Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Προγραμμα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου Ορθοσωμικής Γυμναστικής




Γράφει η γυμνάστρια Σοφία Κυριακίδου

Από τις 14/2/2012 ξεκίνησε στο κτίριο του ΚΑΠΗ (Παύλος Μελάς) στο Παλιόκαστρο το τμήμα ορθοσωμικής γυμναστικής του Δήμου Ωραιοκάστρου το οποίο γίνεται κάθε Τρίτη-Πέμπτη στις 19.00-20.00 σε μια καινούργια αίθουσα με χαμηλή συνδρομή 25ευρω το δίμηνο για όσες δημότισες θέλουν και επιθυμούν να γυμναστούν. Το πρόγραμμα θα τελιώσει στις 15/6/2012.

Ένα πρόγραμμα με ατομικές ασκήσεις ή συνασκήσεις για διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα και παθήσεις.
Χρησιμοποιείται ένα ασκησιολόγιο πλούσιο σε ρολαρίσματα, όπως στρέψεις του κορμού, μαλακές κάμψεις από θέσεις όρθιες και οκλαδόν καθώς και μέσα από πληθώρα διατατικών ασκήσεων και ενδυνάμωσης κορμού και άκρων.
Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να δουλεύουμε με μηδενική επιβάρυνση αλλά και με τρόπο που αντιστοιχεί στις σωματικές-διαφορετικές ανάγκες του καθενός.
Σκοπός της συγκεκριμένης μεθόδου είναι υπό την επίβλεψη του γυμναστή, σταδιακά να υπάρξει μια συντήρηση, σταθεροποίηση αλλά τελικά και βελτίωση συχνών προβλημάτων στα άνω αλλά και κάτω μέρη του κορμού. Προβλήματα όπως ειναι κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, δισκοπάθεια, σπονδυλολύσθηση αυχενικό κ.τ.λ..
Μαθαίνουμε να γνωρίζουμε το σώμα μας και τις κινήσεις που επιβαρύνουν το πρόβλημα μας.
Ακόμα χρησιμοποιώντας ράβδο, μπάλες, και όργανα κάνουμε το μάθημα πιο διασκεδαστικό.
Τέλος πάντα υπάρχουν μετρήσεις σφυγμού, απόδοσης, πιέσεως, βάρους ώστε να μην ξεχνιόμαστε ότι η γυμναστική είναι ένα μέσο ελέγχου της σωματικής μας υγείας και ομορφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: