γιεμίσετε μύκητες από τα απαγορευμένα υλικά. 

«Ωραιόκαστρο στα FM» ... στους 100,6 !


«Ωραιόκαστρο στα FM» ... στους 100,6 !

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει τη δική του φωνή... και  την ακούτε κάθε Δευτέρα από τις 14:00 έως τις 15:00 μέσα από Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τους 100,6.
-        Γνωρίζουμε το Δήμο μας ...
-        Ενημερωνόμαστε σχετικά με αυτόν ...
-        Ρωτάμε όσα μας ενδιαφέρουν ...
-    Συζητούμε όσα μας προβληματίζουν και τοποθετούμαστε για όσα μας αφορούν ...
-        Προτείνουμε ιδέες και σκέψεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας ...

Παρουσιάζει η Κατερίνα Μπελαντώνα
Συντονιστείτε ... !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΥΜΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ωραιόκαστρο, 08/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΥΜΟΥ
Στο πλαίσιο ανάληψης ενεργειών για την αντιμετώπιση της ακαταλληλότητας του νερού η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου προχώρησε ήδη στην τοποθέτηση ειδικών φίλτρων αντιβακτιριακών, καθαρισμού νιτρικών αλάτων και συγκράτησης στερεών υπολοίπων στο συγκρότημα τριών κτιρίων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, στο κτίριο ΚΑΠΗ  καθώς και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου.
Ελήφθησαν νέα δείγματα από τις παροχές όπου τοποθετήθηκαν φίλτρα και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν το νερό ως απολύτως κατάλληλο.
Επιπλέον, στη θέση Τσούκες πραγματοποιείται διερευνητική γεώτρηση για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες. 

Έφυγε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κυρός Μάξιμος


Εκοιμήθη σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μάξιμος. 
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κυρός Μάξιμος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο "Lozenets" της Σόφιας, ενώ πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 98 του χρόνια.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης άφησε την τελευταία του πνοή στις 03.50 τα ξημερώματα, ενώ σε λίγη ώρα η Ιερά Σύνοδος θα...
κάνει επίσημη ανακοίνωση που θα ταφεί.
Ο μακριστός Πατριάρχης γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1914 στο ορεινό χωριό Όρεσακ.
Αποφοίτησε από το σχολείο στο χωριό του και σε ηλικία 27 ετών εκάρη μοναχός σε γειτονικό μοναστήρι.
Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, ενώ το 1944 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.
Από το 1950 μέχρι το 1955 υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Μετοχίου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στη Μόσχα.
Στις 30 Δεκεμβρίου 1956 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βρανίτσης.
Στις 30 Οκτωβρίου 1960 εξελέγη Μητροπολίτης Λοβτσού.
Στις 4 Ιουλίου 1971 εξελέγη Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης Βουλγαρίας, διαδεχόμενος τον προκάτοχό του Κύριλλο.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του, η Εκκλησία της Βουλγαρίας θεωρείται ότι έγινε μια από τις πιο συντηρητικές Εκκλησίες, καθώς συμμετέχει μόνο στους διαλόγους που διεξάγονται μεταξύ των ορθοδόξων και έπαυσε να διαλέγεται με τους καθολικούς ή τους προτεστάντες.
Γράφει ο Αιμιλίος Πολυγένης

