Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΖΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011



Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής πολιτικής διοργανώνει Κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική, για όλα τα παιδιά του διευρυμένου δήμου ηλικίας 7-15 ετών. Διάρκεια από 1η Αυγούστου έως 12 Αυγούστου 2011.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
http://www.oraiokastro.gr/files/118/koinonikipolitiki/aitisi_site.jpg



Πληροφορίες: Τσακαλίδου Δέσποινα 2313304095.
Στις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας οι αιτήσεις θα γίνονται στα πρώην Δημαρχεία Πενταλόφου και Λητής.

Στη φωτογραφία βλέπουμε την αναχώρηση μερικών παιδιών από το Ωραιόκαστρο

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ 2011

 Με στόχο την είσπραξη για το 2011 τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, κάθε πολεοδομική παρανομία «τακτοποιείται» με το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμη και δικογραφίες που αφορούν αδικήματα, με τις περί αυθαιρέτων διατάξεις, εφόσον επ΄ αυτών δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, τίθενται στο αρχείο. Η ρύθμιση έχει κυρίως εισπρακτικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα θα αποδίδονται υπέρ του Πράσινου Ταμείου και θα διατίθενται στο πλαίσιο των στόχων και των αρχών του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Το πρόστιμο για όσα αυθαίρετα αποτελούν πρώτη κατοικία μειώνεται στο μισό. Αντιθέτως, τριπλασιάζεται όταν το οίκημα έχει χτιστεί χωρίς οικοδομική άδεια.  
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ :  http://www.kiriakidou.gr/news.asp?lng=&id=49   

H ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ....

Ρυθμίσεις που θα μπορείτε να πληρώσετε μας έταξαν.
Ρυθμίσεις που δεν θα βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, γιατί το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται, ξέρει τι περνάει ο επαγγελματίας.
"Γιατί λεφτά Υπήρχαν".
Και τώρα, τι έγινε τώρα?????
Όλοι οι Ελληνες "μέσα" και οι κλέφτες έξω?
Αναρωτιέμαι μήπως είναι τρόπος εξαναγκασμού να διώξουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που είναι σε απόγνωση και χωρίς δουλειά από τη χώρα.

"Ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί σε επιχειρήσεις για την κατάσχεση μισθών των εργαζομένων τους για χρέη που έχουν οι τελευταίοι προς το Δημόσιο. Με αυτές τις ενέργειες το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά πιέζει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» με εγκύκλιο που έστειλε το υπ. Οικ. Προς όλες τις εφορίες, ζητάει να ειδοποιηθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Με αυτό το σχέδιο κατασχέσεων το υπουργείο πιστεύει πως θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα του Προϋπολογισμού του.

Όσοι δεν προσέλθουν στην εφορία εντός λίγων ημερών θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα εναντίον τους, όπως η κατάσχεση εισοδημάτων, που σε κάποιους φορολογουμένους έχει ήδη ξεκινήσει.

Αν το χρέος έχει περάσει τους τέσσερις μήνες, τότε θα παραπέμπονται ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Τέλος το υπουργείο έχει προσλάβει ιδιώτες δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές, οι οποίοι ουσιαστικά θα αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν το μητρώο των οφειλετών".
Αναρτήθηκε από : 
http://www.marketbeast.gr/forologia/2279-%CE%86%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 18/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΑΘΗΝΑ 18.07.2011

ΘΕΜΑ: Είσπραξη Ασφαλιστικών Εισφορών Υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/8/2011 Υποχρεωτικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος  και  ΕΛΤΑ

Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι από 1/8/2011 και σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 40 του Ν.3863/10 (ΦΕΚ 115/15-7-2010 τ.Α) η είσπραξη των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων και για τις μισθολογικές περιόδους Ιουλίου 2011 και εφεξής θα διενεργείται αποκλειστικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος ή ΕΛ.ΤΑ.
Από την ίδια ημερομηνία παύει η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στα Υποκ/τα και Παρ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Κατόπιν αυτού οι Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων θα πρέπει να καταβάλουν, μέσω του συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ σε Τράπεζες της επιλογής τους ή στα ΕΛ.ΤΑ, τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, για τις περιόδους απασχόλησης Ιουλίου 2011 και εφεξής. Στα πλαίσια του Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ παρέχεται, μεταξύ άλλων, και η Διατραπεζική Ηλεκτρονική Υπηρεσία Αυτόματης Εξόφλησης Λογαριασμών (DIASDEBIT).
Συνιστάται ιδιαίτερα στους εργοδότες να επικοινωνήσουν με τα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και με τις Τράπεζες συνεργασίας τους, προκειμένου να ενημερωθούν, αφ ενός για τα εναλλακτικά δίκτυα που προσφέρονται, ώστε να αποφύγουν την πιθανή αναμονή στα Ταμεία και αφ ετέρου για το τυχόν κόστος κάθε τύπου συναλλαγής.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Υποκ/τα, Ταμεία Είσπραξης κλπ):

-Εισφορές Προαιρετικής Ασφάλισης και  Αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης
-Ποσά για εξόφληση οφειλών από καθυστερούμενες εισφορές, προσαυξήσεις, πρόστιμα κλπ
-Ποσά δόσεων ρύθμισης οφειλών
-Προκαταβολή εισφορών κατά την απογραφή ιδιωτικού οικοδομοτεχνικού έργου
-Εισφορές βάσει ποσοστού εργατικής δαπάνης (Π.Ε.Δ) για Δημόσια Έργα
-Τρέχουσες εισφορές για οικοδομοτεχνικά έργα που έχουν απογραφεί μέχρι 31/12/2001 (όπου ο αριθμός μητρώου είναι με εννέα ψηφία)
-Εισφορές για τις ειδικές κατηγορίες προσώπων οι οποίες εξαιρούνται προσωρινά ή οριστικά από την υποχρέωση υποβολής  ΑΠΔ (όπως Αποκλειστικές νοσοκόμες κλπ.)

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΠΕΔΙΝΟ ΚΙΛΚΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ

ΠΕΔΙΝΟ ΚΙΛΚΙΣ 520τ.μ.οικόπεδο με παλιά μονοκατοκία (νερό-ρεύμα) μέσα στο χωριό
20.000ευρω

Πληροφορίες: 6907860582 ΙΔΕΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΑΝΕΥΡΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΓΓΕΛΙΕΣ) 24/7/2011

ANAKOIΝΩΣΗ ΑΠΟ JUMBO 
AΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11.00 ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ZHTOYNTAI:
Γίνε και εσύ μέλος της οικογένειας των εργαζομένων του ομίλου μας

Μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης της εταιρείας οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί και  την ραχοκοκαλιά της. Πιστεύουμε στην δημιουργία ευκαιριών, την αξιοποίηση ταλέντων, στην ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη. Προσανατολίζουμε την αναζήτηση προσωπικού σε άτομα με όρεξη για δουλειά και πρωτοποριακές ιδέες. Οι νέοι άνθρωποι χωρίς προϋπηρεσία μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους σε κάποιο από τα καταστήματα μας και μέσα από ένα σύστημα εκπαίδευσης και εξέλιξης να αναρριχηθούν σε κάποια από τις πολλές θέσεις που έχει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία. Βασική μας αρχή είναι η διασφάλιση ενός αξιοκρατικού περιβάλλοντος εργασίας και αντικειμενικότητας. Μέσα από σκληρή δουλειά, ακολουθώντας το δρόμο προς την ηγεσία, οι άνθρωποι μας,  αναλαμβάνουν ευθύνες, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και παίρνουν αποφάσεις έτσι ώστε να ανακαλύπτουν και να αξιοποιούν καθημερινά τις δυνατότητες τους. 
 
Κατά την 30η Ιουνίου 2009 ο Όμιλος απασχολούσε 2.972 άτομα, εκ των οποίων 2.852 μόνιμο προσωπικό και 120 έκτακτο προσωπικό, ο δε μέσος όρος του προσωπικού για την περίοδο του 12μήνου 2009 κυμάνθηκε στα 3.071 άτομα (2.622 μόνιμο προσωπικό και 449 άτομα έκτακτο προσωπικό).
Αν επιθυμείς να εργασθείς σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο Όμιλο με άριστες συνθήκες εργασίας, δυνατότητες εξέλιξης και προοπτικές καριέρας, στείλε μας το βιογραφικό σου σημείωμα για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν.

Τηλ.: (+30) 210.48.05.295
Fax: (+30) 210.48.05.242
email: hr@jumbo.gr
Θέμα: Βιογραφικό Σημείωμα

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Παρ όλο που το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου αποφάσισε την μείωση των δημοτικών τελών το οποίο θα ισχύει από 1/1/2011, η ΔΕΗ δεν έχει κάνει την σχετική απόφαση ακόμα πράξη και εξακολουθεί να στέλνει λογαριασμούς με τους ίδους συντελεστές.
Αυτοί που βογκάνε και βλέπουν τους λογαριασμούς να είναι ακόμα φουσκωμένοι είναι οι δημότες με τα επαγγελματικά ακίνητα στην περιοχή της ΒΙΠΕ Ωραιοκάστρου, τα οποία έχουν άδεια ακίνητα, ή κλειστά.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 25/7/2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ε.Μ.Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ με αφορμή τον εορτασμό της Αγ.Παρασκευής, διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 25/7/2011 στο προαύλιο
του Γυμνασίου Παλαιοκάστρου (πέτρινο) με φαγητό και ποτό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα
χορευτικά τμήματα των Συλλόγων :

ENOΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Αγ. Αθανασίου Παλαιοκάστρου -
Χορευτικό τμήμα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ’’

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ και ΦΙΛΩΝ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΗΤΑΝ Η 1η ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ"



Με φάρσα των μκρών "μπόμπειρων" ξεκίνησε το πρόγραμα δημιουργική απασχόληση του Δήμου στο Ωραιόκαστρο.
Σε ανύποπτο χρόνο 2 πιτσιρικάδες ηλικίας 11 ετών, από το καρτοτηλέφωνο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου το οποίο βρίσκεται μέσα στο σχολείο καλέσαν την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ φωνάζοντας "ληστεία ληστεία στην οδό ......."

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Via Dolorosa (*): Τα μαρτυρικά βήματα της μισθωτής εργασίας



του Θεόδωρου Κουτρούκη

Via Dolorosa (*): Τα μαρτυρικά βήματα της μισθωτής εργασίας

Η επιμηκυνόμενη οικονομική ύφεση και η ομοβροντία των αλλεπάλληλων Μνημονίων ωθούν τη μισθωτή εργασία προς το δικό της Γολγοθά. Η δύσβατη αυτή διαδρομή συνοδεύεται από την επιδείνωση του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων, ενώ παράλληλα η ανεργία αγγίζει πρωτόφαντα για την Ελλάδα ποσοστά.
Η «μάχαιρα της μεταρρύθμισης» αναμένεται για πρώτη φορά να αγγίξει το σκληρό πυρήνα του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με το «Μνημόνιο του μήνα» το πλεονάζον προσωπικό που δε θα μεταταχθεί σύμφωνα με την ποσόστωση προσλήψεων/ απολύσεων 1:5, θα αντιμετωπισθεί με μη εθελοντικές αποχωρήσεις και διαμέσου της εργασιακής εφεδρείας, πρόκειται δηλ. για μια οιονεί «αποθεματοποίηση» του ανθρώπινου δυναμικού μετά την εξέταση των επαγγελματικών του προσόντων από το ΑΣΕΠ (δίχως κλαδικές εξαιρέσεις συμπεριλαμβανομένων των «υπεράριθμων εργαζομένων» των ΔΕΚΟ). Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους για 12 μήνες, κι έπειτα θα αποχωρούν.
Στον ιδιωτικό τομέα το τοπίο δε φαίνεται καλύτερο. Με κυβερνητική πρωτοβουλία θα αναμορφωθεί η νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (και μάλιστα με ειδικές συμβάσεις για τους νέους που θα αμείβονται λιγότερο από τον κατώτατο μισθό) καθώς και για τις συμβάσεις διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου. Επιπλέον, θα απλοποιηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία συνδικάτων σε επίπεδο επιχείρησης.
Τέλος, η κυβέρνηση πρόκειται να προωθήσει, παρακολουθεί και αξιολογεί  την εφαρμογή των νέων ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και να άρει τα εμπόδια για την διάδοση τους, ενώ η ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου για τη διαπραγμάτευση κλαδικών συμβάσεων θα υιοθετηθεί εντός του μήνα.
Όλοι οι βασικοί πυλώνες των εργασιακών σχέσεων κλονίζονται συθέμελα. Η συμπίεση της συγκέντρωσης του εργατικού δυναμικού στο δημόσιο δε θα συμπαρασύρει μόνο τα δικαιώματα και εισοδήματα των κρατικών υπαλλήλων · θα στερήσει από το συνδικαλιστικό κίνημα τον κύριο πολιορκητικό κριό του, τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ που αποδυναμώνονται.
Το παραδοσιακό ωράριο εργασίας (5 ημέρες, 8 ώρες/ ημέρα, 40 ώρες/ εβδομάδα) θα εκλείψει και τυπικά, ενώ η όποια προσδοκία για τη συμπλήρωση του εισοδήματος των απασχολουμένων από υπερωρίες θα αποδειχθεί φενάκη.
Η μεγάλη μερίδα των όρων αμοιβής και εργασίας θα καθορίζονται πλέον στο επίπεδο της επιχείρησης κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες ισορροπίας των δυνάμεων του μάνατζμεντ και της εργασίας σε σχέση με αυτά που ίσχυαν μέχρι σήμερα,  
Τέλος, οι νέοι εργαζόμενοι θα κληθούν να εκκινήσουν την είσοδο τους στην αγορά εργασίας με αισθητά υποδεέστερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας από ότι οι προηγούμενες γενιές.
Οι επικείμενες θεσμικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας θα προκαλέσουν:
§         την αύξηση της ανεξάρτητης έναντι της εξαρτημένης εργασίας, την επέκταση των εργαζομένων με το «μπλοκάκι», την ευρεία χρήση της υπεργολαβίας και του outsourcing και τη συρρίκνωση της κοινωνικής προστασίας των εργαζόμενων. 
§         την περαιτέρω διάδοση της ευκαιριακής απασχόλησης, την απίσχνανση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας και τη μείωση της ικανοποίησης από την εργασία.  
§         τη μείωση του ρόλου της συλλογικής διαπραγμάτευσης προς όφελος των ατομικών συμβάσεων.
§         την επέκταση του φαινομένου των θέσεων εργασίας χαμηλής ποιότητας, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών.    
Η εποχή των παγετώνων της οικονομικής ύφεσης προκαλεί ασφυκτικές πιέσεις στην μισθωτή εργασία. Τα χρόνια που έρχονται οι έλληνες εργαζόμενοι θα κληθούν να πορευτούν μια αγωνιώδη «Οδό του Μαρτυρίου» για να διασφαλίσουν μια θέση εργασίας, ένα αξιοπρεπές εισόδημα και εν γένει να επιβιώσουν στις συμπληγάδες της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.


(*) Οδός του Μαρτυρίου (λατιν.)

*  Ο Θεόδωρος Κουτρούκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 

ΠΟΛΥ "ΗΟΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

"ΟΣΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΡΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΚΆΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΝΤΑΙ......"

Παρατηρούμε από την 1/1/2011 τον πρώην δήμαρχο Ωαιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο, να μην το βάζει κάτω με τίποτα. Να κοιμάται και να ξυπνάει καθημερινά με πρωταρχικό στόχο και σκοπό να εξωστρακίσει τον νέο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτριο Σαραμάντο, από την καρέκλα του Δημάρχου.
Ο Νικόλαος Μπάτος δεν έπαψε στιγμή να τονίζει με κάθε τρόπο στον κόσμο ότι ο νέος Δήμαρχος έχει μια ποινή φυλάκισης, δεν έπαψε στιγμή να προσπαθεί να τον "μειώσει στα μάτια των δημοτών",δεν έπαψε στιγμή να τον κυνηγά, δεν έπαψε στιγμή να προσπαθεί να τον βγάλει ανίκανο και να του βάλει τρικλοποδιές στην λειτουργία του Δήμου.
Και ενώ οι φήμες έλεγαν ότι ο Νικόλαος Μπάτος δεν θα αντέξει να είναι 2ος και ιδρωμένος, δεν θα αντέξει να κάνει αντιπολίτευση το πείσμα του μας διέψευσε.
Βλέπουμε έναν Νίκο Μπάτο να αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να βγάλει όλους τους άλλους ανίκανους, πλην του εαυτού του. Βλέπουμε  έναν Νίκο Μπατο αδίστακτο προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, να ξαναπάρει την δημαρχία, να μην λυπάται ούτε τους δημότες, ούτε το Δήμο, ούτε το γενικό καλό, αλλά να θυσιάζει τα πάντα και προπαντώς το Ωραιόκαστρο προκειμένου να αποδείξει ότι "δεν έπρεπε να χάσει τις δημοτικές εκλογές  2010".
Τελικά  η καθυστέρηση του να ψηφιστεί "προυπολογισμός στο Δήμο", σε ποιον έκανε κακό?
Αναρωτιόμαστε????


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

135 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ανταποκρίθηκαν άμεσα οι γυναίκες εργαζόμενες από το Ωραιόκαστρο, που περιμέναν με ανυπομονησία να ξικινήσει το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης και το πρόγραμμα ήδη έκλεισε.
135 παιδιά στο Ωραιόκαστρο ξεκινάνε κιόλας από αύριο Παρασκευή 15/7/2011, με 3 ειδικευμένους παιδαγωγούς (νηπειαγωγό, καθηγήτρια, γυμνάστρια) εώς και τις 9/9/2011.
Δυσηχώς θα υπάρξουν και οικογένειες που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Η δημιουργική απασχόληση δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα:
  • Να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μακριά από την τηλεόραση
  • Να εκφραστούν με το δικό τους τρόπο και να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους
  • Να παίξουν και να αυτενεργήσουν σε ένα ζεστό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.
  • Να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να ξεφύγουν από ένα στείρο τρόπο σκέψης.
  • Να γνωρίσουν καινούργιους φίλους και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους και το ομαδικό πνεύμα.
  • Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν  το περιβάλλον, την παράδοση και την τέχνη, αθλητισμό αναπτύσσοντας έτσι κριτική σκέψη και πολύπλευρη προσωπικότητα.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΙΣΕΣ 2011

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Προκαταρκτική έρευνα για τα δάνεια δήμων




Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011
lefta_fakelos
Τις -κατα περίπτωση- ύποπτες διαδικασίες δανειοδότησης των Δήμων, τα δάνεια των οποίων υπερβαίνουν συνολικά τα 1,8 δισ. ευρώ ερευνούν οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Εφετών.
Αφορμή για την διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας απετέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν την αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου του Δήμου Ζωγράφου, ύψους 25 εκατ. ευρώ και η μή πληρωμή των δόσεων ενός ακόμα δανείου του Δήμου Αχαρνών ύψους 35 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα δύο δάνεια είχαν χορηγηθεί στους δήμους από ξένες τράπεζες χωρίς να ζητηθούν εγγυήσεις την περίοδο 2004-2009 και αν δεν αποπληρωθούν από τους ΟΤΑ θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων, εξαιτίας των χρεών των Δήμων σε δεδομένη στιγμή υπήρξε κίνδυνος να ακυρωθεί η καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος θα ερευνήσουν την βασιμότητα των δημοσιευμάτων καθώς και αν υπήρξε ζημία του Δημοσίου.
Δημοσιεύτηκε από
http://www.marketbeast.gr/oikonomia/2159-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD.html

Oικονομική ενίσχυση των δήμων 2011

Με 77 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, πρόκειται για την πρώτη κατανομή των πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.

Τονίζεται δε ότι «οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιούν τις σχετικές πιστώσεις αποκλειστικά για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, όπως τούτο ρητά προβλέπεται από το Νόμο και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκειμένου να ελεγχθεί αυστηρά η πιστή εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων».

Αναρτήθηκε 12/7/2011
http://www.marketbeast.gr/oikonomia/2154-O%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD.html

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ "ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ"


Ξεκινά από την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ωραιόκαστρο και στη Λητή το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών  ηλικίας 5-12 ετών.
Είναι ένα βοήθημα προς τις εργαζόμενες μητέρες.

Λύση για δεκάδες γονείς που εργάζονται το καλοκαίρι και δεν έχουν υποστήριξη στο θέμα της φροντίδας των παιδιών, προσφέρει και φέτος ο δήμος Ωραιοκάστρου.
Όταν τα σχολεία κλείνουν, η πόρτα των θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης ανοίγει. Για περίπου δύο μήνες, από το πρωί και μέχρι τις 4 το απόγευμα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν δημιουργικά.
Οι νεαροί μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα περνούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή δημιουργικά τον χρόνο τους, έχοντας την δυνατότητα με την καθοδήγηση επιλεγμένων ειδικών εκπαιδευτικών να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως αθλητισμό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό κλπ. Παιδαγωγοί,  γυμναστές  θα συντονίζουν και θα  πραγματοποιούν τα επιμορφωτικά προγράμματα.
Η δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τους θερινούς μήνες όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της το δύσκολο διάστημα των θερινών διακοπών.  Επιπλέον  προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει  και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά.


Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε
Τηλ. Επικοινωνίας:  Αντιδημαρχεία  Παιδείας          2313-304075
1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                           2310696267
Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας-Λητή                           2394-330536

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2011 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

   Ενώ η πόλη αδειάζει και όλοι ετοιμάζονται να φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές, εμείς μένουμε «πίσω» με τις πολύχρωμες αποσκευές μας τη δημιουργία, το παιχνίδι, τη διασκέδαση. Για άλλο ένα καλοκαίρι άνοιξε την αγκαλιά της η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση του Δήμου Ωραιοκάστρου   για παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.   
   Παιδαγωγοί έμπειροι, με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες του παιδιού σχεδίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα απασχόλησης με κύριους άξονες τις ανάγκες για κίνηση, μουσική, τέχνη και δημιουργία.
  Για μας καλοκαίρι σημαίνει καινούριες φιλίες, συνεργασία, εκπλήξεις, μυρωδιές από ερεθίσματα. Όταν το «εγώ» συναντάει  το «εμείς» τότε μιλάμε για ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.


Από την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 θα είμαστε μαζί στο Ωραιόκαστρο και στη Λητή.  Το ωράριο της θερινής απασχόλησης είναι από τις 7:00-16:00μμ. Οι ώρες προσέλευσης είναι 7:00 – 9:00πμ. Στις  9:00 η πόρτα θα κλειδώνει για λόγους ασφάλειας.      
Παρακαλούμε τους γονείς μέχρι τις 15:55μμ να έρχονται να παίρνουν τα παιδιά τους.
    Στην τσάντα που θα φέρουν καθημερινά μαζί τους να έχουν ένα καπέλο, αντηλιακό, πρωινό και μεσημεριανό. Ό,τι θέλει ζέσταμα παρακαλούμε να είναι σε τάπερ ή σκεύος που να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων. Να έχουν επίσης πιρούνι – κουτάλι αλλά και μια επιπλέον αλλαξιά.
    Τα παιδιά δεν φεύγουν μόνα τους από το σχολείο παρά μόνο με τους γονείς τους.
    Σε περίπτωση που έρθει κάποιο άλλο άτομο να πάρει το παιδί, παρακαλούμε να μας έχετε πρώτα ενημερώσει.
  
Τηλ. Επικοινωνίας:  Αντιδημαρχεία  Παιδείας           
ΚΕΠΕΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ                                                    2313-304075
1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                           2310696267
Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας-Λητή                           2394-330536

                                              
  Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!        

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ 200.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Η πρώτη σύγχρονη δικαστική «σεισάχθεια» οφειλέτη, που έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και νίκησε το πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα, είναι γεγονός, ανοίγοντας τον δρόμο για διαγραφές οφειλών χιλιάδων πολιτών, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Με μια απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει «οδηγό» για χιλιάδες ακόμη υποθέσεις οφειλετών που έχουν πάρει τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες, το δικαστήριο δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών!

Ο ηλικιωμένος δανειολήπτης, που είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του σε 9 τράπεζες, θα δίνει πλέον μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014.

Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Έχει σύνταξη 1.560 ευρώ

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δικαιώθηκε πανηγυρικά, παρ' ότι θεωρείται ότι έχει υψηλές αποδοχές, καθώς λαμβάνει σύνταξη 1.560 ευρώ μηνιαίως. Δεδομένου, όμως, ότι έχει εκχωρήσει 750 ευρώ τον μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω δανειακής σύμβασης, και του απομένουν περίπου 810 ευρώ για να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες και παράλληλα να αποπληρώνει τις οφειλές του, έκρινε ότι η δόση του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 310 ευρώ, ώστε να του μένουν άλλα 500 ευρώ.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2011 και αποτελεί στην ουσία την πρώτη με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των αντίδικων τραπεζών, οι οποίες αφού αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, στη συνέχεια έκαναν ό,τι μπορούσαν στο δικαστήριο ώστε να μη δικαιωθεί ο οφειλέτης.

Επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του (πρώτη κατοικία 73 τ.μ. και αξίας 124.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η αίτηση εξαίρεσης από την εκποίηση δεν έγινε νόμιμα. Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ, ο συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του.

Οι τραπεζικοί ισχυρισμοί

Ισχυρίστηκαν ότι η αίτηση δικαστικού συμβιβασμού δεν ήταν παραδεκτή και νόμιμη, επειδή ο οφειλέτης δεν τους επέδωσε στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση και το σχέδιο διευθέτησης οφειλών. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους, καθώς οι τράπεζες είχαν σχετική ενημέρωση ήδη από το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ότι στον νόμο δεν προβλέπεται ελάχιστο περιεχόμενο σχεδίου διευθέτησης και οι δόσεις μπορούν να καθοριστούν ελεύθερα από τον οφειλέτη, ενώ θεωρεί παραδεκτό και σχέδιο με μηδενικό περιεχόμενο.

Τρεις τράπεζες, μάλιστα, αμφισβήτησαν ακόμη και την εντιμότητα του οφειλέτη, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δόλο για να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής επειδή... απέκρυπτε την πραγματική οικονομική του κατάσταση για να λάβει δάνεια.

Οι τράπεζες πάντως δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που τους παρέχει ο Νόμος και θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από την αρχή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οφειλέτη Δημήτρη Λυρίτση, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ε», «πρόκειται για μια μνημειώδη απόφαση-ράπισμα για τις τράπεζες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προηγούμενη νομολογιακή εμπειρία, θα αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου, καθώς επιλύει σημαντικά ερμηνευτικά ζητήματα».

Η απόφαση: «Από τις μηνιαίες καταβολές του αιτούντος για μια τετραετία θα καλυφθεί μόνο μέρος των οφειλών του και ειδικότερα 14.880 ευρώ, επί συνόλου οφειλών 222.220,86 ευρώ, δηλαδή απομένει υπόλοιπο 207.340,86 ευρώ. Η ικανοποίηση των υπόλοιπων απαιτήσεων των πιστωτών με περαιτέρω καταβολές προς διάσωση της πρώτης κατοικίας, που, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να ανέλθει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή μέχρι 105.400 ευρώ, πρέπει να οριστεί στο ποσό των 37.200 ευρώ, αφού λήφθηκαν υπόψη η ηλικία του αιτούντος, η τωρινή οικονομική του κατάσταση και η μη προοπτική βελτίωσή της».

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=289679

Παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την 30ή Ιουνίου 2011

Με το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την 30ή Ιουνίου 2011.

Ειδικότερα, με το άρθρο 46 του νέου νόμου προβλέπονται τα εξής:

Αναστέλλονται για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών. Η διάταξη προστατεύει όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (καταναλωτές, επιχειρήσεις κ.ά.).

Περαιτέρω, παρατείνεται για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας. Πρόκειται για παράταση της απαγόρευσης που εμπεριέχεται στο νόμο 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων («τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»). Απαγορεύεται επομένως μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους ο πλειστηριασμός της κατοικίας ακόμη και όταν η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος υπερβαίνει το ποσόν των 200.000 ευρώ ή και όταν ο πλειστηριασμός γίνεται από οποιονδήποτε τρίτο. Με τη διάταξη προστατεύεται η κατοικία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010, δηλαδή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Με το νέο νόμο διευκρινίζεται πλέον ρητά ότι η απαγόρευση καταλαμβάνει την κύρια ή μοναδική κατοικία κάθε φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως δηλαδή αν στερείται ή όχι πτωχευτικής ικανότητας. Συνεπώς, προστατεύεται η κατοικία όλων των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόρων.

Η αναστολή των πλειστηριασμών θα δώσει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους. Περαιτέρω, η παράταση θα διευκολύνει την απρόσκοπτη αξιοποίηση του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, ενόψει και του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται κατά την εναρκτήρια φάση της εφαρμογής του. 
Αναρτήθηκε http://mot-e-k.blogspot.com/2011/07/blog-post_04.html

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ


Κάτοικος Ωραιοκάστρου και Δημότης από το 1980.
Σπάνια συναντά κανείς έναν πετυχημένο επιχειρηματία που να έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες. Όταν μάλιστα αυτές οι ανησυχίες μετατρέπονται σε έργα τέχνης που κουβαλούν μέσα τους την ελληνική ιστορία χιλιάδων και παράλληλα αποτελούν την παραγωγή της επιχείρησης, τότε αναφερόμαστε στην περίπτωση του μαρμαροτεχνίτη Φυλακτού.

"Εδώ και 30 έτη ο Ευάγγελος Φυλακτός υπηρετεί με ευλάβεια και συνέπεια την μαρμαρογλυπτική ελληνική παράδοση με αποτέλεσμα η φήμη του να έχει ξεπεράσει την ελληνική αγορά και τα σύνορα της Ελλάδος".
(Δημοσίευμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ επιλογές 7/5/2000)

Ο Ευάγγελος Φυλακτός γεννήθηκε στην Πεντάπολη Σερρών το 1940. Στα 42 του χρόνια ίδρυσε τα καλλιτεχνικά εργαστήρια μαρμάρου «Φυλακτός»στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.
Ένα μέρος από τα  έργα του που έμειναν διαχρονικά και θα μείνουν στις επόμενες γενιές για να τον θυμούνται:

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ
Συμμετείχε ως εξωτερικός συνεργάτης του τεχνικού γραφείου της Ακρόπολης και ανέλαβε το έργο «Διαμόρφωση των εννέα σπονδύλων, των δωρικών κιόνων για την αναστήλωση της κιονοστοιχίας του Προναού του Παρθενώνα σε μελέτη του Μανώλη Κορρέ. Συνέχισε με την φιλοτέχνηση τριών νέων τριγλιφικών σε τελική μορφή για την αναστήλωση της Βόρειας Περίστασης του μνημείου σε μελέτη του Κώστα Σάμπα.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Ταυτόχρονα με την αναστήλωση του Παρθενώνα σημαντικές αναστηλωτικές εργασίες εκτελούνται και στα προπύλαια. Του ανατέθηκε η κατασκευή δύο ημίεργων ιωνικών κιονόκρανων τα οποία παραδόθηκαν στην βασική τους μορφή.

ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Εν’ όψει των Ολυμπιακών αγώνων 2004 ανέλαβε και την ανακατασκευή του ιστορικού μνημείου «Τρόπαιο του Μαραθώνος» που είχαν στήσει οι Αθηναίοι ανατολικότερα του τύμβου, ως λαμπρό ενθύμιο της μεγάλης νίκης των Περσών το 490π.Χ.
Πρόκειται για ένα ραβδωτό κίονα Ιωνικού ρυθμού, ύψους 10μ. στο κιονόκρανο του οποίου εικάζεται ότι υπήρχε το άγαλμα της Νίκης ή μια σύνθεση όπλων.
Το νέο τρόπαιο φιλοτεχνήθηκε από τον Φυλακτό στο Καβαλάρι και τοποθετήθηκε εκεί που ευρέθηκαν τμήματα του αρχαίου κίονος.

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ στην Αρχαία Ολυμπία
Αναστηλώθηκε ένας κίονας Δωρικού ρυθμού του οποίου οι δύο νέοι σπόνδυλοι φιλοτεχνήθηκαν από τα εργαστήρια «Φυλακτός».

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΡΘΑΙΑ ΚΕΑΣ
Κι εδώ ο Μακεδόνας -Ωραιοκαστρίτης αφήνει ανεξίτηλα τα ίχνη της μαστοριάς του, όπου κατασκεύασε ένα Δωρικό κίονα και πέντε ημικίονες στο Ναό της Αρχαίας Καρθαίας  Κέας, οι οποίοι έπρεπε να μεταφερθούν και να στηθούν  χωρίς γερανούς, χωρίς ηλεκτρικό, και η μετάβαση στο σημείο αυτό γινόταν καθημερινά με τα πόδια.
Η μετάβαση έγινε με ένα παλιό αβύθιστο βρετανικό καράβι του βρετανικού στόλου. Όλες οι  εργασίες έγιναν με χειρονακτικά μέσα όπως στην Αρχαιότητα.
Η ικανοποίηση του δημιουργού ήταν μεγάλη όταν τελείωσε αυτό το έργο.

Ένας ακόμα άθλος του Ευάγγελου Φυλακτού ήταν ο αγώνας του να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Με μεγάλο τμήμα της καριέρας του να είναι προσανατολισμένο στις αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού ο καλλιτέχνης ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Πριν 3 έτη περίπου κατασκεύασε ένα ομοίωμα του Παρθενώνα με τεχνητό λίθο στο ¼ της κανονικής του διάστασης το οποίο κοσμεί το ξενοδοχείο Potidea Palace στη Χαλκιδική.

Η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 10/4/04 γράφει για τον καλιτέχνη, «Ο Φυλακτός δηλώνει ερωτευμένος με την Καρυάτιδα, την ξενιτεμένη κόρη που στέκει μοναχή στο Βρετανικό Μουσείο. Δακρύζει όταν την αντικρύζει. Οργίζεται που μέχρι σήμερα τα γλυτπά του Παρθενώνα βρίσκονται μακρυά από την πατρίδα τους».

Ο ίδιος περιγράφει στην εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3/7/2002:
….Μετά από τόσα που έχω διαβάσει για την κλεμμένη Καρυάτιδα φανταστείτε τον ψυχισμό μου όταν βρέθηκα στο Βρετανικό μουσείο και καθώς περνούσα από ένα σκοτεινό και στενό διάδρομο πήγαινα να συναντήσω την κλεμμένη αδελφή μας.
Φανταστείτε την θλίψη του ένιωσα όταν την βρήκα επιτέλους καταχωνιασμένη σε ένα ακατάλληλο χώρο, σε ένα πραγματικό κελί, φορτωμένη με ένα τσιμεντένιο δοκάρι στο κεφάλι, διακόσια χρόνια τώρα να στηρίζει ένα πατάρι του Βρετανικού Μουσείου.
Φανταστείτε όμως την οργή και την αγανάκτηση μου όταν αντίκρισα μια παρέα επισκεπτών να περιμένουν στην σειρά για να γαντζωθούν από τις εύθραυστες πτυχώσεις του ενδύματος της, να την αγκαλιάζουν για να φωτογραφηθούν μαζί της. Ένας νεαρός για να διασκεδάσει την συντροφιά του είχε επιδοθεί σε άσεμνες χειρονομίες.
..Τρεις ώρες έκανα συντροφιά  στην Καρυάτιδα και όσο ήμουν κοντά της εκτελούσα χρέη φύλακα και δεν επέτρεψα σε κανέναν να την πλησιάσει.
Την άγγιξα και ένιωσα την ανάσα της στα δάχτυλα μου. Με κυρίευσε ένα ρίγος. Λες και αναστήθηκε. Με αναγνώρισε και δέχτηκε με ανακούφιση το χάδι μου. Ένα χάδι αδελφικό, ένα χάδι ελληνικό….»

Ο Μακεδόνας Φυλακτός δεν παύει να θεωρεί μια ανοιχτή πληγή  την λεηλασία των μνημείων της Ακρόπολης, σε άρθρο του περιγράφει….
Είναι η ώρα να ακουστεί και πάλι η φωνή ενός άλλου Βρετανού του Φρεντερικ Χαρισον που το 1890 έγραψε: «Δώστε πίσω τα μάρμαρα, τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι για το ελληνικό έθνος χίλιες φορές πιο πολύτιμα από ότι για το Αγγλικό έθνος.
Είναι η ώρα να γίνει αυτό που ο Ρότζερ Κάσεμεντ πρότεινε στο ποίημα που έγραψε το 1891 «επιστρέψτε τα μάρμαρα του Ελγίνου. Αφήστε τα ακηλίδωτα, καθαρά κάτω από τον Ελληνικό ουρανό. Αφήστε τα να αγρυπνούν εκεί όπου η τέχνη αγρυπνά πάνω από τον τάφο του Φειδία».

Σήμερα ο Κωσταντίνος Φυλακτός (υιός) συνεχίζει το έργο του πατέρα του, κρατώντας την επιχείρηση με την μεγάλη ιστορία, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή που δεν γίνονται πια αναστηλώσεις και δεν υπάρχουν κονδύλια για έργα τέτοιου μεγέθους όπως της χρυσής εποχής που έζησε ο πατέρα του. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι σε τίποτα ανταγωνιστική, χάνονται έργα και δουλειές δυστυχώς  από τους Τούρκους και τους Κινέζους που έχουν φτηνά υλικά και φτηνά μεροκάματα….


Γράφει  Κυριακίδου Σοφία

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

"Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Ωραιόκαστρο-Μελισσοχώρι σε μήκος 1 χλμ., στην είσοδο του Μελισσοχωρίου.
αναρτήθηκε από
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=794:2011-07-04-16-51-16&catid=6:social&Itemid=11

Ήταν μια μεγάλη παγίδα στη στροφή μπαίνοντας από Ωραιόκαστρο στο Μελισσοχώρι, και αρκετοί έχασαν την ζωή τους εκεί σε περιόδους χειμώνα, με χιόνια......Γι αυτό υπάρχουν και τα εκκλησάκια που το μαρτυρούν.  
Η στροφή αυτή ήταν πολύ απότομη,και είχε ανάποδη κλίση, ακόμα υπήρχε ρέμα πάνω στη στροφή.
Το Μελισοχώρι δεν φημίζεται και για  το οδικό του δίκτυο, αντίθετα δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμηση, και τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω στο δρόμο.
Δυστηχώς ο μεγάλος συντελεστής δόμησης, έκαναν το χωριό ζημιά μεχρι σήμερα.
Την λύση λοιπόν για το χρόνια επικίνδυνο σημείο έρχεται να δώσει η νέα διοίκηση του Σαραμάντου.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Αντιδήμαρχο Πολυχρονίδη Ανέστη και τον Παρισόπουλο.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2011 ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ "ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ"


"ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΟΥ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΔΡΥΜΟ
 
Το κουρμπάνι (ζωοθυσία) της Αγίας Παρασκευής αναβιώνουν κάθε χρόνο με ευλάβεια οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου και του Δρυμού, δύο από τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μυγδονίας. Πρόκειται για ένα έθιμο, με αρχαίες ρίζες, που συγκεντρώνει όλους τους κατοίκους της Μπάλτζας (παλιά ονομασία του Μελισσοχωρίου) και του Δρυμού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Στο Μελισσοχώρι
Οι προετοιμασίες ξεκινούν πολλές ημέρες πριν από τη γιορτή, με σημείο αναφοράς το εκκλησάκι τις Αγίας Παρασκευής με το αγίασμα, που έχει «φωλιάσει» σε μία από τις πολλές καταπράσινες ρεματιές της περιοχής, οι οποίες συνθέτουν έναν ιδιαίτερης ομορφιάς υγρότοπο.
Η υπόθεση αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες, που εθελοντικά προσφέρονται για να τηρηθεί το έθιμο, ευχαριστώντας την Αγία, στην οποία προσφεύγουν σε κάθε δύσκολη στιγμή.
Από τις πέντε το πρωί, ανήμερα της γιορτής, οι άντρες ξεκινούν τις προετοιμασίες. Η σφαγή των ζώων (πέντε αγελάδες και πάνω από 20 γιδοπρόβατα, φέτος), δεν γίνεται στο χωριό, όπως τα χρόνια τα παλιά. Έπρεπε όμως να καθαρίσουν τα σφαγιά, που προσέφεραν ως τάμα κάτοικοι της περιοχής, να καθαρίσουν και τα είκοσι καζάνια, που στήθηκαν κοντά στο εκκλησάκι, για να σιγοβράσουν το κουρμπάνι, πάνω σε ξύλα, ώστε το βράδυ να μοιραστεί στους προσκυνητές.
«Κάθε χρόνο εκατοντάδες προσκυνητές έρχονται από την γύρω περιοχή, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη», θα πας πει ο Γιάννης Ντουλαπτσής, γέννημα θρέμμα Μπαλτζανός, ο οποίος είναι ένας από τους πρωτεργάτες του κουρμπανιού. «Για εμάς το έθιμο είναι μέρος της ζωής μας και δεν νοείται να λείπει κανείς από τη γιορτή. Είμαι 55 χρονών και μόνο στα δύο χρόνια που ήμουν φαντάρος δεν μπόρεσα να έρθω».
Η Μπάλτζα ήταν ένα από τα μεγαλοχώρια της περιοχής, με δική της ιστορία, θα μας πει ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Αδαμόπουλος. Επί τουρκοκρατίας στο χωριό υπήρχε ημιγυμνάσιο, ενώ το ειρηνοδικείο, με μόνιμο ειρηνοδίκη, λειτούργησε εδώ έως το 1970. Ο ίδιος θυμάται, όταν ήταν μικρό παιδί να έρχεται κόσμος πολύς, με κάρα, κάποιοι για να μείνουν και στην αγρυπνία, την οποία και σήμερα ακόμα τηρούν την παραμονή, κυρίως οι γυναίκες του χωριού.
Σε ένα άλλο σημείο του οικισμού, πλάι σε μία από τις πολλές πηγές, κάτω από γέρικα πλατάνια, περισσότερες από σαράντα εθελόντριες ανέλαβαν από νωρίς το πρωί να καθαρίσουν τα κρεμμύδια και να τρίψουν τις ντομάτες για το κουρμπάνι. Τα χίλια διακόσια κιλά κρεμμύδια «έφυγαν» από τα χέρια τους χωρίς να το καταλάβουν, με γέλια και ιστορίες, που διηγούνται οι γηραιότερες. Και είχαν πολλά να πούνε.
H 77χρονη Κατίνα Τζέκη διηγήθηκε για τα πολλά θαύματα της Αγίας Παρασκευής. Μας δηλώνει ότι όσο έχει δυνάμεις θα είναι εκεί, μαζί με όλες τις γυναίκες, για να εκπληρώσει το τάμα, έτσι όπως την ορμήνευσε η μάνα της από μικρό παιδί. Θυμάται τα παλιά πανηγύρια- που δυστυχώς δεν γίνονται πια-με τα νταούλια και τα όργανα να δίνουν το τόνο σε μία μεγάλη υπαίθρια γιορτή στην πλατεία του χωριού.
Στο κουβεντολόι θυμούνται και το "Αθάνατο Νερό" (μία ακόμα πηγή του Μελισσοχωρίου), που ο θρύλος θέλει να έχουν γιατρευτεί ακόμα και λεπροί, αλλά και την πανήγυρη του Προφήτη Ηλία, όπου επίσης γινόταν κουρμπάνι πριν από μερικές δεκαετίες. Η συζήτηση και τα πειράγματα ζωντανεύουν όταν έρχεται και ο Δήμαρχος Μυγδονίας, Αστέριος Γ. Γαβότσης, για να τους ευχηθεί χρόνια πολλά, πριν πάει στους άνδρες, που το έθιμο θέλει να τρώνε χώρια από τις γυναίκες. Γι΄ αυτές βράζει ένα ξεχωριστό καζάνι, που θα το μοιραστούνε όλες μαζί, όπως κάθε χρόνο.
Εντωμεταξύ οι άνδρες έχουν στήσει τη δική τους συντροφιά, δίπλα στα καζάνια, μαζί με τον ιερέα του χωριού, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο. Περιμένοντας να γίνει το κουρμπάνι, παρ΄ όλη τη ζέστη, το τσίπουρο ρέει άφθονο. Η συνταγή δεν είναι μυστική, θα μας πει ένας από τους «αρχιμάγειρες», ο Πέτρος Ατζέμης, που 45 χρόνια ανελλιπώς δίνει το παρών. Τα κρέατα πρέπει να σιγοβράσουν, έχοντας προσθέσει τα μυρωδικά (ρίγανη, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, μπαχάρι, γαρύφαλλο, μαζί με τα κρεμμύδια και τις ντομάτες), μα πάνω απ΄ όλα θέλει καλή καρδιά. Το πρώτο πιάτο από το κουρμπάνι θα πάει στην εκκλησία και μετά τον εσπερινό όλοι θα γευτούν το πεντανόστιμο βραστό.

Μια ευχή ακούς απ΄ όλα τα χείλη όλων και με αυτή μας κατευόδωσαν: Και του χρόνου με υγεία.

Στο Δρυμό

Ο Δρυμός είναι το μοναδικό χωριό στην Ελλάδα που το κουρμπάνι πραγματοποιείται οχι μόνο μία, ούτε δύο, αλλά τρείς φορές το χρόνο, χάρη στο μεράκι και την αγάπη του Αθανάσιου Γιάμπαστου, που είναι ο βασικός διοργανωτής. Κουρμπάνι γίνεται στις 20 Ιουλίου στο παρεκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Τούμπα, στις 26 Ιουλίου στο παρεκλήσι της Αγίας Παρασκευής και το μεγάλο πανηγύρι του χωριού στις 15 Αυγούστου, με αφορμή τον εορτασμό του κεντρικού ναού του χωριού, Κοίμησης της Θεοτόκου. Η διαδικασία είναι ίδια όπως και στο Μελισσοχώρι και μετά την ευλογία του κουρμπανιού από τον ιερέα, το κουρμπάνι μοιράζεται ευλαβικά στους πιστούς μέσα σε μπολ που έχει καθένας φέρει από το σπίτι του. Το βράδυ τα όργανα στην πλατεία παίζουν ασταμάτητα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το γλέντι επαναλαμβάνεται στα εννιάμερα της Παναγίας, δηλαδή στις 23 Αυγούστου. "


Κείμενο: ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Διαμαντένιας Ριμπά 2010
Το κείμενο αναρτήθηκε
http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=219

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ) ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ "ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ


Από Σεπτέβρη 2011 στο κέντρο του Ωραιοκάστρου θα λειτουργεί πρακτορείο των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ (πόρτα πόρτα) το οποίο θα εξυπηρετεί όλο τον ευρύτερο Δήμο Ωραιοκάστρου και τη Νέα Μαγνησία.
Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούσαν να κάνουν συνεργασία και να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό τελιώνουν σήμερα.

ΚΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΣΚΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2011

Αναφέρομαι στο άρθρο του Νικόλαου Μπάτου που δημοσιεύτηκε σε blog του Ωραιοκάστρου 
http://oraiokastronews.blogspot.com/2011/07/blog-post_8744.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
στις 7/7/2011, όπου περιγράφει ο πρωην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ότι ο νέος Δήμαρχος Σαραμάντος Δημήτριο από
"Aπό 5 συνοδούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα κάθε χρόνο, φέτος καθόρισαν τον αριθμό σε 25. Μάλλον θέλει να βολέψει τους εθελοντές του", γράφει κακοπροέραιτα ο παλιός Δήμαρχος Ωραιοκάστρου".
"Τα παιδιά του Δήμου Ωραιοκάστρου και οι συνάνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, κάθε καλοκαίρι, απολάμβαναν τα μπάνια τους με το πρόγραμμά μας, επί τέσσερεις βδομάδες με 40€ και με πολλές διευκολύνσεις – παροχές για πολύτεκνες οικογένειες κ.α.
Φέτος το πρόγραμμα περιορίστηκε στις 10 μέρες με τιμή 40€ και μόνο για παιδιά 8 – 14 ετών.
Αντίθετα από 5 συνοδούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα κάθε χρόνο, φέτος καθόρισαν τον αριθμό σε 25.                            
Μάλλον θέλει να βολέψει τους εθελοντές του.
Τελικά οι 25 συνοδοί μπορεί να είναι περισσότεροι από τα παιδιά του προγράμματος!!!!!"
Γραφει ο Νικόλαος Μπάτος στο Δελτίο του.


Όμως για να είναι αντικειμενική η κριτική του κ. Μπάτου και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ρεαλιστικό του θα έπρεπε να μας αναφέρει αν, οι 5συνοδοί στο πρόγραμμα που είχε στα τόσα χρόνια θητεία του σε πόσα άτομα αντιστοιχούσαν, δεν μας αναφέρει πόσα λεωφορεία και πόσο κόσμο έστελνε σε αυτό το πρόγραμμα στα τόσα χρόνια θητείας του, αν σαν Δήμος συμπλήρωνε τα χρήματα της Νομαρχία (για να γίνει το πρόγραμμα) για να εμπλουτίσει το πρόγραμμα γιατί άλλοι Δήμοι το έκαναν, ενώ το δικό του έργο ήταν πάντα φτωχό. 

Εμείς ψάξαμε για στοιχεία και δεν βρήκαμε, πέραν μόνο κάποιων διαφημιστικών μπροσούρων.


Επίσης θα πρέπει να υπολογίσει ότι τα πούλμαν θα μεταφέρουν μόνο παιδιά τα οποία δεν συνοδεύονται από γονείς, άρα οι συνοδοί θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που συνόδευαν την 3η ηλικία.

Δεν μας αναφέρει αν έχει μετρήσει όλους τους παράγοντες, την κρίση, τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλη την ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση στους Δήμους το έτος του 2011, γιατί οι χρυσές εποχές που ο κάθε Δήμαρχος είχε κονδύλια να πραγματοποιεί προγράμματα διαρκώς έχουν γίνει παρλεθόν......και ο Νικόλαος Μπάτος έλαμψε κι έκανε έργα όσο το χρήμα ήταν άπλετο. Το δύσκολο και το σοβαρό επίτευγμα είναι να προσφέρεις έργο χωρίς να υπάρχουν χρήματα, όταν όλα τα πλοία βουλιάζουν σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, το δικό σου να πλεει ατάραχο... εκεί βλέπουμε την ικανότητα του κάθ καπετάνιου, στην φουρτούνα.....

Γιατί πάντα σε κάθε εικόνα υπάρχουν δύο πλευρές.... 
Πάντα θα υπάρχουν πάνω από δύο απόψεις...
Πάντα θα υπάρχει λόγος και αντίλογος.....


Γράφει η Κυριακίδου Σοφία


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η ΕΕΤΑΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Προσκαλεί
Τις Γυναίκες, που είναι
q       μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και
q       μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία,
και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α)   να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β)  να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ)  να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ)  να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.


ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και  β’  βαθμού).

Παροχή σχετικών εντύπων και πληροφοριών:
  Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας (Δωδεκανήσου 23, 54626, Θεσσαλονίκη),  στα τηλέφωνα 2310-544714 Ο Φάκελος θα διατίθεται, το ίδιο χρονικό διάστημα, σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α..και 2310 544731.

Υποβολή «Αίτησης συμμετοχής - Δήλωση» - Όροι συμμετοχής
 α)  Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 20/6/2011 έως τις 11/7/2011.
        Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται ημέρα Δευτέρα  11/7/2011 και ώρα 12:00 μ.μ.


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 2011(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)



ΑΝΑΝΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Παρακαλούνται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι για ανανέωση ή έγκριση νέας άδειας στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α πλησίον της οικίας τους, να προσκομίσουν στο γραφείο αδειών ,που βρίσκεται στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Θέση στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α.

  1. Αίτηση (υποβάλλεται στον Δήμο).
  2. Δελτίο Στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α..
  3. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας όπως απόκομμα λογαριασμού.
  4. Φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας οχήματος.
  5. Φωτοτυπία διπλώματος οδήγησης.

Σημείωση :

·        Η έκδοση της άδειας εισόδου – εξόδου γίνεται ατελώς. 

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΗ-ΑΝΑΝΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ/ΕΞΟΔΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Παρακαλούνται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι για ανανέωση ή έγκριση νέας άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για είσοδο-έξοδο οχημάτων στις οικίες τους ,να προσκομίσουν έως 31/08/2011 στο γραφείο αδειών ,που βρίσκεται στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου για εισόδο-εξόδο οχημάτων

1.      Αίτηση (υποβάλλεται στον Δήμο).
2.      Αντίγραφο άδειας οικοδομής (θεωρημένο από την Πολεοδομία).
3.      Διάγραμμα κάλυψης και ελλείψει αυτού τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο θα φαίνεται ο αριθμός των θέσεων (θεωρημένα από την Πολεοδομία).

Σημείωση :
·        Η έκδοση/ανανέωση των αδειών εισόδου – εξόδου γίνεται ατελώς.
·        Τα παραπάνω δικαιολογητικά αφορούν άδειες εισόδου-εξόδου στις εντός σχεδίου πόλεως οικίες.

  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
      ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩN
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