Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η τιμή της λαγάνας το 2012


Στα 2,50 ευρώ η τιμή της λαγάνας 
Ρεκόρ σημείωσε ένας αρτοποιός από την Πάτρα που κατάφερε να παρασκευάσει μια λαγάνα συνολικού μήκους τριών μέτρων και εξήντα εκατοστών. Η ζύμη ξεπέρασε τα 100 κιλά και όπως είπε για την προετοιμασία απαιτήθηκαν 50 κιλά αλεύρι, 40 κιλά νερό, και δύο κιλά μαγιάς. 


Από 2,20 ευρώ έως 2,50 ευρώ κυμαίνεται η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας στους φούρνους της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κίνηση, από το πρωί, στα αρτοποιεία της πόλης έχει «ζωηρέψει», καθώς πολλοί Θεσσαλονικείς παρέμειναν «εντός των τειχών», λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Τα αρτοποιεία στη Θεσσαλονίκη -σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο- θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ 2012

Φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και διοργανώνει μόνος του την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε και να διατηρήσουμε τη ζωντάνια και τη μακρόχρονη παράδοση στο Δρυμό και να κρατήσουμε ζωντανό το χωριό μας.




Μόλις δέκα λεπτά απόσταση ο Δρυμός από το Ωραιόκαστρο αποτελεί μια ιδανική εναλλακτική λύση για την έξοδο της Καθαράς Δευτέρας.Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Δρυμό και τους φιλόξενους κατοίκους του και να στηρίξουμε  το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου στην προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανή τις παραδόσεις του τόπου του.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήματα από ενοίκια


Προ των πυλών φαίνεται να είναι η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. 
Η τρόικα έχει δείξει με σαφήνεια προς αυτήν την κατεύθυνση και στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού, το υπουργείο Οικονομικών και η Ν.Δ. φαίνεται πως συγκλίνουν στην κατεύθυνση της επιβολής αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 20%

Χθες, στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη για την αναμόρφωση του φορολογικού, στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης και οι βουλευτές της Ν.Δ. Ι. Βρούτσης και του ΛΑΟΣ M. Ντουκάκης. 

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, τέθηκαν όμως επί τάπητος θέματα που αφορούν τη φορολογία των επιχειρήσεων, την ενοποίηση των φόρων κατοχής στα ακίνητα, την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση επιβολής συντελεστή 20% στο πλαίσιο αυτοτελούς φορολόγησης κερδίζει έδαφος. Σήμερα τα ενοίκια προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα με το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.
Αν καθιερωθεί αυτοτελής φορολόγηση 20% οι επιβαρύνσεις είναι προ των πυλών. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 16.000, εκ των οποίων τα 4.000 ευρώ προέρχονται από ενοίκια, πληρώνει σήμερα φόρο 1.420 ευρώ. 

Με την αυτοτελή φορολόγηση 20% στα ενοίκια θα πληρώσει φόρο 800 ευρώ και 700 ευρώ φόρο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ, ή 80 ευρώ παραπάνω. 

Στη χθεσινή σύσκεψη εξετάστηκαν παράλληλα: 

1. Φόροι επιχειρήσεων: Σήμερα ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 20% και η Ν.Δ. έχει προτείνει μείωση του φόρου στο 15%. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Η τρόικα πάντως έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι η ώρα για μειώσεις συντελεστών. 

2. Φόροι ακινήτων: Το νέο μνημόνιο αναφέρει την προοπτική ενοποίησης των φόρων κατοχής, δηλαδή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Παρότι αποφάσεις ακόμα δεν υπάρχουν, συμφωνήθηκε ότι ο νέος φόρος δεν μπορεί να αποδώσει έσοδα κάτω από 1,7 δισ. ευρώ που προβλέπονται μόνο από το ειδικό τέλος ακινήτων. 

3. Αντικειμενικές τιμές: Διαπιστώθηκαν τεχνικές δυσκολίες, αλλά προχωρά το σχέδιο για δημιουργία τράπεζας πληροφοριών με όλες τις αγοραίες τιμές ακινήτων, οι οποίες θα υποκαταστήσουν τις αντικειμενικές. Η τρόικα έχει ζητήσει εξίσωση αντικειμενικών με τις αγοραίες από τον Ιούνιο. 

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη βουλή τον Ιούνιο. Αν νωρίτερα έχουν μεσολαβήσει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ επιδιώκουν τη σύνταξη ενός κειμένου συμφωνίας, η οποία θα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση, αν αυτό είναι εφικτό…

Kαθαρή Δευτέρα 2012 στο Ωραιόκαστρο στην περιοχή "Αλώνια"


Στο πάρκο που είναι δίπλα στο ΚΕΠ θα γιορτάσει φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου "τα κούλουμα" μια και η βενζίνη ανέβηκα στα ύψη η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Δήμο και όχι στο βουνό όπως κάθε χρόνο.
Λιτότητα σε όλα αγαπητοί μας Δημότες. Το πάρκο ενδείκνυται για τα παιδιά.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μάχη με το χρόνο δίνει η Ελλάδα

5BF70DC28B010CF263562162ACC3A53B
Εννέα μέρες δόθηκαν στην Ελλάδα για να υλοποιήσει σκληρά μέτρα, γράφουν οι Financial Times, αναφερόμενοι σε μία «μάχη με το χρόνο» που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για να «ολοκληρώσει μια μακροσκελή λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς δανειστές πριν τα τέλη Φεβρουαρίου για να αποδεσμευτεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ».
 «Οι σκληροί όροι και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα αποδεικνύει την κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας των δανειστών» επισημαίνει το άρθρο.

Φραγκφούρτη - Βερολίνο: 1Χ2

varoufakis
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό, υπερχρεωμένο κράτος. Επειδή όμως το χρήμα έρρεε παντού ως ασταμάτητη οικουμενική παλίρροια (παραγόμενη από ανόητες τράπεζες στην Wall Street, στο City, στην Βόρεια Ευρώπη), το κόστος δανεισμού ήταν παντού μηδαμινό κι έτσι κανείς δεν έδινε σημασία. Ξάφνου, το φθινόπωρο του 2008, η παλίρροια έδωσε την θέση της στην άμπωτη. Με την άμπωτη να «στεγνώνει» τον τραπεζικό τομέα από ρευστό χρήμα, σιγά-σιγά ήρθε και η στασιμότητα στην πραγματική οικονομία. Αναπόφευκτα, το εθνικό εισόδημα του μικρού, υπερχρεωμένου κράτους άρχισε να μειώνεται την ώρα που ο ρυθμός αύξησης του χρέους (δηλαδή το επιτόκιο) μεγάλωνε (ελέω διεθνούς έλλειψης ρευστότητας που ωθούσε τα επιτόκια προς τα πάνω). Κάποια στιγμή, κανείς δεν δάνειζε στο μικρό αυτό κράτος ώστε να εξυπηρετεί (δηλαδή να επανακυλύει) το χρέος που, το 2008, ανερχόταν στα €260 δις.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μεσαία Τάξη: Ο θάνατος του εμποράκου

Θεόδωρος Κουτρούκης*  
Καθώς η ύφεση συνεχίζει να επισκιάζει την ελληνική οικονομία βιώνουμε τη σταδιακή κοινωνική αποδιάρθρωση ή/και τον αφανισμό του μεγαλύτερου τμήματος της μεσαίας τάξης.   
Οι συνέπειες από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να είναι δραματικές.
Η Μεσαία Τάξη (ΜΤ) θα μπορούσε να περιγράφει ως ή το σύνολο των οικονομικά ανεξάρτητων πολιτών που δε διαθέτουν αξιοσημείωτο μερίδιο κοινωνικής επιρροής / εξουσίας και σ’ αυτή συνήθως περιλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, μάνατζερ μεγάλων επιχειρήσεων, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η ΜΤ διαθέτει ορισμένα κρίσιμα χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν στο ρόλο μιας τάξης-κλειδί στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα:
  • ευνοεί τη συσσώρευση κεφαλαίου και την αποταμίευση, συμβάλλει στην απασχόληση και την αύξηση της παραγωγικότητας.
  • η καταναλωτική ισχύς της οδηγεί σε ανασύνθεση της ζήτησης κι επέκταση των αγορών, εξέλιξη που επιτρέπει την εμφάνιση οικονομιών κλίμακας.

Τα "φτωχόσπιτα" του κ. Μελά Δημήτριου στο Ωραιόκαστρο


Τα "φτωχόσπιτα" του κ. ΜελάΤα "φτωχόσπιτα" του κ. Μελά


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 15:00
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Φωτογραφίες-ντοκουμέντα που απαθανατίζουν την περιουσιακή κατάσταση των ανωτάτων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να συμμετέχουν στο σύστημα «4-4-2» που παρέλυσε τη φορολογική διοίκηση της χώρας και ελέγχονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, δημοσιεύει η zougla.gr.
Μετά τον πρώτο γύρο των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων που αποτέλεσε εφαλτήριο για να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα σε βάθος για τους «ελεγκτές» οι οποίοι «ήλεγχαν» αλλά δεν «ελέγχονταν» και εν’ όψει των νέων στοιχείων που θα δουν προσεχώς το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σημάδια πλουτισμού που εμφανίζουν πρόσωπα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά που έχουν ήδη καταγγελθεί στις Αρχές.
Ένας εξ΄αυτών είναι και ο κ. Δημήτρης Μελάς, Οικονομικός Επιθεωρητής, επικεφαλής στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μελάς είναι γνωστός για τη δημόσια δράση του σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται μέσω των off shore εταιρειών, ενώ σύμφωνα με την (από 28 Μαΐου 2010) αναφορά του Νίκου Κασιμάτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται ως ο «βασιλιάς» των offshore, και ως ο υπάλληλος που συγκάλυψε τις «παρανομίες» συναδέλφων του από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, το 2008.
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα
Σύμφωνα με όσα του καταλογίζει ο Νίκος Κασιμάτης, ο κ. Μελάς εμφανίζεται να διαθέτει υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο οι οποίες λειτουργούν ως «όχημα» για να κρύβει την παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία του, ενώ φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου ο φυλακισμένος λογιστής να αποκτήσει offshore εταιρεία έναντι 2.800 ευρώ.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα το καλοκαίρι ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι προσκαλούσε ΔΩΡΕΑΝ τις γυναίκες να κάνουν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο κέντρο Υγείας Διαβατών.
Πήγαμε λοιπόν στο κέντρο και κάναμε την εξέταση εντλεώς ΔΩΡΕΑΝ. Στην περίπτωση που κάποια ήθελε να την εξετάσει γυναικολόγος πιο αναλυτικά εκτός του τεστ ΠΑΠ μπορούσε και ακόμα μπορεί με 5ευρω κάθε Παρασκευή 10-11.00πμ. να  κάνει γυναικολογική εξέταση.

Ακόμα οποιαδήποτε άλλη εξέταση αίματος, ούρων, και ότι άλλο κανείς έχει ανάγκη είναι για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δωρεάν ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία έχει μια μικρή συμμετοχή της τάξεως από 2-7ευρω.
Θα σας συνιστούσα να το προτιμήσετε διότι γλιτώνετε την ταλαιπωρία που θα έχετε σε άλλα κέντρα μια και ο κόσμος δεν είναι τόσος πολύς και οι ουρές υποφερτές.

Συνιστούμε λοιπόν στους Δημότες Ωραιοκάστρου για να μην ταλαιπωρούνται και περιμένουν μήνες για σειρά να προτιμήσουν το κέντρο υγείας Διαβατών.

Εγκλωβισμένος στα χίονια σώθηκε πίνοντας μπύρες


Ένας άνδρας από την Αλάσκα, ο οποίος τράκαρε με το φορτηγό του και παγιδεύτηκε μέσα σε χιονοστιβάδα, κατάφερε να… επιζήσει με ένα πραγματικά ανορθόδοξο τρόπο. Για τρεις μέρες έπινε από τα κουτάκια μπύρας που έτυχε να έχει μαζί του, μέχρι να έρθει προς διάσωσή του μία ομάδα εντοπισμού.
Ο Clifton Vial οδηγούσε σε μία απόμερη περιοχή έξω από την πόλη Nome, όταν συνέτριψε το φορτηγό του και παγιδεύτηκε μέσα σ’ αυτό.Με την θερμοκρασία σταδιακά να μειώνεται και καθώς η ώρα περνούσε, ήταν λίγα αυτά που μπορούσε να κάνει.Έτσι, με έναν υπνόσακο και ανάβοντας περιστασιακά την μηχανή του φορτηγού προσπαθούσε να κρατηθεί ζεστός. Ελλείψει φαγητού και νερού, κατανάλωσε μερικά κουτάκια από μπύρα που είχε μαζί του.Ευτυχώς, ο οδηγός κατάφερε να σωθεί, όταν το αφεντικό του συνειδητοποίησε, ότι δεν είχε εμφανιστεί στην δουλειά για μέρες κι έτσι έστειλε μία ομάδα, η οποία τον εντόπισε και τον απεγκλώβισε από το όχημά του.

Αναρτήθηκε: http://www.dejavu.gr/?p=18532

Προγραμμα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου Ορθοσωμικής Γυμναστικής




Γράφει η γυμνάστρια Σοφία Κυριακίδου

Από τις 14/2/2012 ξεκίνησε στο κτίριο του ΚΑΠΗ (Παύλος Μελάς) στο Παλιόκαστρο το τμήμα ορθοσωμικής γυμναστικής του Δήμου Ωραιοκάστρου το οποίο γίνεται κάθε Τρίτη-Πέμπτη στις 19.00-20.00 σε μια καινούργια αίθουσα με χαμηλή συνδρομή 25ευρω το δίμηνο για όσες δημότισες θέλουν και επιθυμούν να γυμναστούν. Το πρόγραμμα θα τελιώσει στις 15/6/2012.

Ένα πρόγραμμα με ατομικές ασκήσεις ή συνασκήσεις για διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα και παθήσεις.
Χρησιμοποιείται ένα ασκησιολόγιο πλούσιο σε ρολαρίσματα, όπως στρέψεις του κορμού, μαλακές κάμψεις από θέσεις όρθιες και οκλαδόν καθώς και μέσα από πληθώρα διατατικών ασκήσεων και ενδυνάμωσης κορμού και άκρων.
Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να δουλεύουμε με μηδενική επιβάρυνση αλλά και με τρόπο που αντιστοιχεί στις σωματικές-διαφορετικές ανάγκες του καθενός.
Σκοπός της συγκεκριμένης μεθόδου είναι υπό την επίβλεψη του γυμναστή, σταδιακά να υπάρξει μια συντήρηση, σταθεροποίηση αλλά τελικά και βελτίωση συχνών προβλημάτων στα άνω αλλά και κάτω μέρη του κορμού. Προβλήματα όπως ειναι κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, δισκοπάθεια, σπονδυλολύσθηση αυχενικό κ.τ.λ..
Μαθαίνουμε να γνωρίζουμε το σώμα μας και τις κινήσεις που επιβαρύνουν το πρόβλημα μας.
Ακόμα χρησιμοποιώντας ράβδο, μπάλες, και όργανα κάνουμε το μάθημα πιο διασκεδαστικό.
Τέλος πάντα υπάρχουν μετρήσεις σφυγμού, απόδοσης, πιέσεως, βάρους ώστε να μην ξεχνιόμαστε ότι η γυμναστική είναι ένα μέσο ελέγχου της σωματικής μας υγείας και ομορφιάς.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ 26/2/2012 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

΄΄ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ΄΄


Ελλάς το μεγαλείο σου! Δύο μέρες τώρα τα ΜΜΕ ενημέρωσης παίζουν εικόνες από φωτιές και τις γνωστές κουκούλες. Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης , που μουδιασμένη και αποσβολωμένη από τα γεγονότα της Κυριακής αδυνατεί να αντιδράσει στο μέτρο που επιβάλλεται.
Μα φυσικά αυτό και επιθυμούν τελικώς! Επιδιώκουν να φοβίσουν την κοινωνία , κλείνοντας την στο ΄΄καβούκι΄΄ της , κάνοντας την άκρως συντηρητική με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση ξανά του δικομματισμού και την ανάδειξη στη πρωθυπουργία του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Το σύστημα αντιλαμβανόμενο πως ΄΄πνέει τα λοίσθια΄΄ προσπαθεί με κάθε τρόπο την επιβίωση του, βάζοντας να δράσει το παρακράτος , καίγοντας την Αθήνα , καταστρέφοντας ιδιαίτερης πολιτιστικής σπουδαιότητας κτίρια, καταστήματα απλών ανθρώπων του καθημερινού αγώνα , οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες πολίτες μιας και αυτά τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους είναι ανασφάλιστα (καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν αναλαμβάνει να τα ασφαλίσει). Σκοπός είναι ο κόσμος να γίνει πιο συντηρητικός και φοβισμένος έχοντας την ελπίδα του νέου πολιτικού ήρωα , ο οποίος προφταίνει μόλις την τελευταία μέρα να ανυψώνει το δάκτυλο του και με άγριο ύφος να απειλεί πως θα κατεβάσει τις κουκούλες ! Σημειολογικά πάντως να αναφέρουμε στο Πρόεδρο της Ν.Δ πως αν κάποιος θέλει να αποκαλύψει τα πρόσωπα των κουκουλοφόρων η μόνη επιλογή είναι να ανεβάσει τις κουκούλες και όχι να τις κατεβάσει….
Όποιος βέβαια έχει προσλαμβάνουσες ποικίλες όλων των κοινωνικών εκφάνσεων αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους ΄΄μαγκιές΄΄ γίνονται μόνο από αληθινούς  ΄΄μάγκες΄΄ και προϋποθέτουν σταθερές και καθαρές πολιτικές.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ


Λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.ktimatologio.gr/ktima/uploads/files/2788.pdf

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠ. ΤΑΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω  σύνδεσμο:

http://www.kariera.gr/INTL/JobSeeker/Jobs/JobDetails.aspx?Job_DID=JHS3PT6QS4TX09ZSMFQ&sc_cmp2=10_JobMat_JobDet&IPATH=JEHCRA&SiteID=cb_emailrec&APath=1.8.0.0.0&je=myrec&HostID=GR


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ (AVO300112TH)

Για πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω  σύνδεσμο:


ΖΗΤΕΙΤΑΙ SALES EXECUTIVE για τη Β. Ελλάδα 
(Τμήμα Συστημάτων Ασφαλείας & Υπηρεσιών Περιπολικών)

Για πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω  σύνδεσμο:



Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έργα τέχνης από φύλλα δέντρων





Ο καλλιτέχνης Lorenzo Duran από την Ισπανία βρίσκει το τέλειο φύλλο και στη συνέχεια με μεγάλη προσοχή κόβει κομμάτια του δημιουργώντας έτσι μικρά αλλά εντυπωσιακά έργα τέχνης.
Εμπνευσμένος στην αρχή από την παλιά τεχνική κοπής χαρτιού της κινεζικής αλλά και της ιαπωνικής παράδοσης, αποφάσισε στη  συνέχεια να χρησιμοποιήσει φύλλα δέντρων αντί για χαρτί. Ανακαλύπτει το φύλλο που θεωρεί ως το ιδανικότερο, το πλένει, το στεγνώνει και στην συνέχεια αφαιρεί προσεκτικά κομμάτια του μέχρι να δημιουργήσει ένα μικρό αριστούργημα.
Αν σκεφτούμε πόσο ευαίσθητο είναι ένα φύλλο, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο και επίπονο ταυτόχρονα είναι να δημιουργήσεις κάτι ανάλογο. Ένα μικρό λάθος και ο κόπος αρκετών ωρών πετιέται στα σκουπίδια..


Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/?p=55021#ixzz1mIjk7GAQ


Ολοταχώς προς... τη Βουλγαρία οι έλληνες μισθωτοί

Ολοταχώς προς... τη Βουλγαρία οδηγεί τους εργαζομένους στην Ελλάδα η τρόικα, επιβάλλοντας σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ο στόχος της τρόικας, να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική και να μειωθεί η εφιαλτικά υψηλή ανεργία, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί. Βέβαιο όμως είναι ότι σε λίγους μήνες θα έχουν ανατραπεί όλα τα βασικά δεδομένα στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Προς το παρόν ορισμένα βασικά στοιχεία των αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης, πολιτικών αρχηγών και τρόικας παραμένουν «σκοτεινά». Δεν είναι σαφές, για παράδειγμα, αν η μείωση κατά 22% στον βασικό μισθό θα καλύψει όλους τους εργαζομένους, με «ψαλίδισμα» αποδοχών σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ή μόνο τους νεοεισερχόμενους. Η πρώτη εκδοχή υιοθετείται στο αγγλικό κείμενο που έχει στείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυβέρνηση, αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς δήλωσε την Πέμπτη ότι ισχύει η δεύτερη, δηλαδή η μείωση κατά 22% θα αφορά μόνο τους μισθούς των νεοεισερχόμενων.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Εσύ είσαι Έλληνας?


«Είσαι Έλληνας; 

Τότε, τι προσκυνάς;

Σηκώσου απάνου...

Εμείς οι Έλληνες

και στους θεούς ορθοί ομιλούμε ορέ!!»

Με το Σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά. 
Πας Ψηλά!!

Ο Γερος του Μωριά

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Bloomberg: Επικίνδυνο μικρόβιο θερίζει στην Ελλάδα

Το γεγονός ότι «οι Έλληνες γιατροί αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό», αναδεικνύει το δίκτυο bloomberg. Το πρακτορείο κάνει … λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό βακτήριο, το οποίο εξαπλώνεται στα κέντρα υγείας της Ελλάδας, οδηγώντας στον θάνατο ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος. «Συγκεκριμένα στο Λαϊκό, το μικρόβιο σκότωσε τους μισούς ασθενείς με καρκίνο στο αίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για οργανισμό που ανθεκτικό στα φάρμακα, το οποίο επιβιώνει παρόλο που οι Έλληνες γιατροί δοκιμάζουν ακόμη και πολύ ισχυρές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο.
«Πρόκειται για μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα του Ιπποκράτη, την ώρα που προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας της», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το σύστημα υγείας της χώρας, βρίσκεται και αυτό σε κρίση με ελλείψεις φαρμάκων, απλήρωτους λογαριασμούς νοσοκομείων και ελλείψεις προσωπικού να συνθέτουν το σκηνικό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ :

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κάτοικος Παλαιοκάστρου ο ένας απο τους 52 της εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με εξακριβωμένες  πληροφορίες της εφημερίδας «30 Ημέρες» ο  συλληφθείς   Αθανασιάδης Ιωάννης (υπάλληλος της ΠΑΕ  Π.Α.Ο.Κ) για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ήταν κάτοικος Παλαιοκάστρου τον τελευταίο 1 χρόνο περίπου.


Aναρτήθηκε στο:
http://30imeres.blogspot.com/2012/01/52_20.html

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΟΑΣΘ



Κάνε κλικ τώρα
____________________________________________________


Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 από την έναρξη έως 08:00΄ π.μ. και από 21:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.
Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.
Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της στάσης εργασίας θα παράσχει μερικώς, τις συγκεκριμένες ημέρες, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση: «Το εργατικό εισόδημα στο εκτελεστικό απόσπασμα»

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ
ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
6 Φεβρουαρίου 2012


Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόϊκα κυοφορούν δραματικές μεταβολές στην πολιτική μισθών και εισοδημάτων.
Ας γίνει κρυστάλλινο: Η λεγόμενη διελκυστίνδα για τον 13ο και 14ο μισθό είναι συμβολική και αποπροσανατολιστική. Το κρίσιμο διακύβευμα είναι το συνολικό ετήσιο εισόδημα των μισθωτών. Τυχόν διάσωση των δώρων Χριστουγέννων και του Πάσχα θα έχει αξία μόνο για επικοινωνιακές πιρουέτες και για επίδειξη υποτιθέμενων επιτυχιών από οιονεί «ηρωικούς διαπραγματευτές», όταν το πέραν του βασικού μισθού τμήμα των αποδοχών που είναι και το μεγαλύτερο (επιδόματα, μισθολογική ωρίμανση, λοιπές παροχές) θα κουρεύεται «με την ψιλή».
Η κατάργηση της μετενέργειας (ιδίως η άρση της αυτόματης ενσωμάτωσης των όρων των συλλογικών συμβάσεων που εκπνέουν στις ατομικές συμβάσεις εργασίας) και η μετατροπή της διαιτησίας σε εκούσια (και μάλιστα σε μια εποχή που τα εργατικά συνδικάτα βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο) θα αποτελέσουν την τελευταία πράξη του δράματος, ακόμη κι αν -υποθετικά- θεσμοθετηθεί και 15ος μισθός. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση ευεπίφορων στη μυθολογία ψηφοφόρων
Οι έλληνες μισθωτοί θα αντιληφθούν την τραγική συρρίκνωση του εισοδήματος τους βλέποντας το ετήσιο εκκαθαριστικό τους.
Η ώρα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα να επωμιστούν της συνέπειες της ύφεσης και της κρίσης χρέους όχι μόνο με ανεργία αλλά και με δραστική μείωση του εισοδήματος τους έφτασε.

Πρόσκληση σε εγγεγραμμένους ανέργους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Δήμους, Συνδέσμους και Νομικά τους Πρόσωπα.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΟΑΕΔ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 06-02-2012

Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία». Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες: 






1.    Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος
2.    Δ.Ε. Οδηγός
3.    Δ.Ε. Τεχνίτης Οικοδόμος
4.    Δ.Ε. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής
5.    Δ.Ε. Τεχνίτης Σιδεράς
6.    Δ.Ε. Υδραυλικός
7.    Δ.Ε. Χειριστής Μηχανημάτων
8.    Υ.Ε. Εργάτης Γενικών Καθηκόντων

Ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης των ενδιαφερόμενων, αλφαβητικά καθώς και ανά ΟΤΑ προτίμησης και ειδικότητα, καταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ με αντικειμενικά κριτήρια με βάση τη βαθμολογία των ανέργων, δηλαδή τα μόρια που συγκεντρώνουν. Ο πίνακας αυτός εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και δημοσιοποιείται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ. Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να προσληφθούν για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία σε κάποιο δήμο της χώρας και οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ, αναφέροντας την ειδικότητά τους και προσδιορίζοντας μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μόρια με βάση τα στοιχεία που καταχωρούν στην αίτησή τους, με κριτήρια το χρόνο κατά τον οποίο παραμένουν χωρίς διακοπή εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, την ηλικία τους, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους και τυχόν ανεργία της/του συζύγου τους.

Αντίστοιχα οι Δήμοι που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις σχετικές αιτήσεις και γίνεται η επιλογή προσωπικού με βάση τη βαθμολογική κατάταξη στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.
ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ 
Η ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://ait.oaed.gr) υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 09-02-2012 έως και τις 29-02-2012.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗΟ άνεργος υποβάλλει μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στην οποία συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία («Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός», «ΑΔΤ/Αριθμός Διαβατηρίου», «ΑΦΜ» και «ΑΜΚΑ» και ημερομηνία γέννησης), τον «Αριθμό Δελτίου Ανεργίας» του καθώς και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων του ή τον αριθμό δελτίου ανεργίας συζύγου (στην ενότητα «Κριτήρια Κατάταξης»). Για τη βεβαίωση του αριθμού των ανήλικων τέκνων και της ταυτότητας συζύγου, ο άνεργος υποβάλλει αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου. Στην ενότητα «Ειδικότητα – Φορείς Προτίμησης» ο άνεργος επιλέγει μία μόνο ειδικότητα πρόσληψης και συμπληρώνει κατά σειρά προτίμησης μέχρι τρεις φορείς (Δήμους) στους οποίους επιθυμεί να προσληφθεί.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 
Οι άνεργοι που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για έργα αυτεπιστασίας, κατατάσσονται στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τη μοριοδότησή τους. Η μοριοδότηση γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια: Ο άνεργος λαμβάνει δύο μονάδες μοριοδότησης ανά πλήρη μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας για το πρώτο 12μηνο εγγραφής του στα μητρώα, μιάμιση μονάδα το μήνα για το επόμενο 12μηνο και μία μονάδα για κάθε μήνα συνεχόμενης ανεργίας για το τρίτο 12μηνο εγγραφής του στα μητρώα ανέργων, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. Ανάλογα με την ηλικιακή του κατηγορία ο άνεργος λαμβάνει επιπλέον 35 έως 75 μονάδες μοριοδότησης. Για καθένα από τα ανήλικα τέκνα του ανέργου λαμβάνει 6 μονάδες, ενώ εάν έχει σύζυγο άνεργο/ή μοριοδοτείται με μία μονάδα ανά πλήρη μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο αυτό των 12 μηνών.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Ο ΟΑΕΔ κατατάσσει -με μηχανογραφικό τρόπο και κατά αλφαβητική σειρά- τους ανέργους που έχουν υποβάλει αίτηση. Στον πίνακα αναγράφεται η συνολική βαθμολογία κάθε ανέργου σε μονάδες που αντιστοιχούν στα κριτήρια κατάταξης, την ειδικότητά τους, τους φορείς στους οποίους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των ανέργων και καταρτίζει τον προσωρινό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, που αναρτάται στους δικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ. (www.asep.gr). Πάνω στην αρχική αυτή κατάταξη επιτρέπεται η άσκηση ένστασης στο ΑΣΕΠ από τους υποψηφίους μέσα σε προθεσμία 10 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ανάρτησης στο διαδίκτυο. Στο διάστημα αυτό γίνονται από τον ΟΑΕΔ τυχόν μεταβολές που υποδεικνύονται από το ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια συντάσσεται ο Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο οποίος εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και αναρτάται στους δικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ και ο οποίος έχει ισχύ από την ανάρτησή του και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατάρτισής του.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Η πρόσληψη του προσωπικού για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία γίνεται από τους Δήμους.
Οι φορείς πρόσληψης λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ κωδικό ηλεκτρονικής πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής αίτησης του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr).
Η επιλογή προσωπικού πραγματοποιείται από τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολογία των ανέργων της ζητούμενης ειδικότητας οι οποίοι έχουν δηλώσει ως προτίμηση τον οικείο φορέα.
Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει σχετικά τόσο τους επιλεγέντες όσο και το φορέα που υπέβαλε τη σχετική αίτηση, αλλά και το ΑΣΕΠ. Ο φορέας πρόσληψης υποχρεούται να προβεί στην πρόσληψη των επιλεγέντων εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής του.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 
Όσοι άνεργοι προσλαμβάνονται μέσω του προγράμματος διαγράφονται από τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης.
Επιλεγέντες οι οποίοι δεν αποδέχονται τη θέση απασχόλησης ή προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν οικειοθελώς από τη θέση πριν από τη λήξη της σύμβασης εργασίας διαγράφονται οριστικά από τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.
Εάν ο αριθμός των ημερών ασφάλισης στο φορέα πρόσληψης δεν υπερβαίνει το όριο των 135 ημερών εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, ο ΟΑΕΔ επανεγγράφει τον άνεργο στον ισχύοντα Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με τα ίδια αρχικά κριτήρια εγγραφής.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομίσουν οι άνεργοι (π.χ. τίτλοι σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος, αποδεικτικά στοιχεία εμπειρίας) υποβάλλονται στο φορέα πρόσληψης, μόνο στην περίπτωση που ο άνεργος επιλεγεί για πρόσληψη και όχι στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.
Αναλυτικότερη πληροφόρηση περιλαμβάνεται στο σχετικό κείμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης.



κάντε τώρα κλικ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού συλλόγου Ωραιοκάστρου


Δελτίο τύπου

Τους τελευταίους μήνες ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός σύλλογος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στο «Δίκτυο 40 συλλόγων και φορέων (περιβαλλοντικών - πολιτιστικών - γονέων & κηδεμόνων - αθλητικών - επιστημονικών - εκπαιδευτικών) Ευκαρπίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων  (ΣΜΑ) βορειοδυτικού τομέα - Ευκαρπίας».

Η κατασκευή ενός γιγάντιου ΣΜΑ στην γειτονιά μας (σε οπτική επαφή από την κάτω πλευρά της Γαλήνης) καθώς κι αυτά που θα προκύψουν εκ των υστέρων, σίγουρα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας, το περιβάλλον του τόπου μας, την αξία της
περιουσίας μας και ίσως υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Το χειρότερο είναι ότι δεν μας ρώτησε κανείς. Για άλλη μια φορά αποφάσισαν άλλοι για την τύχη την δική μας και του τόπου μας.

Σε όλη την Ευρώπη η διαχείριση των αποβλήτων λειτουργεί ιεραρχικά, δηλαδή πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση ή άλλου είδους ανάκτηση, κομποστοποίηση ή ενεργειακή αξιοποίηση και τελική διάθεση δηλαδή θάψιμο. Στην περίπτωση μας η συμπίεση των σκουπιδιών στο γιγάντιο ΣΜΑ και η ταφή τους στην Μαυροράχη είναι όλη κι όλη η ιεραρχία της διαδικασίας.
 
Πολλά είναι τα ερωτήματα που μας έρχονται στο μυαλό και που αριθμούνται παρακάτω  με την σειρά που τα έθεσε το δίκτυο στις τελευταίες του συνεδριάσεις.
Απαιτούμε απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα όπως :
1. Γιατί δεν υλοποιήθηκε σωστά ο περιφερειακός σχεδιασμός του 2005, που μιλούσε για 7 ΣΜΑ (με 2 ΣΜΑ στο ΒΔ τομέα, 2 στο ΝΑ τομέα και 3 πέριξ); Κατασκευάζεται ένα έργο το 2012 με τις προδιαγραφές του 2003-2005
2. Γιατί κατασκευάζεται μόνο ένα γιγάντιο ΣΜΑ που θα δέχεται 1100 τόνους απορριμμάτων την ημέρα , χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τη χωρητικότητα του ( σημειωτέον παράγουμε μόνο τα μισά σκουπίδια, τα υπόλοιπα που θα τα βρούνε;)
3. Γιατί δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων την οποία μας επιβάλει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (οδηγία 2008/98/ΕΚ,  άρθρο 4 για ιεράρχηση των αποβλήτων) που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των απορριμμάτων  μέσω ανακύκλωσης (και δημιουργία θέσεων εργασίας) άρα και την κατασκευή μικρότερων ΣΜΑ;
4. Γιατί δεν δέχτηκαν την αλλαγή χωροθέτησης του ΣΜΑ σε απομακρυσμένο οικόπεδο (που παραχώρησε ο πρώην δήμος Ευκαρπίας) το οποίο δεν έχει οπτική επαφή με τον οικισμό της Ευκαρπίας ούτε της Γαλήνης και βρίσκεται στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή της παλιάς χωματερής;
5. Γιατί αυτή η εμμονή να κατασκευαστεί 120 μέτρα δίπλα στο ΤΙΤΑΝ;
6. Γιατί κατασκευάζεται ένας βιολογικός καθαρισμός 600 μέτρα από τον κοντινότερο οικισμό όταν οι άλλοι 2 της Θεσσαλονίκης υπολειτουργούν και προκαλούν τρομερή οσμή;
Καλούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πολιτεία να λάβει γενναίες αποφάσεις (υπέρ των πολιτών επιτέλους) και να αλλάξει η χωροθέτηση του ΣΜΑ, εφαρμόζοντας και βελτιώνοντας ορθά τον περιφερειακό σχεδιασμό του 2005 (με ισοκατανομή των απορριμμάτων και καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων.

Αυτά είναι τα κυριότερα από τα ερωτήματα που θέτουμε επιτακτικά και που δυστυχώς ορισμένοι υπεύθυνοι αποφεύγουν να απαντήσουν πειστικά.
Εμείς σαν περιβαλλοντικός - πολιτιστικός σύλλογος Ωραιοκάστρου προτείνουμε στο Δίκτυο να απαιτήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες:

1. οικοδομική άδεια βάση της οποίας ξεκίνησαν τα έργα και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες
2. την άδεια λειτουργίας του ΣΜΑ που θα κτισθεί και θα λειτουργήσει στην Ευκαρπία και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες..
3.Οι υπεύθυνοι της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων) ισχυρίζονται ότι έγινε διαβούλευση πριν δέκα χρόνια με τους κατοίκους της Ευκαρπίας, για την κατασκευή του ΣΜΑ. Προφανώς υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ζητούμε να δημοσιευτούν τα έγγραφα αυτά για να δούμε τι είδους διαβούλευση έγινε, για τι χωρητικότητας ΣΜΑ συζήτησαν και ποιοι φορείς συμφώνησαν!!!
4. Πως είναι δυνατόν ένας φορέας που σε λίγο καιρό θα καταργηθεί να αποφασίζει για τόσο σοβαρά θέματα;
Επίσης περιμένουμε άμεσα από τον  Δήμο Ωραιοκάστρου να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα γιατί όπως τονίσαμε και πιο πάνω το πρόβλημα είναι στην γειτονιά μας και με κάθε τρόπο επηρεάζει την ζωή και την δική μας αλλά και των επόμενων γενεών.
Γνωρίζουμε ότι εκκρεμούν ασφαλιστικά μέτρα του πρώην Δήμου Ευκαρπίας, όπως γνωρίζουμε ότι τα έργα παρά τα ασφαλιστικά μέτρα γίνονται κινήσεις να συνεχισθούν.

Συμπολίτες είμαστε σε επαγρύπνυση.
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΘΕΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

βλέπε την προκύρηξη στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.oraiokastro.gr/files/118/aSxolikiEpitropi/prokuriksi_gia_katharistries.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

  Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου ενημερώνει τους κατοίκους του ότι εν όψει των εκτάκτων επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων που αναμένονται από το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης 1/2/2012 μέχρι την Κυριακή 5/2/2012, θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, οι μετακινούμενοι με αυτοκίνητα να οδηγούν με μεγάλη προσοχή τηρώντας τα μέτρα της Τροχαίας έχοντας μαζί τους απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες και να προσέχουν ιδιαίτερα κατά την στάθμευση ή διέλευσή τους από επικίνδυνες θέσεις (κατηφορικοί οδοί κ.λ.π.).

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Δημήτριος Σαραμάντος, ανακοινώνει στους Δημότες πως λόγω της κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8/02ΚΛΕΙΣΤΑ.

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Δημήτριος Σαραμάντος, ανακοινώνει στους Δημότες πως λόγω της κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8/02ΚΛΕΙΣΤΑ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί δεν κάνετε αντιπροτάσεις, τι περιμένετε; Αναρωτιέται η Ντόρα Μπακογιάννη



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έκανε από τη Θεσσαλονίκη την ακόλουθη δήλωση:
«Οι μέρες περνούν και τα κόμματα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με παθητικό τρόπο και χωρίς σοβαρές αντιπροτάσεις προς τους ευρωπαίους δανειστές. Όλοι μιλούν υποκριτικά για λανθασμένη συνταγή και κανείς δεν προτείνει κάποια σοβαρή εναλλακτική λύση.
Ούτε εκείνοι που δεν διάβασαν, δεν διαπραγματεύτηκαν και δεν εφάρμοσαν, ούτε εκείνοι που πρότειναν το μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες, ούτε βέβαια αυτοί που ονειρεύονται ως μοντέλο την Αλβανία του Χότζα ή τη Βενεζουέλα του Τσάβες (χωρίς πετρέλαιο), ούτε όσοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη τις συμπαθητικές γενικότητες.
Μια διαπραγμάτευση είναι εντούτοις αδύνατο να πετύχει αν δεν έχεις κι εσύ κάτι να αντιπροτείνεις. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει από την αρχή ζητήσει από τα κόμματα της συγκυβέρνησης να προτείνουν τα ίδια, συγκεκριμένες βαθύτερες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να ζητήσουν έναντι αυτών:
 - περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, έτσι ώστε να μην πωληθεί σε τιμή ευκαιρίας η ελληνική δημόσια περιουσία,
 - μικρότερη φορολογία στις επιχειρήσεις,
 - μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους και τα στεγαστικά δάνεια που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση, καθώς και
 - ένα πρόσθετο πακέτο άμεσων ξένων επενδύσεων, που θα δώσουν δουλειά σε ανέργους και θα στείλουν το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία έχει προοπτική.
Έναντι αυτών προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο πρόσθετων διαθρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνει:
 - Άμεση προώθηση της δεύτερης φάσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στη βάση της αρχής ότι επιδοτήσεις των συντάξεων θα δίνονται μόνο σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες με τις εισφορές που έχει ο καθένας καταβάλει.
 - Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που προβλέπονται για το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις ισχυρές συντεχνίες.
 - Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με ανάθεση των φορολογικών ελέγχων σε ένα νέο ελεγκτικό μηχανισμό στελεχωμένο αποκλειστικά με νέους υπαλλήλους και on line σύνδεση των βιβλίων των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών και απόλυση όσων υπαλλήλων έχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες.Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μείωση των κομματικών επιχορηγήσεων στο μέσο όρο της Ευρώπης και δραστική μείωση των δαπανών της ΕΡΤ.
 - Κατοχύρωση με αυξημένης ισχύος διεθνή δέσμευση (και αργότερα συμπερίληψη στο Σύνταγμα), της ελεύθερης άσκησης επαγγέλματος για όσους έχουν τα ανάλογα πιστοποιημένα προσόντα, του κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και της οριστικής απαγόρευσης των περαιώσεων.
 - Έλεγχο των δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων κλοπής συντάξεων αποθανόντων (με μαζική χρησιμοποίηση από τα ασφαλιστικά ταμεία ιδιωτών δικηγόρων) και επιστροφή με τόκο των κλοπιμαίων.
 - Έλεγχο εντός τριμήνου όλων των αναπηρικών συντάξεων και απαλλαγών, από μικτές επιτροπές γιατρών (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), που δεν είχαν αναμιχθεί σε παλαιότερες χορηγήσεις.
Τα άλλα κόμματα δεν κάνουν καμία αντιπρόταση. Γιατί, τι περιμένουν;