H Ελλάδα πεθαίνει η Βουλγαρία ανεβαίνει


Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Πετριτσι διαπίστωσα πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα και πόσο ανεβαίνουν οι γειτονικές Βαλκανικές χώρες.
Ένα μέρος της ευθύνης εκτός των πολιτικών έχουμε κι εμείς.
Εμείς πηγαίνουμε και αφήνουμε τα χρήματα μας εκεί και το συνάλλαγμα για να κερδίσουμε 5-10 ευρω θεωρώντας ότι ψωνίζουμε φτηνά.
Συγκεκριμένα μια και υπάρχει έξαρση στην αγορά ξυλολέβητων,σομπών με ξύλα, πέλετς και όλα αυτά τα ενεργειακά προιόντα που κυκλοφορούν τώρα και μας φαίνονται φτηνά και που σε λίγο θα φορολογηθούν και αυτά.
Οι σόμπες που έχουν εδώ τα μαγαζιά είναι Βουλγάρικες. Πωλούνται σήμερα από 120-350ευρω.
Στην Βουλγαρία τα ίδια προιόντα έχουν 30ευρω πιο κάτω. Δηλαδή όσο η βενζίνη να πάτε και να αφήσετε τα λεφτά σας στους Βούλγαρους, να τους κάνετε πλούσιους και την Ελλάδα φτωχότερη. Τα λαχανικά που πουλάνε σχεδόν έχουν τις ίδιες τιμές με τα δικά μας με ελάχιστες διαφορές.
Έχει γιεμίσει ο τόπος με ΚΑΖΙΝΟ που απέξω έχουν ελληνικές επιγραφές για να τραβήξουν τους Έλληνες. Ότι προϊόν πουλάνε ρούχα παπούτσια είναι κινέζικο ή μαιμού επώνυμο. Μποτάκια που αγοράσαμε πριν 2 χρόνια κάποτε σε ταξίδι δεν μας πήγαν ούτε μήνα. Έσπασαν οι πάτοι από κάτω.Καταλήγουμε λοιπόν σε αυτό που έλεγαν οι παλιοί "το φτηνό το πληρώνεις ακριβά".
Στα Duty Free που πιστεύετε ότι πάτε και ψωνίζετε φτηνά έχουν χαμηλής ποιότητας προιόντα και από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στην Ευρωπαική Ένωση δεν έχουν αφορολόγητα όπως ήταν κάποτε.
Τα τσιγάρα έχουν κάτι λεπτά πιο φτηνά. Λέω τώρα αν ο καπνός ο χύμα κάνει εδώ 3,5ευρω εκεί είναι 2,70ευρω.
Τα Ταξι που περιμένουν τους Έλληνες εκεί στα σύνορα έχουν στο ταξίμετρο 2-3ευρω/χμ ενώ μέσα στη Βουλγαρία είναι 1ευρω/χμ.
Περιμένουν τους Έλληνες για να τους ξηλώσουν τις τσέπες. Έχουν κάνει την έρευνα αγοράς τους όλοι οι μικροεπαγγελματίες στα σύνορα της Βουλγαρίας και κρατούν τις τιμές τους πολύ κοντά στις Ελληνικές.

Οπότε συνιστώ προσοχή. Προσοχή που αφήνετε τα λεφτά σας.

A-Ω γεώτρηση στο ΔΔ Δρυμού, στην θέση Τσούκες

Άμεση ήταν η ενέργεια του Δήμου Ωραιοκάστρου, και ιδιαίτερα της ΔΕΥΑΩ, μετά την ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του νερού λόγω νιτρικών στο ΔΔ Δρυμού. 
Έτσι ξεκίνησε εδώ και τρεις ημέρες να γίνεται μια νέα γεώτρηση στη θέση Τσούκες. Ελπίζουμε να βρεθεί άμεσα κατάλληλο νερό και να δώσει λύσει στο χρόνιο πρόβλημα που έχει το ΔΔ Δρυμού.  

geotrisi1
Αναρτήθηκε: http://www.mygdonia.gr

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βαφτισμένες ελληνικές ντομάτες έχει η αγορά στην Ελλάδα


Με ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας που φτάνουν στην Ελληνική αγορά ως Ελληνικές έχουν γεμίζει οι πάγκοι των λαϊκών αγορών, σύμφωνα με καταγγελία του Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών, που ενημέρωσε μάλιστα με επιστολή του τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτσαρή.
Η ανησυχία στα Φιλιατρά και σε άλλες περιοχές που παράγουν ντομάτες είναι μεγάλη αφού οι παράνομες Ελληνοποιήσεις αφήνουν τα δικά τους προϊόντα απούλητα.
Στην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και ο γραμματέας Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος ζητούνται αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης.
Η επιστολή που βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας θερμοκηπίου, μιας καλλιέργειας με πολύ μεγάλο κόστος. Όμως οι λαχαναγορές της χώρας μας έχουν γεμίσει από ντομάτες Σκοπίων – Αλβανίας από το τελωνείο των Ευζώνων κ.λ.π. και καταλήγουν στους πάγκους λιανικής πώλησης σας Ελληνικές.
Ντομάτες οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και με φυτοφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την Ε.Ε. Κατόπιν αυτών ζητάμε να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης. Ο Έλληνας Αγρότης δεν αντέχει άλλο να θησαυρίζουν κάποιοι (καρτέλ – εισαγωγείς – λιανοπωλητές) εις βάρος του και εις βάρος των καταναλωτών».


Αναρτήθηκε: http://olympia.gr/2012

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΑΥΣΤΡΙΑ

Εποχιακή Εργασία στην Γερμανία και στην Αυστρία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                  Εργασία στην Γερμανία και στην Αυστρία


Η Υπηρεσία EURES του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες EURES της Γερμανίας και Αυστρίας οργανώνουν εκδήλωση για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο τουριστικό τομέα στην Γερμανία και την Αυστρία κατά την χειμερινή περίοδο.

