Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ στο Χαράτσι και η Μυγδονία

Η πρώτη από τις τρεις συγκεντρώσεις, που προγραμματίστηκε ήταν στη Λητή από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ωραιοκάστρου ενάντια στα χαράτσια,
Η συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια ήταν η πρώτη που έγινε στη δημοτική ενότητα του Δήμου Ωραιοκάστρου  και ήταν πολύ σημαντική παρότι η συμμετοχή του κόσμου από την Μυγδονία δεν ήταν η αναμένόμενη.
Στην συγκέντρωση μίλησαν  τόσο από τις δημοτικές παρατάξεις όσο και από τους μαζικούς φορείς αλλά και οι μεμονωμένοι πολίτες, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να μην πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα, έτσι ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να το αποσύρει (ήδη εκδηλώθηκαν τα πρώτα σημάδια υποχώρησης με την εντολή Βενιζέλου προς τη ΔΕΗ να αναστείλει, προσωρινά, τις διακοπές του ρεύματος για τους  χιλιάδες ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που δεν έχουν πληρωθεί).
Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν μέλη του ΔΣ Ωραιοκάστρου οι αντιδήμαρχοι: ο κ. Λαζαρίδης Γιώργος ο οποίος αναπλήρωσε τον Δήμαρχο, ο κ. Παρισσόπουλος ως αντιδήμαρχος Μυγδονίας και ο κ. Ματσουκατίδης.

ΟΧΙ στα Χαράτσια της ΔΕΗ (Πεντάλοφος Καλλιθέας) 23/11/2011

Στην Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση....
Αρκετοί ήταν εκείνοι οι πολίτες από την δημοτική ενότητα της Καλλιθέας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Αγώνα και συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό σχολείο του Πενταλόφου για να ενημερωθούν και να οργανώσουν την αντίδρασή τους.
Παρόντες από το ΔΣ ήταν οι αντιδήμαρχοι Λαζαρίδης Γιώργος και Παρισσόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δούμπαλας Κυριάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Άγγελος Θεμελής και πολλοί εκπρόσωποι φορέων που αντιτάσσονται στα χαράτσια οι οποίοι προσπάθησαν να ενημερώσουν και να απαντήσουν πειστικά στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

O Κεραυνός Ωραιοκάστρου στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στηρίξει τα Παιδικά Χωριά SOS.

Η συγκέντρωση των υλικών θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε: Ενδύματα, υποδήματα, τρόφιμα,(μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, φασόλια, φακές, γάλα μακράς διαρκείας, χαρτιά, κουζίνας -υγείας, τετράδια, μολύβια, παιχνίδια κτλ.

Τα υλικά θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Κεραυνού στο Κονταξοπούλειο 6-9μμ καθημερινά.

Τηλέφωνο γραφείου: 2310-697572

ΔΕΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ 23/12/2011

Επιχείρηση να σπάσει η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ - Συνελήφθη ο Ν.Φωτόπουλος
Ακούω να μιλάνε για χαράτσια, βλέπω τον κόσμο να διαδηλώνει με πανώ έξω από την ΔΕΗ, και εγώ πήγα να κάνω νέα σύνδεση σε μαγαζί που πρέπει να δουλέψω για να ζήσω, να ετοιμαστώ για τις γιορτές.
Έχω πάει 3μέρες συνεχόμενες στη ΔΕΗ και τα συστήματα είναι κλειστά, και δεν δουλεύουν οι εργαζόμενοι.
Με νοιάζει εμένα τον απλό καταναλωτή αν ο υπάληλος δεν έχει σύστημα υπολογιστή να κάνει τη δουλειά του?
Ας βρει τρόπο να με εξυπηρετήσει.
Με νοιάζει αν θα χάσει αυτός μέρος του μισθού του, ή αν θα τον διώξουν?
Εμένα με εμδιαφέρει να ανοίξω το μαγαζάκι μου, να βγάλω το μεροκάματο μου....
Όμως δεν με αφήνουν, ούτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία, ούτε όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και μου δημιουργούν προβλήματα. Γιατί με παίρνουν στο λαιμό τους?
Το πρόβλημα τους γιατί μου το μεταφέρουν όταν εγώ το δικό μου, δεν το έχω μεταφέρει ποτέ πάνω τους?
Εγώ δεν βγήκα να διαδηλώσω που έκανα 2 δουλειές στα τελευταία 3χρόνια, και με εκλεισαν και τους δύο και τώρα πάω για την τρίτη.
Εγώ δεν βγήκα να διαδηλώσω που έχασα το κεφάλαιο μου και τόσα χρήματα.
Εγώ δεν πήρα τα σκουπόξυλα να τους κυνηγήσω ακόμα....
Δεν κυνήγησα κανέναν που με έκλεψαν.... ακόμα

γράφει η Σοφία Κυριακίδου

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ 23/11/2011

Αν πας μια βόλτα Εφορία να κάνεις μια αλλαγή διεύθυνσης στο Μητρώο, η ταυτότητας, ή να πάρεις κλειδάριθμο θα καταλάβετε τι εννοώ....
Στο Μητρώο και στο εισόδημα πρέπει να πας από τις 6.00 να στηθείς να πάρεις χαρτάκι προτεραιότητα για την ίδια μέρα. Εώς τις 8.30 τα νούμερα έχουν τελιειώσει.

Και αναρωτιέμαι γιατί ο κόσμος να τραβά τέτοια ταλαιπωρία.
"Δεν μπορούσαν οι εφοριακοί υπάλληλοι να δίνουν ραντεβού ανάλογα με την μέρα που μπορεί ο καθένας. Να πάρω δηλαδή αριθμό για την Τρίτη μεταξύ 10-11.00".
Που το παράλογο. Λίγη οργάνωση βρε παιδιά να αποφεύγετε την ταλαιπωρία του κοσμάκη.
Μυαλό θέλει κάποιος για να οργανώσει τη δουλειά του. Η στο Δημόσιο όποιος μπαίνει ξεχνά τους υπόλοιπους και μόνο για δικαιώματα μιλά?
Γιατί πρέπει να κάτσω από τις 6.00 το πρωί εώς στις 13.00 στην Εφορία για να κάνω μια αίτηση αλλαγής διεύθυνσης?
Γιατί πρέπει να ανέχομαι τον εφοριακό απέναντι μου να γράφει με την ησυχία του την αίτηση τραγουδώντας το "40 παλικάρια" σαν να είναι στο μπάνιο του?
Γιατί πρέπει να ανέχομαι την Εφοριακό να γράφει τον αριθμό μισθωτηρίου συμβολαίου σαν να ζωγραφίζει καλλιγραφικά στο Νηπειαγωγείο, να χτυπά το κινητό της και να πιάνει κουβνετούλα πρωινή για το παιδί της.. κι εγώ να έχω στηθεί εκεί από τις 6.00 τα χαράματα.

