Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«τα κορίτσια της βροχής» η ταινία της Αλίντας Δημητρίου για τις αγωνίστριες της Αντιδικτατορικής Αντίστασης 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (Ε.Δ.Ι.Α.) 1940-‘74
Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Θεοφίλου 13 (άνω πόλη), Τ.Κ. 546 33
τηλ. / fax 2310-215552, www.edia-makedonia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«τα κορίτσια της βροχής»
η ταινία της Αλίντας Δημητρίου για τις αγωνίστριες
της Αντιδικτατορικής Αντίστασης
στις 6 Φεβρουαρίου, 6μ.μ. στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Με την ταινία «τα κορίτσια της βροχής»  ολοκληρώνεται η τριλογία της Αλίντας Δημητρίου για τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες κατά το δεύτερο μισό του αιώνα που μας πέρασε. Μια συμμετοχή που έχει αποσιωπηθεί.
Η ταινία αναφέρεται αποκλειστικά στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας του «γύψου» και σήμερα καταθέτουν τη μαρτυρία τους.
«Τα κορίτσια της βροχής» τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, γιατί πάλεψαν για τα ιδανικά τους. Πάλεψαν ισάξια δίπλα στους άντρες εκείνης της εποχής που αγωνίζονταν για τη δημοκρατία.
Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες. Είναι ακόμη πολύ νέες, ενεργές και εξακολουθούν να πιστεύουν στον αγώνα που έκαναν. Είναι γυναίκες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα που ακόμα και σήμερα τις δένει μια δυνατή φιλία.
Τις χαρακτηρίζει η ίδια περηφάνια, το ίδιο ήθος, το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τις Γυναίκες της Αντιφασιστικής Αντίστασης.
Τα κορίτσια της βροχής θεωρούν, μάλιστα, τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Αντιφασιστικής Αντίστασης.
Μια από αυτές είπε «…είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία» και το είπε αυτό μια γυναίκα που της στέρησαν τη δυνατότητα να κάνει παιδιά.
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ, 2011, διάρκεια 120΄.
Σενάριο – σκηνοθεσία - παραγωγή: Αλίντα Δημητρίου*
Βοηθός σκηνοθέτη: Αφροδίτη Νικολαΐδου
Λήψη επικαίρων: Ευαγγελία Γούλα
Φωτογραφία: Αλέξης Γρίβας – Αφροδίτη Νικολαΐδου
Μοντάζ: Αλίντα Δημητρίου
Επιμέλεια μοντάζ: Απόστολος Αγρογιάννης
__________________________________
Αλίντα Δημητρίου από το 1977  ως το 1994 έχει κάνει περισσότερα από 50 ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και το Υπουργείο Πολιτισμού (π.χ. Το Θέατρο στο βουνό, Ανθρώπινα Δικαιώματα (10 ημίωρα), Γυναίκες (6 ημίωρα). Από το 1994 -2003 ασχολήθηκε με το βιομηχανικό ντοκιμαντέρ κάνοντας 15 ταινίες για τη ΔΕΗ. Το 2008 ξεκίνησε την τριλογία για τη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς αγώνες με τα ντοκιμαντέρ:
2008: Πουλιά στο βάλτο (104 min.) – (Κατοχή)
Έχει τιμηθεί με εφτά βραβεία και από μια κόπια βρίσκεται στα Γενικά Αρχεία της Σόφιας, στα ΓΑΚ της Σπάρτης, στα ΓΑΚ του Ναυπλίου.
2009: Η ζωή στους βράχους (100 min.) – (Δημ. Στρατός & Εξορία)
         Έχει τιμηθεί με ένα βραβείο
2011: Τα κορίτσια της βροχής (120  min.) – (χουντική επταετία).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για περισσότερες πληροφορίες, συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό:
Αφροδίτη Νικολαΐδου: 6946913060, koritsia.tis.vrohis@gmail.com
Γραφείο Τύπου Ταινιοθήκης της Ελλάδος:
Ισμήνη Χλιόβα-Μπιτζάνη: 210 3612046, 6973562081 isminicb@gmail.com
Φαίδρα Παπαδοπούλου: 210 3612046 (εσωτ. 0119) phaedrapap@tainiothiki.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23/1/2012

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Το Συντονιστικό του Δήμου, Φορέων και Κατοίκων Ωραιοκάστρου καλεί όλους τους κατοίκους -καθώς και συμπολίτες από άλλες περιοχές- στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αισώπου (Βαρδάρη) την Δευτέρα 30/1/12 στις 11.00 πμ.
Δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά και το Ηράκλειο που να μην έχει δημιουργηθεί κάποια κίνηση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και για πιο συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν τον κάθε τόπο ή χώρο δουλειάς. Ο καθένας μας, με το μερτικό του, στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και το μέλλον συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια.
Στο Ωραιόκαστρο, μετά την συγκρότηση του «συντονιστικού του Δήμου, φορέων και κατοίκων» έγιναν πέντε λαϊκές συνελεύσεις σε πέντε δημοτικές ενότητες, μία κινητοποίηση στην ΔΕΗ (Αισώπου) και μία στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης – όπου ακολούθησε και πορεία. Ο αριθμός των λογαριασμών που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ-στο Δήμο Ωραιοκάστρου- ξεπέρασε τους 650 και συνεχίζουμε.
Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας ο δρόμος είναι και μακρύς και δύσκολος. Το ορμητικό ποτάμι της οργής όμως ήδη φτιάχνεται από τα μικρά ρυάκια της αντίστασης και του αγώνα του λαού μας ,όπου υπάρχουν και όπως εκφράζονται σήμερα.
Ο φανερός εχθρός σε αυτή τη διαδρομή είναι το κράτος και η τρόικα. Υπάρχουν όμως και δευτερεύουσες πλευρές που γίνονται κυρίαρχες όταν κάποιοι θεωρούν ότι χάνουν το ιδιοτελές παιχνίδι τους και ολοφάνερα κατευθύνουν όλη τους την ενέργεια στην υπονόμευση της συλλογικής προσπάθειας με κάθε είδους συκοφαντίες, λασπολογίες, μείωση της αξίας των όσων πετύχαμε μέχρι τώρα και του αγώνα συνολικά. Πιστεύουμε πως η απάντηση σ’ αυτή την τυχοδιωκτική συμπεριφορά έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται από την ανταπόκριση και την ενεργή συμμετοχή όλο και περισσότερων συμπολιτών μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1/12 ΣΤΙΣ 11.00 πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ  (ΑΙΣΩΠΟΥ – ΒΑΡΔΑΡΗ)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

STESSA FASHION ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΕΥΣΩΜΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η απολαυστική Κατερίνα Ζαρίφη στην εκπομπή Πρωινή Μελέτη σε αποκλειστικά πλάνα από την φωτογράφιση της για την Stessa Fashion





Η Ορθούλα και η Μάντα Παπαδάκου σε εκδήλωση ντυμένες με ρούχα Stessa!

Θα βρείτε την κολλεξιόν της STESSA στη Θεσσαλονίκη Στροφή Καρατάσου δίπλα στην Κύπρου Τράπεζα της Σταυρούπολης.
Fashion Bazzar
Οδός Λ. Στρατού 2, Πολύχνη Θεσσαλονίκης
 

Την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Τετάρτη (18/1), άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.


Διάρρηξη στο σπίτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, άγνωστοι μπήκαν στην οικία του στο Ωραιόκαστρο.

Το ευτύχημα ήταν ότι προκάλεσαν μόνο υλικές φθορές, χωρίς να αποσπάσουν αντικείμενα αξίας.
Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του  

EΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ πλήρωσαν 4.000.000 το χαράτσι της κυβέρνησης μέσο Δ.Ε.Η. και η κυβέρνηση μας λέει ότι είναι μία χούφτα μόνο!!!


Ακόμα πήγα 3 φορές στη ΔΕΗ και Εφορία για να κάνω αίτημα για μείωση του φόρου χαράτσι λόγου ανεργίας. Λόγο της μεγάλης κινητικότητας η προισταμένη  μας έδιωξε ευγενικά καθοδηγώντας μας να κάνουμε την αίτηση ηλεκτρονικά και το υπουργείο θα μας απαντήσει άμμεσα χωρίς ταλαιπωρία.

Φίλοι μου προσπάθησα μια ολόκληρη μέρα να κάνω ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω taxis.net.gr
Αφού συμπλήρωσα την φόρμα δεν καταχωρείται η αίτηση και μου βγάζει ότι δίνω λάθος τον αριθμό παροχής του ρεύματος μου. Και αναρωτιέμαι όταν δεν σου δίνει το σύστημα το δικαίωμα να κάνεις λάθος, πως αυτοί γνωρίζουν ότι είναι λάθος ο αριθμός.
Το συμπέρασμα είναι ότι κι εκεί κάποιο λάκκο έχει η .....
και η ταλαιπωρία συνεχίζεται σε δημόσιες υπηρεσίες.
Επίσης υπάρχουν καταγγελίες που ενώ το ρεύμα είναι κομμένο από τον Οκτώβριο οι δόσεις εξακολουθούν να πηγαίνουν μέσω των λογαριασμών.

Άλλοι μας καταγγέλουν ότι ενώ έδωσαν εντολή στην ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα, ο υπάλληλος εκείνη την στιγμή τους έδωσε ένα χαρτί το οποίο ήταν ανάλυση λογαριασμού και έφυγαν ευχαριστημένοι που θα γλιτώσουν το χαράτσι. Το χαράτσι όμως ήρθε και ήταν υπέρογκο. Όταν πήγαν στην ΔΕΗ ανακάλυψαν ότι το ρεύμα δεν κόπηκε ποτέ και δεν είχαν και τίποτα στα χέρια τους για να αποδείξουν ότι το έκοψαν.

Αχ Ελλάδα το Μεγαλείο σου!!!

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΛΕΜΑΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου να ασφαλτοστρώσει τον κεντρικό δρόμο της αγοράς Ωραιοκάστρου την οδό Κομνηνών πριν τα Χριστούγεννα ο οποίος είχε καθιζήσεις και τελευταία ήταν σε άσχημη κατάσταση οι επιχειρηματίες της περιοχής εξακολουθούν να μην είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και να διαμαρτύρονται για το άσχημο αποχετευτικό που σε κάθε βροχή η οδός Κομνηνών μετατρέπεται σε ποτάμι και τα καταστήματα κινδυνεύουν με πλημμύρες.

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2/2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


για την Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη (προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο Λιμάνι στις 18.00 (αποθήκη 4) την Τετάρτη 1/2/2012.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αρνητικό το Υπ. Οικονομικών στο αίτημα των πολυτέκνων για πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας Γραφείο Τύπου Γ. Κοντογιάννη



Αρνητική είναι η απάντηση του Υπ. Οικονομικών στο αίτημα των τριτέκνων και πολυτέκνων για απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας ή την πληρωμή μειωμένων τελών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π. Οικονόμου σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ζητήσει να ληφθεί μέριμνα ώστε να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες που αγόρασαν αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού με βάση τους ευνοϊκούς όρους που έθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό: «Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα της απαλλαγής των πολύτεκνων οικογενειών από τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικού Ι.Χ αυτοκινήτου, αλλά στην παρούσα συγκυρία δεν εξετάζεται η χορήγηση περαιτέρω απαλλαγών από την καταβολή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Εξάλλου η πιθανή χορήγηση απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας της χώρας, θα ήταν σκόπιμο να συνδυασθεί και με το κριτήριο της οικονομικής αδυναμίας μιας πολύτεκνης οικογένειας, προκειμένου να μην διαταράσσεται το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους , φορείς και κατοίκους του Ενιαίου Δήμου Ωραιοκάστρου , την Παρασκευή 20/1/2012 και ώρα 18.00  στην αίθουσα Παύλου Μελά με θέμα συζήτησης καρναβαλίστικες εκδηλώσεις  στον Δήμο  Ωραιοκάστρου .
Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ. 6979-581.637 Τριανταφύλλου Κυριάκος

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου

«Ακραίες προκλητικές ενέργειες μίσους από τους Σκοπιανούς», προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα «Απαράδεκτη η καταδίκη του Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίσιου» και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Όργιο παρατυπιών στη διαδικασία πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.


Θεσσαλονίκη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα «Ακραίες προκλητικές ενέργειες μίσους από τους Σκοπιανούς», προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα «Απαράδεκτη η καταδίκη του Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίσιου» και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Όργιο παρατυπιών στη διαδικασία πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών»
κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Ακραίες προκλητικές ενέργειες μίσους από τους Σκοπιανούς

Συνεχίζονται οι ακραίες ενέργειες μίσους από τους Σκοπιανούς, εγείροντας αισθήματα οργής και αγανάκτησης από τους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, στην πόλη Vencani της FYROM, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εκτυλίχθηκαν πρόσφατα σοκαριστικές σκηνές εις βάρος της χώρας μας. Εκεί κάθε χρόνο διοργανώνεται παρέλαση καρνάβαλων και άλλες εκδηλώσεις με έντονα στοιχεία παγανισμού. Μάλιστα, στην πρόσφατη παρέλαση, η μικρή κωμόπολη των 2.500 κατοίκων γέμισε με αφίσες, που παρέπεμπαν σε «κηδειόχαρτο» της Ελλάδας, τις οποίες περιέφεραν και στο τέλος έκαψαν και το φέρετρο της Ελλάδας.
Οι ακραίες και γραφικές ενέργειες των Σκοπίων έχουν προκαλέσει σάλο και αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Το καθεστώς του Γκρουέφσκι, επιβραβεύει και αναμοχλεύει πρακτικές τέτοιου είδους, που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια  για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Τη στιγμή που οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να τοποθετηθεί άμεσα και να προβεί σε σχετικό διάβημα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του Ελληνικού λαού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με τις ακραίες και προκλητικές ενέργειες μίσους των Σκοπίων, που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη γειτονική χώρα;

2. Απαράδεκτη η καταδίκη του Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίσιου

Απαράδεκτη και προκλητική είναι η απόφαση του Αλβανικού εφετείου, με την οποία καταδικάζεται σε φυλάκιση ενός έτους ο Έλληνας ομογενής από την Κορυτσά Ναούμ Ντίτσιος. Ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης καταδικάστηκε, επειδή προχώρησε στην αναστήλωση του μνημείου, στο σημείο όπου έπεσαν οι Έλληνες στρατιώτες της Μπομποστίτσας της Κορυτσάς. Η κατηγορία που του προσδίδουν είναι, ότι σύλησε μουσουλμανικούς τάφους, που δήθεν βρίσκονταν εκεί, το οποίο είναι παντελώς αναληθές.
Στον χώρο αυτό εδώ και 15 χρόνια έχει ανεγερθεί το λιτό αυτό μνημείο, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών. Είναι προφανές, ότι η ποινική αντιμετώπιση του Έλληνα Βορειοηπειρώτη, αποτελεί πολιτική δίκη με ψευδείς κατηγορίες, που στρέφεται εναντίον του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η γειτονική Αλβανία βλέποντας τη διαρκή εθνική αφύπνιση των Βορειοηπειρωτών στην περιφέρεια της Κορυτσάς το τελευταίο χρονικό διάστημα, σπεύδει να καταδικάσει και να τρομοκρατήσει τους ομογενείς, οι οποίοι τολμούν σθεναρά και περήφανα να δηλώνουν την εθνική τους καταγωγή. Τέτοιες πρακτικές δεν είναι  αποδεκτές και το μόνο που κατορθώνουν είναι να διαταράσσουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Η Ελληνική μειονότητα πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά, έτσι ώστε να ζει ειρηνικά στα πατρογονικά της εδάφη. Συνεπώς, οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να παρέμβει με σχετικό διάβημα στη γειτονική χώρα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με το θέμα της καταδίκης του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίσιου, ο οποίος τόλμησε να υπερασπιστεί την εθνική του ταυτότητα;

3. Όργιο παρατυπιών στη διαδικασία πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών

Για ακόμη μια φορά η κομματοκρατία, η αδιαφάνεια και η μεροληψία επικράτησαν σε διαγωνισμό πρόσληψης, που εξέδωσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η πολυπόθητη προκήρυξη για τον διαγωνισμό κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των υποψηφίων. Ο εμπαιγμός, που δέχονται από το αρμόδιο Υπουργείο, δεν έχει όρια. Πρόκειται ίσως για έναν από τους ελάχιστους διαγωνισμούς, που προκάλεσε σωρεία ενστάσεων. Προφανώς, ενστάσεις όχι δια ασήμαντο αφορμή, αλλά βάσιμες και με στοιχεία.
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 4 του άρθρου 15  του Ν.3938/2011, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται ως κριτήρια πρόσληψης, η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Δ΄ ή Ε΄ κατηγορίας. Σημειωτέον, ότι βάσει του ΠΔ 19/2006, δηλαδή του Κανονισμού κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα, η άδεια οδήγησης για να αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 6 μήνες πριν την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού. Επίσης, στο άρθρο 15 παράγραφος 19 του ιδίου νόμου, ορίζεται σαφέστατα, ότι «για θέματα που δεν ρυθμίζονται από το νόμο, εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους πυροσβέστες». Παρόλη, όμως, τη σαφή διάταξη του νόμου και κατά παράβλεψη αυτής, έγιναν δεκτές από τις κατά τόπους επιτροπές παραλαβής δικαιολογητικών, άδειες οδήγησης της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.
Πέραν όμως τούτου, το οποίο αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα και την κατάταξη των υποψηφίων και αποτελεί ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα, το προσόν κατοχής επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄, Δ΄ ή Ε΄ κατηγορίας αποδεικνύεται με την υποβολή επικυρωμένου φωτοαντιγράφου της οικείας άδειας οδήγησης, σύμφωνα πάντα με τη διάταξη του άρθρου 3 παράγραφος 2 της Υπουργικής Απόφασης 12077/2011. Και εδώ, όμως, συνέβη το πρωτοφανές: αρκετοί υποψήφιοι δεν υπέβαλαν τα όσα ο νόμος ορίζει, αλλά βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταφορών!
Τα πρωτοφανή αυτά περιστατικά έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους υποψηφίους, οι οποίοι βλέπουν αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Στοιχείο, που αποδεικνύεται με τα με αρ. πρωτ. 324/21-11-2011 και 349/29-12-2011 έγγραφα ενημέρωσης μελών που είχαν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες από το θεσμικό τους όργανο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα στο μεν πρώτο ότι, «Τώρα στους 3.400 επιτυχόντες 2.112 έχουν βγάλει δίπλωμα, εκ των οποίων αρκετοί τον τελευταίο καιρό!!! Γι’ αυτό ανέβηκε η βάση» και στο δεύτερο, ότι «Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ, χτες έγινε αναφορά για το θέμα των διπλωμάτων και αναγνώρισε η πολιτική ηγεσία ότι ‘’πριν την ρύθμιση ορθώς η ΠΟΣΠΥΔ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης) είχε ζητήσει και επιμείνει, αλλά δεν εισακούστηκε, να ισχύσει το εξάμηνο και ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην βαθμολογία».
Αυτά τα πρωτοφανή, πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και άμεσα η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να δώσει εντολή αφαίρεσης των μορίων όσων δεν προσκόμισαν τα έγγραφα που ορίζονται από την προκήρυξη και τον Ν. 3938 άρθρο 15 παρ. 19 και να υλοποιηθούν διοικητικές πράξεις ελέγχου εγκυρότητας-γνησιότητας των εγγράφων των δικαιολογητικών, που υπέβαλαν οι συμμετέχοντας στον διαγωνισμό. Επιτέλους, να σταματήσει εδώ το όργιο παρεμβάσεων και παρατυπιών, που αδικεί κατάφωρα χιλιάδες υποψηφίους στον διαγωνισμό και εμπαίζει με την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

- Πώς παραβλέφθηκε η νόμιμη διαδικασία και μοριοδοτήθηκαν άδειες οδήγησης της τελευταίας στιγμής;

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως και ενδελεχώς τα δικαιολογητικά όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων;

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει τις καταγγελίες, που έχουν γίνει περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και να προβεί σε αντίστοιχες κυρώσεις;

- Θα δώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εντολή να υλοποιηθούν διοικητικές πράξεις ελέγχου εγκυρότητας-γνησιότητας των εγγράφων των δικαιολογητικών, που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

- Θα αφαιρεθούν τα μόρια όσων παρανόμως έλαβαν, βάσει των παράτυπων αδειών οδήγησης που υπέβαλλαν;




 Γραφείο Τύπου
τηλ.: 2310 525545
φαξ: 2310 525547


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δημότης Ωραιοκάστρου με επαγγελματικό βιοτεχνικό ακίνητο στο Ωραιόκαστρο έκανε διακοπή στη ΔΕΗ τον Οκτώβριο 2011. Του ήρθε το χαράτσι 7.500ευρω η 1η δόση.
Πήγε στη ΔΕΗ η οποία τον είχε βεβαιώσει προφορικά ότι το ρεύμα είχε κοπεί και του είπαν ότι το ρεύμα δεν κόπηκε.
Τους ζήτησε να το κόψουν άμεσα, και τον ενημέρωσαν ότι αν δεν πληρωθεί η 1η δόση δεν κόβεται το ρεύμα.(εκβιασμός).
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κλείσει τη δουλειά του εδώ και 2χρόνια, και δεν έχει φυσικά πόρους για να πληρώσει τέτοιο ποσό.
Αναμένουμε να μας ενημερώσει που θα φτάσει η υπόθεση

Η ΔΕΗ ρίχνει χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι


Να αγνοήσουν τις εντολές και να μην προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων ζητά η ΓΕΝΟΠ από τους τεχνικούς της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από τη Δευτέρα με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ:
*Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.
*Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.
*Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) 1.100.000.000 ευρώ.
*Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ΕΕΤΗΔΕ 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000 λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος.
Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές.
Σύμφωνα, πάντως, με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του (πχ. άτομο με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης).
Ομάδες περιφρούρησης από τη ΓΕΝΟΠ
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.
Μάλιστα, συγκροτεί ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές "ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου", όπως λέει.
"Το συνδικάτο σας, σας καλεί να αγνοήσετε αυτές τις εντολές", αναφέρει συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ. "Έχουμε τα στοιχεία, τις διευθύνσεις, τις συνοικίες και το ύψος του λογαριασμού για κάθε σπίτι και κάθε μαγαζάκι. Έχουμε στα χέρια μας το ιστορικό των διακανονισμών. Ένα άλλο στοιχείο είναι οι κάρτες ανεργίας. Απ' όλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα που θα μας δείξουν που θα θέσουμε προτεραιότητα και που όχι".
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας και επικαλείται μεταξύ άλλων δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ κ. Γκύντερ Έτινγκερ, ότι δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι.
"Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του", δήλωσε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Aναρτήθηκε από:

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) ανακοινώνει ότι θα προβεί στη πρόσληψη είκοσι ενός (21) ωρομισθίων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την παροχή του απαιτούμενου εκπαιδευτικού έργου για την υλοποίηση των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού 2011-2012. Δείτε αναλυτικά την:
http://www.oraiokastro.gr/files/118/dikeo/anakoinwsi_ago.pdf

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ απαλλάσεται από το Ασφαλιστικό στην Ελλάδα

Γνωρίζετε ότι όποιος διατηρεί επιχείρηση ή εταιρία στην Βουλγαρία παίρνει απαλλαγή στον ΟΑΕΕ εδώ?
Έτσι πληρώνοντας μόνο 60ευρω μηνιαίως στην Βουλγαρία για εισφορές έχει ιατρική περίθαλψη σε όλη την Ευρωπαική ένωση και δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα?

ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.
Με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα παρουσιασθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, εισάγονται νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματος επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, στα οποία περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, ο οφειλόμενος Φ.Π.Α., ο κύκλος εργασιών συγγενών επαγγελματιών και οι ευρύτερες δαπάνες του επιτηδευματία.

Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των επιτηδευματιών θα λαμβάνονται υπ’ όψιν το είδος της δραστηριότητας, το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των επενδύσεων σε μετοχές και ομόλογα, ο τόπος και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος, η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης, οι μισθολογικές δαπάνες, το μικτό ποσοστό κέρδους ανάλογα με το είδος των πωλούμενων αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών και οι λειτουργικές δαπάνες.

Εφόσον το αποτέλεσμα του ελέγχου έχει εξαχθεί βάσει των πιο πάνω μεθόδων, ο έφορος πριν από τον υπολογισμό του φόρου θα πρέπει να καλέσει τον φορολογούμενο σε ακρόαση, ο οποίος μπορεί να επικαλεστεί οποιοδήποτε στοιχείο, προκειμένου να αποδείξει πως ο φόρος που του καταλογίζεται δε έχει υπολογισθεί με βάση τα πραγματικά στοιχεία.
 Όπως καταλαβαίνετε ακόμα και αν περισέψει κέρδος από την επαγγελματική σας δραστηριότητα θα πάει Υπέρ του κράτους και εσείς θα πεινάσετε. Αυτή είναι δυστηχώς η μοίρα του ελεύθερου επαγγελματία στην Ελλάδα του 2012. Αφού τον ξεζούμισαν με χαράτσια, φόρους στα ακίνητα, κεφαλικούς φόρους, φόρους επιτηδεύματος, ΦΠΑ, πρόστιμα στο τέλος θα του πάρουν και την μπουκιά από το στόμα.

Διαφθορά: η κόπρός του Αυγεία

Θεόδωρος Κουτρούκης

Διαφθορά: η κόπρός του Αυγεία

Η διαφθορά ποτέ δεν πεθαίνει; Έτσι φαίνεται αφού τα στοιχεία που και φέτος παρουσιάστηκαν για το φαινόμενο δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Ειδικότερα, -σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, με κριτήριο τον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς η Ελλάδα βρίσκεται στην 80η  θέση ανάμεσα σε  183 χώρες ( μαζί με τις Κολομβία Μαρόκο, Ελ Σαλβαδόρ Περού και Ταϊλάνδη) και προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. Επιπλέον, το κόστος αυτής της διαφθοράς την τελευταία δεκαετία εκτιμάται σε 120 δις ευρώ.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις εκφράζουν μία δυσώδη πραγματικότητα. Η κρατική εξουσία και οι κατά καιρούς διαχειριστές της δεν έχουν καταφέρει να προστατεύσουν τους πολίτες από τη διαφθορά , που έχει εισχωρήσει σε πολυποίκιλες πτυχές του δημόσιου βίου (κατάχρηση δημόσιων πόρων, δωροδοκία, αδιαφανής λήψη αποφάσεων, φακελάκι, ρουσφέτι). Οι περιορισμένες αξιέπαινες πρωτοβουλίες (opengov, Διαύγεια, εκ νέου ενίσχυση του ΑΣΕΠ, αλλαγή τρόπου επιλογής διευθυντών στο δημόσιο, ηλεκτρονική συνταγογράφηση) δεν επαρκούν για να κατανικήσουν τη φαυλότητα που έχει διαποτίσει κάθε πλευρά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι συνένοχοι στην άνομη συναλλαγή είμαστε όλοι μας: όλοι κάποτε πληρώσαμε έναν ελεύθερο επαγγελματία χωρίς να λάβουμε απόδειξη ή δώσαμε «γρηγορόσημο» σε κάποιον αρμόδιο κρατικό λειτουργό ή αγοράσαμε ακίνητο και πληρώσαμε φόρο όχι για την αγοραία αλλά για την αντικειμενική αξία ή χειριστήκαμε τα συνταξιοδοτικά μας ανάλογα με τη διάτρητη νομοθεσία, αξιοποιώντας παραθυράκια του νόμου ή συνταγογραφήσαμε στο βιβλιάριο υγείας μας φάρμακα για άλλον ασθενή ή επιχειρήσαμε να διορίσουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο δια της πλαγίας οδού και άλλα πολλά.
Άλλωστε, όπως ορθά σημειώνει για τη σχέση διαφθοράς και ελληνικού πολιτικού συστήματος ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης «ο πολίτης (…) αφέθηκε να διαπραγματευθεί την ψήφο του στο δυσμενές περιβάλλον προσωπικής εξάρτησης που δημιουργεί η πολιτικά κυρίαρχη πολιτική εξουσία».
Σε κάθε περίπτωση η διαφθορά δεν είναι παρά μέρος του πολιτικού μας συστήματος και θα είναι ένα από τα κρίσιμα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών. Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι αν οι εκλογείς θα επιβραβεύσουν με την ψήφο τους την καθεστηκυία τάξη της σήψης ή θα αναλάβουν τις ευθύνες τους συνδράμοντας τον καθαρισμό της «κόπρου του Αυγεία». Οψόμεθα. 


ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο σήμερα το πρωί και  έπεσε μέσα στη χαράδρα στο σημείο προς την έξοδο από Ωραιόκαστρο προς Μελισοχώρι λίγο μετά την μάνδρα με τα καυσόξυλα πιθανως από την παγωνιά. Δεν μάθαμε αν ο οδηγός έπαθε κάτι, απλά είδαμε το αμάξι την ώρα που το ανασύρανε.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 570 13 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
                                                                                                    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων κόβει την βασιλόπιτα του συλλόγου την Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2012, στις 11.30 το πρωί, στον πολυχώρο ROSE GARDEN στο Παλαιόκαστρο. Όλα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου είναι καλεσμένοι στην εκδήλωση αυτή.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                                                             ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΙΔΗΣ

'Εν Ιορδάνη βαφτιζομενου" στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου 2012

Με ευλάβεια και πίστη προσήλθαν σήμερα οι δημότες του Ωραιοκάστρου για να εορτάσουν τα "Θεοφάνεια" στην εκκλησία της Γαλήνης Ωραιοκάστρου.
Φωτογραφίες από την εκκλησία της Γαλήνης



ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 2-1-2012 - 2η και πιο ουσιαστική ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ - ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ για 3η ΦΟΡΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ( ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ) ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


 Φίλοι και φίλες, η επίμονη στάση μας , ο αγώνας μας και οι ποικίλες κινήσεις μας ,άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα !
Μετά τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των κατοίκων και το συμβολικό σταμάτημα των εργασιών στο ΣΜΑ, τη μαζική συμμετοχή σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - αποδοκιμασία του κ. Ζουρνά και όσων προσπάθησαν να μας πείσουν για το καλό του έργου, την Παρέμβαση μας στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, το συντονισμό με άλλες οργανώσεις και κινήματα για το Περιβάλλον ακόμη και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2011,υπογράφτηκε  ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  60 ημερών για την κατασκευή του ΣΜΑ (και με προοπτική  την παύση μέχρι και την εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε ο πρώην Δήμος Ευκαρπίας στο Συμβούλιο Επικρατείας, τον Απρίλιο).
       Επιβεβαιώθηκε  ότι όταν η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ συμβαδίζει με τους πολίτες με πραγματικό ενδιαφέρον,  και όχι θεωρητικό,  κερδίζει το Δίκαιο και ο Δήμος έχει μόνο θετικά σχόλια και χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων.
Οι πάμπολλες και πολυποίκιλες  παρεμβάσεις μας τους τελευταίους 2 μήνες είχαν 3 σκοπούς: 
1ον : Να γίνει παντού γνωστή η προσπάθεια του ΟΤΑ, της ΚΕΔ και της Περιφέρειας, να κατασκευάσουν  ένα γιγάντιο ΣΜΑ δίπλα στα σπίτια μας, για το οποίο ποτέ σαν πολίτες δεν ενημερωθήκαμε και δεν δώσαμε τη συναίνεση μας (όπως παράνομα και ψευδώς αναγράφεται στους περιβαλλοντικούς όρους της κατασκευής του ΣΜΑ).
2ον :  Να  καταθέσουμε  την αντίθεσή μας να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο το ΣΜΑ, αν και ο δήμος μας   έδινε 5 φορές μεγαλύτερο οικόπεδο στον ΟΤΑ και σε απόσταση
3 χλμ. πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ο κ. Ζουρνάς απαξίωνε πεισματικά την εναλλακτική αυτή πρόταση επιμένοντας να γίνει η κατασκευή 100 μέτρα πίσω από το ΤΙΤΑΝ.
3ον: Να διαμαρτυρηθούμε σε όλους για τον ΠΡΟΧΕΙΡΟ , ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ από τον  ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων. Θα πρέπει επιτέλους  να κοιτάξουν στο μέλλον ,να μην βαδίζουν στις πεπατημένες απαράδεκτες λύσεις του παρελθόντος και να κάνουν
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους κατοίκους, τους φορείς και συλλόγους για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο ΝΟΜΟ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, όπως ήδη γίνεται σε άλλες Περιφέρειες .
     Φίλοι και φίλες, η προσπάθειά μας , ο αγώνας μας δεν τελείωσε εδώ! Τώρα με μεγαλύτερη ένταση , καθώς   είδαμε και είδανε τη ΔΥΝΑΜΗ και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της δίκαιης αντίδρασής μας ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ    με  την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μας  , την ΤΕΤΑΡΤΗ   4-1-2012 στις  15:30, στη συνεδρίαση  της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ), στην οδό 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43 (Σφαγεία – περιοχή ΦΙΞ) με θέμα το ΣΜΑ Ευκαρπίας.
    Να διαδηλώσουμε με ήρεμο και δημοκρατικό τρόπο, να δηλώσουμε την αντίθεσή μας ώστε  να καταλάβουν πόσο λάθος κάνανε να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς και χωρίς μάλιστα, σχεδιασμό.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ :
  1. Να αλλάξει ο χώρος δημιουργίας του ΣΜΑ στην ΕΥΚΑΡΠΙΑ εκεί όπου πρότεινε από την αρχή
      ο Δήμος, σε άλλο οικόπεδό του.
  1. Να ξεκινήσουν ταυτόχρονα να κατασκευάζονται και τα άλλα 4 ΣΜΑ , που προέβλεπε ο αρχικός  
σχεδιασμός με ισοκατανομή των απορριμμάτων που θα δέχονται.
  1. Να ξεκινήσει η ανάθεση στα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ (ΕΜΠ ή ΑΠΘ) και η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ των κατοίκων και    
των φορέων  για μια ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη στα πλαίσια του «Καλλικράτη» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ απορριμμάτων  και αποβλήτων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ !


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

εως 10/1/2012 παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έως τις 10 Ιανουαρίου του 2012 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας του συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου.
Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει και για όσους θελήσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω τράπεζας ή ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, θα μπορούν να προσέρχονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την ίδια ημερομηνία.

ΜΕ ΜΠΛΕ ΡΑΦ ΣΤΟΛΕΣ ΤΑ ΣΔΟΕ

Τις στολές υπηρεσίας ανέσυρε από τη …ναφθαλίνη, έξι χρόνια μετά την τελευταία χρήση τους, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος λανσάροντας στην εορταστική αγορά μπλε ραφ κοστούμια και ταγιέρ, με ριγέ διαγώνιες μπλε-κόκκινες-μπεζ γραβάτες για τους κυρίους και ανάλογα φουλάρια για τις κυρίες.
Οι ένστολες πεζές περιπολίες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στις αγορές της Κηφισιάς, του Πειραιά και στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας στην Ερμού ξενίζοντας τους καταναλωτές από τους οποίους ζητούν αποδείξεις.

«Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην έκδοση αποδείξεων. Αν εντοπιστεί πελάτης χωρίς απόδειξη, τότε ο ελεγκτής μπαίνει στο κατάστημα και διενεργεί προσωρινό έλεγχο βεβαιώνοντας τις όποιες παραβάσεις και καταλογίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται από τους νόμους», εξηγεί αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ποινή για τους καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν απόδειξη. Ο καταστηματάρχης όμως σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινές που ξεκινούν από απλά χρηματικά πρόστιμα, «λουκέτο» στα καταστήματα ή ακόμα και αυτόφωρο καθώς οι ισχύοντες νόμοι ενσωματώνουν σχετικές διατάξεις. 

Οι περίπου 50 ελεγκτές που λαμβάνουν μέρος τις πεζές περιπολίες παίρνουν το ημερήσιο πρόγραμμα κάθε πρωί στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην οδό Πειραιώς. Συγκροτούνται ειδικά συνεργεία από τρεις ελεγκτές, οι οποίοι φορούν τη στολή εργασίας τους και ξεκινούν ελέγχους στην εορταστική αγορά.
Όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ, το μέτρο των πεζών περιπολίων με στολή εργασίας επιστρατεύτηκε και πάλι προκειμένου να δοθεί η αίσθηση ελέγχου στην αγορά καθώς όπως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν η παρουσία των ένστολων ελεγκτών οδηγούσε σε αύξηση των αποδείξεων που εκδίδονται στη συγκεκριμένη περιοχή έως και κατά 100%. Το μέτρο είχε εγκαταλειφθεί από το 2005 αλλά τώρα επιστρατεύτηκε εκ νέου και μελετάται το ενδεχόμενο να παγιωθεί πανελλαδικά μετά τις γιορτές.
Αναρτήθηκε από:
http://www.marketbeast.gr/oikonomia/3579-%CE%88%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CE%94%CE%9F%CE%95.html

2012

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα, καινούριες ελπίδες και αναζωογονημένα όνειρα.
Εύχομαι το 2012 να είναι μια τυχερή χρονιά στους περισσότερους
. Να μας χαρίσει υγεία, εργασία και δύναμη να παλέψουμε.
Μακάρι ο καινούριος χρόνος να φέρει ωστόσο και χαρά, αγάπη, ευτυχία, χρήματα και σιγουριά σε όλους μας!