Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΛΛΕΤΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Είναι η νέα μόδα στο εξωτερικό. Φτιάξτο μόνος σου από παλλέτες μεταφοράς.
Χρειάζεται φαντασία, και φυσικά μεράκι.Για επίδοξους ξυλουργούς και όχι μόνο.
Έπιπλα για φοιτητές.
Πολλές φορές στη διακόσμηση βρίσκουμε λύσεις επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας παλιά υλικά και έπιπλα. Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης αποτελεί η απλή ξύλινη παλέτα!
Πρόκειται για μία πρώτη ύλη που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε αποθήκες και σκουπίδια! Αν και δε θα λείψει σε εκείνους από τους οποίους θα την προμηθευτείτε, σίγουρα θα καταφέρει να αποκτήσει αναπόσπαστη θέση στο δικό σας χώρο.
Οι ξύλινες παλέτες έχουν μία ρουστίκ γοητεία, αλλά και παραπέμπουν και σε στοιχεία βιομηχανικής διακόσμησης. Με λίγη φροντίδα μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα ενδιαφέρον έπιπλο ή αποθηκευτικό χώρο.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ


Πάρτε μια ΠΑΛΕΤΑ και δημιουργήστε παρτέρι

Δημιουργήστε ζαρντινιέρα με μια παλέτα στη βεράντα ή στον κήπο σας....είτε με λουλούδια είτε με λαχανικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμυδάκια, σκόρδα, ρίγανη, μέντα, χαμομήλι)
Μια πρωτότυπη ιδέα που θα σας κάνει να αισθανθείτε μεγάλη ικανοποίηση όταν θα τελιώσετε.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην τοπική παρέλαση του Ωραιοκάστρου 28/10/2011



28η Οκτωβρίου 2011 ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λαού και της χώρας μας

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΜΑΣ


Μπορεί η ιστοσελίδα μας να αναφέρεται στο Ωραιόκαστρο, όμως η αγάπη μας για το περιβάλλον, και για τη φύση είναι ατελείωτη, και δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε, να ψάχνουμε και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο οικολογικό αύριο είτε αυτό είναι στο μικρό Ωραιόκαστρο, είτε σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η δική σας ενθάρρυνση μας δίνει φυσικά και το ερέθισμα, βλέποντας ότι τα άρθρα μας περί κηπουρικής, φύσης, και φυτολογίας έχουν μεγάλη απήχηση.

Συνταγές Οικολογικών φαρμάκων για τις ασθένειες των λουλουδιών σας είτε στο μπαλκόνι, είτε στον κήπο σας.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

"ΟΧΙ" ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ 28/10/2011

Το μύνημα του κόσμου είναι σαφές προς την πολιτική ηγεσία, που κάνει πως δεν ακούει, που την ατίδραση του λαού την βαφτίζει απλά "ως παρασυρμό" από τις ομάδες πολιτικής αναρχία.
Κι όμως είναι αλήθεια κυρίες και κύριοι, το καζάνι βράζει, και άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες έντονες αντιδράσεις σε όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, χωρίς την έγκριση, χωρίς την γνώμη του Ελληνικού λαού.
Κάποιος ή κάποιοι παρεδώσαν τα ηνία της χώρας στους ξένους.
Εκμεταλλευόμενοι την δύναμη που τους δώσαμε όλοι εμείς με τον ψήφο μας, χαρίστηκαν σε ξένες δυνάμεις, πούλησαν την ελληνική γη, τον ελληνικό πλούτο, τον ελληνικό ιδρώτα χωρίς μια κουβέντα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Απ ότι φαίνεται όλα γίνονται κρυφά, και κάτω από το τραπέζι.
Και εμείς οι Έλληνες το μαθαίνουμε τελευταίοι.
Ο κόσμος άρχισε να ξυπνά, και να ασπάζεται την άποψη ότι η "πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας είναι λίγη" δεν φτάνει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και στον οικονομικό πόλεμο που μας κάνουν. Ο λαός ζητά να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Η σπίθα άναψε.
Όπου κι αν σταθείς σε όποιο τραπέζι κάτσεις ο κόσμος ειρωνεύεται "οι φίλοι μας οι Γερμανοί"....
Αυτοί οι φίλοι μας που θα έρθουν σε λίγο καιρό να στήσουν επενδύσεις στη χώρα μας, με τον δικό μας τον πλούτο θα κάνουν αναπτυξη, κι εμάς θα μας δώσουν μεροκάματο των 300-400ευρω.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
27 - 10 - 2011
2ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2009




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι:

1.    Ζητήσαμε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17/10/2011 με θέμα τις δεσμεύσεις του Δήμαρχου στο Σχολικό Συμβούλιο σε σχέση με τα αιτήματα των μαθητών στην κατάληψη. Στην συνάντηση τέθηκαν και τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων όπως η θέρμανση στις καινούργιες αίθουσες, μπάρες ασφαλείας στα παράθυρα του δευτέρου ορόφου και άλλα.  
2.      Τα Δ.Σ. των Συλλόγων του 1ου και 2ου  ΓΕΛ Ωραιοκάστρου την 25-10-2011 και ώρα 13:30, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προϊσταμένου Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στην παράσταση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου μας.
Παραθέτω και το κείμενο που παραδόθηκε στον Κο Προϊστάμενο.
3.       Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα 31-10-2011 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα Καποδίστριας (ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου).
Παραθέτω και το κείμενο της πρόσκλησης σε Γενική Συνέλευση.
 Η παρουσία όλων κρίνεται πέρα από απαραίτητη για να δείξουμε έμπρακτα ότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας τη φετινή σχολική χρονιά και για να προσπαθήσουμε μαζί με τα παιδιά μας να διεκδικήσουμε λύσεις.

Εκ μέρους του Δ. Σ.
Ο Γραμματέας
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ 1ου & 2ου ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ          Ωραιόκαστρο     25-10-2011
1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ    

ΠΡΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ Β’ΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                                                              
Κύριε Προϊστάμενε

Σας καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για :

1.             Την απώλεια τόσων διδακτικών ωρών από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς λόγω της έλλειψης καθηγητών στις εξής ειδικότητες:
- Στο 1ο ΓΕΛ φυσικού, θεολόγου, καθ. γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου, γαλλικών και γερμανικών.
- Στο 2ο ΓΕΛ φιλολόγου, καθ. ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, και κοινωνιολόγου.
Να σημειώσουμε εδώ ότι μόλις στις 10-10-2011 καλύφθηκε το κενό καθηγητή φυσικής, δηλαδή έλειψαν 18 διδακτικές ώρες φυσικής εβδομαδιαία και μάλιστα σε μαθήματα κατεύθυνσης στην Β και Γ τάξη.
   Όταν δώσατε οδηγία λοιπόν 5 ημέρες μετά την λήξη των καταλήψεων να συνεδριάσουν τα σχολικά συμβούλια και να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, λόγω καταλήψεων, δεν ζητήσατε να γίνουν ανάλογες προτάσεις για τις χαμένες  ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών. Αλήθεια με αυτές τι θα  γίνει ;
2.             Την έλλειψη βιβλίων ένα μήνα μετά την έναρξη. Συγκεκριμένα στις 13/10/2011 στο 1ο ΓΕΛ, από τους 20 τίτλους της Α τάξης είχαν δοθεί οι  13, από τους 25 τίτλους της Β τάξης οι 14 και από τους 40 τίτλους της Γ τάξης οι 15!!! Στο 2ο ΓΕΛ η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη.
3.             Την κάθετη μείωση των επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Αν μάλιστα προσθέσουμε εδώ και τα αυξημένα έξοδα λόγω φωτοτυπιών αλλά και την καθυστέρηση σύστασης και λειτουργίας των ενιαίων σχολικών επιτροπών, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η οικονομική κατάσταση στα σχολεία γίνεται τραγική.
 

Ζητούμε λοιπόν τις δικές σας ενέργειες  ώστε να καλυφθούν το συντομότερο, τα κενά των καθηγητών και οι ελλείψεις σε βιβλία. Δηλώνουμε ότι σαν γονείς θα υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών μας, για ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία.

                                                                              




Για τα Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 1ου ΓΕΛ

Η Πρόεδρος 2ου ΓΕΛ






Γαβριηλίδης Νίκος

Καραμπιστάνη Χρυσάνθη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΗΜΕΡ.:
27 - 10 - 2011
2ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2009



Αγαπητοί γονείς,   
        Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα 31-10-2011 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα Καποδίστριας ( ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου).
       Η Γενική Συνέλευση γίνεται βάσει της δέσμευσης όλων μας στην προηγούμενη έκτακτη Γ.Σ. να ξαναβρεθούμε τέλος του Οκτώβρη, για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε την πορεία των εξελίξεων σε σχέση με τα προβλήματα του Λυκείου μας.
       Έχουν κληθεί να συμμετέχουν, ο Δ/ντης του Λυκείου και το Δεκαπενταμελές των μαθητών.
       Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη. 
           
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ






ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΙΣΤΑΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ


ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ γιατί χανόμαστε



Παραχώρηση αγροτικής γης σε νέους παραγωγούς, ακτήμονες κ.α.Η παραχώρηση των εκτάσεων θα γίνεται με απόφαση του Περιφερειάρχη, μετά από γνώμη επιτροπής που θα συσταθεί σε επίπεδο περιφέρειας. Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται η δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης της χρήσης σε γεωργούς και κτηνοτρόφους που δε διαθέτουν γεωργική ή βοσκήσιμη γη. Επιπλέον για τους απασχολούμενους στο πρωτογενή τομέα, που δε διαθέτουν ακίνητη περιουσία προβλέπεται η δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα οικοπέδων σε αγροτικούς οικισμούς χωρίς τουριστική και οικοπεδική αξία. Τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, το ύψος του μισθώματος θα τίθενται με απόφαση του υπουργού.

"ΟΧΙ" Δεν υπάρχει αυτό που ζητάτε στην αγορά ακινήτων Ωραιόκαστρο (2011)

ΖΗΤΗΣΗ: Αξιοποιήσημη γη για αγορά εώς 11.000ευρω ψάχνω. θα ήθελα να εχει πρόσβαση από δρόμο οποιασδήτοτε μορφής (χωματόδρομο ή ασφαλτό) δεν με νοιάζει να είναι καλλιεργήσιμο και να περνάν απο κοντά ύρδευση και κολώνες τις δεη ώστα να εχω μικρό κοστος εγκατάστασης φάρμας.

ΖΗΤΗΣΗ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ(ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ)ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΣΟΜΠΑ,ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ,ΠΑΡΚΙΓΚ, ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2005.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΤΙΜΗ ΕΩΣ 300ΕΥΡΩ

ΖΗΤΗΣΗ: ΑΠΟΘΗΚΗ ζητάω εώς 100ευρω

ΖΗΤΗΣΗ: Επαγγελματικού χώρου, ισογείου για ενοίκιο με 300ευρω

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΕΣΑΙΟΥ

Ωραιόκαστρο, 26-10-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθώοι Δ. Σαραμάντος και Γ. Λαζαρίδης
για το λατομείο Μεσαίου


Απόλυτη δικαίωση για το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη, όσον αφορά την υπόθεση του λατομείου Μεσαίου. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε αθώους, με ψήφους 3-2, όπως και άλλους δύο κατηγορούμενους, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα που κι αυτός πρότεινε την αθώωση τους.
Έτσι, κλείνει πλέον μία υπόθεση την οποία ορισμένοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να συντηρήσουν σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου.
«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Και μας δικαίωσε. Τώρα, όλοι οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Η Διοίκησή μας αφήνει πλέον πίσω αυτή την ιστορία και συνεχίζει, όπως έπραττε μέχρι σήμερα, να αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς, πάντα με πνεύμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου μας», υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος.
«Η Δικαιοσύνη αναγνώρισε την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια της Διοίκησής μας», επισημαίνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Τοπικός Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, Γιώργος Λαζαρίδης, προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή, δικαιωμένη, αφοσιώνεται με ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην υλοποίηση του προγράμματός της.