Ένας έξυπνος και πρακτικός προϊστάμενος Εφορίας δεν βρέθηκε?
Δέχομαι να πάω και δύο φορές αν ξέρω ότι θα πάρω αριθμό προτεραιότητας από σήμερα για την Παρασκευή.

"Υπουργοί και Διευθυντάδες καρεκλοκένταυροι πάψτε πια στην εποχή του 2012 να μας ταλαιπρωρείτε και να μας πηγαίνετε 30χρόνια πίσω".
Δεν το αξίζουμε εμείς οι Έλληνες με κεφαλαίο "Ε"....

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Επιλεκτικό «χαράτσι» στον αθλητισμό.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 20/11/2011


Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιλεκτικό «χαράτσι» στον αθλητισμό
«Όχι στην εξόντωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Το είπε και το έκανε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου!
Επέβαλε «χαράτσι» μόνον στους αθλητικούς συλλόγους της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου, οι οποίοι έχουν την… ατυχία να διαθέτουν τμήματα εκμάθησης τένις. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ), καθημερινά «…από τις 15.00 ως τις 21.30, η εκμίσθωση σε όποιο φορέα του δήμου ενδιαφερθεί (θα είναι της τάξης) των 2 ευρώ (με ΦΠΑ)/ώρα ανά γήπεδο.
Το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο σύλλογος μας είναι περίπου 2.000 (δυο χιλιάδες) ευρώ .
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ετήσια έσοδα που θα εισπράξει ο δήμος από την χρήση των τριών γηπέδων ανέρχεται περίπου στα 8.000 ευρώ(!).
Μήπως η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλλει το «χαράτσι» για να κατασκευάσει, νέα γήπεδα τένις σε άλλες δημοτικές κοινότητες
ή εάν κάποιος ιδιώτης προσφέρει 3 ευρώ /ώρα θα του δοθούν και τα τρία γήπεδα ;;;;
Επιπλέον, τι εννοούν οι υπεύθυνοι του ΔΗΚΕΩ όταν λένε ότι «τα τμήματα εκμάθησης δεν νοείται να έχουν λιγότερους από τέσσερις αθλούμενους;».
Οι προπονήσεις στο τένις γίνονται με λιγότερα άτομα απ’ ότι στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ.
Συνεπώς, ο όρος λιγότερα από τέσσερα άτομα δεν σημαίνει όχι προπόνηση.
Μάλλον δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί το τένις, πόσο μάλλον να το διαχειριστείτε.
Σωστά απαγορεύετε να πραγματοποιούνται ιδιαίτερα μαθήματα από τους προπονητές των συλλόγων ,το οποίο είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Για τους συλλόγους όμως που ζουν , επιβιώνουν , κερδοσκοπούν μέχρι και σήμερα μόνον με ιδιαίτερα τι θα κάνετε; Θα τους αποβάλλετε από τα γήπεδα η θα συνεχίσετε να τους προστατεύετε όπως κάνετε μέχρι σήμερα;
Θα πριμοδοτείτε συλλόγους-«επιχειρήσεις» που λειτουργούν κερδοσκοπικά, τα μέλη των οποίων ευελπιστούν μελλοντικά σε προεκλογικές συνεργασίες ;;;!!!!
Πότε επιτέλους θα αποβάλλετε τα κερδοσκοπικά σωματεία , «επιχειρήσεις» , από το κολυμβητήριο και από το τένις ; Μήπως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν ;
Γιατί η δημοτική αρχή τηρεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» έναντι των αθλητικών συλλόγων της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου, όταν μόνο το 2009, ενίσχυσε οικονομικά με το ποσό των 44.000 ευρώ έξι συλλόγους του πρώην δήμου Καλλιθέας; «Οι επιχορηγήσεις δίνονται με γνώμονα την προσπάθεια που καταβάλλουν οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων και όχι με τοπικιστικά κριτήρια», υποστήριζε, τότε, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τον Φεβρουάριο του 2010 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας και νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντος.
Εάν πράγματι στη πρόθεση του δήμου δεν υπάρχει δόλος, με το «χαράτσι» που επέβαλε ,αλλά επειδή τα έξοδα συντήρησης των γηπέδων τένις είναι δυσβάστακτα για τον δήμο , μπορεί να τα παραχωρήσει στο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου. Θα αναλάβουμε εμείς ως σύλλογος την συντήρηση τους ,με την δέσμευση, καμιά επιβάρυνση για τον δήμο. Εάν επιμένετε στο «χαράτσι», σημαίνει ότι υπάρχει πρόθεση - δόλος να πληγούν οικονομικά ορισμένοι σύλλογοι (κυρίως ο Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου ) σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα (δημοτική κοινότητα Ωραιοκάστρου).
Σε έναν δήμο που καταρρέει οικονομικά, το μόνο φωτεινό σημείο είναι οι επιτυχίες του αθλητισμού . Αυτό δείχνει πως έχει γίνει προσπάθεια ετών. Στον αθλητισμό αν σταματήσεις για έναν χρόνο δεν ξαναγυρίζεις στην κορυφή.
Αναρωτιόμαστε εάν ο αθλητισμός είναι πολυτέλεια για κάποιους , γι αυτό και βάζουν «χαράτσι».
Εμείς ως αθλητικός ερασιτεχνικός σύλλογος ,μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει ο δήμος να το ενισχύει και όχι να το τιμωρεί.
Γι αυτό ζητούμε να αποσύρετε άμεσα το «χαράτσι» .

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Sales Advisor in Thessaloniki Νέα!
Unilever  -  Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
Ημ/νια δημοσίευσης:  18/11/2011
Εξωτερικός Πωλητής
Makro Cash & Carry  -  Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
Ημ/νια δημοσίευσης:  2/11/2011
Διευθυντής Πωλήσεων Νέα!
Aνώνυμη Εταιρία  -  Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
Ημ/νια δημοσίευσης:  17/11/2011
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ  -  Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
Ημ/νια δημοσίευσης:  8/11/2011
TEAM LEADER ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΕΩΝ Νέα!
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
Ημ/νια δημοσίευσης:  15/11/2011
Υπεύθυνο Ανάπτυξης Χονδρικής
Perfetti Van Melle  -  Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία-Θεσσαλονίκη
Ημ/νια δημοσίευσης:  2/11/2011
Διευθυντής Ξενοδοχείου
Ξενοδοχείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  -  Θεσσαλονίκη, ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Ημ/νια δημοσίευσης:  7/11/2011

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το side του http://www.karira.gr/ και συμπληρώστε βιογραφικό

Vae Victis(*): Ο πολιτικός κόσμος σε εργασιακή εφεδρεία;

Θεόδωρος Κουτρούκης

Vae Victis(*): Ο πολιτικός κόσμος σε εργασιακή εφεδρεία;
Η παράδοση των ευθυνών διακυβέρνησης σε εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα αποκάλυψε το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Αφού κατασπατάλησε τους κοινοτικούς πόρους και διόγκωσε το δημόσιο χρέος σε αστρονομικά επίπεδα για να αποκομίσει εκλογικά και πολιτικά οφέλη, η εγχώρια πολιτική τάξη αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες της και επιχειρεί με την παράδοση της εξουσίας στην Τρόικα και τους συνεργάτες της «να δοξαστεί κρυπτόμενη».
Το πανθομολογούμενο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας είναι πολυπλόκαμο. Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού υπολείπεται ικανοτήτων διοίκησης και ηγεσίας, δε διαθέτει επαρκές ανθρώπινο κεφάλαιο (εκπαίδευση και εμπειρία, δεν έχει διακριθεί στον επαγγελματικό ή κοινωνικό στίβο, δε διαθέτει τις επιθυμητές ικανότητες ενός πολιτικού όπως είναι η πειθώ, η δράση, η σύνεση, η πρωτοβουλία, η τόλμη, η αποφασιστικότητα κ.α.
Επιπλέον, ορατές είναι οι ευρύτατες εκπτώσεις σε θέματα αξιών καθώς αιωρούνται «αποχρώσες ενδείξεις» διαφθοράς, ανευθυνότητας, αδικαιολόγητου πλουτισμού, ανεντιμότητας, αδικίας, διαπλοκής, αναξιοπιστίας και μακιαβελισμού.
Η τροχιά της πολιτικής σταδιοδρομίας για την πλειονότητα των κομματοτραφών στελεχών είναι περίπου ταυτόσημη, ανεξαρτήτως ιδεολογικών καταβολών: αναρριχώνται χάρη στην κολακεία του αρχηγού ή των ψηφοφόρων, προασπίζουν πάση θυσία τα προνόμια τους  (επανεκλογή, δημοσιότητα, ασυλία, αδικαιολόγητος πλουτισμός), αναμασούν μηχανιστικά τετριμμένα ιδεολογικά στερεότυπα, αποκτούν συνείδηση επαγγελματικής ταυτότητας, τυποποιημένο λόγο, δεσμούς συντεχνιακής σύμπνοιας και αλληλεγγύης.
Οι εξουσιολάγνοι πολιτικοί είναι, συνήθως, ανεπάγγελτοι ή δίχως επαγγελματικές διακρίσεις, στρατεύονται στην υπηρέτηση βραχυπρόθεσμων συμφερόντων εν μέσω αστείρευτης δημαγωγίας και διγλωσσίας, διεκπεραιώνουν ασμένως όσα -άδικα ή μη-  αιτήματα ψηφοφόρων μπορούν και μελετούν ως «οδηγό προς ναυτιλλόμενους» τις δημοσκοπήσεις που τους προσανατολίζουν σε σπασμωδικές ενέργειες και ανούσιους λόγους, κινήσεις που ενδέχεται να εντυπωσιάσουν την κοινή γνώμη.
Η διαρκής επικέντρωση στα εφήμερα και τα μικροσυμφέροντα διαιωνίζει ένα κονκλάβιο πολιτικών - σχεδόν συνώνυμο με την ακυβερνησία -  που περιφρονεί τα στρατηγικά συμφέροντα των πολιτών και υποσκάπτει το μέλλον της χώρας για να διασώσει τα κεκτημένα του.
Η θνησιγενής κυβερνητική συγκόλληση φθαρμένων και αποτυχημένων πολιτικάντηδων που τους ενώνει η θεσιθηρική επιδίωξη οδηγεί σε μια εμβαλωματική συναίνεση που σχεδιάζεται καιροσκοπικά δίχως σχέδιο και όραμα. Η συνομοταξία των πολιτικών έχει χρεοκοπήσει και κανένα Μνημόνιο δεν μπορεί πλέον να τη σώσει. Εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού δεν μπορούν να ηγηθούν του εγχειρήματος της εθνικής ανόρθωσης. Μήπως είναι ώρα για να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία ορισμένοι πολιτικοί ταγοί;

(*)Ουαί τοις ηττημένοις

Δρ. Θεόδωρος Α. Κουτρούκης,
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤΙΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΥΠΑΤΙΑΣ 5, ΑΘΗΝΑ 1ος όροφος,
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 12.00-14.00 μ.μ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2103327447, 2103327463, 2103327414, 2103327400, www.epikef.gr
Το έντυπο Όρων Πώλησης Ακινήτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία του
Επικουρικού Κεφαλαίου (Υπατίας 5, Αθήνα) ή από την ιστοσελίδα www.epikef.gr

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Όλοι μαζί να εμποδίσουμε την εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν.
Στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, για διακοπή της ηλεκτροδότησης, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί σε κανέναν μας. Κινητοποιούμαστε με τον πιο μαζικό τρόπο στις απόπειρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, στις πρωτοβουλίες επανασύνδεσης του αλλά και με κάθε πρόβλημα, γιατί μόνο με το μαζικό, οργανωμένο, αποφασιστικό αγώνα και την έμπρακτη αλληλεγγύη θα εξασφαλίσουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ρεύμα.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-11-11   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΤΗΣ  
  ΩΡΑ 6:30 μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-11   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ          
ΩΡΑ 7:30 μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ  27-11-11  ΚΑΠΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  
ΩΡΑ 11:00 πμ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 800 11 57013



ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σε αστυνομικό κλοιό και η Θεσσαλονίκη
Κλειστό για τους οδηγούς θα είναι από τις 2.30 το μεσημέρι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων που λαμβάνει η Τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Οπως ανακοινώθηκε, διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στους δρόμους Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.
Η κίνηση των αστικών λεωφορείων στους παραπάνω δρόμους θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.
Ηδη από το πρωί η Τροχαία απαγορεύει τη στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη διευκόλυνση των πορειών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ η Τροχαία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα από τους δρόμους αυτοκίνητα που έχουν σημανθεί.