Εκ μέρους των Γερμανών και Αυστριακών εργοδοτών αναζητείται προσωπικό για τα παρακάτω επαγγέλματα:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΜΑΓΕΙΡΕΣ/ CHEFS
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ
ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ
Οι εργοδότες είναι από ξενοδοχεία και εστιατόρια διαφόρων κατηγοριών και προσφέρουν μικρής και μεγάλης διάρκειας συμβόλαια εργασίας.


Προϋποθέσεις:

-       Ολοκλήρωση των σπουδών ή δύο χρόνια εργασιακή εμπειρία σ’ ένα από τα  παραπάνω επαγγέλματα,

-       Απαραίτητα Καλή γνώση της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ γλώσσας,

-       Βασικές γνώσεις της Αγγλικής γλώσσας.

Ενδιαφέρεστε? Ελάτε στις 6 Νοεμβρίου 2012 από τις 10:00 έως 17:00  

στο ΡΟRTO RETHYMNO (Σικελιανού και Βενιζέλου 52Α) στο Ρέθυμνο


και στις 8 Νοεμβρίου 2012 στo Capsis Hotel (Μοναστηρίου 18) στην Θεσσ/κη με το βιογραφικό σας (σε μορφή Europass) στα γερμανικά για να συνομιλήσετε με εκπρόσωπο των εργοδοτών.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Για Θεσσ/κη:              Στοιχεία επικοινωνίας:
                                       Σύμβουλος EURES Γιαννέλης Δημήτρης
                                       Mail: gr01ea31@oaed.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
                                       Τηλ: 2310 543850

Για Ρέθυμνο:            Σύμβουλος EURES Κουτάκη κατερίνα
                                     Mail: gr01ea25@oaed.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
                                     Τηλ: 28310 55008

Και στο www.oaed.gr : EURES (EΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)

1ο Φεστιβάλ Από-Δράση(ς) αποτελεί μια πρωτοβουλία των 15 Μοτοσυκλετιστικών Συλλόγων του Ν. Θεσσαλονίκης αφιερωμένο στα παιδιά του Θεραπευτηρίου Θ.Χ.Π. Αγίου Παντελεήμονος. Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο Φεστιβάλ Από-Δράση(ς) αποτελεί μια πρωτοβουλία των 15 Μοτοσυκλετιστικών Συλλόγων του Ν. Θεσσαλονίκης αφιερωμένο στα παιδιά του Θεραπευτηρίου Θ.Χ.Π. Αγίου Παντελεήμονος.
Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο Block 33 (περιοχή σφαγεία Θεσ/νικης) ελάτε να απολαύσετε μοτοβόλτες με όλων των ειδών τις μηχανές, συναυλίες, χορευτικά, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα! 
Με είσοδο μόλις 5 ευρώ οι 15 Μοτοσυκλετιστικοί Σύλλογοι διοργάνωσαν και σας προσφέρουν ένα αλλιώτικο απόγευμα για να το απολαύ
σουμε μαζί.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών στα πλαίσια της ζωής τους μέσα στο ίδρυμα. Ελάτε να περάσουμε μαζί τα κοινωνικά τείχη που έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ τις σχέσεις.
Οι μοτοσυκλετιστές σας δίνουν τη σκυτάλη!


ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΟΧΟΥ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΜΗΧ/ΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
AFRICA TWIN CLUB ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
CHOPPER RIDERS CLUB ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
FAZER CLUB ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
FREERIDERS ΚΑΒΑΛΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
HAYABUSACLUB Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
KING RIDERS GOLD WING CLUB ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
MACEDONIAN WARRIORS HELLAS ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
VESPA CLUB ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
WEST SIDE SALONICA ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Α-Ω Σπιτικό λουκούμι. Φτιάχνω μόνη στο σπίτι


ΥΛΙΚΑ
1/4 κούπας κορν-φλαουερ
1,5 κούπα νερό
1,5 κούπ ζάχαρη
1,5 κουταλιά σούπας χυμό φρούτου
1κουταλιά σούπας λεμόνι
άχνη για πασπάλισμα

Ρίχνουμε όλο τα υλικά πλην του φρούτου σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5-7λπετά προσθέτουμε το φρούτο και το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 40λεπτά.
Αφού πασπαλίσουμε ένα ταψάκι με κορν-φλαουερ για να μην κολήσει ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. πασπαλίζουμε και απο πάνω με κορν-φλαουερ. Τέλος κόβουμε κύβους και πασπαλίζουμε με άχνη.
Χρησιμοποιείστε όποιο φρούτο θέλετε αλλά σαν το τριαντάφυλο δεν έχει. εκεί θα χρησιμοποιήσετε αρωμα τριαντάφυλο. Μπορείτε να βάλετε μέσα και ξηρούς καρπούς.

Είναι το ιδανικό συνοδευτικό με τον ελληνικό καφέ σας ή κρασάκι, ή ρακί ή σαμπάνια.