Χάρτης των 7 δισεκατομμύριων διαφορετικών ανθρώπων του πλανήτη μας



Ο πληθυσμός της Γης είναι περίπου 7 δισεκατομύρια. Αναμένεται να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια το 2045, αλλά πριν φτάσουμε εκεί πρέπει να δούμε πως ζουν αυτοί οι 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στο πλανήτη μας. To National Geographic μας παρουσιάζει, μέσα από το παρακάτω infographic, το ποιοι είμαστε, που και πως ζούμε…





Αναρτήθηκε από  http://siteseeing.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 28η Οκτωβρίου 2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα πατήστε εδώ:
http://www.oraiokastro.gr/files/118/koinonikipolitiki/programma28h.pdf

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΘΩΟΣΗΣ

 

Ρεπορτάζ από τη δίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για την εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης λήψης και δωρεάν χορήγησης αδρανών υλικών από το λατομείο του Μεσαίου σε ιδιώτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ τριπλού εορτασμού ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για τη Θεσσαλονίκη 26/10/2011


Οι εκδηλώσεις άνοιξαν χθες το πρωί με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας μετά των χαριτοβρύτων λειψάνων και της ιερής εικόνας του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.


Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας η στρατιωτική παρέλαση.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης της Θεσσαλονίκης -βορειοανατολικά της Αρχαίας Αγοράς- επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Είναι κτισμένος σε σχήμα πεντάκλιτης βασιλικής, ελληνιστικού τύπου με νάρθηκα, εγκάρσιο κλίτος, (λειτουργεί ως μουσειακός χώρος), με κρύπτη κάτω από το ιερό και προσαρτημένο στη νοτιοανατολική γωνία του το παρεκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου.
Αρχικά ήταν ένας μικρός ναός («οικίσκος»), τον οποίο κτίσανε οι χριστιανοί της Θεσσαλονίκης πάνω στα ερείπια ρωμαϊκού λουτρού, για να τιμήσουν τον συμπολίτη τους μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, όταν το 324 μ.Χ., ο Μέγας Κωνσταντίνος όρισε το χριστιανισμό σαν επίσημη θρησκεία του κράτους.
Ωστόσο, δεν άργησε να μετατραπεί σε κέντρο λατρείας του Αγίου καθώς πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσευχηθεί και να θεραπευθεί από βαριές ασθένειες με το μύρο που, όπως λεγόταν, ανάβλυζε από τον τάφο του. Μεταξύ των προσκυνητών που θεραπεύθηκαν ήταν και ο έπαρχος του Ιλλυρικού Λεόντιος, ο οποίος από ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο Δημήτριο, έκτισε γύρω στο 413 μ.Χ. στην θέση του ναΐσκου, ένα νέο, επιβλητικό ναό σε σχήμα τρίκλιτης βασιλικής που κάηκε το 626 και το 634.

Αμέσως μετά ο επίσκοπος Iωάννης ίδρυσε την πεντάκλιτη βασιλική. Δυστυχώς, από τότε ο ναός υπέστη αρκετές φορές λεηλασίες και βαναυσότητες, καθώς καταλήφθηκε από τους Σαρακηνούς Άραβες (904), τους Νορμανδούς(1185), αλλά και τους Τούρκους κατά την άλωση της Θεσσαλονίκης το 1430. Το 1493 μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί), με το όνομα «Κασημιέ Τζαμί», για να μείνει έτσι ως την απελευθέρωση της πόλης το 1912. Η μεγάλη πυρκαγιά του 1917 κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το ναό, ο οποίος όμως, το 1949, αναστηλώθηκε εκ βάθρων και δόθηκε στους πιστούς στις 26 Οκτωβρίου την ημέρα της γιορτής του Αγίου.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗι ΕΟΡΤΗι
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗι ΥΠΟΔΟΧΗι ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΗΣ

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Θεσσαλονίκης, λαμπρῶς πανηγυρίζουσα, καλεῖ εἰς πάνδημον ἑορτασμὸν τὸν εὐσεβῆ λαόν της, ἐπὶ τῇ μνήμῃ τοῦ ἁγίου, ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ τοῦ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ.
Αἱ ἱεραὶ ἀκολουθίαι, ἐν τῷ ἱερῷ Ναῷ τοῦ Πολιούχου, θὰ τελεσθοῦν κατὰ τὸ ἀκόλουθον πρόγραμμα :

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΩΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ


Αθώοι βγήκαν τελικά οι Σαραμάντος Δημήτριος και Λαζαρίδης  Γεωργιος από το 5μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της παράνομης  δωρεάν λήψης και παροχής αδρανών υλικών του Λατομείου Μεσαίου.
Ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών σήμερα το δικαστήριο με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά τους έκρινε αθώους.

Τελικά παρ΄όλες τις προσπάθειες της τότε αντιπολίτευσης Καλλιθέας, και της τωρινής του Ωραιοκάστρου να πετύχουν να εκπέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος από το αξίωμα τους, δεν ευόδωσαν.

Ο Δημήτριος Σαραμάντος ο οποίος αύριο έχει και την ονομαστική του εορτή, συνεχίζει ακάθεκτος δυναμικά το έργο που έχει αναλάβει, την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, και φαίνεται ευτυχισμένος που το Δικαστήριο τον δικαίωσε.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου και Δημοτικών Επιχειρήσεων που γίνανε Τρίτη 18/10/2011 παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και εκλεγμένης Εφορευτικής Επιτροπής (Μπαλοτόγλου Πολύμνια, Ζηζίτη Άννα, Ιωαννίδου Μαρία) σε σύνολο εγγεγραμμένων μελών 237 ψήφισαν 123. Βάση των αποτελεσμάτων εκλέγονται :
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

1.    Γραμμενούδης Γραμμένος (Φάνης) του Θωμά………….. 74 ψήφους
2.    Λέττα Αναστασία-Μαρία του Λουκά ………………….....65 ψήφους
3.    Κοσμάς Δήμος του Γεωργίου ……………………………46 ψήφους
4.    Αποστολίδης Χαράλαμπος του Σάββα …………………...41 ψήφους
5.    Γαλανάκη Τριανταφυλλιά (Φυλλιώ) του Μιχαήλ ………...40 ψήφους
6.    Βοσινάκη Βασιλική (Βάσω) του Γεωργίου ……………....34 ψήφους
7.    Ντόβας Νικόλαος του Ηλία ……………………………...24 ψήφους
8.    Σαμπάτζε Νόνα του Σάμπα ………………………………20 ψήφους
9.    Ευθυμίου Κατερίνα του Γεωργίου ……………………….18 ψήφους
Δεν εκλέχτηκε: 10.Μουλαντζίκου Ευαγγελία (Εύη) …………..17 ψήφους

Για την Ελεγκτική Επιτροπή
1.    Κελεσίδης Γιώργος του Δημητρίου ……………………....53 ψήφους
2.    Θεοχάρης Ιωάννης του Δημητρίου ……………………….52 ψήφους
3.    Σιταρίδου Δόμνα του Ανδρέα …………………………….51 ψήφους
4.    Γερονικολάκης Κωνσταντίνος του Βασιλείου ……………8 ψήφους

Οι μεταξύ των εκλεγμένων αρχαιρεσίες την Τρίτη 25/10/2011 ανέδειξαν το παρακάτω 9μελές Δ.Σ. (με τριετή θητεία όπως ορίζει το καταστατικό)

Γραμμενούδης Γραμμένος (Φάνης) …….Πρόεδρος

Ευθυμίου Κατερίνα ……………………...Αντιπρόεδρος
Βοσινάκη Βάσω ………………….............Γραμματέας
Σαμπάτζε Νόνα ………………………....Αναπλ. Γραμματέας
Λέττα Αναστασία …………………….....Ταμίας

Μέλη:
Κοσμάς Δήμος
Αποστολίδης Χαράλαμπος
Γαλανάκη Τριανταφυλλιά (Φυλλιώ)
Ντόβας Νικόλαος       

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης κάνουν όλοι οι Δήμοι πλην του Ωραιοκάστρου


Μείωση των σκουπιδιών έως και 40% και αλλαγή νοοτροπίας των δημοτών απέναντι στο πρόβλημα της συνεχούς αύξησής τους επιχειρούν να πετύχουν δέκα δήμοι στην Κεντρική Μακεδονία εφαρμόζοντας προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης των σκουπιδιών.

Ενας από αυτούς, ο Δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύεται μάλιστα πρωταθλητής στις προσπάθειες των τοπικών αυτοδιοικήσεων «για λιγότερα σκουπίδια». Από τον περασμένο Μάιο έχει διαθέσει δωρεάν στον παλιό δήμο 600 κάδους κομποστοποίησης και μέσα στο 2011 αναμένεται να διαθέσει άλλους 500 στους Δήμους Βασιλικών και Μίκρας, που έχουν ενταχθεί στον καλλικρατικό Δήμο Θέρμης.
Ο δήμος Θέρμης για τις ανάγκες του προγράμματος προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν 1,100 κάδους κομποστοποίησης στους κατοίκους.
Έτσι οι κάτοικοι του δήμου τώρα παράγουν το δικό τους λίπασμα.
Τα φυτικά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και να μετραπούν σε λίπασμα είναι:
Φύλλα (χλωρά και ξερά) αγριόχορτα (χωρίς ώριμους σπόρους), μαραμένα λουλούδια, ροκανίδια, πριονίδια (σε ανάμειξη με πράσινα μέρη), κλαδιά θάμνων, δένδρων, χαλασμένα φρούτα, φλούδες από φρούτα, χώμα από γλάστρες όταν ανανεώνονται, φύκια θαλάσσης, κατακάθια του καφέ, φύλλα τσαγιού, γρασίδι, γκαζόν, άχυρα και ξερά χόρτα, τσόφλια από αυγά, λαχανικά της κουζίνας, κοπριές από κατοικίδια φυτοφάγα ζώα.
Τα οφέλη της οικιακής ανακύκλωσης φυτικών υλικών για τους κατοίκους είναι ότι παραμένουν στους πολίτες, σε σχέση με όλες τις άλλες μορφές ανακύκλωσης και δεν έχει κανένα κόστος.
Παράλληλα, γίνεται προετοιμασία για ένα σύστημα που απαγορεύει την ταφή φυτικών υλικών στους ΧΥΤΑ και στο μέλλον θα επιβραβεύει οικονομικά, τους πολίτες που έχουν μειώσει τα απορρίμματα τους.


ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα για κάθε σχολείο.

Βλέπε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

http://www.oraiokastro.gr/files/118/koinonikipolitiki/sxolikoi_troxonomoi.pdf

Έρχεται το iphone για μωρά!


Το iphone για μωρά ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά η Fisher-Price σε μια προσπάθεια να τα βοηθήσει να εξοικειωθούν σύντομα με αυτού του είδους την τεχνολογία.
Το μοντέλο, μάλιστα, θα είναι στολισμένο με κουδουνίστρες, ώστε να κάνουν τη χρήση του ακόμα πιο ευχάριστη. Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της Fisher-Price, Ντέμπορα Γουέμπερ, τα μωρά αντιγράφουν τη μαμά και το μπαμπά σε όλες τους τις κινήσεις.
Όλα είναι μέρος της μάθησης για τον κόσμο στον οποίο ζουν.  Καθώς η τεχνολογία γίνεται ένα μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής ζωής, είναι λογικό ακόμη και τα νεότερα μέλη της οικογένειας να ενδιαφέρονται να μαθαίνουν,
σημείωσε.
Όπως τόνισε, η συσκευή θα παρέχει έναν ασφαλή τρόπο για τα μωρά, ώστε να παίζουν και να μαθαίνουν μέσα από εφαρμογές φιλικές προς αυτά, ενώ και οι γονείς δεν θα έχουν να ανησυχούν μήπως καταστραφεί η πραγματική τους συσκευή.
Η νέα συσκευή αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση Earls Court Baby Show στις 28-30 Οκτωβρίου.

Aναρτήθηκε από :
http://siteseeing.gr/2011/10/%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-iphone-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%ac/

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 26/10/2011

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ορισμός της 26ης Οκτωβρίου 2011 ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας εντός των ορίων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (21/10/2011)

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Αντί περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα (έγγραφο υπ’ αριθμ. 16/Γ/ΟΙΚ/5420/14-10-2011), ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2011, Επέτειος της απελευθέρωσης της πόλεως της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους Θεσσαλονίκης (πρώην Δήμος Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας), Αμπελοκήπων Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (πρώην Δήμοι Συκεών, Αγίου Παύλου, Νεάπολης & Πεύκων), Παύλου Μελά (πρώην Δήμοι Σταυρούπολης, Πολίχνης & Ευκαρπίας), και Πυλαίας – Χορτιάτη (πρώην Δήμοι Πανοράματος,  Πυλαίας & Χορτιάτη)
Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες οι οποίες προβλέπονται στα άρθρα 7 & 9 του Β. Δ. 748/1966.
Η απόφαση αυτή, η οποία αφορά την 26-10-2011, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΥΑΔΙΚΤΥΟΥ


Τη χρησιμοποίηση προπληρωμένων καρτών, συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στους πολίτες, για την ασφάλεια των διαδικτυακών αγορών ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Επίσης τους συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές, που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων.
Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοίνωσε τα εξής:
Εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες με εικονικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία της χώρας υπερχρεώνοντας τις πιστωτικές τους κάρτες.
Σημαντική υπόθεση εξαπάτησης, μέσω διαδικτύου, πολιτών και ιδιοκτητών ξενοδοχείων, με εικονικές κρατήσεις και χρεώσεις πιστωτικών καρτών εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μετά από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση ηλεκτρονικών στοιχείων και ιχνών,σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος τεσσάρων (4) διαχειριστών απατηλών ιστοσελίδων του διαδικτύου. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες με τις επωνυμίες:
  • www . newbookingcentrals . com
  • www . mybookingcentrals . com
  • www . bookmeanhotels . com
  • www . yourhotelwbook . com .

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Άρθρο Θεόδωρου Καράολγου
Βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης
Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/10/2011

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡ.2

Ο εμπορικός σύλλογος Ωραιοκάστρου συμπαραστέκεται  στον δίκαιο αγώνα κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης αλλά λόγω της δύσκολης κατάστασης που βρίσκονται οι επιχειρήσεις του Ωραιοκάστρου δεν μπορεί να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Είναι όμως στην ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία που θέλει να συμμετέχει να κλείσει το κατάστημά του κατά βούληση.
Προτείνουμε ως ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στις πόρτες των καταστημάτων τους.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 

Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2011

Δελτίο τύπο

Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, ευχαριστεί θερμά όσους παραβρέθηκαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2011 και υπόσχεται ότι θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των επαγγελματιών του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σας ευχαριστούμε
Ο αγώνας μας τώρα ξεκινά και σας θέλουμε όλους δίπλα μας

Το Δ.Σ.

Πρόεδρος:                        Γιώργος Νικόπουλος
Αντιπρόεδρος:                 Μαρία Ιακωβάκη
Γεν. Γραμματέας:             Σταύρος Μουζακίδης
Ταμίας:                              Κυριάκος Τριανταφύλλου
Μέλος:                               Μάρθα Κετεμποζίδου
Αναπληρωματικό μέλος: Ιάσων Ζάννας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΑΣ, ΔΩΣΤΕ ΝΕΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ

Μετατρέψτε μια φτηνή  πλαστική γλάστρα  σε κάτι μοναδικό και μοντέρνο

Προμήθειες που απαιτούνται
     Πλαστικό δοχείο γλάστρα
     Χρώμα ψεκασμού (για το χρώμα βάσης)
     Χρώμα ψεκασμού (για το χρώμα σχεδίων)
     Σχέδιο

Τοποθετήστε μια εφημερίδα κάτω για να μην λερώσετε .
Βάψτε τις γλάστρες στο χρώμα που θα επιθυμούσατε, θα προτείναμε γκρι, λαδί, μαύρο, μπορντώ, ή σε τόνους χρυσαφί ή θα μπορούσατε να κάνετε και το αντίστροφο, λευκό η μπεζ για να βάλετε σχέδια σκουρόχρωμα ή μεταλικά.


 Βάψτε λοιπόν τη βάση και αφήστε το να στεγνώσει καλά μερικές ώρες.

Τοποθετείστε τα σχέδια, και βάψτε τι γλάστρα με σπρέι η ρολό.

Στείλτε μας τη δουλειά σας σε φωτο να την δημοσιεύσουμε στο info@kiriakidou.gr

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Το Ωραιόκαστρο είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους ΣΙΒΡΙ.
Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ανοικοδόμηση αυξημένη μεταξύ Ωραιοκάστρου -Μελισοχωρίου στο βουνό, και σπίτια να ξεφυτρώνουν δειλά δειλά εδώ κι εκεί μια και στο Ωραιόκαστρο η ανοικοδόμηση έχει παγώσει από τους κατασκευαστές.
Είναι μια περιοχή που θα γίνει ίσως η ωραιότερη του Ωραιοκάστρου διότι το πράσσινο, αναβαθμίζει το τοπίο. Το υψόμετρο είναι κοντά στα 500μ και το κλίμα υπέροχο. Βέβαια τα δέντρα του δάσους που κάηκε είναι ακόμα μικρά, αλλά τα χρόνια περνούνε γρήγορα, και όλα μεγαλώνουν, το τοπίο αλλάζει μέρα με τη μέρα.
Eίναι μια περιοχή που πριν τον Καλλικράτη ανήκε στη Μυγδονία και συγκεκριμένα στο Μελισοχώρι, και συνόρευε με το Ωραιόκαστρο σήμερα όμως είναι Δήμος Ωραιοκάστρου. Οι τιμές είναι μισές σχεδόν από τη γη του Ωραιοκάστρου, το υψόμετρο μεγάλο, η πρόσβαση πλέον εύκολη και αν εξαιρέσουμε το νερό που ακόμα δεν έχει δίκτυο, όλα τα άλλα μπορεί κανείς εύκολα να τα αποκτήσει.

Η αρχή έγινε από το ξενοδοχείο LION το οποίο έφερε το ρεύμα ως εκεί και ίσως ήταν η αφορμή στο να γίνει ο δρόμος προς το Αναψυκτήριο του Κυνεγητικού Συλλόγου που οδηγεί στο Πετρωτό και Μονόλοφο, αμέσως μετά μόλις ήρθε το ρεύμα χτίστηκε το συγκρότημα Αγιος Δημήτριος το οποίο κατασκεύασε η οικογένεια Δημητριάδη σε ιδιόκτητο κτήμα 32στρέμματα με 18μεζονέτες αυτοτελή.
Κατόπιν ξεφύτρωσε ένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός πολύ εξελιγμένος και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο. Και τώρα δειλά δειλά οι ιδιώτες επιφανείς επιχειρηματίες του Ωραιοκάστρου άρχισαν να χτίζουν ωραίες πολυτελείς κατοικίες και βίλλες για να χαρούν τη φύση, τον καθαρό αέρα που προσφέρει το βουνό, την ηρεμία δίπλα στη σύγχρονη πόλη του Ωραιοκάστρου μόλις 3-4χιλιόμετρα όσο δηλαδή και ο οικισμός της Γαλήνης.
Δεν ξεχνάμε το εκτροφείο του Καλογεράκου και το υπέροχο σαλέ που είχε ο κ. Βεργουλίδης που πίστεψαν αυτήν την περιοχή πρώτοι, και εγκαταστάθηκαν εκεί εδώ και πολλά χρόνια.
Οι επενδυτές αναζητούν ένα κομμάτι γης εκεί πάνω για να κρατήσουν για τα παιδιά τους. Πολλοί θέλουν να κάνουν ένα σπίτι στο βουνό, αλλά βέβαια οι τιμές ακόμα τσούζουν παρ΄ όλη την κρίση.
Το κόστος αγοράς ενός αγροτεμαχίου ξεκινά από 170.000ευρω εώς και 300.000ευρω. Βέβαια ο αγρός έχει επιπλέον και τα έξοδα της πρόσβασης, περίφραξης, δρόμου, ρεύματος, νερού που είναι ένα μεγάλο κόστος.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε χαμηλή τιμή ξύλινες οικολογικές κατοικίες 2ώροφες με δική τους γη και όλες τις υποδομές στα 150.000ευρω προς πώληση.
Υπάρχουν ακόμα τριών επιπέδων μεζονέτες με 1.000τ.μ. κήπο στις 249.000ευρω.
Τέλος πωλούνται διώροφες αυτόνομες μεζονέτες με 1.000τ.μ. κήπο στις 200.000ευρω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο ΙΔΕΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ τηλ. 6907860582

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου