Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τα "φτωχόσπιτα" του κ. Μελά Δημήτριου στο Ωραιόκαστρο


Τα "φτωχόσπιτα" του κ. ΜελάΤα "φτωχόσπιτα" του κ. Μελά


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 15:00
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Φωτογραφίες-ντοκουμέντα που απαθανατίζουν την περιουσιακή κατάσταση των ανωτάτων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να συμμετέχουν στο σύστημα «4-4-2» που παρέλυσε τη φορολογική διοίκηση της χώρας και ελέγχονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, δημοσιεύει η zougla.gr.
Μετά τον πρώτο γύρο των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων που αποτέλεσε εφαλτήριο για να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα σε βάθος για τους «ελεγκτές» οι οποίοι «ήλεγχαν» αλλά δεν «ελέγχονταν» και εν’ όψει των νέων στοιχείων που θα δουν προσεχώς το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σημάδια πλουτισμού που εμφανίζουν πρόσωπα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά που έχουν ήδη καταγγελθεί στις Αρχές.
Ένας εξ΄αυτών είναι και ο κ. Δημήτρης Μελάς, Οικονομικός Επιθεωρητής, επικεφαλής στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μελάς είναι γνωστός για τη δημόσια δράση του σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται μέσω των off shore εταιρειών, ενώ σύμφωνα με την (από 28 Μαΐου 2010) αναφορά του Νίκου Κασιμάτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται ως ο «βασιλιάς» των offshore, και ως ο υπάλληλος που συγκάλυψε τις «παρανομίες» συναδέλφων του από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, το 2008.
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα
Σύμφωνα με όσα του καταλογίζει ο Νίκος Κασιμάτης, ο κ. Μελάς εμφανίζεται να διαθέτει υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο οι οποίες λειτουργούν ως «όχημα» για να κρύβει την παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία του, ενώ φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου ο φυλακισμένος λογιστής να αποκτήσει offshore εταιρεία έναντι 2.800 ευρώ.

Την ίδια στιγμή πολλά ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μελάς απέκτησε τα ακίνητά του, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007 αγόρασε μια πολυτελή κατοικία έναντι 630.000 ευρώ μέσω δανείου που πήρε από τράπεζα, δίνοντας ως εγγύηση ομόλογο, το οποίο είχε αγοράσει με μετρητά!
Όταν η δημοσιογραφική έρευνα της zougla.gr «σκόνταψε» επάνω στη περίπτωση απόκτησης του ακινήτου του κ. Μελά, εκείνος απάντησε ότι πρόκειται για μια κατοικία 10 ετών την οποία αγόρασε σε ημιτελή κατάσταση, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η σύζυγός του.
Πάντως τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεσή μας αποδεικνύουν μια… άλλη αλήθεια, καθώς απεικονίζουν την πολυτελή κατοικία του εν’ ενεργεία Οικονομικού Επιθεωρητή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Τα συμπεράσματα δικά σας.  

Μάλιστα το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο αγοράστηκε τοις… μετρητοίς δεν είναι το μοναδικό που έχει στην κατοχή του ο Οικονομικός Επιθεωρητής, καθώς διαθέτει και μεζονέτα στην ίδια περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 15:05


πηγή: NewsKosmos.Com/www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: