Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γενόσημα Κόμματα, Σημαίες Ευκαιρίας και Μνημόνιο ΙΙΙ


Θεόδωρος Κουτρούκης

Γενόσημα Κόμματα, Σημαίες Ευκαιρίας και Μνημόνιο ΙΙΙ

Καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, ο πολιτικός κόσμος φαίνεται ότι αδυνατεί να επιδείξει τη δέουσα ωριμότητα και σύνεση και επιμένει στη καλλιέργεια ενός νέφους αυταπάτης, υπό τη σκιά του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες. Τα τρέχοντα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ανάγλυφα ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου δύσκολα θα δώσουν σταθερή κυβερνητική λύση, ενώ η επόμενη βουλή θα συντίθεται από αρκετά πολιτικά κόμματα. Θα γίνει όμως έτσι;
Στην απερχόμενη βουλή εκτυλίχθηκαν οι πιο θεαματικές στροφές πολιτικών στρατηγικών της τελευταίας 30ετίας. Ειδικότερα, είδαμε κόμματα και βουλευτές που αρχικά υποστήριξαν ένα μείγμα πολιτικής (Μνημόνιο Ι) και στη συνέχεια απέσυραν τη στήριξη τους, κόμματα και βουλευτές που αρχικά καταδίκασαν το Μνημόνιο και στη συνέχεια υποστήριξαν μια δυσμενέστερη για το λαό εκδοχή του (Μνημόνιο ΙΙ), βουλευτές που καταψήφισαν δανειακές συμβάσεις και νομοσχέδια πολιτικής, για να το μετανιώσουν μετά από λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στο «μαντρί» ζητώντας τη συγχώρεση του αρχηγού-αυθέντη κ.λπ.
Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν νέα κόμματα, που όλα εξέφραζαν μια προσωπική ή πολιτική διαφοροποίηση με την ηγεσία, τις θέσεις ή την πολιτική στάση ενός προϋπάρχοντος κομματικού σχηματισμού. Όλα αυτά σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και δεκάρικων λόγων με την άκρη του ματιού στραμμένη στην τηλεοπτική κάμερα.
Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου μπορεί να έδωσε ένα τέλος στον χειρότερο εφιάλτη των εν ενεργεία βουλευτών (που συχνά έπρεπε να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο), ενεργοποίησε όμως την έναρξη ενός νέου φαινομένου: την περιφορά πολιτευτών σε κόμματα-σημαίες ευκαιρίας, μέχρις ότου λάβουν την καλύτερη προσφορά και κατ’ επέκταση τις συνεχείς μεταγραφές υποψηφίων βουλευτών.
Ιδίως τον τελευταίο καιρό οι μετακινήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή ορόφων στην κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερή «πολυκατοικία», αλλά οδηγούν και σε θεαματικές αλλαγές «ιδεολογικοπολιτικού οικοδομικού τετραγώνου» (π.χ. επιλογές του «Άρματος Πολιτών»).
Η επόμενη πράξη του δράματος θα παιχτεί μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα από την ακριβή καταγραφή της κάλπης, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αδήριτη ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης. Κι αν οι βασικοί εταίροι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού καταφέρουν να σχηματίσουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα, η χώρα θα πορευτεί με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή (ενδεχομένως και με ένα νέο Μνημόνιο) στον Γολγοθά της απομείωσης του δημοσίου χρέους. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η προηγούμενη εξέλιξη δεν είναι εφικτή;
Νομίζω πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε πολλούς από τους νεόδμητους πολιτικούς οργανισμούς να εξελίσσονται πλήρως η μερικώς σε κόμματα-γενόσημα: με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματολογία αλλά πάντως με την ίδιες θεμελιώδεις προτεραιότητες που είχε θέσει και το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι σειρήνες της εξουσίας και οι πιέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι τόσο ισχυρές, ώστε δεν αποκλείεται να δούμε «επαναπατρισμό» βουλευτών  στα κόμματα από τα οποία προήλθαν, εξ ολοκλήρου προσχώρηση συντεταγμένων κομμάτων στο σχήμα της συμπολίτευσης και εκ βάθρων ανασυγκρότηση των λεγόμενων «μνημονιακής» και «αντιμνημονιακής» παράταξης. Άλλωστε, μετά τις εκλογές το δίλημμα για τους πολιτικούς ταγούς θα είναι πρόδηλο: αν δεν αναλάβούν εκείνοι τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας, ίσως βρεθεί κάποιος άλλος να τo πράξει.
              

* Ο Θεόδωρος Κουτρούκης είναι Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και δεν είναι υποψήφιος με κανένα πολιτικό κόμμα (sic) 


ΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΥΜΟΥ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού διοργανώνει φέτος το 1Ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών για εφήβους δημιουργώντας ένα πεδίο στο οποίο οι Σύλλογοι, οι χορευτές και οι χοροδιδάσκαλοι έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τη δουλειά και την ταυτότητά τους, να γλεντήσουν και να συναναστραφούν. Είναι, επίσης, σημαντικό το γεγονός ότι δίνονται ευκαιρίες σε χορευτές αυτής της ηλικίας να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δεδομένης της έλλειψης που υπάρχει σε αυτό τον τομέα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Δρυμού «Παναγιώτης Νέτσικας» την Κυριακή 29 Απριλίου 2012,  Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Φιλοδοξία μας είναι το φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός για τον Δρυμό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΔΩΣΤΕ ΧΡΩΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΣΑΣ HANDMADE ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ


 

Επειδή είμαι λάτρης της μοναδικής δημιουργικότητας και φαντασίας που κρύβει η κάθε μια μέσα της, σας υποδυκνύουμε τον τρόπο να αλλάξετε ένα μπλουζοφόρεμα ή μπλούζα και από απλό να το κάνετε φανταστικό χειροποίητο και ανεπανάληπτο προσθέτωντας παπαρούνες ανοιξιάτικο ντεκόρ.
Θα χρειαστείτε σατέν κορδόνι που θα το βρείτε 0,30σεντς το μέτρο στη Στοά Καράσου και λίγο ύφασμα σκληρό ταφτά κατά προτίμηση.
 Κόψτε τον ταφτά σε  κύκλους ανάλογα με το πόσα άνθη θέλετε να βάλετε. Διπλώστε το στη μέση, και μετά στα τέσσερα και ράψτε την άκρη εκεί που υποτίθεται είναι ο μίσχος.
Κατόπιν στερεώστε το στο ύφασμα πεταχτά.

 Το κορδόνι το ράβετε σαν κλαδί σχηματίζοντας φύλλα... το σχήμα μπορείτε να το αποφασίσετε εσείς.

Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέψετε μια απλή μπλούζα ή ζακέτα σε κάτι ασυνήθιστο.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου
Εάν έχετε ιδέες για παρόμοια στείλτε μας να δημοσιεύσουμε στο info@kiriakidou.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου πριν τρεις μέρες στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ φαίνεται ότι κάποιοι "φίλοι και ανταγωνιστές " ενοχλήθηκαν πάρα πολύ.

Δεν γνωρίζω ποιο το πολιτικό κέρδος αυτών των "φίλων από το Ωραιόκαστρο" που πιθανώς ενοχλημένοι για το πρόσωπο μου απείλησαν και εμένα προσωπικά και το κόμμα.
Θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές είναι "τυφλές" και ούτε χρόνος υπάρχει για να μπορέσει κάποιος να κερδίσει σταυρούς, ούτε χρόνος να κερδίσει θέση βουλευτή. Ο ρόλος μου στην ουσία θα ήταν βοηθητικός προς το κόμμα όπως και θα είναι.

Ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, αλλά ακόμα και αυτό κάποιους που επιθυμούν να πιστεύουν ότι κινούν  τα νήματα της πολιτικής σκηνής του Ωραιοκάστρου, θεωρούν το Δήμο Ωραιοκάστρου τσιφλίκι τους και ότι για να περάσεις  το κατώφλι της στροφής Ωραιοκάστρου πρέπει να τους ρωτήσεις, ή να πληρώσεις διόδια, με λίγα λόγια "αυτοί οι ΝΟΝΟΙ του Ωραιοκάστρου" θεώρησαν σκόπιμο να εμποδίσουν αυτήν την προσπάθεια μου.

Δεν βρήκα το λόγο να κονταροχτυπηθώ για άλλη μια φορά σε προσωπικό επίπεδο μαζί τους.
Ούτε η εποχή, ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος το ζητά.
Έτσι απλά απόσυρα την υποψηφιότητα μου τελευταία στιγμή αφού ακόμα είχα το δικαίωμα.
Όμως σας διαβεβαιώ ότι είναι συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός που στη ζωή μου και στη δουλειά μου προσπάθησε να μου βάλει διλλήματα εκβιαστικά και να κατευθύνει τις κινήσεις μου αρκετές φορές, διότι πιστεύει ότι έχει "δύναμη να ελέγχει τις ζωές όλων μας " ή "μανία εξουσίας" με την πράξη του απόδειξε για άλλη μια φορά ότι με θεωρεί αντίπαλο και με φοβάται ή ακόμα ότι θέλει να με εκδικηθεί για προηγούμενες πολιτικές ήττες του.

Ο κόσμος ούτως άλλως θα μιλήσει με το σταυρό σε λίγες μέρες γιατί το δικαίωμα του "εκλέγειν και εκλέγεστε" το διατηρούμε ευτυχώς ακόμα χωρίς να τους ρωτήσουμε.


Αν θέλετε να τα βγάλετε πέρα με την κρίση


Καλλιεργείστε την αισιοδοξία σας και προσπασθήστε να αλλάξετε τρόπο σκέψης. Η θετική στάση παρατείνει τη ζωή φέρνει σημαντικά οφέλη στην ψυχική και σωματική υγεία, φέρνει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τον άνθρωπο να ξεπεράσει δυσκολίες.
Βγείτε στο φως. Τώρα που φτιάχνει ο καιρός μην κλείνεστε στο σπίτι συζητώντας και διαιωνίζοντας προβλήματα. Βγείτε στον ήλιο, κάντε μια βόλτα στο πράσσινο. Το ηλιακό φως διεγείρει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου όπως η σερονίνη και ενισχύει την καλή διάθεση. Ενεργοποεί την βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών.
Η υγρασία και η μούχλα σε ένα κλειστο σπίτι φέρνει κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ




Κ Α Λ Ε Σ Μ Α 
Σας καλούμε σε συνέλευση – συζήτηση την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 8 μ.μ. στο 
ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (κτήριο Ιωάννης Καποδίστριας). Θέμα : Απολογισμός της ως 
τώρα δράσης μας – Προγραμματισμός της παραπέρα πορείας μας.  

Συντοπίτισσες, συντοπίτες,
 Παρόλο που μέχρι στιγμής καταφέραμε πανελλαδικά να αναγκάσουμε κυβέρνηση και ΔΕΗ
να μην τολμήσουν την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι και
παρόλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης
σε  όσα  σπίτια  δεν  πληρώνουν  το  χαράτσι,  το  πρόβλημα  δεν  λύθηκε.  Το  χαράτσι
συνεχίζει να είναι εδώ. Το ίδιο και ο κίνδυνος της διακοπής ηλεκτροδότησης. Κυβέρνηση
και διοίκηση της ΔΕΗ, με διάφορα τερτίπια, προσπαθούν να εμφανίσουν απλήρωτη την
κατανάλωση του ρεύματος στις περιπτώσεις που δεν πληρώσαμε το χαράτσι, ενώ έχουμε
πληρώσει κανονικά την κατανάλωση. Το επόμενο διάστημα θα δούμε να προωθούνται
ακόμα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα αδυνατούν
να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους και δε θα μπορούν να πληρώσουν τα
χαράτσια. Για αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ούτε καν το διάστημα που
θεωρείται προεκλογική περίοδος. Μόνο σε ένα πράγμα μπορούμε να βασιζόμαστε. Τον
μαζικό, αποφασισμένο, οργανωμένο αγώνα μας. Την αλληλεγγύη και την έμπρακτη
αλληλοϋποστήριξή μας.
 Αντιμετωπίζουμε  τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται με ανοιχτό και συλλογικό
τρόπο. Καλούμε ξανά και άλλους φορείς και άλλους κατοίκους να στηρίξουν έμπρακτα
την προσπάθειά μας. Στην περιοχή του Δήμου μας οι αρνήσεις πληρωμής του χαρατσιού
ξεπέρασαν τις χίλιες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, 
ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. Η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Η Ο 
ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Συντονιστικό συνεδριάζει ανοιχτά κάθε Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο χώρο του
Δημαρχείου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 8001157013 (Δήμος Ωραιοκάστρου από 9 πμ.-3 μμ.)
Κιν.: 6979795382, 6998411328, 6932254198, 6977242124, 6945513280, 6971533750.
Email: oxistaxaratsia.syn.oraiokastro@gmail.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το πρώτο σπίτι με μηδενική κατανάλωση ενέργειας στην Ελλάδα είναι γεγονός


Το πρώτο σπίτι με μηδενική κατανάλωση ενέργειας στην Ελλάδα είναι γεγονός
Γεγονός είναι και στη χώρα μας το πρώτο σπίτι με μηδενική κατανάλωσηενέργειας. Βρίσκεται στην Παλαιά Πεντέλη και είναι το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό σπίτι στην Ελλάδα. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Deutsche Welle, ο πολιτικός μηχανικός Στέφανος Παλλαντζάς και μια ομάδα νέων επιστημόνων δηλώνει ότι στόχος του έργου τους είναι να διαδώσουν ότι και στην Ελλάδα το κτίριο του αύριο πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να δημιουργήσουν μια βάση ενημέρωσης για τα παθητικά σπίτια, στην οποία θα ανατρέχουν αρχιτέκτονες, μηχανικοί, κατασκευαστές, παραγωγοί υλικών αλλά και τελικοί χρήστες.
Η προσπάθεια για την κατασκευή σπιτιών μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας δεν είναι όμως μόνο ελληνικό φαινόμενο. Σε όλο τον κόσμο τα ενεργειακά πρότυπα προσαρμόζονται σε αυτά του παθητικού σπιτιού. Ιδιαίτερα στον κτιριακό τομέα υπάρχει τεράστιο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας, που αγγίζει το 90% χωρίς απώλεια της ποιότητας των ανέσεων στο εσωτερικό περιβάλλον.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την αρχή του χρόνου στην Κίνα έχουν επιβληθεί στη δόμηση αυστηρά κριτήρια εξοικονόμησης, μέχρι και 70%. Στη Ν. Κορέα και την Καλιφόρνια από το 2020 θα κτίζονται μόνο «net zero energy building», ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη θα ισχύει για όλα τα νεόδμητα το «nearly zero energy building».

