Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Α-Ω Σπιτικές Ελιές φτιαχνω μόνη στο σπίτι


Αφού πέρασαν οι εορταστικές μέρες ήρθε η ώρα νοικοκυρές να ανασκουμπωθούμε.
Βάλτε λοιπόν τις ποδιές σας και με γνώμονα το λαϊκό ρητό "η καλή νοικοκυρά πριν πεινάσει μαγειρεύει και ξεκινήστε.

Θα κάνουμε τις δικές μας σπιτικές ελιές και θα έχουμε για 2 χρόνια.Μια και φέτος είχαμε πολλές ελιές σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που τις χτύπησε ο δάκος.
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για 2 χρόνια γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Που θα βρούμε ελιές? Στις λαϊκές αυτή τη στιγμή και όλο το μήνα πουλάνε με 2ευρω το κιλό πράσινες  ωραίες μεγάλες. Νομίζω ότι για μια οικογένεια από 3-6 κιλά είναι καλά. Αν θέλετε απλά να δοκιμάσετε την τύχη σας συστήνω να κάνετε για πρώτη φορά 2-3 κιλά.


Ελιές Πράσινες (Γλυκύτατες) σε μπουκάλι νερού η Coca Colas

  • 1 κιλό πράσινες ελιές
  • 3 κουταλιές ξύδι για κάθε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό για κάθε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου.
    Πως τις κάνουμε:
  1. Πλένουμε καλά τις ελιές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν στο τρυπητό.
  2. Βάζουμε μία μία ελιά στο πλαστικό μπουκάλι. Ενδιάμεσα, ρίχνεται κάποιο μυρωδικό, όπως τούφες μαραθόσπορου, φρέσκο θρούμπι ή θυμάρι, δενδρολίβανο.
  3. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) χοντρό αλάτι σε κάθε πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου.
  4. Γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό.
  5. Μετά βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ξύδι  και κλείνουμε καλά το πλαστικό μπουκάλι.
  6. Αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 3,5 μήνες το μπουκάλι
  7. Μετά από 3,5 μήνες οι ελιές είναι έτοιμες και δεν χρειάζονται καθόλου να τις ξεπικρίσουμε.
  8. Προσοχή.Όταν ανοίξουμε το μπουκάλι μετά από 3,5 μήνες θα το ανοίξουμε σιγά σιγά για να φύγει ο αέρας. Μόλις πάμε να το ανοίξουμε σχηματίζεται αφρός από το ξύδι, γι΄αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε το μπουκάλι σιγά σιγά για να φύγει ο αέρας και να μην πεταχτούν οι ελιές με πίεση από το μπουκάλι.
  9. Είναι πεντανόστιμες και καθόλου αλμυρές. Τις βάζουμε σε ένα δοχείο με λάδι


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Α-Ω Ελλάδα από ψηλά 2012. "Greece from the air 2012" Δείτε την Ελλάδα μας σε λίγα λεπτά


Γι αυτό μας ζηλεύουν όλοι.....
Ενα από τα πιο καλογυρισμένα video για την Ελλάδα, κάνει τον γύρο του Internet τον τελευταίο καιρό, αφού είναι γυρισμένο σε υψηλή ανάλυση (HD) με εκπληκτικά πλάνα από ελικόπτερο από όλη την Ελλάδα, με μία πολύ ωραία μουσική επένδυση...!

Δημοτικό Σχολείο Δρυμού εορτή για το έπος του 40


Αν ήμουν εγώ......Μητροπολίτης πραγματικός 'Ελληνας και έκανα την Λειτουργεία στον Άγιο Δημήτριο το 2012


Αν ήμουν Μητροπολίτης πραγματικός 'Ελληνας πραγματικός που λειτουργούσα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για την ημέρα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, και ζούσα όλο αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη θα διέκοπτα την "Λειτουργεία" εώς ότου οι Θεσσαλονικείς να μπουν μέσα στο Ναό.
Διότι η Θεσσαλονίκη ανήκει στους κατοίκους και όχι στον "πρόεδρο της Δημοκρατίας" "στον πρωθυπουργό  και όλους τους άλλους "επισήμους" που τους βλέπαμε από την τηλεόραση να χαριεντίζονται και να κάνουν χειραψίες μέσα στο Ναό ενώ ο κόσμος ήταν έξω εξορισμένος, για να μην φωνάξει, για να μην εκφραστεί.
Θα έπαιρνα θέση απέναντι στο ποίμνιο και όχι απέναντι στην εξουσία.
Διότι ο Πολιούχος της Πόλης εόρταζε  για τους πιστούς και όχι για τους επισήμους που κλείσανε τους δρόμους και αποκλείσανε τους πιστούς να μπουν μέσα στο Ναό. Ποια η διαφορά από τη δεκαετία του 1967-1974 με την εφαρμογή του Στρατιωτικού Νόμου, που ο κόσμος κρυβόταν και κυκλοφορούσαν τα τανκς.

Χωρίσανε εκείνη την ημέρα τους πεινασμένους και αγανακτισμένους από τους χορτασμένος και καλοντυμένους.
Υπάρχει μεγαλύτερη ρατσιστική ενέργεια από αυτήν που έκανε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι παρατρεχάμενοι..... Όμως κατηγορούν όλους τους άλλους για ρατσισμό χωρίς να κυτούν στον καθρέφτη.
Ευλογούν καθημερινά τα γένια τους και τα χαϊδεύουν κορδώνονται μπροστά στις τηλεοράσεις, πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό σε συνέδρια και μας ξεπουλάνε και μετά ως Σωτήρες γυρνάνε πίσω για να μας καυχηθούν.