Αναρτήθηκε: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63549819

 

Ανοίγει ο δρόμος για να παγώσουν τα υπερτιμολογημένα χαράτσια της ΔΕΗ.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Παγώνουν τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ

Ανοίγει ο δρόμος για να παγώσουν τα υπερτιμολογημένα χαράτσια της ΔΕΗ. Το Πρωτοδικείο της Καλαμάτας εξέδωσε προσωρινή διαταγή να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος στη Δήμητρα Διακουμέα και τον σύζυγό της.

 

Αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, θα προκληθεί «έμφραγμα» στα δικαστήρια από τα αμέτρητα λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους

 

Προσωρινή διαταγή στη ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο η Επιχείρηση χρέωσε υπέρογκο και λανθασμένα υπολογισμένο το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και η πρωτοδίκης Αμαλία Παπαδάκη.

  • Oλόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του "Εθνους"
Αναρτήθηκε:
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63549806

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11/2011 η 2η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 1ου Forum Διαχείρισης Καταστημάτων Λιανικών Πωλήσεων

 δελτιο τυπου 


Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν την Κυριακή 13/11/2011 οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 1ου Forum Διαχείρισης Καταστημάτων Λιανικών Πωλήσεων που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο του ICBS στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Τις εργασίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 σύνεδροι ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Δημήτρης Σαραμάντος, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης και ο κ. Κίμων Παπαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος-εκπρόσωπος του Δημάρχου Παύλου Μελά κ. Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Οι εισηγητές - καθηγητές του κολλεγίου ICBS - κάλυψαν τις ενότητες ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ - ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ καταστημάτων λιανικής και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ.  Το 1ο Forum Διαχείρισης Καταστημάτων Λιανικών Πωλήσεων διοργανώνεται από το επιχειρηματικό κολλέγιο ICBS σε συνεργασία με τους δήμους Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20/11/2011  (10:00 πμ), όπου θα παρουσιαστούν οι ενότητες ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής (τηλ.2310698598).








Θεόδωρος Τσακαλίδης
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ομόφωνου ψηφίσματος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου (Συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2011) για τα πρόσφατα άδικα μέτρα (χαράτσια) εις βάρος της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού


ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου την Κυριακή 20/11/2011  στο κτίριο Παύλος Μελάς στις 11.00 πμ  σε Γενική Συνέλευση με θέμα ημερήσιας διάταξης την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του πρώτου ΔΣ του συλλόγου.

η προσωρινή διοικούσα επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡ.5 ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΡ.5


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, δείχνοντας την ευαισθησία του σε κοινωνικά θέματα, ενισχύει την προσπάθεια της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα». Καλεί όλα τα μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να συμμετέχει ενεργά προσφέροντας οποιοδήποτε αντικείμενο ή προϊόν το όποιο θα διατεθεί στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι, που θα γίνει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011, με σκοπό την ενίσχυση της.

Πληροφορίες στα τηλ.
Μάρθα Κεντεποζιδου 2310-695714
Γεώργιος Νικόπουλος 2310-696516
Ιασονας Ζανας  2310-695391  

Με εκτίμηση
Το διοικητικό συμβούλιου

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ (του Σπύρου Χαιτίδη)

 
Επτά ολόκληρες ημέρες για να δούμε καπνό!!! Ένα ανελέητο πολιτικό αλισβερίσι, χωρίς τέλος. Ένα σαφώς σκανδαλώδες πολιτικό σκηνικό όπου ο πολιτικός αμοραλισμός κορυφώνεται δοκιμάζοντας τις νευρικές μας αντοχές και εξαντλεί τα ψυχικά μας αποθέματα. Σκηνές άπειρου κάλους εξελίσσονται από πολιτικούς κομπάρσους μιας ατέρμονης και κακοήθους δόλιας φράξιας. Έλλειμμα σθένους μπροστά στη τεράστια ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας  Ένας πραγματικά εργώδης τοκετός από μαιευτήρες χαμηλής επιστημονικής επάρκειας.
    Ιδού το νεογνό!!! Ίδιος γενετικός κώδικας, ίδιο γενετικό υλικό ίσως με κάποιες παρεμβάσεις κλωνοποίησης και πιο αναλυτικά μας βγήκε λίγο παραμορφωμένο με κάποιες γενετικές ανωμαλίες!!
          Το τέλος της μεταπολίτευσης μας βρίσκει δέσμιους και εγκλωβισμένους από μια συγκυβέρνηση που εντέλλεται από τους Γερμανούς για να δώσει λύσεις οι οποίες δεν εδόθησαν τόσα χρόνια «ιδία βουλήση». Είναι προφανές η ζεύξη τόσων πολιτικών δυνάμεων με πολιτικές και ιδεολογικές ανομοιογένειες κάτω από τον ίδιο εντολοδότη.
          Δυστυχώς αυτό είναι το αιτούμενο, είναι το αποτέλεσμα μιας κάκιστης μεταπολίτευσης , ενός τραγελαφικού, υπανάπτυκτου δικομματισμού  που καλούμαστε να ανοικοδομήσουμε τη «νέα» Ελλάδα με υλικά κατεδαφίσεως, σαθρά και παλαιά.
          Ίσως πρέπει να ξεθάψουμε το φιλότιμο μας και να λειτουργήσει μέσα μας ο πατριωτισμός που εγκαταλείψαμε. Η γενιά μας δεν έχει αποσαφηνίσει πλήρως την έννοια του πατριωτισμού καθώς διακρίνεται στους καιρούς μας ως μπερδεμένο συναίσθημα, διότι έτσι μας το δίδαξε ο δικομματισμός μιας «υποσαχάριας» δημοκρατίας όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και ενός γυφτοκαπιταλισμού όσον αφορά τη Ν.Δ.
          Αυτά κατάφερε η ένδοξη κατά τα άλλα γενιά του Πολυτεχνείου η οποία μας κυβερνά σήμερα και την δοξάζουμε κάθε χρόνο. Αυτή η γενιά κατάφερε να διορίσει τον εαυτό της παντού , να κατασπαταλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας , υποθηκεύοντας τρεις γενεές και να αλλοτριώσει την εθνική μας συνείδηση, με κίνδυνο τη εδαφική  κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας μας.
          Αν δε σταματήσουμε αυτή τη καταστροφική πορεία τώρα, μοιραία θα καταγραφούμε στην ιστορία ως η διεφθαρμένη και ανάξια γενιά των Ελλήνων που παρήκμασε συνειδητά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής (πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό κ.α.). Ας μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε συλλογικά έστω σε αυτή την ύστατη στιγμή. Με αιτούμενα α) τη συλλογική ευθύνη που εκλείπει από το χρησιμοποιούμενο λεξιλόγιο μας β) τη πολιτική παιδεία συνεργασιών  που θα πρέπει να καλλιεργήσουμε για να προσεγγίσουμε τη πολιτική  ταυτότητα των αναπτυγμένων δημοκρατιών του πολιτισμένου κόσμου.
          Ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη ανάμεσα μας που είναι ο καταλύτης της διακομματικής συνεργασίας και της υπερκομματικής και εθνικής αντιμετώπισης του κοινού προβλήματος που δεν είναι άλλο από την εθνική κατάθλιψη και την ταξική μιζέρια στην οποία έχουμε περιπέσει.
          Επιβάλλεται ως πολιτισμένο κράτος να δομήσουμε τη δική μας Ελληνική, εθνική αστική τάξη διότι μέχρι σήμερα ούτε Ελληνική, ούτε εθνική, ούτε αστική αλλά ούτε και τάξη υπήρξε ποτέ. Ήταν ένα παρακμιακό συνονθύλευμα μιας μίζερης και διανοητικά «ελλειποβαρούς» φράξιας , φοβικής και ψυχικά ταραγμένης ελίτ που δεν είχε τους απαιτούμενους αδένες να καθοδηγήσει τη χώρα.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε την ανατροπή πράξη σε όλα τα επίπεδα , χωρίς να προχωρήσουμε στα ίδια εγκληματικά λάθη που έκανε ο δικομματισμός στη χώρα.
Ωριμάζοντας πολιτικά και παιδεύοντας τη κοινωνία , ο διπολισμός θα φαντάζει σαν μια κακόγουστη φάρσα ενός φθηνού παρακμιακού μυθιστορήματος!!!
         
Σπύρος Χαϊτίδης  Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ   
Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης




Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση από την Δημοκρατική Συμμαχία



Φίλες και φίλοι ,

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας μετά την ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και πολλούς μήνες είχε ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή.

Είχαμε επίσης εξαρχής τοποθετηθεί υπέρ της επιλογής για τη θέση του πρωθυπουργού ενός προσώπου με κύρος, γνώσεις και ικανότητες και δηλώσαμε ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες έγινε ένα σημαντικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όποτε και όπως χρειάζεται και εύχεται να βάλει τις βάσεις της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα.

Ελπίζουμε τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να κάνουν το ίδιο.
Να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση με ειλικρίνεια, χωρίς να έχουν το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

Οι στιγμές που ζει η χώρα μας είναι δραματικές, τα προβλήματα τεράστια και οι δυσκολίες βρίσκονται μπροστά μας.

Είναι ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Είσαι overqualified; Απορρίπτεσαι!



«Μίνα, ταιριάζω γάντι σ’ αυτή τη δουλειά, αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος αν θα με προσλάβουν γιατί με θεωρούν overqualified», μου είπε ένας φίλος μου χθες επιστρέφοντας από μία επαγγελματική συνέντευξη. Ο Αλέξανδρος ψάχνει για δουλειά ένα χρόνο τώρα. Διαθέτει σημαντική εμπειρία, είναι επαγγελματίας, έχει κάνει πολύ καλές σπουδές είναι εξειδικευμένος στα social media και αναζητά εργασία στην ελληνική αγορά. Τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολλές συνεντεύξεις αλλά μέχρι εκεί. Οι εργοδότες ενθουσιάζονται μαζί του στην αρχή, τον καλούν για δεύτερη συνέντευξη μετά το ξανασκέφτονται και στο τέλος τον απορρίπτουν λέγοντάς του ότι είναι overqualified και εκείνοι προσφέρουν λίγα χρήματα. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τον ρωτήσουν οι περισσότεροι αν εκείνος ενδιαφέρεται να εργαστεί με μία χαμηλότερη αμοιβή. Δυστυχώς, η ιστορία του Αλέξανδρου δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες, γιατί όλο και περισσότεροι έμπειροι και καλοί επαγγελματίες χάνουν τη δουλειά τους όσο βαθαίνει η κρίση. Μπορεί μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα να το αντιμετώπιζαν οι νεοεισερχόμενοι που δεν διέθεταν εργασιακή εμπειρία, όμως τα δεδομένα στην αγορά έχουν ανατραπεί εντελώς και πλέον στο στόχαστρο βρίσκονται και οι overqualified. Οι έμπειροι υποψήφιοι που διαθέτουν πολύ περισσότερα προσόντα απ΄ όσα απαιτεί η θέση αποτελούν, πλέον, «κόκκινο πανί» για τους εργοδότες. Για να προφυλάξεις τον εαυτό σου από αυτή την κατάσταση δώσε βάση στα παρακάτω:

Γιατί ο νέος Πρωθυπουργός δε μπορεί να σώσει την Ελλάδα

greece

Αλλαγή τόπου συνάντησης για τους κατοίκους και φορείς Ωραιοκάστρου ενάντια στα χαράτσια

Συμπολίτες,-ισσες,
Σας ενημερώνουμε ότι η σύσκεψη φορέων και κατοίκων του Ωραιοκάστρου ενάντια στα χαράτσια και την επαπειλούμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης των σπιτιών μας θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ του ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ(κτίριο Παύλος Μελάς)(σήμερα Κυριακή στις 6μ.μ.) και όχι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί στο Καπή του Ωραιοκάστρου(κτίριο Ι. Καποδίστριας).  Πληροφορίες:2310809189,6998411328

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Απελευθέρωση επιτέλους στη πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Και ενώ ακόμη ψάχνουμε για πρωθυπουργό, o υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, χθες το πρωί στη Βουλή, λίγο πριν υποβάλλει στον Γ. Παπανδρέου την παραίτησή του, κατέθεσε τροπολογία για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Από σήμερα το πρωί, στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, επιτρέπονται τα αυτοκίνητα (και επαγγελματικά ημι-φορτηγά έως 4 τόννους) που είναι εφοδιασμένα με κινητήρες πετρελαίου οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5 ή Euro 6.
Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Απελευθέρωση στη πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - AutoBlog.gr 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΕΣ

 ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση στο καταχείμωνο. Κανένα παιδί «υποσιτισμένο» στο σχολείο.

Την ώρα που οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες αυξάνουν τα κέρδη τους, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Η κυβέρνηση, και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ δεν πρόκειται να σταματήσουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 1ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που διοργάνωσε το ka-business.gr (ιδιωτική πρωτοβουλία) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με υποστηρικτές το ΣΕΒΕ, τη ΔΕΘ ΑΕ και την Τράπεζα Πειραιώς, στο ξενοδοχείο Porto Palace το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011.

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, τις εργασίες του πολυσυνεδρίου, που ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 22:00 μ.μ., παρακολούθησαν περισσότερα από 600 άτομα (περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, ελεύθεροι επιχειρηματίες -νομικοί, οικονομολόγοι, ασφαλιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστές, μεσίτες κλπ-, έμποροι, βιομήχανοι, βιοτέχνες, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, επιστημονικό δυναμικό και φοιτητές οικονομικής κατεύθυνσης).
Αξίζει να σημειωθεί πως τις εργασίες του Πολυσυνεδρίου επισκέφθηκαν  περισσότερα από 2000 άτομα, στο διαδικτυακό κανάλι (web tv) του ka-business.gr σε όλο τον κόσμο, καθώς προβλήθηκαν ζωντανά.
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα videο με όλες τις  εκδηλώσεις στο web tv του ka-business.gr, συμπεριλαμβανομένης της συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ, στις 2 Νοεμβρίου 2001, της βράβευσης 4 επιχειρηματιών  καθώς και όλο το φωτογραφικό υλικό του 1ου Πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Περισσότερα με φωτογραφικό υλικό στο
http://www.ka-business.gr/pages/EDITORIAL/epitixia


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πιθανή πτώση να έχουμε σύντομα από το αξίωμα  του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Δημάρχου Ωραιοκάστρου, κ. Μπάτου ως δημοτικού συμβούλου, λόγω οικονομικής οφειλής (εισφορά για το ΓΠΣ) προς τον δήμο, την οποία δεν εξόφλησε στις δέουσες προθεσμίες (εκ παραδρομής όπως υποστηρίζει ο ίδιος).

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου  Σαραμάντος, σύμφωνα με δηλώσεις του σε πρόσφατη συνέντευξη, προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και αυτό πιθανότατα θα κηρύξει τον κ. Μπάτο έκπτωτο.

Τελικά "όποιος σκάβει το λάκκο του διπλανού του πέφτει ο ίδιος μέσα" λέει η λαική ρύση....

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗΣ 4ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΓΑΒΟΤΣΗ

Ο πρώην Δήμαρχος Μυγδονίας κ. Γαβότσης καταδικάστηκε σήμερα σε 4 μήνες φυλάκιση για διάνοιξη αγροτικού δρόμου στο Μελισσοχώρι δίχως την απαιτούμενη περιβαλλοντική μελέτη. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκιση.

2η Εκστρατεία εθελοντικής καθαριότητας στο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ απο την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ 2011

 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


     Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων διοργανώνει εκστρατεία εθελοντικής καθαριότητας στις κεντρικές οδούς της πόλης μας. Ευαισθητοποιημένη και στον τομέα καθαριότητας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος, καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του συλλόγου να καθαριστούν οι δημόσιες επιφάνειες (κολώνες ηλεκτροφωτισμού, στάσεις αστικής συγκοινωνίας κλπ) από κάθε είδους ρύπανση αφισών, ανακοινώσεων, προσκλήσεων.
     Η προσπάθειά μας αυτή έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα κι αποβλέπει στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μας στην κατεύθυνση της υιοθέτησης ενός οικολογικού τρόπου συμπεριφοράς στη ζωή όλων μας έξω από τα σπίτια μας.
     Η συνάντηση των μελών και φίλων της ΕΠΩΦ που θα συμβάλλουν και θα συμπορευθούν μαζί μας στην προσπάθειά μας αυτή έχει οριστεί για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10.30 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Κομνηνών & Λεωφ. Δημοκρατίας.
     Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά που η ΕΠΩΦ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, μιας κι είχε προηγηθεί η καθαριότητα του δασοκτήματος της πόλης μας τον Μάιο, που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση απορριμμάτων, τα οποία γέμισαν ένα τριαξονικό φορτηγό.
     Καλούμε λοιπόν όσους κι όσες επιλέγουν την οικολογία ως τρόπο ζωής και συμπεριφοράς να μοιραστούν μαζί μας αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                                      ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΙΔΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 57013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ & FAX 2310 694652  

28 θέσεις ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε. ύστερα από την υπ’ αρ. 34/2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, την υπ’ αρ. 65973/12-10-2011 εγκριτική απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, την υπ’ αρ. 52/2011 νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και τις διατάξεις του
άρθρου 1 του Ν. 3812/09, ανακοινώνει την πρόσληψη 28 θέσεων κλάδου ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής προκειμένου να λειτουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Άθλησης για Όλους» κατά την περίοδο 2011 – 2012, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκεια σύμβασης μέχρι 31/12/2011) με ωριαία αποζημίωση, με τις παρακάτω ειδικότητες:
Αεροβική γυμναστική, Αθλητικές δραστηριότητες κλειστού χώρου, Αντισφαίριση, Ειδική Φυσική Αγωγή, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, Ενόργανη γυμναστική, Καλαθοσφαίριση, Κλασικός αθλητισμός, Κολύμβηση, Μαζικός αθλητισμός, Πετοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Ρυθμική γυμναστική, Υπαίθριες αθλητικές
δραστηριότητες, Tae - Kwon - Do

ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ για 71 άτομα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας

Τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με 25 Ψυχολόγους, 25 Κοινωνικούς Λειτουργούς και 21 Μεταφραστές-Διερμηνείς (για τις γλώσσες Αραβική, Γεωργιανή, Φαρσί, Ουρντού και Σουαχίλι) ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Έργο των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχομένους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πληροφορίες μας λένε ότι σήμερα το πρωί στις 8.00 κλέφτες μπήκαν με τσεκούρι μέσα στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και προσπάθησαν να αποσπάσουν τα κοσμήματα που υπήρχαν ως τάματα στην Εικόνα της Παναγίας.
Ο κανδηλαναύτης της εκκλησίας προσπάθησε να τους εμποδίσει και τον χτύπησαν στο κεφάλι με το τσεκούρι και ο οποίος χάθηκε άδικα....

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Οι αντιδράσεις του Ελληνικού λαού στα άγρια μέτρα οικονομικής εξαθλίωσής του και μετατροπής της πατρίδας μας σε προτεκτοράτο, που προωθούνται με εκβιαστικό τρόπο από την «τρόικα» και τις ιθαγενείς υποτελείς πολιτικές δυνάμεις αυξάνονται ραγδαία.
Μια βασική πλευρά αυτής της αντίστασης είναι η ανυπακοή και η άρνηση πληρωμής των εξοντωτικών φορολογικών χαρατσιών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά οι πολίτες συσπειρώνονται και οργανώνουν την άρνηση πληρωμής. Σωρεία προσφυγών έχουν ασκηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και σε κατώτερα δικαστήρια για να χαρακτηριστούν τα χαράτσια ως παράνομα και αντισυνταγματικά. Πολύ σημαντική ώθηση στον αγώνα κατά των φορολογικών χαρατσιών δίνουν οι αποφάσεις των δήμων (Νέα Ιωνία, Ίλιο, Σαρωνικός και Περιστέρι) να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο, τόσο νομικά όσο και πρακτικά την άρνηση πληρωμής από τους δημότες τους. Η διοίκηση του δικού μας δήμου δυστυχώς δεν έχει λάβει καμιά σχετική πρωτοβουλία, όπως πλήρης είναι η ανυπαρξία της και στο πρόβλημα με το χαράτσι για τα υδρόμετρα παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατάργηση του χαρατσιού και έξοδο από την ΕΥΑΘ.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 9/11/2011

SILVER ALERT
Eλληνικές αγγελίες:
*"Ζητείται πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης, να αναλάβει μια ναυαγημένη χώρα" που να μην είναι μορφωμένος, αρκεί να ξέρει να υπογράφει".

*"Ζητείται καπετάνιος για το πλοίο που μπάζει νερά, από τρύπες που ανοίξαν οι ανίδεοι πολιτικοί....."

*"Ζητείται πρόεδρος της Δημοκρατίας άνω των 95 ετών, που να έχει ιστορικό άνοιας, και Αλτσχάιμερ, για την Ελλάδα και να μην έχει σχέση με πολιτική"

Σε «ναυάγιο» φαίνεται να οδηγείται το ενδεχόμενο της ανάληψης της πρωθυπουργίας στην «κυβέρνηση συνεργασίας» από τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατίας φαίνεται ότι αναζητούν, πλέον, άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής και μεταξύ άλλων έχει πέσει στο «τραπέζι» το όνομα του πρώτου Συνηγόρου του Πολίτη Νικηφόρου Διαμαντούρου, που επανεξελέγη πρόσφατα ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman).
Η ανατροπή στην επιλογή του κ. Παπαδήμου, που φαίνεται ότι είχαν συμφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου με την Αντ. Σαμαρά επήλθε μετά από τους όρους, που φέρεται να έθεσε ο ίδιος ζητώντας μεγαλύτερη διάρκεια της κυβέρνησης αλλά και συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Οι όροι του κ. Παπαδήμου δεν έγιναν αποδεκτοί και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να αναζητούν άλλο πρόσωπο, που θα ηγηθεί τις κυβέρνησης συνεργασίας με ορίζοντα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2012, οπότε και έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν εκλογές.

5.000 ΕΥΡΩ τελος ακίνητης περιουσίας ήρθε σε βιοτεχνικό κτίριο Ωραιοκάστρου 1.500τ.μ.

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι 5.000ευρω ήρθε τέλος μέσω της ΔΕΗ σε βιοτεχνικό κτίριο του Δήμου Ωραιοκάστρου  το οποίο είναι έδρα επιχείρησης που βρίσκεται σε αδράνεια και προσπαθεί να κλείσει αλλά το κτίριο ρευματοδοτείται, διότι περίμεναν την μείωση δημοτικών τελών του Δήμου Ωραιοκάστρου και δεν διέκοψαν το ρεύμα.
Το ποσό για κάποιον που δεν εργάζεται είναι υπέρογκο.

Δυστηχώς ο κόσμος αρχίζει και τα χάνει με όλα αυτά που έρχονται και δεν προλαβαίνει ακόμα και να διαβάσει την αλληλογραφία.

ΕΒΕΑ: 6 στους 10 Ελληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι Έλληνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, φοβούμενη ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, όπως προκύπτει την πέμπτη κατά σειρά, και έκτακτη ποσοτική έρευνα με τίτλο "Οικονομικό Βαρόμετρο", που πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία Alco και τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.
Οι τοποθετήσεις όμως σχετικά με την νέα αυτή δανειακή σύμβαση, φαίνεται να βασίζονται στην αντίληψη ή και στην εικόνα που υπάρχει γύρω από αυτή, και όχι στην γνώση του περιεχομένου της, καθώς 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Και ο δήμος Ρέντη κατά του τέλους ακινήτων


Νομική βοήθεια μέσω γραφείου εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών θα παρέχει και ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης, «η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο σε περιοχές όπως η δική μας, με φτωχούς ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους άνεργους».
 Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε πως θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και σε κάθε κινητοποίησή τους ενώ στο ισόγειο του δήμου λειτουργεί ήδη γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών.
Παράλληλα,ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).
Σημειώνεται πως αρκετοί δήμοι παρέχουν νομική υποστήριξη σε όσους πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων, μεταξύ των οποίων οι Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ :΄΄Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΕΓΟΝΑΙ ΄΄ !!!!!! του Σπύρου Χαιτίδη Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης


Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις ………..!!!!!
Μέσα στον ορυμαγδό της Παπανδρεϊκής πτώσης ,μέσα στους τριγμούς και την επερχόμενη λαίλαπα της κυβερνητικής κατολίσθησης, αποσιωπήθηκε η μέγιστη πολιτική ΄΄κωλοτούμπα΄΄ του Αντώνη Σαμαρά. Του Εθνοσωτήρα , του Εθνομάρτυρα!

 
Μήνες τώρα μας ξεκούφανε φωνασκώντας ως ο ντελάλης της παλαιάς εποχής πως δεν θα ψηφίσει την επαίσχυντη σύμβαση, που βάζει την Ελλάδα στο γύψο και άλλα τέτοιου είδους φοβικά συνθήματα. Με έντονο ύφος για ένα μεγάλο διάστημα μιλούσε για το δικό του μείγμα πολιτικής ,για ΄΄μαγικά φίλτρο΄΄, για ΄΄μαγικό νερό΄΄ και άλλα τέτοια που θα δώσει και θα σώσει!
Τι να κάνει ο λαός μέσα στο πόνο του; Πίστεψε στον αυτόκλητο ΄΄λαϊκό΄΄ ηγέτη , που μετά από πολλά χρόνια στον πολιτικό καταψύκτη βγήκε κατόπιν καραμανλικής αποψύξεως. Ωστόσο ο δικομματισμός συνέχιζε απτόητος , κολλημένος σε στεγανά και πολιτικές φανφάρες ….. ώσπου η Γερμανίδα Πρωθυπουργός αποφάσισε να σας συνετίσει ο μεν κ.Παπανδρέου απέσυρε τα περί δημοψηφίσματος στηρίζοντας μόνο τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου ενώ ο δε κ. Σαμαράς χωρίς ίχνος πολιτικής ευθύνης, ντροπής ανέτρεψε κάθε αντίρρηση του , βάζοντας τη φιλοδοξία και τη ελπίδα για εξουσία ως ένα και μοναδικό κεντρικό στόχο.
Αποτελεί κοινός τόπος όλων πώς το παιχνίδι της εξουσίας είναι γλυκό κύριε Σαμαρά αλλά απ’ ότι φαίνεται η κατάψυξη δε σε σωφρόνισε .Σου αρέσουν ακόμα αυτά τα γλυκά … Μόνο που θέλουν προσοχή γιατί τα πράγματα άλλαξαν με τα χρόνια . Ο κόσμος ξύπνησε!
Δεν σε βλέπω σε πρώτο πολιτικό ρόλο με τίποτα ! Λευκή πολιτική ατζέντα, άδεια φαρέτρα ,πολιτικό επιχείρημα σαθρό και παλαιομοδίτικο.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών , αμύνεσθαι περί πάρτης !!!!!!


Σπύρος Χαϊτίδης Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ν. Φιλαδέλφεια Δήμος Ωραιοκάστρου



Των Βασιλικής Γιακουμίδου, Μαριλένας Παπαγεωργίου, Χριστίνας Σιδοπούλου









Καταπράσινα λιβάδια σπαρμένα με σιτάρι, η παλιά σιδηροδρομική γέφυρα χωρίς τρένα από καιρό, αμέτρητες κατακόκκινες παπαρούνες, ο Γαλλικός ποταμός κι η Πικρολίμνη. Αυτές τις εικόνες θα απολαύσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια...
Ο δρόμος του ροδιού…
Από το 169ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Σμύρνη-Αφιόν Καραχισάρ στις ροδιές του Νάρες… Μετά από το χαμό και το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, οι πρόσφυγες περιπλανώμενοι στην «ξένη» τους πατρίδα, έμελε να βρουν την Ιθάκη τους στα χώματα της Μακεδονίας. Οι παλιότεροι αφηγούνται: «φτάσαν τότε στου Τούρκου μπέη το τσιφλίκι. Στο χωριό Νάρες, που θα πει “ρόδι” στα τούρκικα ήρθαν οι γονιοί μας από τα Φιλαδέλφεια, να φτιάξουν τη ρημαγμένη τους ζωή». Μια ζωή δανεική, σε αντίσκηνα, χωρίς νερό, μια αγελάδα και ένα χωράφι όλο τους το βιός. Μέχρι το 1924, που δόθηκαν τα πρώτα σπίτια. Τότε ήρθαν κι οι Θρακιώτες από τη στεριά με τα κάρα, τα κοπάδια, τα καζάνια, τους αργαλειούς και έμαθαν στους Μικρασιάτες τα μυστικά της γης, αλλά και οι Σαρακατσάνοι με τα ζώα και τις δικές τους συνήθειες. Τα ρόδια στα χρόνια σπάσανε και γλύκαναν την τύχη. Η μνήμη για να κρατηθεί, «βάφτισε» τον τόπο της ροδιάς με τ’ όνομα της παλιάς πατρίδας: Νέα Φιλαδέλφεια.
Με αρώματα βαριά… σαν ιστορία…

Όταν ο Ισοκράτης πήγε Πλατεία


Ωραιόκαστρο 1ο Φόρουμ Διαχείρισης Καταστημάτων Λιανικών Πωλήσεων


Οι Δήμοι Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά σε συνεργασία με το business college ICBS διοργανώνουν το 1ο Φόρουμ Διαχείρισης Καταστημάτων Λιανικών Πωλήσεων, την Κυριακή 13/11/2011 & 20/11/2011 στο συνεδριακό κέντρο του ICBS, Ωραιόκαστρο. Απευθύνεται σε τοπικούς επιχειρηματίες και στελέχη/εργαζόμενους στο χώρο του λιανικού εμπορίου. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τους στις θεωρίες και πρακτικές του Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής (τηλ.2310698598).

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Τσακαλίδης

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Green Jobs: Είναι λύση το πρασίνισμα της απασχόλησης;


Εν μέσω της σαρωτικής ανόδου των ποσοστών ανεργίας -λόγω της ύφεσης- στην Ευρώπη και τη χώρα μας, έχει προταθεί πολλές φορές η αναζήτηση κοιτασμάτων απασχόλησης στον «πράσινο τομέα» δηλ. σε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Οι επιδράσεις της βιώσιμης ανάπτυξης στην απασχόληση μπορεί να είναι αξιοσημείωτες: σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ο αριθμός των πράσινων θέσεων εργασίας θα αυξάνεται στο μέλλον, καθώς θα επιτείνεται η μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα και μεγαλύτερης αειφορίας.

Να συμβιβαστείς σήμερα σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει;

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η συνομιλία που είχα πριν λίγες ημέρες με την πρώην δασκάλα μου των Γερμανικών. Η Αλεξάνδρα παραιτήθηκε από το φροντιστήριο στο οποίο εργαζόταν πριν από ένα χρόνο, πριν ακόμη η κρίση βαθύνει και η ανεργία εκτοξευθεί στα ύψη. Όλο αυτό το διάστημα ψάχνει για δουλειά, αλλά δεν έχει βρει κάποια σταθερή συνεργασία ώστε να εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορέσει να συντηρηθεί. Τη ρώτησα λοιπόν αν μετάνιωσε και αν έχει την ευκαιρία να ξαναγυρίσει στην προηγούμενη δουλειά της. Η απάντησή της  ήταν ξεκάθαρη

ΣΟΚ: Ο Λαμπρινίδης δεν διαψεύδει στις ΗΠΑ ότι η Ελλάδα μπορεί να… τυπώνει δραχμές!

Η ηλεκτρονική έκδοση του CNN, και σε άρθρο σχετικά με το αν μπορεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, ή να την αποβάλλουν από αυτό, προχωράει σε μία απίστευτη αποκάλυψη που μπορεί να διαλευκάνει πολλά από όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Το μυστικό της μακροζωΐας, αλλά και ένα όπλο κατά του Αλτσχάιμερ φαίνεται πως κρύβεται σε μία κίτρινη χρωστική ουσία, που ονομάζεται θειοφλαβίνη Τ.
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από το αμερικανικό ινστιτούτο Μπακ για την Έρευνα πάνω στη Γήρανση.
Ανακάλυψαν δηλαδή ότι η θειοφλαβίνη παρατείνει έως και 70% τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων – εν προκειμένω σκουληκιών – και καθυστερεί σημαντικά την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», οι επιστήμονες θεωρούν τη θειοφαλβίνη Τ, ως την καλύτερη ουσία που έχουν ανακαλύψει μέχρι σήμερα στη μάχη κατά της γήρανσης.
Αναρτήθηκε από Medicalnews