Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

1η Οκτώβρη 2012."Καλό μήνα" ετοιμάζω το χειμερινό μου κήπο στο μπαλκόνι.

 
Κυκλάμινα
Φύτεψα κυκλάμινα σε διάφορα χρώματα που ανθίζουν όλο το Χειμώνα και την Άνοιξη και ομορφαίνουν το μπαλκόνι και τους κήπους.

Χρυσάνθεμα.
 
Αγιοδημητριάτικα που τώρα είναι η τιμητική τους.

Οι Έλληνες αφήνουν την Ελλάδα και μεταναστεύουν εξωτερικό, οι φτωχοί Αλλοδαποί έρχονται ασταμάτητα και παίρνουν τη θέση τους

 
Αν σήμερα 30/9/2012 περπατήσεις την Θεσσαλονίκη στο κέντρο (Δωδεκανήσου, Εγνατία, Κασσάνδρου) θα απογοητευτείς από τη βρώμα και τη δυσοδεία.
Σε κάθε γωνία μιας οικοδομής και σε κάθε κάδο ο κάθε Πακιστανός και ο Μαύρος  αφήνει την μυρωδειά της "ουρίλας" σαν τα σκυλιά που προσπαθούν να οριοθετήσουν την περιοχή τους.Κατουράνε παντού γιατί δεν έμαθαν να πηγαίνουν σε Τουαλέτα.Κατουράνε για να μας τιμωρήσουν. Κατουράνε γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Κατουράνε γιατί κανείς δεν τους κυνηγάει.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Κρητικό γλέντι χθες στο Ωραιόκαστρο



Το ερημωμένο πάρκο στην είσοδο της αγοράς του Ωραιοκάστρου ξαφνικά γιέμισε κόσμο, και η αφορμή ήταν η γιορτή τσικουδιάς.
Πάντα τέτοια γιατί έχουμε ανάγκη από λίγο κέφι και χαρά. 

"Γι αυτούς που αναίτια χάθηκαν" του Νεόφυτου Ιορδανίδη από το Ωραιόκαστρο αναφερόμενος στον Πόντο

 Με πόσα τάχα χρώματα να κεντήσω τη μνήμη;
Έλα να σ' έχω αντάμα μου, του χρόνου ξεναγό,
βαθειά μέσα στου Πόντου τη μακραίωνη φήμη,
εσύ τάχα να μ΄οδηγείς, ή εγώ να σ' οδηγώ;

Με τι αποχρώσεις τους καημούς μου να ντύσω;
Οι θύμησες, κατάντησαν κι εκείνες, φυλακή
που εντός της κάποια όνειρα να κλείσω
και να κλειστώ αντάμα τους ισόβεια εκεί.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Α-Ω Πουλήθηκε η Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας σε Αθηναική Εταιρία

 
Αποκλειστική Είδηση:
Η Ιχθυόσκαλα/Ιχθυαγορά της Ν. Μηχανιώνας είναι η μεγαλύτερη στην διακίνηση εγχώριων αλιευμάτων στην Ελλάδα και η δεύτερη σε μέγεθος μετά από αυτή του Κερατσινίου του Πειραιά και εγκαινιάστηκε το Ιούνιο του 1995. Στις εγκαταστάσεις της μεταφέρθηκε η Ιχθυόσκαλα της Θεσσαλονίκης και τροφοδοτεί με αλιεύματα όλη την Βόρεια Ελλάδα.

"ΟΜΠΑΜΑ" Αλήθεια ή ψέμματα

Τι κυκλοφορεί στο διαδύκτυο για τον Μπαράκ Ομπάμα

Τι κυκλοφορεί για την 1η κυρία Μισέλ Ομπάμα



Ωραιόκαστρο 4η Γιορτή τσικουδιάς απο τον Σύλλογο Κρητών "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ"


Έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε στην παραδοσιακή «Γιορτή Τσικουδιάς» την οποία διοργανώνει ο σύλλογός μας το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ. στο παλαιό αναψυκτήριο Ωραιοκάστρου (Θεσσαλονίκης & Λ. Δημοκρατίας γωνία) .
Σας περιμένουμε με χαρά να δείτε μέσα απʼ τα μάτια μας την Κρήτη που αγαπάμε, και να γλεντήσουμε με τον ήχο της πλανεύτρας λύρας. Είσοδος ελεύθερη.
Το Δ.Σ. Του Συλλόγου
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα:
Μουσική: Το συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη 
Χορός : Το χορευτικό του Συλλόγου μας

Πολύτιμες οι εμπειρίες του Συνεδρίου με θέμα «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή στην Ευρώπη -Αμοιβαία Μάθηση - Κοινή Δράση» που διεξήχθη στον Δήμο Ωραιοκάστρου.



Δελτίο Τύπου Δήμου Ωραιοκάστρου
                  
Πολύτιμες εμπειρίες και χρήσιμες γνώσεις αποκόμισαν οι σύνεδροι που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή στην Ευρώπη -Αμοιβαία Μάθηση - Κοινή Δράση» που διεξήχθη στον Δήμο Ωραιοκάστρου.
 Οι συμμετέχοντες από τους αδελφοποιημένους Δήμους, Ντέτμολντ (Γερμανία), Ζάιτς (Γερμανία), Κάουνας (Λιθουανία) , Ντίλ (Αγγλία) , Σέντ Ομέρ (Γαλλία), Χάσελτ (Βέλγιο) και Ωραιόκαστρο (Ελλάδα), αντάλλαξαν εμπειρίες, τεχνογνωσία και εργάστηκαν προς την εξεύρεση λύσεων στο παγκόσμιο πρόβλημα της κατασπατάλησης ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής. 
 
Οι σύνεδροι πραγματοποίησαν παρουσιάσεις που αφορούσαν τις χώρες τους ενώ συζήτησαν αναφορικά με τους τρόπους κοινής συνεργασίας και δράσης, στοχεύοντας στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν παρουσίαση που αφορούσε στα Οικολογικά Συστήματα Αποκομιδής Απορριμμάτων σε κοινούς κάδους χρήσης των ΟΤΑ ως μέσων αποτροπής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κατά συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Η παρουσίαση περιελάμβανε  εικόνες και βίντεο από τη χρήση των αντίστοιχων κάδων που έχουν τοποθετηθεί στο Ωραιόκαστρο. Ακόμη επισκέφθηκαν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης όπου ενημερώθηκαν για  τη διαδικασία υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Τέλος, κατατέθηκαν προτάσεις αναφορικά με το επόμενο θέμα το οποίο θα πρέπει να θέσουν επί τάπητος οι αδελφοποιημένοι δήμοι, με τους εκπροσώπους αυτών, να ανανεώνουν το ραντεβού τους υποσχόμενοι την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και προόδου στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το επόμενο Συνέδριο.
 

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer στο Ωραιόκαστρο

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με την  Ελληνική  Εταιρεία  Μελέτης  νόσου Alzheimer,  διοργανώνεται η πρώτη ενημερωτική  εκδήλωση
την  Παρασκευή, 28./9/2012, ώρα  6.30΄ μ.μ.,
στο κτίριο Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  στο  Ωραιόκαστρο.
Ομιλητές :- ο Καθηγητής Δημήτριος Οικονομίδης, Πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας  Μελέτης νόσου Alzheimer,
                    -  η κα Μάλαμα Σουμπάρα, Ψυχολόγος,
                   -  ο κ. Γεώργιος Μωϋσιάδης, ιατρός, Γ. Γραμματέας Ελληνικής  Εταιρείας Alzheimer.
 
Μετά τις ομιλίες από τους εκλεκτούς επιστήμονες, θα ακολουθήσει συζήτηση και εξέταση για διαταραχές μνήμης και κατάθλιψη.
Επίσης θα ξεκινήσει και η δημιουργία ομάδας επιμόρφωσης συμπολιτών μας για την άνοια ,την κατάθλιψη και τη νόσο Alzheimer.
Στόχος μας είναι η εθελοντική προσφορά και η ανακούφιση των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Σε 3 χρόνια κάθε Αμερικανός πολίτης θα είναι τσιπαρισμένος. Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο

Όπως κυκλοφορεί ήδη στα blogs, αλλά όχι στα ειδησειογραφικά sites, τo νομοσχέδιο "υγειονομικής φροντίδας" προϋποθέτει εμφύτευση μικροτσίπ σε όλους τους αμερικανούς πολίτες!!! Το Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο και ως εσωτερική του προϋπόθεση περιλαμβάνει το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών!!!
Τα σχέδια και οι ζυμώσεις για την «νομοθετική» και νομικά επικυρωμένη εμφύτευση μικροτσίπ στους αμερικανούς πολίτες είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2004. Το κείμενο της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA, Food and Drug Administration) που χρονολογείται από τις 10 Δεκεμβρίου του 2004 ονομάζεται Αρχείο Ειδικής Κατεύθυνσης Τάξης Β': Εμφυτεύσιμο Σύστημα Μεταφοράς Ραδιοσυχνοτήτων για την Αναγνώριση των Ασθενών και την Υγειονομική Πληροφόρηση ("Class II Special Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information).

Με απλά λόγια, όποιος αμερικανός πολίτης τσιπαριστεί σύμφωνα με το Νομοσχέδιο περί Υγειονομικής Φροντίδας θα πρέπει να καταχωρηθεί στο Υπουργείο. Το Υπουργείο ορίζεται ως το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών. Η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το αρχείο καταχωρήσεων (το απόλυτο φακέλωμα δηλαδή) περιέχεται στην σελίδα 1006 του νομοσχεδίου, δηλαδή 36 μήνες αφότου το Νομοσχέδιο περί Υγείας γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
Έτσι, υπό τις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, το τσιπάρισμα των Αμερικανών πολιτών πρέπει να ξεκινήσει από το 2013
  
Κωφεύουν τα δικά μας Μ.Μ.Ε. πέρασε ο νόμος.  Από 1-1-2013 κάθε αμερικανός θα πρέπει να πάρει το τσιπ στο χέρι για να έχει υγειονομική περίθαλψη. Γιατί αναρτούμε αυτή την είδηση, αφού οι άλλοι την αποκρύπτουν; Για να είμαστε σε εγρήγορση γιατί όλα τα μαντάτα δεν αργούν καθόλου να μας φτάσουν στην Πατρίδα μας. Διαβάστε την είδηση:


Πέρασε από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και ισχύει από 1-1-2013 ο νόμος OBAMA CARE, ο νέος υγειονομικός νόμος του Ομπάμα, που απαιτεί όποιος θέλει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2014 να έχει ενταχθεί στο νέο σύστημα, που είναι αυτό που απαιτεί εμφύτευση μικροτσίπ.
O νόμος του Ομπάμα, δεν απαιτεί απλά να βάλει κάποιος το μικροτσίπ: όποιος δεν το βάλει θα είναι παράνομος και θα του επιβάλεται σε πρώτη φάση πρόστιμο και βέβαια θα πεθαίνει στο δρόμο σαν το σκυλί.

Χωρίς βέβαια τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης δε μπορείς να εργάζεσαι, ουσιαστικά στην Αμερική δεν υπάρχεις. Επίσης, επιβάλει και την ευθανασία σε ασθενείς που έχουν δύσκολο "χειρισμό" ή που είναι μεγάλοι σε ηλικία και "καταλαμβάνουν ένα κρεββάτι αδίκως". Εκείνο που επίσης προβλέπει είναι η υιoθέτηση της "υγιεινής διατροφής". Τι είναι αυτό; Οι κρεατόμαζες και τα εγγεκριμένα άλευρα του CODEX ALIMENTARIUS...

Από ό,,τι βλέπετε, επειδή ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αμερική (Social Security Number), είναι ουσιαστικά και ο αριθμός ταυτότητος του καθενός. Μέσω της υγείας θα έρθει και το τσιπ που θα γίνει και πορτοφόλι και θα λύσει δήθεν και το θέμα της φοροδιαφυής. Έτσι θα το περάσουν στην Ευρώπη και βέβαια θα το περάσουν για πλάκα στους ανίδεους του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.

Χωρίς το τσιπ θα είσαι παράνομος και δε θα μπορείς να αγοράσεις ή να πουλήσεις τίποτε.
Τα μάτια ανοικτά!!!
 
Αναρτήθηκε:  http://opougis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8.html




Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βρείτε τις ρίζες του Επωνύμου σας

Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ. ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.... ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ......ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ........ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ....................ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ....Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ. ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

Α-Ι
 http://greeksurnames.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%95%CE%A0%CE%A9%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

Κ-Λ
 http://greeksurnames.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%95%CE%A0%CE%A9%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

Μ.Ν.Ξ.Ο.
http://greeksurnames.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%95%CE%A0%CE%A9%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

Τ.Υ.Φ.Χ.Ψ.Ω.
http://greeksurnames.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%95%CE%A0%CE%A9%CE%9D%CE%A5%CE%9C%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

Π.Ρ.
 http://greeksurnames.blogspot.gr/2009/02/blog-post_8043.html

Σ
 http://greeksurnames.blogspot.gr/2009/02/blog-post_8043.html



Ημερίδα στο Δρυμό 27/9/2012 "Επιχειρηματικότητα στον 21ο αιώνα - Δυνατότητες, Τάσεις, Λύση"

 
 
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε ημερίδα στο Δρυμό με θέμα τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Σας αποστέλω συννημένη την αφίσα της εκδήλωσης καθώς και μια περιγραφή, ώστε να τα δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νίκος Πασσιάς.


Περιγραφή

"Τίτλος: "Επιχειρηματικότητα στον 21ο αιώνα - Δυνατότητες, Τάσεις, Λύση"

Θέματα που θα αναπτυχθούν:
- Όνειρα, στόχοι, ποιότητα ζωής.
- Ανάλυση της κατάστασης και των ευκαιριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον εργασιακό χώρο και ειδικά στον τομέα της επιχειρηματικότητας.
- Ανάλυση των επιλογών που έχει κάποιος στον τομέα των επιχειρήσεων, με βάρος στο νέο άνθρωπο που ψάχνει τρόπους να κερδίσει εισόδημα.
- Εφικτοί και βιώσιμοι τρόποι ώστε να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση αυτή την εποχή.
- Τάσεις όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Ποιά είναι η λύση τελικά;;;

Ομιλητής: Ιωάννης Ιωάννου, επιχειρηματίας
Υπεύθυνος διοργάνωσης: Πασσιάς Νίκος

Είσοδος ελεύθερη"

ψήφισμα της ΕΣΕΕ για την κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 καθώς και αφίσα μετά την ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ.


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ

                                                                                    Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως στις 24 Σεπτεμβρίου και εξέφρασε για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της χώρας για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε την ενεργή παρουσία του ελληνικού εμπορίου στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου.
Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά. Αντί να καταλήξουν στην κατανάλωση ώστε να κινηθεί η ήδη τελματωμένη αγορά, θα αφαιρεθούν από τους Έλληνες καταναλωτές ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας, με τη δικαιολογία της ισορρόπησης της οικονομίας σε χαμηλότερο επίπεδο. Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.
Οι άμεσες προτεραιότητες οι οποίες μπορούν να αμβλύνουν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας σήμερα, ώστε να μην αναζητηθούν μέτρα «νεκρανάστασης» της αγοράς αύριο, είναι οι ακόλουθες:
  1. Άμεσος ορισμός και νομοθετική προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης» και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Το ρυθμιστικό πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει άρση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλαγές στον Τειρεσία για τους μικρομεσαίους με νέα κριτήρια αμνηστίας και ρυθμίσεις δανείων με επιμήκυνση αποπληρωμής με σημαντική μείωση του ύψους της δόσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  2. Άμεσος εκσυγχρονισμός του φορολογικού πλαισίου, με νέο, απλό, δίκαιο σε όλους φορολογικό νόμο, κατάργηση του ΚΒΣ, άρση των πονηρών φορολογικών τροπολογιών, άμεση εφαρμογή μειωμένου συντελεστή «flat tax» 15% για όλες τις επιχειρήσεις και μείωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον για τα είδη πρώτης ανάγκης.
  3. Άμεση λύση στο έλλειμμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είναι στην κυριολεξία ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Αναδρομική καταβολή του επιδόματος στους ανέργους εμπόρους από τα χρήματα που καταβάλλονται από εμάς στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας.
Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου με τις εξής ενέργειες:
  1. Παρουσία και συμμετοχή όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών στις τοπικές και κεντρικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
  2. Κατάθεση Ψηφίσματος από την ΕΣΕΕ στη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και διαδικτυακή διαμαρτυρία με αποδέκτες όλους, την Κυβέρνηση, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους Βουλευτές, τους Υπουργούς, τους θεσμικούς φορείς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
  3. Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης  και εξαναγκασμός  και όχι τρόπος διαμαρτυρίας. Ωστόσο,  στη μνήμη των αυτόχειρων  συναδέλφων μας προτείνουμε «στάση εργασίας» την ώρα των συγκεντρώσεων. 
Επισημαίνεται ότι οι κατά τόπους πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων και η χρονική διάρκεια της στάσης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στις 26 Σεπτεμβρίου εναπόκεινται στις αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων.
Η ΕΣΕΕ δεσμεύεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου να ορίσει ημέρα και τρόπους κλαδικής πανελλαδικής κινητοποίησης.
Το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ:
  • ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.
  • ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών.
  • ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΝΑΙ:
ü      ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.
ü      ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
ü      ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.
ü      ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
ü      ΝΑΙ  στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης. 

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σταμάτησαν τα έργα διάνοιξης της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον η πολεμική προπαρασκευή της χώρας λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, την στιγμή που ο κίνδυνος από την Ανατολή, όχι απλώς αποκτά τα χαρακτηριστικά μη αντιμετωπίσιμης απειλής, αλλά ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος εξελίσσεται μία κατάσταση ακόμα χειρότερη και από μία ήττα στο πεδίο της μάχης: Κίνδυνος διαφοροποίησης-φινλανδοποίησης της χώρας. Δηλαδή παράδοσης-αιχμαλωσίας, χωρίς πόλεμο.
Σταμάτησε η διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν καύσιμα για να εργαστούν τα μηχανήματα του Μηχανικού! Αλλά και η διαμαρτυρία του δημάρχου του Σουφλίου, Πουληλιού, ο οποίος απαίτησε να σταματήσει το έργο γιατί είχα "αρνητικές οικολογικές επιπτώσεις στην περιοχή και δεν προσφέρει στην αμυντική προσπάθεια".
Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος είχε δεσμεύσει κονδύλι 35 εκατ. ευρώ για να εργάζονται σε δύο βάρδιες το Μηχανικό και επιτέλους να ολοκληρωθεί η διάνοιξη!
Σημειώνεται επίσης ότι με το έργο μειωνόταν ο κίνδυνος των πλημμυρών που κάθε χρόνο καταστρέφουν τις περιουσίες τους, το κύμα των λαθρομεταναστών αναχαιτίστηκε σε σημαντικό βαθμό και παρέχεται πλούσια αρδευτική παροχή στους αγρότες που επίσης εμπλουτίζουν τα χωράφια τους με γόνιμα εδάφη που τους παρέχονται από τις εκσκαφές.
Έτσι λοιπόν το μεγαλύτερο σύγχρονο οχυρωματικό έργο ανάσχεσης εγκαταλείπεται (προς ικανοποίηση και του δημάρχου της περιοχή, εκείνου που καταφερόταν εναντίον της Χαράς Νικοπούλου).

Σταμάτησαν τα έργα διάνοιξης της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον η πολεμική προπαρασκευή της χώρας λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, την στιγμή που ο κίνδυνος από την Ανατολή, όχι απλώς αποκτά τα χαρακτηριστικά μη αντιμετωπίσιμης απειλής, αλλά ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος εξελίσσεται μία κατάσταση ακόμα χειρότερη και από μία ήττα στο πεδίο της μάχης: Κίνδυνος διαφοροποίησης-φινλανδοποίησης της χώρας. Δηλαδή παράδοσης-αιχμαλωσίας, χωρίς πόλεμο.

Θύματα απατεώνων έχουν πέσει Έλληνες στο διαδίκτυο για την πώληση χρυσου μέσω ιντερνετ

Με την τιμή του χρυσού να βρίσκεται σταθερά περίπου στα 1.640 δολάρια την ουγκιά, η επένδυση στο πολύτιμο μέταλλο φαντάζει ως η πλέον σίγουρη. Ορισμένες εταιρείες όμως είναι αμφιβόλου εμπιστευτικότητας, με αποτέλεσμα αρκετές συναλλαγές να επιφέρουν μεγάλες οικονομικές απώλειες σε εκατοντάδες πολίτες.
Μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει δεκάδες επιχειρήσεις που διατείνονται ότι αγοράζουν χρυσαφικά σε υψηλές τιμές και με απόλυτη ασφάλεια. Η μεθοδολογία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κοινή: Πρώτα προσπαθούν να πείσουν τον επισκέπτη της ιστοσελίδας ότι έχει μία χρυσή ευκαιρία να αποκομίσει περισσότερα μετρητά για τα ανεπιθύμητα ή σπασμένα-ελαττωματικά κοσμήματά του.

Με επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή στην Ευρώπη - Αμοιβαία Μάθηση - Κοινή Δράση»

dsc_0020w.jpg 
Ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με θέμα την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή. Με επιτυχία στέφθηκε η πραγματοποίηση του Συνεδρίου με τους συμμετέχοντες από τους επτά ευρωπαϊκούς δήμους, να δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά έχοντας αποκομίσει γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες.
Το Σάββατο (22/9), προτελευταία ημέρα του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου ενημερώθηκαν για την διαδικασία υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Το μεσημέρι πραγματοποίησαν περιήγηση στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, με τον καιρό σύμμαχο καθότι τις βροχερές ημέρες που προηγήθηκαν, διαδέχθηκε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακό.
Το απόγευμα του Σαββάτου οι Σύνεδροι επέστρεψαν στο ICBS όπου πραγματοποιήθηκε μικρή ομαδική εργασία με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
α) Ανακαίνιση κτιρίων διατηρούμενης αξίας - Ερευνητικό πρόγραμμα από την πόλη του Detmold
β) Δημιουργικότητα με απόβλητα - Απορρίμματα που «μετατρέπονται» σε κάτι νέο και χρήσιμο
γ) Σύνδεσμος (AGA) - Ανακύκλωση και Ένταξη εταιρείας                                                                                                          
Ακολούθησε εργαστήριο που αφορούσε τα κίνητρα των πολιτών για το Κλίμα και το Περιβάλλον, την  Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τις Δημόσιες Σχέσεις. Εκεί οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις διαφορετικές αντιλήψεις που υφίστανται  στις αδελφοποιημένες πόλεις.
Τέλος, ο εκπαιδευτικός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου κ. Γιώργος Υφαντής, πραγματοποίησε εισήγηση που αφορούσε στις «Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές και ενήλικες».

Την  Κυριακή (23/9)  το πρωί, οι σύνεδροι από τις επτά ευρωπαϊκές πόλεις συζήτησαν σχετικά με τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους  από την συνεργασία μεταξύ των αδελφοποιημένων δήμων. Εν συνεχεία κατέγραψαν την πρόοδο που σημειώθηκε, έθεσαν νέους στόχους, μοιράστηκαν προβληματισμούς, καθόρισαν τρόπους για την περαιτέρω συνεργασία τους  και  τέλος, κατέθεσαν προτάσεις για το θέμα που θα τους απασχολήσει στο επόμενο Συνέδριο.
Την παράσταση έκλεψαν οι νέοι και οι νέες του Δήμου Ωραιοκάστρου που έδωσαν ηχηρό παρόν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο. Μάλιστα, κλήθηκαν από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο, να πραγματοποιήσουν το επίλογο του Συνεδρίου, μιλώντας για τις εντυπώσεις τους από τις εργασίες που προηγήθηκαν. Νέοι και νέες του Δήμου, πολλοί από τους οποίους έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχα Συνέδρια σε ευρωπαϊκές πόλεις, τοποθετήθηκαν σχετικά με την από κοινού δράση και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, δηλώνοντας πως είναι παρόντες και έτοιμοι να εργαστούν με στόχο μια ποιοτικότερη ζωή. Οι σύνεδροι καταχειροκρότησαν την δραστήρια νεολαία του Δήμου μας, και ανανέωσαν το ραντεβού τους υποσχόμενοι ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το επόμενο Συνέδριο.
Αναρτήθηκε σε:   

Α-Ω ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2012


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                          




ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ενημερώνουμε ότι για την περίοδο 2012-2013 προγραμματίζεται η δημιουργία τμήματος Βυζαντινής Αγιογραφίας, που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας «Πρωτ. Νικόλαος Φραγκος», όπισθεν του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και το οποίο διοργανώνεται από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Ναού μας.

Πληροφορίες – εγγραφές στο τηλ. 6998 503144

ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΑ... ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ


13-09-2012
ΤΑ... ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ


ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ Ο Γ. ΚΥΡΑΝΟΥ- ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Της Χρύσας Κυριακού

Κύμα… παραιτήσεων έχει ξεσπάσει στο δήμο Λαγκαδά από τις αρχές του χρόνου. Σειρά αυτή τη φορά είχε ο πρόεδρος των Λουτρών, Γ. Κυράνου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι παραιτήσεις των οποίων ζητήθηκαν από τον ίδιο τον δήμαρχο, μετά τα συνεχή δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση στην επιχείρηση, αλλά και την κυκλοφορία ανώνυμης αφίσας, η οποία έκανε λόγο για συνθήκες μεσαίωνα στα Λουτρά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος Γ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο του προέδρου, όσο και του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος όλες τις ευθύνες. «Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση συνεργάτες και φίλοι μου να διασύρονται από ανώνυμες αφίσες και δημοσιεύματα», είπε χαρακτηριστικά. «Παρόλο που η προηγούμενη διοίκηση τα πήγε αρκετά καλά,  αναλαμβάνω ο ίδιος τη διοίκηση των Λουτρών και παίρνω πάνω μου όλη την ευθύνη για το θέμα των Λουτρών. Χτυπήστε εμένα όσο θέλετε, όχι όμως φίλους και συνεργάτες μου», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης. Παίρνοντας το λόγο ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της επιχείρησης των Λουτρών θέλοντας να… δικαιολογήσει την απόφαση του δημάρχου τόνισε ότι «ο δήμαρχος ανέλαβε τη διοίκηση μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, αφού και οι δυο είναι οικονομολόγοι και μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα, δίνοντας μια νέα ώθηση στα Λουτρά».
Οι παραιτήσεις του διοικητικού συμβουλίου των Λουτρών ήρθαν λίγες μόλις ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για απλήρωτους επί πολλούς μήνες εργαζόμενους, μαύρη εργασία, συσσωρευμένα χρέη σε προμηθευτές, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας κ.α., και την ώρα μάλιστα που τα χρέη της επιχείρησης αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ το περιβόητο δάνειο που θα έλυνε τα χέρια της διοίκησης του δήμου αποτελεί παρελθόν μετά το κόκκινο φως που άναψε στους διοικούντες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας. Οι νέες παραιτήσεις είναι για πολλούς εκεί στο Λαγκαδά το κερασάκι στην τούρτα, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες τέσσερις παραιτήσεις από τις αρχές του χρόνου. Τον περασμένο Ιανουάριο και Σεπτέμβριο παραιτήθηκαν αντίστοιχα οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χαριτωνίδης και Ι. Ταχματζίδης, καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Χαριτίδης, ενώ τον περασμένο Μάιο παραιτήθηκε και η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Γραικού. Μόλις δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές ο κ. Αναστασιάδης μετρά απώλειες στην ομάδα του, καθώς μέχρι στιγμής τέσσερα μέλη της ομάδας του (από τα σημαντικά στελέχη) αποφάσισαν να κατέβουν από το τρένο.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΚΥΡΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΛΗΣ (ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)
ΜΕΛΗ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)
ΝΑΣΟΥΛΑ – ΚΑΠΛΑΝΗ ΝΑΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΡΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
ΤΕΚΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αναρτήθηκε:  http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=2667


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αδικίες προς το Ωραιόκαστρο κάνει ο ΟΑΣΘ με λειψά δρομολόγια

Κάποτε στο εξωτερικό μου άρεζε όταν ταξίδευα με την τακτική συγκοινωνία ότι για κάθε περιοχή είχε και λεωφορεία EXPRESS που χωρίς πολλές στάσεις έφταναν στον προορισμό γρήγορα.
Τώρα που τα αυτοκίνητα αρχίζουν να ακινητοποιούνται η βενζίνη πήγε σχεδόν 2Ε, θα έπρεπε να υπάρχει πιο τακτική συγκοινωνία.
Όμως τελευταία αναγκάστηκα να κυκλοφορήσω για λίγο καιρό με την συγκοινωνία.
Ανακάλυψα λοιπόν ότι πολλά δρομολόγια προς Ωραιόκαστρο ή από Ωραιόκαστρο δεν γίνονται τουλάχιστον 2-3 τη μέρα, με αποτέλεσμα φυσικά και ο ΟΑΣΘ να παίρνει τις επιδοτήσεις του από το κράτος, αλλά ο κόσμος να ταλαιπωριέται.
Ίσως κάποιος θα πρέπει να κάνει ένα έλεγχο που δεν έγινε ποτέ, και φυσικά να διεκδικήσει αυτά που δικαιούμαστε.
Και φυσικά όπως ο Λαγκαδάς και κάποιες άλλες περιοχές, δικαιούμαστε  κι εμείς Λεωφορεία ΕΧΠΡΕΣ που δεν θα κάνουν 15λεπτά να ανεβούν από το τέρμα στο Κονταξοπούλειο με 15στάσεις μέσα στο Δήμο.
Λεωφορεία ΕΧΠΡΕΣ που συγκεκριμένες ώρες θα βοηθούν τον κόσμο, γιατί κακά τα ψέμματα τα λεωφορεία του Ωραιοκάστρου εξυπηρετούν και όλη τη Σταυρούπολη αφού έχουν κοινό δρομολόγιο.
Κι εμείς δεν είμαστε από τους τυχερούς που μπορούμε να πάμε με ποδήλατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

τακτική Συγκοινωνία για Μονόλοφο Χειμερινά δρομολόγια 82Κ, 82Ε, ΚΤΕΛ 2012 αργίες-Κυριακές

 

Αναχώρηση από :ΜΟΝΟΛΟΦΟ 82Κ


05:30`

07:30`

09:30`

15:07`

17:10`

21:30`










Αναχώρηση από : Αφετηρία 82Ε


06:30`

08:30`

14:05`

16:10`

20:30`

τακτική Συγκοινωνία για Μονόλοφο 82Κ 82Ε Χειμερινά δρομολόγια ΚΤΕΛ 2012 καθημερινές

 

Αναχώρηση από : ΜΟΝΟΛΟΦΟ 82Κ


06:30`

08:30`

14:05`

16:10`

20:30`

Αναχώρηση από : Αφετηρία 82Ε


06:30`

08:30`

14:05`

16:10`

20:30`

Γραμμή Λεωφορείων ΟΑΣΘ 84A: ΛΗΤΗ-ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ -ΔΡΥΜΟΣ-ΛΗΤΗ δρομολόγια Κυριακές-Αργίες

Αναχώρηση από : Αφετηρία


05:20`

06:30`

07:45`

09:10`

10:40`

11:55`

13:30`

15:25`

16:40`

18:10`

19:35`

21:00`

Αναχώρηση από : Τέρμα



05:50`

07:00`

08:15`

09:40`

11:10`

12:25`

14:00`

15:55`

17:10`

18:40`

20:05`

21:30`

Γραμμή λεωφορείο ΟΑΣΘ 84A ΛΗΤΗ-ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ -ΔΡΥΜΟΣ-ΛΗΤΗ Χειμερινά καθημερινά δρομολόγια

Αναχώρηση από : Αφετηρία



05:00`05:40`

06:00`06:25`

07:25`

08:05`

09:10`

10:40`

12:00`12:55`

13:45`

14:35`

15:25`

16:15`

17:10`

18:15`

19:10`

20:00`

22:10`

Αναχώρηση από : Τέρμα



05:25`

06:10`06:30`06:55`

07:55`

08:35`

09:40`

11:10`

12:30`

13:25`

14:15`

15:05`15:55`

16:45`

17:40`

18:45`

19:40`

20:30`

22:40`

84B ΛΗΤΗ-ΔΡΥΜΟΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ-ΛΗΤΗ Χειμερινά δρομολόγια ΟΑΣΘ 2012 αργίες-Κυριακές

Αναχώρηση από : Αφετηρία


06:00`

07:10`

08:25`

09:55`

11:20`

12:35`

14:45`

16:00`

17:25`

18:55`

20:15`

22:15`

Αναχώρηση από : Τέρμα



06:35`

07:45`

09:00`

10:30`

11:55`

13:10`

15:20`

16:35`

18:00`

19:30`

20:50`

22:50`

84B ΛΗΤΗ-ΔΡΥΜΟΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ-ΛΗΤΗ Χειμερινά δρομολόγια ΟΑΣΘ 2012 καθημερινές

Αναχώρηση από : Αφετηρία ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ



05:15`

06:50`

07:35`

08:35`

10:05`

11:25`

12:30`

13:25`

14:10`

15:00`15:50`

16:45`

17:35`

18:45`

19:35`

21:00`

23:20`

Αναχώρηση από : Τέρμα



05:50`

07:25`

08:10`

09:10`

10:40`

12:00`

13:05`

14:00`14:45`

15:35`

16:25`

17:20`

18:10`

19:20`

20:10`

21:35`

23:55`