"Είμαστε κοντά στην νίκη" μας είπε ο Σαμαράς εκείνη τη μέρα που γιορτάζαμε τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, αλλά για ποια νίκη μιλάει δεν μας εξηγεί.
Μας καθησυχάζουν να μην αντιδρούμε γιατί θα έρθει ανάπτυξη.
Δεν μας λέει όμως ότι η Ανάπτυξη θα είναι για τους άλλους τους ξένους, τους κλέφτες και τοκογλύφους. Για όλους τους υπόλοιπους απλά μας περιμένει μια θέση μισθωτού με 250 ευρω και μια μίζερη ζωή φτώχειας κατάντιας και λιτότητας και πείνας.
Οι πράξεις τους απερίγραπτες. Τα ψέμματα τους δεν έχουν τελειωμό.Το ξεπούλημα και η προδοσία τους δεν θα τελειώσουν ποτέ, αν δεν βρεθεί κάποιος να τους σταματήσει.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Εορτής του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη το 2012.
Τρίζαν τα κόκαλα και του Αγίου και των προγόνων μας εκείνη την ημέρα με αυτά τα χάλια μας.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

"Επέτειος του ΟΧΙ" 2012 Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή επεισοδίων αρχίζουν στις 11 το πρωί οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων,
Για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν επιστρατευθεί περίπου 2.000 αστυνομικοί. Όπως προαναφέρθηκε, θα διαμορφωθεί «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου θα επιτρέπεται να πλησιάσουν μόνο όσοι έχουν επίσημη πρόσκληση ή ειδική διαπίστευση (για τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, θα υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα πετά πάνω από την πόλη κατά την διάρκεια της παρέλασης, ενώ από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού θα πραγματοποιούν περιπολίες.
Στόχος των μέτρων είναι η αποφυγή τυχόν αποδοκιμασιών, ανάλογων των περσινών, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παρακολουθήσει την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.
Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ισχυρή και δεν θα επιτρέπεται στο κοινό να πλησιάσει στην εξέδρα των επισήμων.
Φέτος οι παρελάσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα η παρέλαση θα είναι μικρότερης διάρκειας.

Αναρτήθηκε ethnos.gr

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι Τούρκοι μας περνάνε για "ζητιάνους" που ζητιανεύουμε στα φανάρια

Ωραιοκαστρίτης μας περιγράφει:

27/10/2012 πήγαινα στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης προσπαθώντας να πάω στον Άγιο Δημήτριο.
Δεν κατάφερα να φτάσω ποτέ. Ήταν αποκλεισμένα τα πάντα. Γύρισα πίσω.

Στο φανάρι του Βαρδαρίου έχω μπροστά μου 2 αμάξια με τούρκικες πινακίδες.
Οι ζητιάνοι των φαναριών τρέχουν να ζητήσουν χρήματα.
Ο 1ος τραβά χειρόφρενο  βγαίνει από τα αμάξι και απλώνει το χέρι του κοροϊδεύοντας και γελώντας και μιμείται τους ζητιάνους στο 2ο αμάξι. Δεν κατάλαβα τι είπαν, όμως η γλώσσα του σώματος έλεγε ότι κορόιδευαν τους Έλληνες που κατάντησαν "ζητιάνοι"........ασχέτως αν αυτοί στα φανάρια μπορεί να είναι Πακιστανοί, Ρουμάνοι ή ότι άλλο. Η εντύπωση που κάναμε σε κάποιον που μπήκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν ότι η Ελλάδα ζητιανεύει στα φανάρια.


Εγώ αυτό δεν το ανέχομαι. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Λόγο ημέρας, λόγο κρίσης ακόμα δεν το ξεπέρασα.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

A-Ω Οκτωβριος 2012: Με τον ερχομό του τσίρκου στη Θεσσαλονίκη εξαφανίζονται τα σκυλιά


Ήταν ο μοναδικός Δήμος του πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια σταθερά δέχονταν τσίρκο με ζώα στην περιοχή του.

Μετά από σχετική αίτηση που έκανε η Συντονιστική Επιτροπή των Φιλοζωικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευκαρπίας, εκδόθηκε απόφαση, και η οποία είναι προς τιμήν τους, που απαγορεύει την εγκατάσταση και λειτουργία Τσίρκο με ζώα εντός των διοικητικών ορίων του συγκεκριμένου Δήμου.

Όμως το Τσιρκο είναι πάλι εδώ. Και καταγγέλουμε ότι :

ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ (ΣΚΥΛΙΑ-ΓΑΤΕΣ)
 Είναι γνωστό ότι από όπου περνούν τα τσίρκο εξαφανίζονται τα αδέσποτα, σκύλοι και γάτες. 

ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ;;;;

Αγιος Δημήτριος 2012. Εορτασμός στημένος.Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει! Για άλλη μια φορά απόκλεισαν τον κόσμο από τον Εορτασμό του Αγίου Δημητρίου ο Σαμαράς ο Παπούλιας και οι "επίσημοι"


Από το φόβο τους μήπως υπάρχουν "Έκτρωπα", μια και τα ΜΜΕ εδώ και μέρες άρχισαν να ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που έρχονται, και ο κόσμος αρχιζει να μιλάει για γρήγορες εκλογές, διέταξαν και αποφάσισαν να εορτάσουν μόνοι τους φέτος την Ιερή Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου της Πόλης.


Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν θα είναι σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κάρολος Παπούλιας, στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου που σήμερα γιορτάζει.Μέσα στο Ναό… θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία, αλλά από έξω θα παραβρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί που θα φρουρούν τον χώρο., για να μην υπάρξουν έκτροπα και όταν βγουν οι επίσημοι θα υπάρχει κόσμος που θα τους "χειροκροτήσει" και δεν θα τους λιντζάρει.
Η οδός Αγίου Δημητρίου είναι αποκλεισμένη από νωρίς το πρωί, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραταγμένες γύρω από τον Ιερό Ναό και στις κάθετες οδούς, με στόχο την αποτροπή πρόσβασης τυχόν ομάδων που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο μαζικά, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί σωματικοί έλεγχοι στους γύρω δρόμους.
Στο ίδιο μοτίβο και η επέτειος του ΟΧΙ, την Κυριακή. Χιλιάδες αστυνομικοί θα ξεχυθούν στην Θεσσαλονίκη για να «αποστειρώσουν» τον χώρο των επισήμων και να διαλύσουν πριν αρχίσουν τυχόν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.
Θέλουν η περσινή επέτειος… απλά να ξεχαστεί. Το 2011 είχε ματαιωθεί η στρατιωτική παρέλαση αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε θιχτεί από τα έκτροπα που έγιναν και από τις προσβολές που άκουσε, οπότε είχε φύγει.

Α-Ω Θεσσαλονίκη 2012 "100 χρόνια επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από 1912"


Η γιορτή του πολιούχου ΆγιουΔημητρίου συνδυάζεται με την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, το 1912.

Οι δύο βαλκανικοί πόλεμοι στις αρχές του 20ου αιώνα έδωσαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να διεκδικήσει και να κατακτήσει ορισμένα πάλαι ποτέ δικά της εδάφη, επεκτείνοντας σημαντικά τη μεθοριακή της γραμμή. Μεταξύ των πιο σπουδαίων κατακτήσεων συγκαταλέγεται η Θεσσαλονίκη, η «φυσική πρωτεύουσα» της Μακεδονίας: μία πόλη με αξιοσημείωτη στρατηγική θέση, η οποία ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία των Ελλήνων. Ωστόσο, η απελευθέρωση της πόλης κάθε άλλο παρά μία εύκολη υπόθεση ήταν. Παράλληλα με την Ελλάδα, η Βουλγαρία κινούταν απειλητικά προς τη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να εισέλθει πρώτη στην πόλη: γεγονός που πιθανότητα σήμαινε ότι η Θεσσαλονίκη θα περνούσε από την οθωμανική στη βουλγαρική κατοχή. Τελικά, κάτω από την πίεση του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο ελληνικός στρατός υπερέβαλλε εαυτόν, έκαμψε τις όποιες αντιστάσεις συνάντησε στο δρόμο του και μπήκε πανηγυρικά, το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

A-Ω Η Ηγεσία του Ελληνικού κράτους σε ρόλο Σουλειμάν Μεγαλοπρεπή.Έκλεισαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου πριβέ. Η ντροπή του Έλληνα. Του απαγόρευσαν να εορτάσει τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.


Έκλεισαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου πριβέ. Άλλη μια ντροπή για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς. Τους απαγόρευσαν να εορτάσουν τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 2012.
Η Χούντα της τωρινής πολιτικής σε όλο της το Μεγαλείο.
Τη μια βρίζουν  τον Σουλειμαν το Μεγαλοπρεπή και την άλλη τον μιμούνται
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Ιερό Ναό. 
Το πρωί της Παρασκευής φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι στις 11 το πρωί θα παραστούν στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.
Κάθε άλλο παρά εορταστική είναι η ατμόσφαιρα γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει περιμετρικά την εκκλησία, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.
Η είσοδος στο ναό απαγορεύεται αυστηρά, ενώ  για να ανάψει κάποιος ένα κερί πρέπει  να έχει πρόσκληση και να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς πριν μπει στην εκκλησία.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Α-Ω Κοινωνικά παντοπωλεία στη Θεσσαλονίκη


Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκη (Μ.Α.Ζ.Ι)
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 4
Τηλέφωνο: 698.411.4725
Ιστοσελίδα Facebook 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2313304000-1-2313304035
υπεύθ. κα Υφαντίδου 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης 
Διεύθυνση: Αγίου Παντελεήμονος 10 και Αγνώστου Στρατιώτη (Πάρκο Δημαρχείου)
Τηλέφωνο: 2313302300-301

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης 
Διεύθυνση: Σεφέρη & Ίμβρου 25,
Τηλέφωνο: 231063026441-2310671100
υπευθ. κα Χαλκιά

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης 
Διεύθυνση: Βότση 15 & Δελφών, ρούχων & ένδυσης, , τηλ.
Τηλέφωνο: 2310729260
υπευθ. Κα Τσολάκη 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Καπετάν Χάψα 37
Τηλέφωνο: 2310466555-466610
υπεύθ. κος Γρηγόρης Ντότσης 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Μοναστηρίου 124,
Τηλέφωνο: 2310534543 - 552775
Το 3ο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στη Θεσσαλονίκη  δημιούργησε ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ως στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  

"Μπουτίκ" των φτωχών
Διεύθυνση: Ολύμπου 64, γωνία με Βενιζέλου
Ωράριο: 9-1 κάθε πρωί -και Σάββατο- και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 5-7.

Α-Ω Δωρεάν φοίτηση στο Δημοτικό κέντρο Μουσικής και χορού Θεσσαλονίκης "Υποτροφίες"

Υποτροφίες για δωρεάν φοίτηση στο Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού
Το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του δήμου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, προγράμματα υποτροφιών σε καλλιτεχνικούς τομείς, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. 
Οι πρώτες ακροάσεις θα γίνουν σήμερα και αφορούν στα επίπεδα σπουδών κατωτέρας, μέσης και ανώτερης τάξης του πιάνου. Εντός των επομένων δύο μηνών θα πραγματοποιηθούν και νέες ακροάσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως και θα αφορούν επιπλέον καλλιτεχνικούς τομείς.

Επίσης από το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέχεται δωρεάν φοίτηση στα τμήματα μουσικής προπαιδείας και αρμονίου για ένα έτος.

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα της γραμματείας του Κέντρου, 2310 311600 και
2310 522000      .





Αναρτηθηκε: http://olafree.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5249.html

Α-Ω "Γιορτή κάστανου στο Λιβάδι Θέρμης" 4/11/2012

Άφθονο κρασί και κάστανα στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης
Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης , η γιορτή του κάστανου, μια θαυμάσια πρωτοβουλία την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών.

Εδώ και 15 χρόνια με το τέλος της συγκομιδής του κάστανου, οι κάτοικοι έχουν καθιερώσει την γιορτή, που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές της, ως το εφαλτήριο για να μπορέσει η περιοχή να αναπτυχθεί σε συνδυασμό με άλλες δράσεις.

Τη μέρα αυτή διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες, κάστανα και κρασί.

Στην κεντρική πλατεία  του χωριού την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 12:00, με χορευτικά συγκροτήματα και την παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Τζιαρού.

Από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κυματίζει η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία


Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130… κιλών (!) κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.
Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.
Μέχρι το 1998 το ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, επιφάνειας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων μικρότερη από την ελληνική.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΡΣΑΪΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ


του Ηλία Ακριτίδη

 02/12/2007, εφημερίδα ΠΡΙΝ

Η Ερσαϊα Ακριτίδου γεννήθηκε το 1934 στο Μεσσόβουνο (ΚΡΕΜΙΤΣΑ). Ήταν το τρίτο παιδί του Παύλου και της Κλωνάρας Παραστατίδη. Ο πατέρας Παύλος, παρατσούκλι (Τσαχούρτς), πρόσφυγας από το χωριό ΣΑΡΓΕΡΙΝ του Πολεμονιακού Πόντου  της περιοχής ΑΠΕSH και η μητέρα της Κλωνάρα (Τσινίκα) από το χωριό ΝΤΕΡΜΕΝΤΑΣΙΝ της ίδιας περιοχής, και οι δυο γονείς της Κασέλας έχασαν τους συντρόφους τους στο δρόμο της προσφυγιάς και είχαν από ένα παιδί .

Α-Ω Νεες ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ για τους επαγγελματίες


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012
Αρ. πρωτ : Φ2 Α 1404

Προς
Ομοσπονδίες μέλη ΕΣΕΕ
Έδρες τους

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4087/2012 (ΦΕΚ 196Α), το άρθρο 3 του οποίου παρέχει νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, μεταξύ άλλων και προς τον ΟΑΕΕ.
Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30/6/2012 ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, αναστολή αναγκαστικών μέτρων κλπ. Η ένταξη στην ρύθμιση θα εξασφαλίσει ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθενείας, ασφαλιστική ενημερότητα και δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία.
Συγκεκριμένα, παρέχονται οι εξής δυνατότητες:


1.   Προσωρινός Διακανονισμός (άρθρο 3 παρ. α του ν. 4087/2012)
Προϋποθέσεις:

28η Οκτωβρίου 2012 Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1912-2012 100 ΧΡΟΝΙΑ"


ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 06:45 ΈΩΣ ΤΙΣ 07:00, ΕΠΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ.
Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 07:30.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"ΑΛΑΝΤΙΝ" θεατρική παράσταση στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ από 4 Νοεμβρίου 2012 κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί



ΑΛΑΝΤΙΝ

Σκηνοθεσία ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ
Μετάφραση - Διασκευή ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
από 4 Νοεμβρίου 2012
κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί


Το «Θέατρο Κολοσσαίον» παρουσιάζει την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ», βασισμένη στα παραμύθια της Ανατολής «Χίλιες και μια Νύχτες»,.

Ιπτάμενα χαλιά, παζάρια της Ανατολής, σπηλιές γεμάτες θησαυρούς, μαγικά λυχνάρια όλα ζωντανεύουν σ’ ένα από τα λίγα έργα της Παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχουν συγκινήσει τόσο την ανθρώπινη φαντασία και έχει μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη όλων.

Μια θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, μυστήριο, μαγεία, χιούμορ, χορό, ζωντανή μουσική, τραγούδι που θα μαγέψει και θα κερδίσει τις καρδιές όλων.

Τη μαγευτική εκδοχή της ιστορίας αυτής, σκηνοθετεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά σημαντικά έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο φημισμένο Κρατικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στη Μόσχα και έχει σκηνοθετήσει τον «Κλέφτη της Βαγδάτης», την «Ορχήστρα» του Ζαν Ανούιγ κ.α. Την ποιότητα της νέας αυτής διασκευής του έργου υπογράφει ο Φώτης Σπύρος γνωστός από τις σειρές «Κόκκινο δωμάτιο», «Δύο Ξένοι», «Περί ανέμων και υδάτων» κ.α.

Μια ευρηματική παράσταση που μετουσιώνεται σε γιορτή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και όχι μόνο θεατών σε όλη την διάρκεια της, με τη μαγεία, τη μουσική, τις χορογραφίες, τα τραγούδια , το χιούμορ και τα ειδικά εφέ.

Το έργο μιλά για την ανθρώπινη θέληση, την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Με την υπομονή και την επιμονή ο καθένας μπορεί να κερδίσει τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του. Μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί .

Ένα συναρπαστικό έργο που πρέπει να δείτε.
Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα
Μετάφραση-Διασκευή: Φώτης Σπύρος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Αργυριάδης
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Οικονόμου
Φωτισμοί : Γιώργος Ζήγκας
Επεξεργασία εικόνας – Video: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Σαβρανίδου
Παίζουν: Βαγγέλης Δαλλές, Σεβαστή Δονσούζη, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα Παντελίδου, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός .

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Οικογενειακό 3 ατόμων και άνω: 8€ ανά άτομο
Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά : 8€
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Βασ. Όλγας 150, 2310 834996
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας : m.6947 70 69 72, 6945 97 83 40
e-mail: loutzioudim@medialine.gr

Α-Ω Ωραιόκαστρο ο Δήμος οργανώνει Σεμινάρια πολιτικής άμυνας - προστασίας 2012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΕΝ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Α.Τ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΘΕΜΑ:  Σεμινάρια πολιτικής άμυνας - προστασίας

Στα πλαίσια εκτέλεσης του Ν.Δ. 17/1974, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί τακτικό σεμινάριο πολιτικής άμυνας - προστασίας από ώρες 16:30 έως 20:00. Θα κληθούν ομιλητές από το Γ Σώμα στρατού, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από το Εκάβ. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παραχώρηση της αίθουσας του ΚΑΠΗ του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, στο Παλαιόκαστρο, επί της οδού Καραϊσκάκη. Τέλος σας ενημερώνουμε πως από την υπηρεσία μας θα κληθούν προς παρακολούθηση δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου, παρά ταύτα όμως το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς παρακολούθηση από τον οποιοδήποτε. 

Α-Ω Πλήρες πρόγραμμα παρέλασης 28ης Οκτωβρίου 2012 σε όλο τον εννιαίο Δήμο Ωραιοκάστρου

ΑΝΟΙΧΤΑ τα Καταστήματα του Δήμου Ωραιοκάστρουτην ημέρα 26ης Οκτωβρίου 2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σας ενημερώνει ότι τα Καταστήματα του Δήμου Ωραιοκάστρου θα είναι Ανοιχτά σύμφωνα   την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ότι αφορά την ημέρα 26ης Οκτωβρίου

26ης Οκτωβρίου 2012 είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης) (24/10/2012)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σας ενημερώνει για την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ότι αφορά την ημέρα 26ης Οκτώβριου .


Ορισμός της 26ης Οκτωβρίου 2012 ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης) (24/10/2012)

      Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα (έγγραφο υπ’ αριθμ. 16/Γ/ΟΙΚ/5251/19-10-2012), ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2012, Επέτειος της απελευθέρωσης της πόλεως της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους Θεσσαλονίκης (πρώην Δήμος Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας), Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Κορδελιού-Εύοσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (πρώην Δήμοι Συκεών, Αγίου Παύλου, Νεάπολης & Πεύκων), Παύλου Μελά (πρώην Δήμοι Σταυρούπολης, Πολίχνης & Ευκαρπίας), και Πυλαίας – Χορτιάτη (πρώην Δήμοι Πανοράματος, Πυλαίας & Χορτιάτη).
     Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες οι οποίες προβλέπονται στα άρθρα 7 & 9 του Β. Δ. 748/1966.

Α-Ω Ψεκασμοί Chemtrails από αέρα εδώ πριν 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη. Έρχονται οι ανακοινώσεις των μέτρων



Το δυσάρεστο είναι ότι κάποιοι δεν το παραδέχονται και θέλουν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους.
Το ευχάριστο από την άλλη είναι πως καθημερινά ο κόσμος αφυπνίζεται, ενημερώνεται και ψάχνεται σχετικά με το ''παιχνίδι'' που παίζουν οι παγκοσμιοποιητές πίσω από την πλάτη του, επηρεάζοντας σε βάθος χρόνου την υγεία  και τον τρόπο ζωής του. 

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Φτιαξτε τα δικά σας διακοσμητικά εργα απο κλαδιά η ξυλα θαλάσσης


Ωραιόκαστρο "κάντε ανακύκλωση" Ανακοίνωση Δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου

   
Ανακυκλώνω σήμερα! Βελτιώνω την ποιότητα της ζωής μου αύριο!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου αποτελεί μια όαση οξυγόνου στην βεβαρημένη ατμόσφαιρα από τους καθημερινούς ρύπους. 
Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκίνησε με τον πρώην Δήμο Καλλιθέας και πλέον συνεχίζεται περιλαμβάνοντας και τις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας. 

Ελάτε να καθαρίσουμε τη ζωή μας από τα σκουπίδια, κάνοντας Ανακύκλωση!


Η Ανακύκλωση σήμερα, θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους μας αύριο. Οφέλη στην ποιότητα της ζωής αλλά και την τσέπη μας.

Με την Ανακύκλωση: 


› Μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των αστικών αποβλήτων που πρέπει να μεταφερθούν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
› Μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία. 
› Συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.
› Η Ανακύκλωση προσφέρει οικονομική ανακούφιση στον Δήμο μας, στο σπίτι μας. Η ταφή των απορριμμάτων κοστίζει ακριβά. Με την ανακύκλωση μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία οικολογικής συνείδησης. 

Η εφαρμογή της ανακύκλωσης αφορά:
το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό, το γυαλί και το λευκοσίδηρο και θα γίνεται με διαλογή στην πηγή (στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, στο σχολείο).

Ακόμη, σε όλα τα νοικοκυριά, θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και ειδικός σάκος όπου θα εναποθέτονται τα ανακυκλώσιμα υλικά. 
Στο σύνολο του Δήμου Ωραιοκάστρου θα τοποθετηθούν κατάλληλοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης χωρητικότητας 1.100 λίτρων, όπου οι πολίτες θα αδειάζουν το ανακυκλώσιμο περιεχόμενο των ειδικών σάκων τους.

Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, θα γίνεται από ειδικά απορριμματοφόρα προκειμένου να μην αναμιγνύονται και ρυπαίνονται από τα οργανικά απορρίμματα. 


Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου,
Δημήτρης Σαραμάντος

Ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου


Ευχαριστήρια Ανακοίνωση

του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντου 

Αγαπητοί συμπολίτες,
 
Άξια συγχαρητηρίων είναι η συμμετοχή των μαθητών της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Οι μαθητές συνέβαλαν στον έρανο που πραγματοποιήθηκε περνώντας από τις γειτονίες του Δήμου και πουλώντας ειδικά κουπόνια...

Την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών αλλά και την θερμή υποστήριξη που έδειξαν οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, συγχαίρω ως Δήμαρχος και ως συμπολίτης σας. Τα νέα παιδία δείχνουν το δρόμο σε όλους μας. Το δρόμο του ανθρωπισμού, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατατέθηκε  επ΄ ονόματι του Δήμου Ωραιοκάστρου, στον τραπεζικό λογαριασμό του φορέα.

Στηρίζουμε με όλη μας την αγάπη το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενδυναμώνοντας τον προσωπικό αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά συνάνθρωποι μας.


       Με εκτίμηση
Δημήτρης Σαραμάντος
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Άκαρπη η προσπάθεια πρωτοβουλία του συλλόγου λαϊκής συνέλευσης για την μετονομασία του χωριού μας από Μεσαίο σε Νέα Κοτύωρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου, με πρωτοβουλία και πρόταση του συλλόγου, η λαϊκή συνέλευση για την μετονομασία του χωριού μας από Μεσαίο σε Νέα Κοτύωρα ή από Μεσαίο σε Μεσαίο-Νέα Κοτύωρα.

Η ομιλία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου Θεόδωρου Αμανατίδη ο οποίος ανέλυσε όλο το ιστορικό της διαδρομής που έκαναν οι πρώτοι κάτοικοι που ήρθαν στο Μεσαίο από την περιοχή των Κοτυώρων. Και αφού ανέλυσε τους λόγους για τους όποιους ήταν λάθος οι ονομασίες Μεσιό το 1933 και Μεσαίο το 1947, ακολούθησε δεκαπεντάλεπτη προβολή ιστορικού και φωτογραφικού υλικού  από την περιοχή των Κοτυώρων. Κατόπιν το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι και απεφάνθησαν στην πλειοψηφία τους αρνητικά και για τις δύο προτάσεις αυτές με το επιχείρημα ότι γεννήθηκαν στο Μεσαίο και αναγνωρίζουν μόνο αυτό το όνομα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου μετά από αυτήν την εξέλιξη κι αφού είδε και την αδιαφορία των υπολοίπων κατοίκων να παρευρεθούν στη συνέλευση για να εκφράσουν τις απόψεις τους, όσον αφορά τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, θεώρησε ότι η συζήτηση για το όνομα έληξε εδώ.



Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γεν. Γραμματέας



 Αμανατίδης Θεόδωρος                                                                            Αμανατίδου Θ. Σοφία

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Α-Ω Ψάχνετε παλιές ξύλινες πόρτες-παράθυρα για διακόσμηση ή ντεκόρ? Δημιουργήστε τέχνη με παλιά αντικείμενα

Παλιά αντικείμενα αξίας από παρελθόν, παλιά παράθυρα από σπίτια πού κατεδαφίστηκαν κι έχουν ''μια δική τους ιστορία να περιγράψουν'' παλιές πόρτες, ξύλα πού ξεβράζει η θάλασσα που τα έχει δώσει μοναδικά σχήματα και γενικά η αγάπη για το παραδοσιακό κυρίως μας δίνουν κάθε φορά την έμπνευση για να δημιουργήσουμε κάτι ιδιαίτερο κάτι πού  γίνεται μόνο μία φορά και μόνο άρα είναι μοναδικό κομμάτι μοναδικό έργο.


Κάντε τώρα τις δικές σας συνθέσεις με φαντασία:


Κομμάτια ξύλου που θα κάνετε αγιογραφίες επεξεργασμένα έτοιμα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΛΙΩΝ ΞΥΛΩΝ:
1)Απο πόρτα μασίφ πωλείται ταμπλάς πόρτας 0,23 Χ 2,00μ ξύλινος περίπου δεκαετίας '70 ιδανικό για διακόσμηση ή ζωγραφική ή ράφι διακοσμητικό. Λουστραρισμένο από τη μια πλευρά σε χρώμα καρυδιάς τιμή 120ευρω (μπορεί να κοπεί και σε 2 τεμάχια)

2)Απο πόρτα μασίφ πωλείται ταμπλάς πόρτας 23Χ 1,05μ ξύλινος περίπου δεκαετίας '70 ιδανικό για διακόσμηση ή ζωγραφική ή ράφι διακοσμητικό. Λουστραρισμένο από τη μια πλευρά σε χρώμα καρυδιάς 90ευρω

3)Πόρτα μασίφ δρυινη πωλείται 0,85Χ2μ  ξύλινη παλιά  περίπου δεκαετίας '70 ιδανικό για διακόσμηση ή ζωγραφική ή ράφι διακοσμητικό. Λουστραρισμένο από τη μια πλευρά σε χρώμα καρυδιάς με παραθυρόφυλο (παλιά σιδεριά) 380ευρω

4) Παραθυρόφιλο  δρυινο πωλείται 0,80 Χ 0,69  ξύλινο παλιό  περίπου δεκαετίας '70 ιδανικό για διακόσμηση ή ζωγραφική ή ράφι διακοσμητικό, βάση γα τραπεζάκι. Τριμμένο με 4τζάμια 100ευρω

Τηλεφωνείστε τώρα 6907860582 για πληροφορίες
Θεσσαλονίκη περιοχή Ευόσμου.




Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πόντιοι σηκώστε κρατήστε το κεφάλι και τα χέρια ψηλά 8ο Φεστιβαλ Ποντιακων χορών 2012


Πυρρίχιος





Λόγοι που μου… αρέσει η οικονομική κρίση!


Η κρίση είναι γεγονός για τους περισσότερους Έλληνες πλέον και πολύ σύντομα θα γίνει και για τους υπαλλήλους του δημοσίου που θα δουν το μισθό τους να πέφτει στα τάρταρα, είναι θέμα χρόνου.
Όλοι εμείς που κάνουμε υπομονή κοντά 4 χρόνια, και έχουμε ξεράνει το παξιμάδι για ώρα ανάγκης και για τα χειρότερα ίσως έχουμε προσαρμοστεί και αρχίζουμε πλέον να το διασκεδάζουμε.
Έχουμε κόψει κάθε τι περιττό, έχουμε ξεπεράσει την κατάθλιψη, έχουμε φιλοσοφήσει τη ζωή και έχουμε στύψει το μυαλό μας να επιβιώσουμε. Ψάξαμε τρύπες και προσφορές για να ζούμε πιο φτηνά και αναρωτηθήκαμε πολλές φορές μα καλά αυτό το πληρώναμε 4-5 φορές στην αξία του, τι λεφτά έβγαζαν όλοι στην καμπούρα μας.Έχουμε περάσει και με 200ευρω και με 300ευρω το μήνα και πιστέψτε με ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες.

Οπότε ας σκεφτούμε αισιόδοξα και ας δούμε λόγους που η κρίση μας κάνει καλό.

Η οδός με τις περισσότερες στροφές

Perierga.gr - Lombard Street
Perierga.gr - Lombard Street

Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο μεταξύ  των οδών Hyde και Leavenworth. Η οδός Lombard είναι γνωστή ως o «δρόμος με τις περισσότερες στροφές στον κόσμο» ( για την ακρίβεια ο πιό ¨στροφώδης¨ δρόμος).
Ουσιαστικά αποτελείται μόνο από στροφές, 8 τον αριθμό, που δημιουργήθηκαν για να μειωθεί η κλίση του δρόμου καθώς βρίσκεται στην απότομο πλαγιά ενός λόφου. Το όριο ταχύτητας στο τμήμα αυτό είναι μόλις 5 μίλια/ώρα (8 km/h).
Bλέπουμε λοιπόν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο.Πρέπει να επισημάνουμε ότι εκτός από τις στροφές που κάνανε την οδό διάσημη είναι εξαιρετικά όμορφη, με πολύ πράσινο και παρτέρια γεμάτα πολύχρωμα άνθη.

Αναρτήθηκε:http://perierga.gr/2011/

Α-Ω ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 28/10/2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ) ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 
ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Ώρα 10:00π.μ.: Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο
Ώρα 10:15π.μ.: Πανηγυρικός της ημέρας εντός της εκκλησίας από την εκπαιδευτικό του  
                          2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κα. Ολυμπία Κοτσαμπασοπούλου.
                       
Ώρα 10:45π.μ.: Ηρώο Ωραιοκάστρου-Κατάθεση στεφάνων:
- Από τη Δημοτική Αρχή (θα καταθέσει ο Δήμαρχος)
- Από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  κ. Θεόδωρος Τσακαλίδης,
- Από το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου ο Αρχιφύλακας κ. Θεοφάνης Παντούσης,
- Από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο κ. Αναστάσιος Ιωαννίδης,
- Από την Ένωση  Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο  κ. Βασίλης Πολίτης,
- Εκ μέρους όλων των Σχολείων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου καταθέτει
το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου,
- Από τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη,
- Εκ μέρους όλων των Σχολείων Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου καταθέτει
το 2οΛύκειο Ωραιοκάστρου,
- Από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, κα Νικολέτα Μούρτζιου,
- Από το Σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «ο Ερωτόκριτος» ο Πρόεδρος κ. Σπύρος
Χρηστινάκης,
- Από τον Αθλητικό Σύλλογο Κεραυνό Ωραιοκάστρου, κα Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου,
- Από τον Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου ο κ. Γιώτης Παπαδόπουλος,
- Από την Αθλητική Ένωση Ωραιοκάστρου ο Πρόεδρος κ. Αστέριος Μπάτος,
- Από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ωραιοκάστρου και Ηλιουπόλεως «Αετοί της Μικράς Ασίας»,
η Πρόεδρος κα. Ματίνα Καβάσιλα.
- Από την οικογένεια Βασίλη Τομπάζη – Δωρητών του Μνημείου η κα. Τομπάζη Νικολέττα


Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ώρα 10:00π.μ.: Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο,
Ώρα 10:15π.μ.: Πανηγυρικός της ημέρας εντός της εκκλησίας από  τον εκπαιδευτικό του
                           2ου Δημοτικού  Παλαιοκάστρου, κ. Δημήτριος Φράγκος.
Ώρα 10:30π.μ.: Ηρώο Παλαιοκάστρου – Κατάθεση Στεφάνων:
- Από τη Δημοτική Αρχή ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου κ Ανέστης Πολυχρονίδης,
- Από την Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου κ. Γώγος Στυλιανός,
- Από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ο κ Δημήτριος Καλώνης,
- Εκ μέρους των Σχολείων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Παλαιοκάστρου, του Δήμου Ωραιοκάστρου,
καταθέτει  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου,
- Από το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου,
- Από την Ενοριακή Νεανική Εστία «΄Αγιος Αθανάσιος» Παλαιοκάστρου,
- Από τον «ΕΜΑΣ Φίλιππος» Παλαιοκάστρου,
Υπεύθυνη για την κατάθεση στεφάνων ορίζεται η κα. Ζωή Κοντονάσιου.

Ενός λεπτού Σιγή
Εθνικός Ύμνος
   
Μετά την κατάθεση στεφάνων οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου,
του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, θα προσέλθουν στην οδό Κομνηνών
(κεντρική οδός Δημαρχείου, στο ύψος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ) για την παρέλαση.


ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
-Ώρα 11:15 π.μ.  Παράταξη των τμημάτων παρέλασης των σχολικών μονάδων και φορέων της
πόλης στην οδό Κομνηνών (κεντρική οδός Δημαρχείου) για την παρέλαση.
Αφετηρία παρέλασης : οδός Κομνηνών – (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
-Ώρα 11:30 π.μ. Παρέλαση ενώπιον της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών επισήμων επί της οδού
Κομνηνών συνεχίζοντας έως την οδό Υψηλάντου στροφή αριστερά έως την οδό Αριστοτέλους και
πάλι αριστερά με τελικό προορισμό το προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.
Στην παρέλαση τα τμήματα θα έχουν την εξής σειρά:
- Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ωραιοκάστρου
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου (Γαλήνης)
- 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
- 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
- Τμήμα  των εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη

-1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
- 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
- 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
- 1ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου
- 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου
- Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων
- Ένωση Κρητών Ωραιοκάστρου ο Ερωτοκριτος
- Σύλλογος Μικρασιατών Ωραιοκάστρου & Ηλιούπολης
- Ενοριακή Νεανική Εστία «Αγίου Αθανασίου» Παλαιοκάστρου
Ώρα 12:00μ.μ. Εθνικός Ύμνος

Τελετάρχης και υπεύθυνος του εορτασμού της επετείου της 28ης
Οκτωβρίου ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Τσακαλίδης.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι για την προετοιμασία της τελετής εορτασμού της Εθνικής
Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τον σημαιοστολισμό, την καθαριότητα των χώρων
παρέλασης και κατάθεσης στεφάνων, της τοποθέτησης σχοινιών στις καθορισμένες
θέσεις, την τοποθέτηση της εξέδρας και την τοποθέτηση των μεγαφωνικών συσκευών
στο χώρο της παρέλασης, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η
εορταστικές εκδηλώσεις να τελεστούν με την απαιτούμενη λαμπρότητα.


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου    
θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της εορτής ως εξής:
- Στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου την Κυριακή  28 Οκτωβρίου  2012                      
  και ώρα 10:45 π.μ. για την τήρηση της σιγής 1 λεπτού και του Εθνικού Ύμνου.                                                                                                                              
- Στην παρέλαση, θα παρελάσει προ των επισήμων και θα παιανίζει Εθνικά εμβατήρια,                                                              
σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
- Εθνικός ύμνος μετά το πέρας της παρέλασης.
         Το Α.Τ Ωραιοκάστρου παρακαλείται να διαθέσει τους αστυνομικούς που χρειάζονται για
την τήρηση της τάξης, τόσο στο χώρο της κατάθεσης των στεφάνων, όσο και στο χώρο της
παρέλασης.
        Η Δημοτική Αστυνομία Ωραιοκάστρου, επίσης παρακαλείται να διαθέσει την ανάλογη
δύναμη που χρειάζεται για την τήρηση της τάξης, τόσο στο χώρο της κατάθεσης των στεφανιών,
όσο και στο χώρο της παρέλασης.