Αναρτήθηκε:

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στο Φίληρο Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν Ωραιοκαστρίτες με την Ντόρα Μπακογιάννη

Πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκαν στο Φίληρο της Θεσσαλονίκης σε συνάντηση ου οργάνωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Σπύρος Χαιτίδης της Δημοκρατικής Συμμαχίας η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη και αρκετοί επιχειρηματίες από το Ωραιόκαστρο όπως και μέλη της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου για στήριξη της κ. Μπακογιάννη σε αυτές τις εκλογές του 2012.
Μεταξύ των άλλων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, ο Ανέστης Πολυχρονίδης (Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου) και φίλος του Σπύρου Χαιτίδη, (η Σοφία Κυριακίδου υποψήφια Βουλευτής Β Θεσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας από το Ωραιόκαστρο).
Η κ. Μπακογιάννη ένθερμα υποστήριξε τους στόχους και τα πιστεύω της Δημοκρατικής Συμμαχίας που από ότι φαίνεται βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές στο Ωαιόκαστρο. Οι οκτώ από τους 10 υποψήφιους πολιτεύονται για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αυτό σημαίνει ότι προτίμησε η πρόεδρος να ξεκινήσει από την αρχή, με νέους και αδιάφθορους προς την πολιτική στελέχη.


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Προσπάθεια καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Από τις Αντιδημαρχείες  Παιδείας κ΄ Κοινωνικής Πολιτικής και Καθαριότητας κ΄
Πρασίνου


Εν όψει της νέας θερινής περιόδου, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής κ΄
Υγειονομικού ελέγχου σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας θα
προχωρήσουν στον εντοπισμό των εστιών που αναπτύσσονται τα κουνούπια  καθώς
και στις ενδεικνυόμενες δράσεις για την εξάλειψή τους.
Παράλληλα οι κάτοικοι ενημερώνονται για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που
είναι :
-     τοποθέτηση μεταλλικής σίτας ν.16 σε όλα τα ανοίγματα βόθρων,
- συχνός και σχολαστικός καθαρισμός των χώρων όπου υπάρχουν σταυλικές
εγκαταστάσεις ή άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις,
- απομάκρυνση στάσιμου ύδατος από γλάστρες, υδρορροές, παλιά λάστιχα
αυτοκινήτων κλπ.
- τακτικό κούρεμα γρασιδιού, πότισμα με μέτρο,
- τακτικός καθαρισμός και ανανέωση νερού στις ποτίστρες των ζώων,
- ιδιαίτερη προσοχή σε συντριβάνια και πισίνες που δεν χρησιμοποιούνται,
- χρήση λαμπτήρων εντομοαπωθητικών-κίτρινου χρώματος για φωτισμό
εξωτερικών χώρων ,

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα των κουνουπιών δεν αντιμετωπίζεται μόνο  με
ψεκασμούς αλλά και με υπεύθυνη και σχολαστική φροντίδα του ιδιωτικού χώρου των
κατοίκων του δήμου μας.


Το θέμα της  καταπολέμησης των  μεταδιδόμενων ασθενειών από τα  κουνούπια
είναι  ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Για το λόγο αυτό ζητούμε τη 
συμβολή όλων των κατοίκων στην αντιμετώπισή του.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (ΔΕΗ) την ΚΥΡΙΑΚΗ 22-04-12

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, βλέπε ανάρτηση :
http://www.oraiokastro.gr/files/118/enimerosi_politon/ANAKOINOSEIS/diakopes_reumatos_deh.pdf

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


Ο πολυκερματισμός των  κομμάτων και η προοπτική της πολυκομματικής  βουλής,    έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη πολλών υποψηφίων, ανά την Ελλάδα. Μόνο από το Ωραιόκαστρο, για αυτές τις βουλευτικές εκλογές, έχουμε μέχρι τώρα, εννέα σίγουρες υποψηφιότητες, από επτά κόμματα. Δύο μάλιστα κόμματα έχουν από δύο υποψήφιους στο Ωραιόκαστρο, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.   Παραθέτουμε τις υποψηφιότητες  με αλφαβητική σειρά, μαζί με κάποια βιογραφικά στοιχεία τους.

1)Ιγνατιάδης Θεόδωρος, βουλευτής ΚΚΕ
Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης  γεννήθηκε  το 1964 στη Θέρμη  και είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν δεύτερος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στην Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 3.414 σταυρούς και πήρε τη θέση του Άγγελου Τζέκη στη Βουλή, μετά τον ξαφνικό χαμό του.  Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, κτηνίατρος και είναι παντρεμένος με την κα Γεωργιάδου και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο.

2)Καγκελίδου Μαρία,  ΠΑΣΟΚ
Η Μαρία Καγκελίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Goldsmiths College) από το οποίο απέκτησε επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στις Μεσογειακές Σπουδές (Kings College).  Εργάστηκε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC και από το 2005 εργάζεται για την αγγλόφωνη εφημερίδα Athens News και ξένα, κυρίως, ΜΜΕ. Είναι μητέρα της εξάχρονης Στέλλας και της τετράχχρονης Ολυμπίας. Στη δήλωσή της για τη συμμετοχή στις εκλογές αναφέρει: «Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο με ωραίες, κουβέντες, παλαιοκομματικές στρατηγικές, και αλληλοκατηγορίες.  Αποφάσισα να απαντήσω θετικά στο κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί πιστεύω πως πρέπει να δοθεί ο λόγος στους νέους ανθρώπους. Ξεκινάμε τώρα, μπορούμε μαζί!».

3)Κουτρούκης Κ. ΔΗΜΑΡ.
Ο Κουτρούκης Κώστα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει στο Ωραιόκαστρο. Είναι Χημικός –Μηχανικός, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ήταν μέλος του ΔΣ των Χημικών Μηχανικών. Είναι Γ.Γραμματέας της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής και πρόεδρος το ΚΕΡΑΥΝΟΥ Ωραιοκάστρου. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ.
Στη δε δήλωση της υποψηφιότητας του ο Κ. Κουτρούκης αναφέρει: «Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι αναγκαία η συστράτευση όλων, ώστε ν αναζητήσουμε μέσα από νέες συλλογικότητες, προτάσσοντας το εμείς αντί του εγώ, και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες καταδίκης και υπέρβασης του δικομματισμού ,που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Μέσα σ αυτές τις αντίξοες συνθήκες , αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συμβάλλοντας  με τις δυνάμεις μου, στην ριζική αλλαγή των συσχετισμών ,στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με την Ελλάδα ζωντανή, με την κοινωνία όρθια, με την νεολαία στην πατρίδα μας».

4)Κυριακίδου Σοφία, ΔΗ. ΣΥ
Η Σοφία Κυριακίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε  στο Ωραιόκαστρο.  Το 1992 αποφοίτησε από το  ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του ΔΠΘ.
Εργάστηκε στον  ιδιωτικό τομέα σε γυμναστήρια στην αεροβική γυμναστική και ως προπονήτρια σε αθλητικούς συλλόγους. 
Στη συνέχεια  μπήκε στον επαγγελματικό χώρο των πωλήσεων ως αντιπρόσωπος σε προϊόντα πληροφορικής και λογισμικού ενώ παράλληλα πήρα πτυχίο εκπαίδευσης για πληροφορική από το ΤΕΙ Καβάλας.  Ασχολήθηκε  με τα χρηματοοικονομικά και ως Σύμβουλος επενδύσεων. 
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Δ. Σαραμάντου και ακολουθεί σταθερά τις πολιτικές επιλογές της κας Ντόρας Μπακογιάννη, με το κόμμα της οποίας ΔΗΣΥ, θα είναι υποψήφια βουλευτής στη Β΄Θεσσαλονίκη.

5)ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΑΝ.ΕΛ.
Η Σταυρούλα Ξουλίδου- Καρατζά, γεννήθηκε το 1965 στην Κοζάνη, όπου υπηρετούσε ο πατέρας της  ως φιλόλογος και μεγάλωσε  στην Θεσσαλονίκη. Το 1987 αποφοίτησε  με άριστα από το  Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι  παντρεμένη με τον Αθανάσιο Καρατζά, αρχιπυροσβέστη κι έχουν τέσσερα παιδιά
Μετά την εγκατάστασή της στο Δρυμό, το Σεπτέμβριο του 2007  ιδρύεται με πρωτοβουλία της  ο Μορφωτικός Σύλλογος «ΜΥΓΔΟΝΕΟΙ» του οποίου έως σήμερα είναι Πρόεδρος.    Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων του Δήμου Μυγδονίας και διετέλεσε  για μια τριετία (2007-2010)  Πρόεδρος του συλλόγου και στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος. Είχε πάρει μέρος και στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Ν. Μπάτου, ως υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο του Δρυμού, χωρίς να εκλεγεί.

6)Σαπουρίδου Ελένη-Ειρήνη, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε  την υποψηφιότητα της Ελένης-Ειρήνης Σαπουρίδου στην Β΄ Περιφέρεια Θες/νίκης. Η  Σαπουρίδου Ελένη-Ειρήνη είναι δημότης και κάτοικος Ωραιοκάστρου.

7)Τσακίρης Παντελής, Ν.Δ
Γιος του Δημήτρη και της Ειρήνης Τσακίρη, ο Παντελής,  γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο  τον Οκτώβριο του 1983 και  σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Α. Π. Θ.  και στο Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας.  Έχει ενεργό συμμετοχή στο πολιτικό σύστημα, μετέχει σε ομάδες εργασίας, αρθρογραφεί, ταξιδεύει πολύ. Αντικατέστησε στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, τον Νικόλαο Μπάτο και ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις προηγούμενες εκλογές.  Επαγγελματικά με τον αδερφό του ίδρυσε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Στη δήλωσή του για τις εκλογές καταλήγει:
« Γι αυτό, σ’ αυτές τις εκλογές, ……αλλάζουμε ψήφο!!!».

 8)Τσακμαλή Μαρία. ΔΗΜΑΡ.
Η Τσακμαλή Μαρία είναι τελωνειακή υπάλληλος και μένει στη Νεοχωρούδα.

9)Χαρουπάκης Απόστολος , ΑΝ.ΕΛ.
Ο Χαρουπάκης  Απόστολος  είναι επιχειρηματίας, πρόεδρος ΣΕΜΒΕ και  κάτοικος Ωραιοκάστρου. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών διαθέτοντας ιδιόκτητο στόλο φορτηγών Δ.Χ και ρυμουλκούμενων, με την εταιρία SALONICA TRANSPORTS, που ίδρυσε  με τη σύζυγο του, το 1990

Αναρτήθηκε από :http://www.oraiokastro.net/Main.aspx


ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Επίσημα χθες ανακοινώνει την υποψηφιότητα της για τις βουλευτικές εκλογές η Κυριακίδου Σοφία "επιχειρηματίας" από το Δήμο Ωραιοκάστρου με το κόμμα της Μπακογιάννη Ντόρας.

"Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός και δεν φοβάμαι να μπω σε αυτή την αναμέτρηση παρ' όλο που οι εκλογές αυτές είναι αμφίβολες, και ο κόσμος δεν θέλει να πάει στην κάλπη.
Προτιμά να αδιαφορεί, προτιμά να είναι θεατής, προτιμά να κλειστεί στο σπίτι του.
Όλοι έχουμε υποφέρουμε από συμπτώματα κατάθλιψης. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι μας συμβαίνει, και πως φτάσαμε εώς εδώ.

 Η αποχή σίγουρα θα είναι μεγάλη το ξέρουμε το γνωρίζουμε.
Αντιμετωπίζουμε καθημερινά την ειρωνία, την αντίδραση και γενικά συμπεριφορές που ο κόσμος θα έπρεπε να τις βγάζουν σε αυτούς που "τα έφαγαν" και όχι σε όποιον βρει εύκαιρο.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι άνθρωποι που θα συμετέχουν και θα εκλεγούν πρέπει να είναι άνθρωποι αγωνιστές, άνθρωποι που βγήκαν μέσα από τον λαό, άνθρωποι που ξέρουν πως βγαίνει το νυχτοκάματο, ή το μεροκάματο γνωρίζουν από τον κόπο τον μόχθο και τον ιδρώτα του μέσου ανθρώπου και μπορούν να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν, άνθρωποι που μπορούν να πάνε ενάντια στο ορμητικό ποτάμι, για να αλλάξει επιτέλους το κατεστημένο.

Εργάζομαι από τα 15 μου χρόνια. Παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο εργαζόμουν για να βγάλω το χαρτζηλίκι μου, να αγοράσω τα αθλητικά μου... και να σπουδάσω μια και προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια που δύσκολα τα έβγαζε πέρα.
Αποφοίτησα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΕΦΑΑ το 1993.

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει αν εμπιστευτούμε ανθρώπους που σου μιλούν και σε κυτούν ίσια στα μάτια και όχι ανθρώπους που δεν έχουν βγάλει μεροκάματο στη ζωή τους.
Ανθρώπους που ζούσαν και ζουν στα πούπουλα, σε εικονική πραγματηκότητα και σε μια ζωή μη ρεαλιστική.
Ανθρώπους που απλά σου χαμογελούν, σου χτυπούν φιλικά την πλάτη, και δεν σου λένε ποτέ όχι, αλλά μέχρι εκεί.
Ανθρώπους που αυτοδιορισθήκανε πολιτικοί, και χωρίς να μοχθήσουν θέλουν να καθίσουν σε μια καρέκλα. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δούμε άλλη μια παράσταση θεατές από το ίδιο έργο".

Γιατί συμμετέχω σε αυτό το κόμμα;
"Διότι αποπνέει φιλεύθερο αέρα, και είναι το μοναδικό κίνημα που εστιάζει στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας αυτή τη στιγμή.
Γιατί πιστεύω στην δυναμική της Ντόρας Μπακογιάννη σαν άτομο, πιστεύω ότι μπορεί να αγωνιστεί έχει τα προσόντα όλα να γίνει ηγέτης. Να αλλάξει πράγματα, να φέρει ανατροπές".

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η κοινωνία ακόμη και σήμερα, δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές, αναζητά το δρόμο ο οποίος θα τη βγάλει από την κρίση.
Αναμφισβήτητα αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Ο κατακερματισμός εμφανίζεται σίγουρος.
Τιμωρία των δύο κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα θετική ψήφο για ένα σίγουρο αύριο».


Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστημίο στο Δήμο Ωραιοκάστρου από Σεπτέμβρη 2012

ΑΚΑΔΗΜΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΑΠΦΟΥΣ 3
ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 81100
Τηλ.: 22510-54739
email: academy@aigaion.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Ακαδημία των Πολιτών(αστική μη κερδοσκοπική εταιρία-ISO 90001) μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων σε Μυτιλήνη, Τρίκαλα, Βόλο και Λάρισα προκηρύσσει τη λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου του Νομού Θεσσαλονίκης.
            Τα μαθήματα θα έχουν τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Παύλου Μελά» στο κτίριο Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2012. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει με τη θεματική ενότητα «Ψυχολογία-Συμβουλευτική».
Για την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φέρουν μαζί τους μία φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, μία μικρή φωτογραφία για τη σπουδαστική τους ταυτότητα και 80 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους.
Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο  6973333422 τις ώρες 09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ., με την κ. Τσακράκη Τάνια, συντονίστρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Ωραιοκάστρου ή στα κεντρικά γραφεία της Ακαδημίας των Πολιτών στα τηλέφωνα 2251054739, 6970069007 και 6981067776.

ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ νΕΟΠΤΩΧΟΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΕΣ


Προσφάτως κάναμε ένα πείραμα για να δούμε κατά πόσο ο Ωραιοκαστρίτης μπορεί ακόμα και επιβιώνει, και φυσικά ο Ωραιοκαστρίτης δεν παύει να είναι έλληνας και να εκφράζει το πρότυπο του μέσου έλληνα.
Το λέω αυτό γιατί καποιοι πιστεύουν ότι στο Ωραιόκαστρο και στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης ζει η υψηλή κοινωνία και οι πλούσιοι Θεσσαλονικείς. Αν και η αλήθεια είναι ότι στο Ωραιόκαστρο ζούσαν και ζουν βιοτέχνες οι οποίοι πρώτοι καταστράφηκαν και με το ζόρι επιβιώνουν σήμερα.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΦΤΙΑΧΝΩ Ανοιξιάτικη τσάντα με ξύλινα χερούλια handmade


Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε τα ανοιξιάτικα ραψίματα; Η Shirley από το thesemomentsofmine θα μας ανοίξει την όρεξη με βήμα βήμα οδηγίες για μια πανέμορφη τσάντα με ξύλινα χερούλια. Χερούλια θα βρεις σε καταστήματα ραπτικής ή μπορείς να τα "δανειστείς" από κάποια παλιά τσάντα που ζητάει επίμονα ανανέωση!
spring-purse-1
Θα χρειαστείς 2 κομμάτια ύφασμα για το εξωτερικό, 2 για το εσωτερικό και 2 για εσωτερική ενίσχυση (ανάμεσα στα 2 υφάσματα), όλα διάστασης 41 x 33 εκατοστά. Για εσωτερική ενίσχυση μπορείς να χρησιμοποιήσεις βάτα, την οποία με θερμοκολλητικό θα κολλήσεις στην πίσω πλευρά του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσεις για το εξωτερικό.
Τοποθέτησε το εξωτερικό και το εσωτερικό ύφασμα με τις καλές πλευρές τους αντικρυστά και ράψε ένα Π όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία. Κάνε το ίδιο και για τα άλλα 2 κομμάτια. Δίπλωσε το εξωτερικό ύφασμα μακρυά από το εσωτερικό και φέρε τα 2 ραμμένα κομμάτια αντικρυστά ταιριάζοντας εξωτερικό με εξωτερικό και εσωτερικό με εσωτερικό ύφασμα. Σαν αποτέλεσμα θα έχεις ένα αντεστραμμένο Τ. Καρφίτσωσε τα 2 κομμάτια και με την βοήθεια ενός μπωλ κόψε κυκλικά τις 4 γωνίες.
Ράψε γύρω γύρω τις άκρες χωρίς να ξαναράψεις πάνω από το αρχικό Π και θυμίσου να αφήσεις ένα άνοιγμα για να γυρίσεις την τσάντα σου. Αφού την γυρίσεις, ράψε το άνοιγμα που είχες αφήσει και σιδέρωσε καλά ώστε να κάτσουν όλες οι ραφές. Αν θέλεις κάνε μια οριζόντια ραφή εκεί που ενώνει η τσάντα για ενίσχυση.
Τώρα μπορείς να διπλώσεις το ύφασμα πάνω από το χερούλι και να ράψεις με το χέρι. Συμπληρώνεις με ένα χειροποίητο λουλούδι και η τσάντα σου είναι έτοιμη!

Αναρτήθηκε από : ftiaxto.gr

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

στο "ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ" πήγαν τα τρία κορίτσια από Νεοχωρούδα με χορό "Φλαμένκο"


Στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" παρουσιάστηκαν η Χρύσα η Τζένη και η Κωσταντίνα από τη Νεοχωρούδα χορεύοντας ΦΛΑΜΕΝΚΟ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι από παράσταση στα Γιαννιτσά όλης της ομάδας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που ζούμε, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Το μήνυμα του Θεανθρώπου ας γεμίσει τις καρδιές όλων μας με ελπίδα και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές με ανθρωπιά και ευημερία.
Εύχομαι ολόψυχα, η Ανάσταση του Κυρίου, να σημάνει Ανάσταση για την Πατρίδα και λύτρωση για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά.
  Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!


Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου,
Δημήτρης Σαραμάντος

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2012 ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ


Υπερβολικά μεγάλη σε σύγκριση με άλλες χρονιές ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου.
Τόση που ο κόσμος έφτανε ως την άκρη της Γαλήνης στο τέρμα του άλσους για να βρει παρκάρισμα για το αυτοκίνητο του. Βέβαια ο καιρός ευνόεισε πολύ.
Φαίνεται ότι η αλλαγή του ιερέα έφερε τον κόσμο πιο κοντά στη συγκεκριμένη εκκλησία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ


Αυτές τις δύσκολες μέρες οικονομικής κρίσης που διανύουμε .
Τώρα που όλοι θέλουμε την υποστήριξη και την βοήθεια κάποιου .
Υπάρχουν κάποιοι που βοήθησαν,
κάποιοι που ανθρώπινα προσέφεραν όσο μπορούσαν
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ :

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ
ΚΡΕΟΓΝΩΣΙΑ
ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΣΑΚΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Το Διοικητικό Συµβούλιο


ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

 
Φέτος το Πάσχα είπα να μην ασχοληθώ με τα τετριμμένα, να προσέξω τον εαυτό μου λίγο παραπάνω, να κάνω αυτά που η ψυχή ζητάει, να την ανιχνεύσω και να την αμείψω.
Δεν έβαψα λοιπόν αυγά, δεν έκανα ενδελεχή καθαριότητα, από πάνω προς τα κάτω, όπως με είχε μάθει η μάνα μου, δεν άλλαξα τραπεζομάντηλα , δεν κολλάρισα πασχαλιάτικά πετσετάκια, δεν πίεσα τα παιδιά... μου να κάνουμε μαζί Ανάσταση επικαλούμενη την αρχαία περί εστίας συνήθεια, ούτε περί οικογένειας έθιμα, και είπα να είμαι cool.
Οδηγήθηκα στην παλιά μου γειτονιά ,εκεί που μεγάλωσα, όπου δεν είμαι ποτέ η κυρία Κ, αλλά η Τασούλα, η κόρη του κυρ Στέλιου και της κυρά Μαίρης.
Έψαλλα στη χορωδία των εγκωμίων, με τις παλιές συμμαθήτριες και τις κόρες τους πια, έκλεψα λίγο χρόνο από τα αρχικά γράμματα της μεγάλης Πέμπτης και τις μάζεψα σε ένα καφέ , λίγο έξω απ την εκκλησία.
Σαν κοπελούδες κάναμε, μη σας πω τώρα ότι εμένα όλες μου μοιάζαν ίδιες κι απαράλλαχτες όπως τότε, τι πράγμα κι αυτό, ενώ αν δω ξένο άνθρωπο πέφτω, μπαμ, στη σωστή ηλικία με απόκλιση έτους, μ` αυτές παθαίνω εντελώς το αντίθετο.
Μας κέρασε η πιο προκομμένη, γιατί έγινε συμπεθέρα. Ευχηθήκαμε, η κουμπάρα μου εξέφρασε τον πόθο να γίνει κι αυτή, η κόρη της τριάντα και ούτε δεσμό ούτε τίποτα, είπα εγώ με τη συνηθισμένη επαγγελματική μου συνέπεια στις τακτοποιήσεις και στα προξενιά « θα το κοιτάξω», κι όλες με πίστεψαν, ακόμη κι εγώ. Είπα ότι κι εγώ παρά λίγο να γινόμουν πεθερά αλλά , τι περίεργο, όλες μαζί , σαν συνεννοημένες, «εσύ, έχεις καιρό ακόμη, μη βιάζεσαι» μου είπαν, είπαν ακόμη ότι μικροδείχνω και προς στιγμήν πίστεψα κι εγώ ότι ήμουν μικρότερη τους, άλλωστε πάντα πήγαινα σχολείο με τα κορίτσια γεννημένα την επόμενη χρονιά απ αυτήν της γέννησης μου, σιγά μη σας πω ποια, γιατί είμαι γεννημένη Φεβρουάριο.
Δεν ψώνισα λοιπόν τίποτα καινούργιο, άρχισα όμως τα περπατήματα στο βουνό, που είχα παρατήσει παραπονούμενη πως δεν έχω άντρα να με συνοδεύει και φοβάμαι στις ερημιές. Ξεκίνησα μόνη, έφτασα σε ύψη που δε φανταζόμουν, εννοώ περπάτησα μαζί με κατσίκια , βοσκούς και μαντρόσκυλα, φοβήθηκα λίγο στην αρχή και μετά έπεισα έναν φίλο μου ότι είναι πολύ χοντρός και χρειάζεται περπάτημα, μετά χαράς να τον αναλάβω εγώ η …λεπτή, πρέπει να έκανε καλή δουλειά το marketing που παρακολούθησα τόσα χρόνια, και περπατάμε τώρα μαζί σε βουνά και λαγκάδια. Φτάσαμε τα έξι χιλιόμετρα και που είσαι ακόμα.
Προγραμμάτισα τα βαφτισίμια για μετά τις γιορτές, κάτι δίδυμα κουκλιά που βάφτισα πριν δυό χρόνια, ταρζανάκια κανονικά, πέφτουν με φόρα ο ένας πάνω στον άλλον και ξεκαρδίζονται τι να σας πω. Τις μεγάλες μου βαφτισιμιές, τις πρώτες, καθηγήτριες και δασκάλες όλες, τις προγραμματίζω κι αυτές για την επόμενη εβδομάδα, θα τις κάνω το τραπέζι και θα τα πούμε όλα επαγγελματικά, οικογενειακά και φυσικά ερωτικά.
Όσο για την καινούργια αγάπη, τη γραφή, λέω να σταματήσω την προσπάθεια για το Νόμπελ προς το παρόν, να ξεαγχωθώ και να κάτσω να σας γράψω κάτι να σκάσει κι εσάς λίγο το χειλάκι σας, που είμαι σίγουρη αν σας ρωτήσω θα μου πείτε ότι δεν σας έφτασαν τα λεφτά, ότι μαλώσατε με τη μάνα σας, ότι είχατε μελαγχολία των γιορτών, ότι κλάψατε, ότι σηκώσατε το τηλέφωνο και πήρατε τον τέως σας κλαίγοντας κι αυτός ήταν ψυχρός μαζί σας , σίγουρα είχε άλλη στην αγκαλιά του και τόσα άλλα που δε θα μου πείτε, γιατί αυτό είναι ένα δημόσιο μέσο επικοινωνίας και εσείς ντρέπεστε να εκτεθείτε μη σας γελάσουν και πέσει η δουλειά σας και η υπόληψη σας.
Μη βιάζεστε, δεν ήταν και για μένα όλα ρόδινα .Σιγά σιγά, δίνετε μου μια μέρα καιρό να τα αποθηκεύω λίγο στη μνήμη και , έτσι ημίφρεσκα θα σας στείλω πεσκέσι κι άλλα δικά μου πασχαλιάτικα χαμπέρια για κλάματα που φιλοδοξώ να τα μετατρέψω σε γέλια η έστω χαμόγελα.
Σας αφήνω τώρα, γιατί ετοιμάζομαι για το πασχαλιάτικο γεύμα κι εγώ γράφω ακόμα η τεμπέλα η αθεόφοβη. Βρε, μπας και σας νοιάζομαι πιο πολύ απ τους κοντινούς μου, λες να έχω αρχίσει να εθίζομαι;
Αυτό θα το σκεφτώ αύριο, που έλεγε και η Σκάρλετ. Σας στέλνω το μήνυμα και τρέχω να ετοιμαστώ.
Καλό φαγητό και γλέντι
ΥΓ: ( μη φάτε πιο πολύ απ` όσο αντέχετε.
          Μην ξεχνάμε τα σκυλιά, τρώνε αποφάγια).
 
Γράφει η Αναστασία Καραογλάνη
 

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Έφτασε στις 18.30 Στην Αθήνα το Άγιο Φως


Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμενόταν να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως.
Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελλάδα με ειδική πτήση από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, με κυβερνητικό αεροσκάφος.
Για την υποδοχή του, βρίσκονται στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι Εκκλησιών..
Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός έγινε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, παρουσία εκπροσώπων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Την Ελλαδική Εκκλησία εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος και την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης. Εκ μέρους της ΝΔ στην τελετή Αφής παρέστη ο βουλευτής Θ. Μπούρας.
Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξάρχεα του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα Αθηνών, και εν συνεχεία σε κάθε γωνιά της χώρας.
Περισσότερες ειδήσεις

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2012-04-06
Επί σειρά ετών το γραφείο αθλητισμού του δήμου Ωραιοκάστρου διοργάνωνε ανεξάρτητες αθλητικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους για ποικίλα αθλήματα και για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Φέτος οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του πρώτου αθλητικού φεστιβάλ - Δείτε την σχετική αφίσα!-του δήμου Ωραιοκάστρου. Σκοπός είναι το αθλητικό αυτό φεστιβάλ να γίνει ετήσιος θεσμός και να προσελκύει όλα και περισσότερους δημότες αφενός να γνωρίσουν τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές και αφετέρου να συμμετέχουν ενεργά. 

Πιο συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα των αθλητικών διοργανώσεων έχει ως εξής:

5 χαράτσια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2012

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και στην περίπτωση που δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα κληθούν να πληρώσουν πέντε χαράτσια.
Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν έως και πέντε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους. Συνολικά μέχρι το τέλος τους έτους θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία περί τα 3,5 δισ. ευρώ, γράφει το iefimerida.gr.
Αναλυτικά τα χαράτσια:
Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009: Αφορά περίπου 1,28 εκ. φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009 υπολείπεται να λάβουν πρώτον οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και κατά δεύτερον οι έγγαμοι που στην κατοχή τους βρίσκονται ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαΐου. Εκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία για το έτος 2009: Το χαράτσι αυτό αφορά όσους , κατά την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Πώς οι άνεργοι θα πάρουν επιταγή 500 ευρώ!


Δικαίωμα κατάρτισης με κουπόνι αξίας 700 ευρώ (500 ευρώ καθαρά κατ’ άτομο ) θα αποκτήσουν συνολικά 18.332 άνεργοι
Δικαίωμα κατάρτισης με κουπόνι αξίας 700 ευρώ (500 ευρώ καθαρά κατ' άτομο ) θα αποκτήσουν συνολικά 18.332 άνεργοι, εφόσον υποβάλλουν από τη Δευτέρα 9 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου ηλεκτρονική αίτηση και επιλεγούν για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών. Την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τους άνεργους (και για τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα παρέχουν τις υπηρεσίες) ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα (το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ με 22 εκατ. ευρώ):
Κάθε άνεργος θα παραλαμβάνει επιταγή κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που θα παρέχει και για την πιστοποίηση των γνώσεων. Μετά την ολοκλήρωση ο άνεργος θα εισπράττει εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 500 ευρώ.
Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών.

Αυξήθηκαν κατά 1600% οι πολίτες που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη λόγω κρίσης


Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Στο “κόκκινο” οι πολίτες με κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας.
Η “εποχή του μνημονίου” που διανύουμε έχει επηρεάσει τη ζωή και τη ψυχολογική κατάσταση των πολιτών. Ανεργία, φτώχεια και απελπισία αυξάνουν ραγδαία την ψυχική νοσηρότητα των Ελλήνων και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην “οικογένεια” αφού οι γονείς αδυνατούν πλέον λόγων των οικονομικών παραγόντων να αποτελέσουν σωστά πρότυπα για τα παιδιά τους.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σε μαρασμό οδηγούνται τα Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης», προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με θέμα «Σε οριακή κατάσταση το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης» και προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Στον αέρα οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.


1. Σε μαρασμό οδηγούνται τα Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης

Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης, μετά από τη μειωμένη επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Το ΝΠΔΔ «Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης», προήλθε από την κατάργηση και τη συγχώνευση των ΝΔΠΠ Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, Ε.Γ. Μίκρας, Ναυταθλητικό Αθλητικό Κέντρο και Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων είναι τεράστιες, καθώς το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια. Μάλιστα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που κληρονόμησε ο νεοσύστατος φορέας ήταν υψηλές και αφορούσαν οφειλές προς τη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ και την ΕΠΑ.
Με μια γρήγορη ανάλυση το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των βασικών αναγκών των Αθλητικών Κέντρων, αγγίζει τα 5  εκατ. ευρώ. Εάν λάβουμε υπόψη, ότι η επιχορήγηση του αρμόδιου Υπουργείου είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε την ανεπάρκεια των χρημάτων και τα τεράστια προβλήματα, που θα προκύψουν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών κέντρων. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει άμεσα, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλη, που φιλοξενούν εκατοντάδες αθλούμενους, σε αναστολή λειτουργίας.

Απάντηση προς την καταγγελία του Κελεσίδη Στάθη για τον Πολυχρονίδη Ανέστη


Ωραιόκαστρο, 05/04/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραλάβαμε καθαρογραμμένο, πρακτικό συνεδρίασης του  Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που επιλήφθηκε καταγγελίας του δημότη Ωραιοκάστρου Στάθη Κελεσίδη κατά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ανέστη Πολυχρονίδη.
Στην καταγγελία αυτή, ο κ. Κελεσίδης υποστήριζε  πως η συμμετοχή του  κ. Πολυχρονίδη, μετόχου του Ο.Α.Σ.Θ., ως εκπροσώπου του Δήμου σε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ο.Α.Σ.Θ., εξυπηρετούσε  ιδιοτελή συμφέροντα.


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

βάψτε οικολογικά τα πασχαλινα σας αυγά



Μια και το Πάσχα πλησιάζει ας δούμε μερικές πρακτικές συνταγές βαψίματος των αυγών.
Το βάψιμο των αβγών είναι ένα από τα έθιμα του Πάσχα για το χριστιανικό κόσμο. Το κόκκινο χρώμα τους, που είναι και το παραδοσιακό, συμβολίζει την ανανέωση της ζωής. Σήμερα βάφουμε αβγά σε διάφορα χρώματα, τα στολίζουμε και πολλές νοικοκυρές καμαρώνουν με περηφάνια για το αποτέλεσμα. Άλλωστε, μια πιατέλα με όμορφα χρωματιστά αβγά βρίσκεται σε κάθε σπίτι, στολίζει το τραπέζι και σηματοδοτεί τον ερχομό της Ανάστασης.
Φέτος μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό τρόπο να τα βάψετε και μάλιστα οικολογικό. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε:

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος & Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Πίσω απο τα Λαγυνά. - Манастир Свете Тројице, Светог Рафаела, Николе и Ирена Filyro Τhessaloniki Greece





Στη Δυτική Θεσσαλονίκη κάπου εκεί πίσω απο το ΤΙΤΑΝ πάνω στην κορυφή μιας πλαγιάς με θέα την λίμνη Λαγκαδά, πίσω από τα Λαγυνά βρίσκεται το γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και Αγίου Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.
Στα σύνορα Λαγυνών - Φιλύρου χτίστηκε με πολύ αγώνα και προσοχή και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Λητής και Ρεντίνης ,εκεί εδρεύει ο καθεδρικός Ναός με Δεσπότη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλόθεο.

Το Μοναστήρι ακολουθεί το παλαιό Ημερολόγιο και πλήθος κόσμου συρρέει από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος για να προσευχηθεί, να παρακολουθήσει την Ιερά Λειτουργεία και να αισθανθεί γαλήνη και αγαλλίαση. Η Λειτουργία ξεκινά κάθε Κύριακή στις 09.00 και κρατά εώς τις 11.30 με ψαλμωδίες των κοριτσιών από τη Μονή αγγίζει την ψυχή του κάθε προσκυνητή που επισκέπτεται το Μοναστήρι.

Πανέμορφο, περιποιημένο μέσα στο πράσσινο και ακούγοντας τους ήχους που βγάζουν τα παγώνια μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργεία με την χορωδεία των Μοναχών που αριθμούν γύρω στις 30 με Ηγουμένη την Γερόντισσα Μακρίνα, και να ασπαστεί την εικόνα της Παναγιάς Ιερουσαλημίτισσας την παλιά εικόνα του Αη Γιώργη.
Το Μοναστήρι ακολουθεί το παλιό Ημερολόγιο. Στο υπόγειο της Μονής φυλάσσονται λείψανα του Αγίου Ραφαήλ.






IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ - ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
2310677939 Φίλυρο, Φίλυρο, 57010, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ
 http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/03/3.html

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ


Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχω σταματήσει να κάνω συγκρίσεις την όλη κατάσταση με την διαμονή μου στην Σερβία λίγο πριν τον πόλεμο 1987-89.
Η ζωή μας άρχισε να μοιάζει με αυτή των Σέρβων που βρέθηκαν ξαφνικά σε οικονομική κατάρευση, αποσύνθεση, απομόνωση και τέλος πόλεμο.
Το 1993 όταν το Εμπάργκο είχε προχωρήσει για τα καλά, ο πληθωρισμός ήταν τεράστιος που οι άθρωποι έπαιρναν το πρωί το μισθό και ως το βράδυ έχαναν τα μισά τους λεφτά.
Τρέχαμε σαν φοιτητές να χαλάσουμε τα μάρκα στη μαύρη αγορά και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δηνάρια.
Ακόμα και το 1995 που υποτίθεται ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει ακόμα και τότε περνούσαν δύσκολα.

HANDMADE Λαμπάδα Ανάστασης, Φτιάξτο μόνος σου!


το θέμα το ξεσήκωσα από ένα σχέδιο στάμπας για Scrapbooking.


Το Κερί είναι λαυκό με διακόσμηση από πορτοκαλί γυαλιστερό σχοινί. Εκεί που αρχίζει και τελειώνει το γυαλιστερό σχοινί υπάρχει πράσινη γιρλάντα λουλουδάκια από τσόχα. 
Χρησιμοποίησα διάφορα χρώματα τσόχας με διακοσμητικά κουμπιά και τα μαξιλαράκια τα ένωσα μεταξύ τους με πολύχρωμη κορδέλα.
Τέλος χρησιμοποίησα πορτοκαλί σατέν κορδέλα και πολύχρωμο σχοινί άχυρο.

Αναρτήθηκε από:

Σχολιασμός στο άρθρο του Χρόνου σχετικά με τη στήριξη του Νικολάου Μπάτου




Διάβασα το άρθρο του χρόνου σχετικά με την στήριξη προς το πρόσωπο του Νικολάου Μπάτου και θα μείνω στην τελευταία παράγραφο:
 "Αυτός είναι το μόνο πρόσωπο σήμερα στην πόλη μας που μπορεί να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις ένα τόσο σημαντικό πολιτικό αξίωμα και είναι αυτονόητο το ποια δυναμική μπορεί να προσδώσει το γεγονός αυτό και στα τοπικά μας πράγματα".
Το άρθρο μας παρακινεί λοιπόν να στηρίξουμε τον Νικόλαο Μπάτο στις εκλογές.
Θα διαφωνήσω πλήρως με την άποψη του κ. Σταυριώτη ότι ο Νικόλαος Μπάτος είναι το μόνο και μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να εκπροσωπήσει το Ωραιόκαστρο.
Πιστεύω ότι η σημερινή οικονομική κρίση, μας έχει κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί με κάθε τι που ωραίο μας παρουσιάζουν σαν όμορφο δώρο με ωραίο περιτύλιγμα. 
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Νικόλαος Μπάτος με μεγάλη εμπειρία στην πολιτική σκηνή είναι άξιος και ικανός να διεισδύσει μέσα στο βρώμικο και πολύπλοκο σύστημα των πολιτικών και όλων αυτών των "περί μη ευθύνης", αλλά ο κόσμος έχει βαρεθεί την βρωμιά, το ψέμα και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Ο κόσμος θέλει καθαρότητα, διαφάνεια, ανθρώπους που δεν μας παραμυθιάζουν για την ψήφο μας, αγωνιστές, και ανθρώπους που καθημερινά μέρα με την μέρα αποδεικνύουν ότι μπορούν να είναι "Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Διάκος....
Ο Νικόλαος Μπάτος είναι ένας άνθρωπος που έγινε επαγγελματίας πολιτικός και τα τελευταία 20χρόνια δεν έχει καμία άλλη ασχολία. 
Θα είναι τιμή για τον τόπο μας, αλλά έχω ενστάσεις και ενδοιασμούς για το  αν είναι 
ο "πιο άξιος" 
ο "καλύτερος" " 
ο "μοναδικός" 
και αν θα τον ψήφιζα.... τελικά.

Ίσως άνθρωποι έξω από τον πολιτικό χώρο να ήταν αυτοί που θα ήταν οι άξιοι, οι άνθρωποι που πρέπει να εμπιστευτούμε.
Αυτοί που μέχρι χτες δεν ζούσαν από αυτό, αυτοί που δεν έχουν εισχωρήσει στην διαπλοκή....

Ο κόσμος θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά.. γιατί τα χειρότερα έρχονται ακόμα κατρακυλάμε δεν έχουμε πιάσει τον πάτο...

Φυσικά έχουμε Δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να εκφέρει ελεύθερα την άποψη του τουλάχιστον ακόμα.....

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου