Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος & Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Πίσω απο τα Λαγυνά. - Манастир Свете Тројице, Светог Рафаела, Николе и Ирена Filyro Τhessaloniki Greece





Στη Δυτική Θεσσαλονίκη κάπου εκεί πίσω απο το ΤΙΤΑΝ πάνω στην κορυφή μιας πλαγιάς με θέα την λίμνη Λαγκαδά, πίσω από τα Λαγυνά βρίσκεται το γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και Αγίου Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.
Στα σύνορα Λαγυνών - Φιλύρου χτίστηκε με πολύ αγώνα και προσοχή και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Λητής και Ρεντίνης ,εκεί εδρεύει ο καθεδρικός Ναός με Δεσπότη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλόθεο.

Το Μοναστήρι ακολουθεί το παλαιό Ημερολόγιο και πλήθος κόσμου συρρέει από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος για να προσευχηθεί, να παρακολουθήσει την Ιερά Λειτουργεία και να αισθανθεί γαλήνη και αγαλλίαση. Η Λειτουργία ξεκινά κάθε Κύριακή στις 09.00 και κρατά εώς τις 11.30 με ψαλμωδίες των κοριτσιών από τη Μονή αγγίζει την ψυχή του κάθε προσκυνητή που επισκέπτεται το Μοναστήρι.

Πανέμορφο, περιποιημένο μέσα στο πράσσινο και ακούγοντας τους ήχους που βγάζουν τα παγώνια μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργεία με την χορωδεία των Μοναχών που αριθμούν γύρω στις 30 με Ηγουμένη την Γερόντισσα Μακρίνα, και να ασπαστεί την εικόνα της Παναγιάς Ιερουσαλημίτισσας την παλιά εικόνα του Αη Γιώργη.
Το Μοναστήρι ακολουθεί το παλιό Ημερολόγιο. Στο υπόγειο της Μονής φυλάσσονται λείψανα του Αγίου Ραφαήλ.






IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ - ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
2310677939 Φίλυρο, Φίλυρο, 57010, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ
 http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/03/3.html

7 σχόλια:

SOFI είπε...

Για όσους επιθυμούν να διαβαστούν διότι κυνηγιούνται από γλωσσοφαγιά, κατάρες, αναθέματα το Μοναστήρι έχει μεγάλη δράση και βοηθά τους πάντες.

Δεν είναι μακρυά από την Θεσσαλονίκη και μπορεί κάποιος να πάει με το Λεωφορείο του Φιλύρου.

Το Μοναστήρι έχει δράση και στο να βοηθά πτωχούς και κατατρεγμένους και όποιος θέλει να βοηθήσει αυτήν την αποστολή δεν έχει παρά να εποινωνήσει με τη Μονή.


PAOK PAOKARA είπε...

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ... ΕΠΙΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ...

SOFI είπε...

Η ετήσια εκδρομή στα Ιεροσόλυμα είναι μοναδική. Δεν υπάρχει καλύτερος ξεναγός από το Γέροντα Φιλόθεο για να πάτε μαζί του... Θα ζήσετε μοναδικές στιγμές το Πάσχα!!!

Unknown είπε...

Ο ψευτογεροντας Φιλόθεος δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη εκκλησία.Η ιερωσύνη χωρίς την αποστολική διαδοχή θεωρείται ΑΚΥΡΗ,΄καθώς και τα μυστήρια δεν ισχύουν.Ό,τι δεν πηγάζει απ΄το Θεό,πηγάζει από το διάβολο.

Dimitra είπε...

Ειναι το ωραιότερο μοναστήρι που εχω επισκεφτεί . Ο γέροντας Φιλοθεος και η συνοδεία του ειναι μοναδικοί ! Εκεί οποίος θέλει να προσευχηθεί με την καρδιά του , μπορει πραγματικά να βρει τη γωνία του, κι ειμαι σίγουρη πως δεν θα την αποχωριστεί ποτε! Επισκέπτομαι το μοναστήρι 12 χρονια τωρα κι εχω δει θαύματα με τα ματιά ίδια τα ματια.

Dimitra είπε...

Ειναι το ωραιότερο μοναστήρι που εχω επισκεφτεί . Ο γέροντας Φιλοθεος και η συνοδεία του ειναι μοναδικοί ! Εκεί οποίος θέλει να προσευχηθεί με την καρδιά του , μπορει πραγματικά να βρει τη γωνία του, κι ειμαι σίγουρη πως δεν θα την αποχωριστεί ποτε! Επισκέπτομαι το μοναστήρι 12 χρονια τωρα κι εχω δει θαύματα με τα ματιά ίδια τα ματια.

SOFI είπε...

Είναι άτιμο πράγμα η εξουσία, η φιλοδοξία, και η μισαλοδοξία. Ο Θεός είναι παντού, σε κάθε μικρο ξωκκλήσι, σε κάθε γωνιά της γης. Κακός είναι μόνο ο άνθρωπος που θεωρεί ότι με κατηγόριες και λιδωρίες πετυχαίνει το σκοπό του. Στην ουσία παίζει το παιχνίδι του Σατανά όταν μπαίνει στην διαδικασία της σύγκρισης, του μίσους, της κακογλωσιάς. Ο κάθε παπάς και ο κάθε Μοναχός θα κριθεί από τον Θεό για τον βίο του. Ας κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει και ας αφήσουμε και τους υπόλοιπους να κάνουν αυτά που θέλουν.Όλοι μας δοκιμαζόμαστε εώς την τελευαία μας πνοή. Ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λέτε κύριε Jim Daou ως καλός Χριστιανός προσευχηθείτε εσείς να τον φωτίσει ο Θεός να έρθει στον ίσιο δρόμο, τον δικό σας... χωρίς να τον κατακρίνετε. Ως χριστιανός γνήσιος που προέρχεται από τους πιστούς και την Αποστολική Εκκλησία, βοηθήστε τον συνάνθρωπό σας χωρίς να τον κατηγορείτε