Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύτιμες οι εμπειρίες του Συνεδρίου με θέμα «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή στην Ευρώπη -Αμοιβαία Μάθηση - Κοινή Δράση» που διεξήχθη στον Δήμο Ωραιοκάστρου.



Δελτίο Τύπου Δήμου Ωραιοκάστρου
                  
Πολύτιμες εμπειρίες και χρήσιμες γνώσεις αποκόμισαν οι σύνεδροι που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή στην Ευρώπη -Αμοιβαία Μάθηση - Κοινή Δράση» που διεξήχθη στον Δήμο Ωραιοκάστρου.
 Οι συμμετέχοντες από τους αδελφοποιημένους Δήμους, Ντέτμολντ (Γερμανία), Ζάιτς (Γερμανία), Κάουνας (Λιθουανία) , Ντίλ (Αγγλία) , Σέντ Ομέρ (Γαλλία), Χάσελτ (Βέλγιο) και Ωραιόκαστρο (Ελλάδα), αντάλλαξαν εμπειρίες, τεχνογνωσία και εργάστηκαν προς την εξεύρεση λύσεων στο παγκόσμιο πρόβλημα της κατασπατάλησης ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής. 
 
Οι σύνεδροι πραγματοποίησαν παρουσιάσεις που αφορούσαν τις χώρες τους ενώ συζήτησαν αναφορικά με τους τρόπους κοινής συνεργασίας και δράσης, στοχεύοντας στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν παρουσίαση που αφορούσε στα Οικολογικά Συστήματα Αποκομιδής Απορριμμάτων σε κοινούς κάδους χρήσης των ΟΤΑ ως μέσων αποτροπής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κατά συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Η παρουσίαση περιελάμβανε  εικόνες και βίντεο από τη χρήση των αντίστοιχων κάδων που έχουν τοποθετηθεί στο Ωραιόκαστρο. Ακόμη επισκέφθηκαν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης όπου ενημερώθηκαν για  τη διαδικασία υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Τέλος, κατατέθηκαν προτάσεις αναφορικά με το επόμενο θέμα το οποίο θα πρέπει να θέσουν επί τάπητος οι αδελφοποιημένοι δήμοι, με τους εκπροσώπους αυτών, να ανανεώνουν το ραντεβού τους υποσχόμενοι την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και προόδου στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το επόμενο Συνέδριο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: