Σάββατο 30 Απριλίου 2011

O ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΥΒΡΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα περάσει τη γραμμή του, θα γίνει πιστευτός, θα ξεσηκώσει κάποιους ο Νικόλαος Μπάτος (πρωην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου) δε σταματά να στολίζει με κοσμητικά επίπεδα και με "προσεγμένο" υβριολόγιο το Δημοτικό Σύμβούλιο για τις αποφάσεις τους, και να ασκεί επικίνδυνη κριτική για τον προυπολογισμό του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Να θυμηθούμε ότι κατά τη διάρκεια της εκλογικής του εκστρατείας επισκεπτόταν τα χωριά της Καλλιθέας και συγκεριμένα στην γιορτή του Αγίου Κωσταντίνου στο Μονόλοφο το 2010 όταν ο Σαραμάντος για να τον τιμήσει τον κάλεσε στο βήμα να χαιρετήσει τον κόσμο, η  πρώτη του κουβέντα ήταν : "Καλό το χωριό σας, μου θυμίζει το Ωραιόκαστρο την εποχή του 1960".
Στα ντιμπέιτ απευθυνόταν στα χωριά της Καλιθέας "ως ερημωμένα χωριά"....
Και τώρα που η νέα δοίκηση αποφάσισε να βοηθήσει κάποιες περιοχές που έμειναν "πίσω" να προχωρήσουν για να μην υπάρχουν μεγάλες ανισότητες στο διευρυμένο Δήμο, τώρα βγαίνει και φωνάζει στα blogs και στα μέσα τύπου ότι το Ωραιόκαστρο αδικείται με το νέο προυπολογισμό και το τεχνικό σχέδιο, κατηγορώντας τους πάντες και κυρίως τους εκπροσώπους του Ωραιοκάστρου στη νέα Δοίκηση.

Βλέποντας τις αντιδράσεις του οδηγούμαστε στα εξής συμπεράσματα:
-Να πιστέψουμε ότι, αν ο Νίκος Μπάτος ήταν πάλι Δήμαρχος θα αδικούσε τους άλλους Δήμους (Μυγδονία, Καλλιθέα) και θα προωθούσε μόνο το Ωραιόκαστρο?
-Μήπως αν ο Νίκος Μπάτος ξαναεκλεγόταν θα άφηνε τα "ερημωμένα χωριά της Καλλιθέας" στην μοίρα τους?
-Να πιστέψουμε ότι ο Νίκος Μπάτος θα εκμεταλλευόταν την Μυγδονία και την Καλλιθέα για να προωθήσει έργα στο Ωραιόκαστρο? Έργα που θα τον βοηθούσαν να ξαναεκλεγεί, διότι η τελευταία τους 4τραετία ήταν "ανεπαρκής"  και φτωχή από έργα?
-Να πιστέψουμε ότι ο Νίκος Μπάτος θα έπαιρνε τα έσοδα από τα Λατομεία και θα έφτιαχνε έργα στο Ωραιόκαστρο?

Ο καθείς ας σκεφτεί, ας κρίνει και ας ακούσει όλες τις πλευρές πριν ξεκινήσει να τρέχει πίσω από τον έναν ή τον άλλον....

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Έρευνα: «Τα χάμπουργκερ προκαλούν διαβήτη;»


Η κατανάλωση χάμπουργκερ και άλλων τροφών πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2. Αυτό δείχνει μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ σύμφωνα με την οποία τα κορεσμένα, όχι όμως και τα ακόρεστα λίπη των τροφών οδηγούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στο να παράγουν μια φλεγμονώδη πρωτεΐνη, την ιντερλευκίνη -1β.
Πριν από μερικές δεκαετίες οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 εμφανίζουν υπερβολική ανοσολογική απόκριση, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να είναι γεμάτος από φλεγμονώδη χημικά. Παράλληλα οι ασθενείς με τον συγκεκριμένο τύπο διαβήτη είναι συνήθως παχύσαρκοι και εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη, την ορμόνη που απομακρύνει το σάκχαρο από το αίμα.
Επί έτη κανένας δεν γνώριζε πώς αυτά τα χαρακτηριστικά των διαβητικών συνδέονται μεταξύ τους. Ωστόσο ολοένα και περισσότερες πρόσφατες μελέτες μαρτυρούν ότι υπάρχει μεγάλη σύνδεση.
Φλεγμονώδης απόκριση
Στο πλαίσιο αυτό και η νέα μελέτη των ειδικών από τη Βόρεια Καρολίνα ρίχνει φως στη σύνδεση μεταξύ των λιπαρών στη διατροφή και του διαβήτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της τα οποία δημοσιεύθηκαν στον δικτυακό τόπο της επιστημονικής επιθεώρησης «Nature Immunology» τα κορεσμένα λιπαρά _ αλλά όχι τα ακόρεστα _ προκαλούν φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού και οδηγούν στην παραγωγή της ιντερλευκίνης-1β.
«Το κυτταρικό μονοπάτι που διέπει τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων προκαλεί και την παραγωγή ιντερλευκίνης-1β» σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης Τζένι Τινγκ, καθηγήτρια του Τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.
Η καθηγήτρια εξήγησε ότι η ιντερλευκίνη-1β δρα στη συνέχεια σε ιστούς και όργανα όπως το ήπαρ, ο μυϊκός και ο λιπώδης ιστός, και τους κάνει ανθεκτικούς στην ινσουλίνη. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ενεργοποίηση αυτού του μονοπατιού μέσω των κορεσμένων λιπαρών οξέων μπορεί να οδηγήσει σε ινσουλινοαντίσταση και σε συμπτώματα διαβήτη τύπου 2.
Πηγή:healthintitute,Reuters
Aναρτήθηκε από :
http://medicalnews.gr/2011/04/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%C2%AB%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2011

Στάλθηκαν 3,9 εκατ. δηλώσεις

Ολοκληρώθηκε η αποστολή φορολογικών δηλώσεων 2011 λέει το Υπουργείο, αλλά πολλοί ακόμα δεν έλαβαν τους φακέλους.

Όμως τα προβλήματα για να γίνουν οι δηλώσεις παραμένουν.   Οι Δημόσιοι φορείς και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις αποδοχών-συντάξεων.

Το ηλετρονικό σύστημα ΤΑΧΙΣ σέρνεται... και για να κάνει κάποιος δήλωση ηλεκτρονικά πρέπει να έχει γερά νεύρα και πολύ υπομονή καθώς και ατελείωτο χρόνο....

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ENAΣ ROOF-GARDEN ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ






Μια Κινέζικη παροιμία 

Αν θές να είσαι χαρούμενος για μια μέρα βγες έξω διασκέδασε και πιες.


Αν θες να είσαι χαρούμενος για ένα χρόνο παντρέψου.

Και αν θες να είσαι χαρούμενος για μια ζωή ασχολήσου με τον κήπο σου.

Roof garden. Κήπος στην ταράτσα. Όνειρο για πολλούς, ειδικά σε μεγαλουπόλεις που το ποσοστό πρασίνου είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένα τέτοιο μέρος μπορεί να λειτουργεί ως μικρός πνεύμονας οξυγόνου και δροσιάς ειδικά στις μεγάλες πόλεις που πάσχουν πάνω σ’ αυτόν τον τομέα. Οι ειδικοί πάνω στο θέμα λένε ότι, με σωστή υποδομή και μια καλή μελέτη μπορεί κάθε ταράτσα να μεταμορφωθεί σε roof garden.


Η αισθητική και περιβαντολλογική αξία ενός κήπου στην ταράτσα –γνωστού ως roof garden- είναι εξαιρετικά σημαντικές, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που πάσχουν από έλλειψη πρασίνου και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι πολύ επιβαρημένες.
Στην Ελλάδα η παρουσία πρασίνου στα κτίρια είναι σχεδόν ανύπαρκτη αντίθετα με πολλές πόλεις της Ευρώπης που αποτελεί συνήθεια αιώνων. Σήμερα, η εξέλιξη της τεχνολογίας ανοίγει νέους δρόμους κάνοντας πιο εύκολη και προσιτή τη δημιουργία  roof garden, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου και του περιβάλλοντος.
-Έτσι λοιπόν η κατασκευή ενός κήπου στην ταράτσα δημιουργεί χώρους αναψυχής και ξεκούρασης για τους ενοίκους, προσφέροντας ευχαρίστηση με τα  φυσικά οπτικά ερεθίσματά του, ενώ συμβάλλει σε μια σημαντικά βελτιωμένη εμφάνιση του κτιρίου και συνολικότερα της πόλης.
-Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα καθώς φιλτράρει τη σκόνη, απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο.
-Το καλοκαίρι μειώνει την ατμοσφαιρική θερμοκρασία και υγρασία, μέχρι και 50%.
-Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση των όμβριων υδάτων.
-Ελαττώνει τα επίπεδα του θορύβου.
-Δημιουργεί νέα οικοσυστήματα, αφού τα φυτά προσφέρουν τροφή και καταφύγιο σε πουλιά και χρήσιμα έντομα που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στο αστικό περιβάλλον.
-Προστατεύει την επιφάνεια της στέγης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την υπεριώδη ακτινοβολία παρατείνοντας τη ζωή της ενώ συμβάλλει ταυτόχρονα στη μόνωση του κτιρίου, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.
Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι roof garden και η επιλογή μεταξύ τους εξαρτάται από τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά της στέγής.

  • Ο επιφανειακός ή επεκτατικός (extensive): Πρόκειται για έναν ελαφρύ, μικρού βάθους κήπο, όπου χρησιμοποιούνται φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία και στις ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες, με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, λίπανσης και άρδευσης, όπου η βλάστηση όμως χαρακτηρίζεται από έλλειψη ποικιλίας φυτών και κινδυνεύει να γίνει μονότονη.
  • Ο εντατικός ή καθετοποιημένος (intensive): Πρόκειται για ένα βαθύτερο κήπο που μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγαλύτερη γκάμα φυτών, θάμνους και δένδρα, και απαιτεί κατασκευή που θα μπορέσει να υποστηρίξει ένα μεγαλύτερο φορτίο υλικών. Λόγω της ποικιλίας φυτών που μπορεί να φιλοξενήσει αυτό το είδος κήπου απαιτεί πιο συστηματική συντήρηση.
    Οι παράμετροι που πρέπει να εξετάσουμε πριν ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός roof garden  είναι:
  • Η στατικότητα της στέγης μας. Σε συνεργασία με τον μηχανικό θα πρέπει να σιγουρευτούμε αν η στέγη μας μπορεί να αντέξει το επιπλέον βάρος της κατασκευής, του χώματος και των φυτών και θα μας βοηθήσει να κρίνουμε για το είδος του κήπου που θα επιλεγεί.
  • Η κατάσταση της στέγης. Θα μας στοιχίσει λιγότερο αν η δημιουργία του προβλεφθεί πριν ή κατά τη διάρκεια κατασκευής της στέγης μας.
  • Η άρδευση και αποστράγγιση του κήπου.
  • Η μόνωση και στεγανοποίηση της στέγης
  • Η επιλογή του εδάφους και των φυτών
  • Το πρόγραμμα συντήρησης και διαχείρισης του κήπου

    Ένα πανέμορφο σπίτι… roof garden!

    Αυτό είναι ένα πανέμορφο σπίτι σε 4 επίπεδα. Το “Meera House” κατασκευάστηκε στη Σιγκαπούρη από την ομάδα της Guz Architects. Πανέμορφο…και πρωτότυπο!!!


Με τη σωστή περίφραξη και τα κατάλληλα φυτά η ταράτσα μπορεί να μεταμορφωθεί σ’ έναν ιδιωτικό παράδεισο που είναι ταυτόχρονα και πολύτιμος πνεύμονας οξυγόνου για τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, στις οποίες υπάρχει κατά κανόνα αισθητή έλλειψη πρασίνου. Ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες, μπορείτε να αναθέσετε το σχεδιασμό του κήπου σ’ έναν αρχιτέκτονα τοπίου, ένα γεωπόνο – κηποτέχνη, έναν κηπουρό ή να επιχειρήσετε να τον φτιάξετε μόνοι σας.

Αν επιλέξετε την τελευταία λύση, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:
1. Αποτυπώστε το διαθέσιμο χώρο πάνω σ’ ένα χαρτί με κλίμακα. Σημειώστε, επίσης, τις διαστάσεις της ταράτσας, τον προσανατολισμό της σε σχέση με τα σημεία του ορίζοντα, οτιδήποτε είναι χτισμένο πάνω της και τη θέση των γειτονικών κτιρίων και των ψηλών δέντρων που μπορούν να προσφέρουν σκιά στις θερμές ώρες της ημέρας.
2. Παρατηρήστε τη διαδρομή που κάνει ο ήλιος στον ουρανό και την κατεύθυνση που έχει συνήθως ο άνεμος. Επίσης, ενημερωθείτε για το είδος των ανέμων που φυσούν στην περιοχή, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη για τις κλιματικές συνθήκες βλάστηση
3. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά και ρίξτε μια ματιά στους γύρω κήπους. Βρείτε αυτούς που έχουν την πιο ωραία εμφάνιση και σημειώστε τα είδη βλάστησης που περιλαμβάνουν, ώστε να μπορέσετε να τους «αντιγράψετε».
4. Επειδή δεν είναι πάντοτε εύκολο να φυτέψετε γκαζόν στην ταράτσα, χρησιμοποιήστε μεγάλες ζαρντινιέρες (κατά προτίμηση από ξύλο) για να φυτέψετε δέντρα και θάμνους. Όταν αυτά τα φυτά ψηλώσουν, θα σχηματίσουν ένα αδιαπέραστο πράσινο τείχος που θα σας προστατεύει πλήρως από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά χωμάτινα παρτέρια στις γωνίες της ταράτσας και να φυτέψετε μερικά φυτά πάντως καιρού, όπως είναι η γιούκα, τα φοινικοειδή, η αγγελική και τα κυπαρίσσια leiland ή golden crest. Εξαιρετικά διακοσμητική είναι και η ελιά, την οποία μπορείτε να την προμηθευτείτε μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα και να τη μεταφυτέψετε σ’ ένα σχετικά φαρδύ παρτέρι, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν φυσιολογικά οι ρίζες της.
Τι πρέπει να προσέξετε:
1. Για να μην απαιτεί διαρκή φροντίδα ο κήπος προτιμήστε να επενδύσετε το μεγαλύτερο μέρους του με πλακόστρωτο (π.χ. πλάκες Καρύστου, βότσαλα ή ειδικά πλακίδια εξωτερικών χώρων τύπου «Cotto»). Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε την ταράτσα με ξύλο τικ, το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και τη φθορά που προκαλούν οι μύκητες λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σ’ ένα αντισηπτικό αιθέριο έλαιο.
2. Αποφύγετε να στριμώξετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία στον κήπο και φροντίστε να εξασφαλίσετε σε κάθε φυτό το χώρο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί φυσιολογικά.
3. Επειδή τα παρτέρια έχουν υψηλό κόστος, προτιμήστε να φτιάξετε 2-3 μεγάλα αντί για πολλά και μικρά σε μέγεθος.
4. Προτού φυτέψετε δέντρα και θάμνους ενημερωθείτε από κάποιον γεωπόνο πόσο πολύ ψηλώνουν και πόσο συχνά χρειάζονται κλάδεμα για να διατηρηθούν στο επιθυμητό ύψος.
5. Εξασφαλίστε την απαιτούμενη παροχή νερού για να διευκολυνθείτε στο πότισμα των φυτών.
6. Επειδή η ταράτσα, σε αντίθεση με τις βεράντες του σπιτιού, είναι τελείως εκτεθειμένη στον ήλιο και τον αέρα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα είδος σκέπαστρου για να μπορέσετε να απολαύσετε την παραμονή σας εκεί δίχως τον κίνδυνο ηλίασης. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με μια ξύλινη πέργκολα, η οποία θα αποκτήσει πιο συμπαγή μορφή αν καλυφθεί μ’ ένα αναρριχητικό φυτό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη πάνινη ομπρέλα με ξύλινο σκελετό και μεταλλική ή πλαστική βάση. Φροντίστε μόνο να την δέσετε καλά σε κάποιο σταθερό σημείο του χώρου (π.χ. κάγκελα) για να μην μπορεί να παρασυρθεί από τον άνεμο.
7. Για να γίνει ασφαλής η παραμονή σας στον πρωτότυπο αυτό κήπο, η ταράτσα χρειάζεται την κατάλληλη περίφραξη. Μπορείτε να φτιάξετε ένα «φράχτη» με κάγκελα ή με τη βοήθεια πυκνών αδιαπέραστων θάμνων που είναι φυτεμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα σε μεγάλες πήλινες ή πλαστικές γλάστρες. Προτιμήστε τα κάγκελα αν η ταράτσα βρίσκεται σε πολυώροφο οίκημα και τους θάμνους αν βρίσκεται σε μονοκατοικία, οπότε είναι μικρότερη η απόσταση που τη χωρίζει από το έδαφος

Σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, μολονότι διαθέτουν ασύγκριτα περισσότερους αστικούς κήπους από εμάς, ενθαρρύνεται η δημιουργία κήπων και πράσινων εκτάσεων στις στέγες των σπιτιών.

Στη σύγχρονη εποχή, η Γερμανία είναι από τις πρώτες χώρες που τη δεκαετία του '60 έφτιαξαν κήπους στις στέγες. Εκτιμάται ότι σήμερα το 10% των στεγών στη Γερμανία είναι φυτεμένες. Τη Γερμανία ακολούθησαν η Ελβετία και η Αυστρία. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν πολλές ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές χώρες.

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων για Πράσινες Κατασκευές (EFB - Europaische Foderation der Bauwerksbegrunungsverbande) μετέχουν οι ενώσεις της Γερμανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ουγγαρίας, Σουηδίας και Αγγλίας.

Γι αυτό ξεκινήστε σήμερα...Φυτέψτε.... Ομορφύνετε βεράντες ταράτσες.
Το χειρότερο σε έναν όμορφο κήπο, είναι να τον βλέπεις παραμελλημένο.
Μην αφήνετε τα φυτά σας χωρίς κούρεμα, ξεβοτάνιασμα, πότισμα.
Φανταστείτε τα μαλιά σας να τα αφήνατε ακούρευτα 12μήνες σε τι κατάσταση θα ήταν.Έτσι και οι θάμνοι, ή τα δέντρα θέλουν περιποίηση.Η ομορφιά ενός τοπίου ή χώρου πολλές φορές μπορεί να βρίσκεται σε απλά μικρά πράγματα.

Ίσως τελικά μέσα από όλη αυτή την "κρίση" τη δυσκολία των εποχών καταλάβουμε ότι το μόνο που είναι δωρεάν και μπορούμε να το αποκτήσουμε είναι "οι καλές σχέσεις με τους γείτονες και ένοικους μιας οικοδομής και ενός συγκροτήματος" και ο κήπος είναι ένα καλό κοινό κίνητρο για να βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτών των σχέσεων. Φανταστείτε να μην μπορείτε να βγείτε έξω, λόγο έλλειψης χρημάτων, αλλά πάνω στην ταράτσα να σας περιμένει πάντα μια όμορφη γωνιά που θα ψήσετε, θα πιείτε τον καφέ σας, θα χαλαρώσετε λίγη ώρα...

Γραφει η
Κυριακίδου Σοφία

Ορατότης Μηδέν: Η Δια Βίου Μάθηση τον καιρό του Μνημονίου

Από τον Θεόδωρο Κουτρούκη
* Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Οι τελευταίες δεκαετίες γινόμαστε μάρτυρες μιας αύξησης της απασχόλησης στις υπηρεσίες, αλλά και τη συμπίεση της σε άλλους τομείς και ιδίως στον πρωτογενή. Παράλληλα στον κόσμο και την Ευρώπη βιώνουμε την κορύφωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Οι πρώτες μετρήσεις των επιπτώσεων της ύφεσης απεικονίζουν μια αγορά εργασίας εξαιρετικά αδύναμη. Το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ υψηλό και η διάρκεια ανεργίας πρωτοφανώς μακρά.
Ιδίως στην Ελλάδα η κρίση χρέους και η ένταξη της χώρας μας σε καθεστώς εξωγενώς ελεγχόμενης πιστοδότησης οδήγησε στην συνομολόγηση του πολυθρύλητου Μνημονίου. Η δέσμη οικονομικών μέτρων συνοδεύει την εν λόγω διευθέτηση της χώρας μας με τους πιστωτές της ήδη οδηγεί στη συμπίεση της ζήτησης, την ύφεση και επομένως, στη διόγκωση της ανεργίας. Επιπλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις ερευνητικών κέντρων στο διάστημα της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας η αγορά εργασίας θα πρέπει, χρησιμοποιώντας το πλούσιο οπλοστάσιο της εργασιακής ευελιξίας, να μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους από κλάδους μη εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών σε εξωστρεφείς κλάδους παραγωγής.
Από τη στιγμή που η εκπαίδευση έχει προσανατολιστεί στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η οικονομία έχει στραφεί προς τον τομέα των υπηρεσιών, βιώνουμε κι έναν ριζικό αναπροσανατολισμό της σχέσης κρατικών εκπαιδευτικών πολιτικών με τη χρήση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ως εργαλείο πολιτικών απασχόλησης. Καθώς η ευθύνη για την εργασιακή ασφάλεια, που συνδυάζεται με την ευέλικτη απασχόληση μετατοπίζεται από τις επιχειρήσεις στους απασχολούμενους, τα άτομα αναλαμβάνουν το κόστος των επιλογών τους, ώστε να διατηρήσουν την απασχολησιμότητα τους, ενώ πλέον θεωρείται ότι η δια βίου μάθηση (ΔΒΜ) αποτελεί ατομική υπόθεση του πολίτη.
Επομένως, οι ανήκοντες στο εργατικό δυναμικό διαθέτούν ένα εύρος επιλογών μάθησης, που δυνητικά οδηγεί σε δύο επιλογές: α) το άτομο θα ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του και αυτό θα τον οδηγήσει σε μία θέση εργασίας, επομένως το κράτος θα απαλλαγεί από το δημοσιονομικό κόστος των ενεργητικών (π.χ. επίδομα κατάρτισης) ή παθητικών πολιτικών απασχόλησης (π.χ. επίδομα ανεργίας) ή β) το άτομο παρά την «αξιοποίηση» των σχετικών πολιτικών δε θα καταφέρει να καταλάβει μια θέση εργασίας και θα «τιμωρηθεί με ανεργία» για τις «άστοχες» επιλογές του.
Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του διπλού προβλήματος στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος θα επιδεινώσουν το πρόβλημα. Μετά το Μνημόνιο οι ήδη πεπερασμένες κρατικές  δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανεργίας διαμέσου της χρηματοδότησης των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης θα συμπιεστούν περαιτέρω. Η περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση θα συμπαρασύρει και τις δαπάνες για τη ΔΒΜ, ενώ και η ταχύρυθμη άνοδος της ανεργίας θα μειώσει την κατά κεφαλή δαπάνη των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι οι άνεργοι θα πρέπει πλέον να αναλάβουν οι ίδιοι όχι μόνο την ευθύνη για την επιλογή ΔΒΜ που θα προκρίνουν, αλλά επιπλέον να επωμιστούν και ένα σημαντικά μεγαλύτερο μέρος του κόστους της ατομικής επένδυσης τους σε γνώσεις και δεξιότητες.
Τέλος, η διάδοση των ευέλικτων μορφών εργασίας (προσωρινή απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ.λπ.) καθιστά λιγότερο ενδιαφέρουσα την επένδυση σε επαγγελματική εκπαίδευση από τους εργοδότες: οι εργαζόμενοι με επισφαλή απασχόληση δεν προσφέρονται για επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο με δαπάνη των επιχειρήσεων, ενώ το πλεόνασμα προσφοράς στην αγορά εργασίας καθιστά εξαιρετικά ευχερή την προσέλκυση απασχολούμενων, που θα έχουν επενδύσει ατομικά -με ίδια δαπάνη- σε γνώσεις και δεξιότητες. Άρα, μετά το κράτος και οι εργοδότες αποποιούνται το δικό τους μέρος της ευθύνης για την επένδυση στη ΔΒΜ.
Οι περιορισμοί του συμβατικού εκπαιδευτικού συστήματος, του εθνικού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και των δράσεων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, αναδεικνύουν τη ΔΒΜ ως τον κρισιμότερο, ίσως, παράγοντα για τον εμπλουτισμό του ανθρώπινου κεφαλαίου με δεξιότητες (και δη κοινωνικές) που εδράζονται στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζόμενων και την υποστήριξη της παρεχόμενης συναισθηματικής και αισθητικής εργασίας, μορφές εργασίας που δεσπόζουν σε πολυάριθμες οικονομικές δραστηριότητες του τομέα των υπηρεσιών.
Η υιοθέτηση μιας φιλοσοφίας της ΔΒΜ από τους φορείς χάραξης και άσκησης πολιτικής για την εκπαίδευση και την απασχόληση, τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους και τους εργαζόμενους, αποτελεί ίσως την πλέον ενδεδειγμένη προσέγγιση στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αναχρονιστικές πολιτικές .
Ωστόσο, η δημοσιονομική στενότητα και οι πολιτικές απασχόλησης φαίνεται πώς επιφυλάσσουν για το κράτος το ρόλο του μεγάλου απόντα στο πεδίο της δια βίου εκπαίδευσης, ενώ η εξατομίκευση των επιλογών και του κόστους της ΔΒΜ θα είναι πιθανότατα τα κύρια γνωρίσματα του αντίστοιχου πεδίου τα επόμενα χρόνια.      

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά Ωραιόκαστρο 2011


Κάτι ετοιμάζεται φέτος για την Πρωτομαγιά στο Ωραιόκαστρο...
Σύντομα θα δοθούν λεπτομέρειες

Την περσυνή χρονιά "Πρωτομαγιά 2010"
Στη νέα «όαση δροσιάς», που διαμορφώθηκε στη θέση της παλιάς χωματερής του Ωραιοκάστρου, γιόρτασαν την Πρωτομαγιά οι Ωραιοκαστρίτες το 2010.
Για το Σάββατο ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός είχαν προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και πλούσια εδέσματα. Η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είχε φιλοξενηθεί στον χώρο της λίμνης – φράγματος του Ωραιοκάστρου.

Η τεράστια έκταση των περίπου εξήντα στρεμμάτων, στην οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια υπήρχε η παλιά χωματερή του Ωραιοκάστρου, με τη φροντίδα του Δήμου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου έχει πλέον μετατραπεί σε έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος ξεχωρίζει για το απαράμιλλο κάλλος του, αλλά και για τις τεράστιες δυνατότητες αναψυχής και ξεκούρασης που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Στην έκταση αυτή έγιναν από το Δήμο εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις με την τοποθέτηση 3.000 και πλέον δέντρων διαφόρων ειδών, εγκαταστάθηκε φωτισμός και τοποθετήθηκαν καθιστικά για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.Μέχρι και ψαράδες βρήκαμε στο πάρκο όταν επισκεφτήκαμε πρόσφατα οι οποίοι δεν δώσανε καμία σημασία στην πινακίδα (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ)

Το χωριό μας η Μπάλτζα (Μελισοχώρι)



   "Το Μελισσοχώρι η παλιά Μπάλτζια της Τουρκοκρατίας είναι κτισμένο στις πλαγιές ενός αντερίσματος του Χορτιάτη – του Χολομώντα ή ποδιά. Έτσι το βρήκαμε από τους παλιούς να το ονοματίζουν, και βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης σε απόσταση 18 χιλιομέτρων.
      Σχετικά με το παλιό όνομα προέρχεται από την Τουρκική λέξη bag «αμπέλι» οπότε σημαίνει αμπελότοπος. Αλλά οι παλιοί καλαμαράδες που ανέλαβαν μετά την απελευθέρωση του 1913 να Ελληνοποιήσουν τα Τουρκικά τοπωνύμια, χωρίς να καλορωτήσουν, να συγκρίνουν και να ερευνήσουν το μετονόμασαν σε Μελισσοχώρι από την επίσης Τουρκική λέξη bal «μέλι».
     Από τις μαρτυρίες των γερόντων δεν είχε μελίσσια ποτέ ο τόπος αυτός, απεναντίας ήταν ένας αμπελώνας (8000 στρεμμάτων παλιά), και έβγαζε άφθονο κρασί ποιότητας που διοχετεύονταν στις αγορές της Θεσσαλονίκης, Μελενίκου και Στρώμνιτσας. Το 1895 στο χωριό υπήρχαν 16 ρακοκάζανα και η ετήσια παραγωγή ήταν 2.500 τόνοι κρασί και 100 τόνοι επιτραπέζια σταφύλια.
     Οι κάτοικοι της Μπάλτζιας διακρίνονται για την έμφυτη ευφυία και το σκωπτικό τους πνεύμα και οι σημαντικότερες ασχολίες τους εκτός από την αμπελοκαλλιέργεια ήταν η γεωργία, η κτηνοτροφία και η σηροτροφία. Παράλληλα στην Θεσσαλονίκη διακρίθηκαν ως άριστοι λαχανοκηπουροί (μπαχτσεβανήδες) και ανθοκόμοι.
     Τα στοιχεία όμως που αναδεικνύουν τον οικισμό σε ένα από τα σημαντικότερα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης είναι η πλούσια λαϊκή του παράδοση και το ενδιαφέρον βορειοελληνικό μακεδονίτικο ιδίωμα του. Η λαϊκή αρχιτεκτονική, η υφαντική και τα σχέδιά της, η γυναικεία στολή με βυζαντινή προέλευση, οι αγροτικές εργασίες και δοξασίες, η κοινωνική ζωή και οργάνωση.
    Τα τραγούδια και τα παραμύθια διατηρήθηκαν ζωντανά μέχρι τις μέρες μας και μόλις τις τελευταίες δεκαετίες με την μαζική μετακίνηση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, άρχισε να αλλάζει και η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του χωριού και να υποβαθμίζεται ο ρόλος της παραδοσιακής ζωής.
    Μεγάλη και πολύτιμη η προσφορά του χωριού στους αγώνες του έθνους, και προ του 21 και μετά. Στον Μακεδονικό αγώνα (1990-1907) πρωτοστάτησε το Μπαλτζανό κομιτάτο με ηρωϊκές αποστολές και παρεμβάσεις, και ο σύνδεσμος ήταν: Νιάουστα-Μπάλτζια-Σοχός.
    Ανθρώπους επιφανείς των γραμμάτων και της δημόσιας ζωής έβγαλε πολλούς, που πήραν τις πρώτες βάσεις της Παιδείας στην εξέχουσα Αστική Σχολή Μπάλτζιας με τους ακριβοπληρωμένους από την Δημογεροντία δασκάλους που τους έψαχναν και τους σταχυολογούσαν απ΄όλον τον Ελλαδικό χώρο.
    Κτίσμα κειμήλιο έμεινε η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που τώρα τελευταία κρίθηκε διατηρητέο μνημείο, που φέρει χρονολογία ανακαίνισης 1744, με αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Τα παλιά σπίτια του χωριού γκρεμίστηκαν και στην θέση τους κτίστηκαν καινούργιες κατασκευές, οι γνωστές πανελλαδικά…
    Το 1903 οι Μπαλτζιανοί ίδρυσαν Σύλλογο με την επωνυμία: «Όμιλος Φιλομούσων Μπάλτζας», με σκοπό την πολιτιστική αναγέννηση του χωριού και άρχισε να δίνει θεατρικές παραστάσεις με σκοπό την ψυχαγωγία και την τόνωση του εθνικού παλμού των κατοίκων. Μια και ήσαν όλοι μυημένοι, ο σύλλογος αυτός ήταν ένα μετερίζι καμουφλαρισμένο και προσέφερε τα μέγιστα στον αγώνα κατά του κατακτητή.
    Το 1918 οι Αγγλογάλλοι που είχαν στρατόπεδα κοντά στο χωριό, ξεσήκωσαν τις νυφιάτικες φορεσιές , τους σαϊάδες, τους καμουχάδες, τα ρεντούδια και τα περίφημα νυφιάτικα ασήμια, που τα δούλευαν οι ντόπιοι κοεμτζήδες στην Μπάλτζια, πληρώνοντας αδρά με λίρες τους ντόπιους. Πολύ λίγα απομεινάρια της παλιάς αίγλης και αρχοντιάς σώθηκαν σποραδικά και σε μερικά σπίτια και μας θυμίζουν την παλιά ρίζα του χωριού.
   Σήμερα το διαμέρισμα Μελισσοχωρίου ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου του δημοτικού διαμερίσματος Μυγδονίας και έχει πληθυσμό 1700 κατοίκους. Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού «Μορφωτική πολιτιστική κίνηση Μελισσοχωρίου» έχει πληθώρα δραστηριοτήτων με αποκορύφωμα την αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου «Λάτζαρ» που συγκέντρωνε πάνδημη συμμετοχή και λάμψη. Κύρια χαρακτηριστικά του τα τραγούδια  που τα τραγουδούσαν μόνο γυναίκες με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά, οι παραδοσιακές φορεσιές και τα παραδοσιακά κοσμήματα".

Αναρτήθηκε από Δημοτικό Σχολείο Μελισοχωρίου (εργασία)
http://dim-meliss.thess.sch.gr/index.htm

Το 1ο τμήμα Ολοήμερου με την δασκάλα Σεβαστίδου Αγγελική
Η Ε΄τάξη με τον δάσκαλο Γιάμπαστο Βασίλη
Η Στ΄τάξη με την δασκάλα Σταυρακούδη Δέσποινα

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Λήξη: 06/05/2011
Φορέας: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Το Δ.Σ. του Ο.ΜΕ.Δ. καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για πλήρωση 14 θέσεων Μεσολαβητών καθώς και 12 θέσεων Διαιτητών μη πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, τριετούς διάρκειας, δυναμένης νʼ ανανεωθεί.
Τα προσόντα, τα ασυμβίβαστα και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων αναφέρονται στο άρθρο 17 του Ν. 1876/90, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 14 του Ν. 3899/2010, στην Υ.Α. 12636/2001 (Κανονισμός Καταστάσεως Μ.-Δ. Ο.ΜΕ.Δ.), καθώς και στην αναλυτική προκήρυξη, που είναι διαθέσιμη μαζί με τα έντυπα αίτησης, υπεύθυνης δήλωσης κ.λπ. στα κεντρικά Γραφεία του Ο.ΜΕ.Δ., (Πλατεία Βικτωρίας 7, 104 34 Αθήνα, Κεντρική Γραμματεία, 5ος όροφος, τηλ.: 210 88.14.922) ή στο παράρτημα του Ο.ΜΕ.Δ. στη Θεσσαλονίκη (Πολυτεχνείου 21, τηλ.: 2310-517 128) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.omed.gr
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν στην έδρα του Ο.ΜΕ.Δ. στην Αθήνα. Δεκτές γίνονται και οι αιτήσεις με συστημένη επιστολή.
Προθεσμία υποβολής αίτησης: μέχρι και την 6η Μαΐου 2011 (ημερομηνία σφραγίδα ταχυδρομείου)

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ
«Προκήρυξη για τη Στελέχωση Θέσεων Εργασίας: Υπευθύνων Μεγάλων Πελατών (Key Account Managers).
Για την στελέχωση των παραπάνω κενών θέσεων εργασίας, προκηρύσσονται :
Εμπορική Διεύθυνση Επιστολικού Ταχυδρομείου.
Υπεύθυνοι Μεγάλων Πελατών (Key Account Managers), πέντε ( 5 ) θέσεις, με έδρα την Αττική.Οι επιλεγόμενοι για τις εν λόγω θέσεις θα υπογράψουν ετήσιο Σύμφωνο Στόχων, στο οποίο θα καθορίζονται οι στόχοι που δεσμεύονται να υλοποιήσουν.
Στο πλαίσιο θέσπισης κινήτρων, τα οποία βασίζονται στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που θέτει η διοίκηση του ΕΛΤΑ, καθορίστηκε με απόφαση του διευθύνοντος Συμβούλου το επίδομα για κάθε θέση εργασίας καθώς και το bonus, το οποίο χορηγείται βάσει συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης του βαθμού επίτευξης του Συμφώνου Στόχων.

Οι απαιτήσεις από κάθε θέση είναι υψηλές, ανάλογες του σημαντικού της ρόλου και καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ, που έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες, γνώσεις και εμπειρίες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.
Οι υπάλληλοι που επιλέγονται ως Υπεύθυνοι Μεγάλων Πελατών (Key Account Managers), παραμένουν στον κλάδο στον οποίο ανήκουν.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα γενικά, ειδικά και συνεκτιμώμενα προσόντα συμμετοχής των υπαλλήλων αναφέρονται αναλυτικά ανά θέση εργασίας στο παράρτημα περιγραφής θέσεων  Επίσης, πρέπει:
Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική ή πειθαρχική δίκη για αδικήματα της παρ. 5 του όρου ΙΣΤ1 της από 03.06.2002 ΕΣΣΕ ή να μην έχουν καταδικαστεί για
αδικήματα της ως άνω διάταξης.
Να έχει παραγραφεί η τυχόν επιβληθείσα τελεσίδικη πειθαρχική ποινή, σύμφωνα με τον όρο ΙΣΤ17 της από 03.06.2002 ΕΣΣΕ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η διαδικασία της αξιολόγησης των υποψηφίων περιλαμβάνει δύο στάδια, ήτοι: (1) προεπιλογή με γραπτή δοκιμασία (test), εφόσον κριθεί αναγκαία και (2) συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν με συστημένη επιστολή, αίτηση συμμετοχής, μαζί με βιογραφικό σημείωμα (σχέδια επισυνάπτονται), στην Δ\ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ  ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, Τομέα διαχείρισης και Αξιοποίησης Ανθρώπινου δυναμικού, Απελλού 1, 101 88 ΑΘΗΝΑ, μέχρι την 02 05 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Προγραμματιστής Πολυμέσων (κωδ. 8380)
Απαραίτητα προσόντα:
Άριστη γνώση Adobe Director 11.5, Adobe Flash (actionscript 3), βάσεων δεδομένων.   
Ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον MAC OS και Windows.
Εμπειρία στην υλοποίηση εκπαιδευτικών εφαρμογών και παιχνιδιών.
Εξοικείωση  με τις νέες τεχνολογίες.
5 χρόνια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση.
Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας.
Επιθυμητές γνώσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών σε smartphones / tablets θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Περιγραφή Θέσης:
Ο/Η κατάλληλος/η υποψήφιος/α θα ενταχθεί στο Τμήμα Διαδικτύου Πολυμέσων και Κινηματογραφικών Παραγωγών (http://multimedia.ime.gr/) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη διαδραστικών εκθεμάτων, πολυμεσικών παρουσιάσεων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών.
Προσφέρεται ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, ιδιωτική ιατρική ασφάλεια, συνεχής εκπαίδευση, σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και προοπτικές εξέλιξης.

Επικοινωνία:
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: jobs@ime.gr, αναγράφοντας τον κωδικό της θέσης «Προγραμματιστής Πολυμέσων» (κωδ. 8380).

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Με εμπόδια έρχεται φέτος το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Βλάβη στο αεροπλάνο της ελληνικής αποστολής

Περιπετειώδης αποδείχθηκε η πτήση της ελληνικής αποστολής που θα παραλάβει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.
Το αεροσκάφος τύπου «Embraer», αναχώρησε στις 7.00π.μ., αλλά μετά από μισή ώρα ο πιλότος διαπίστωσε βλάβη και επέστρεψε στην Αθήνα.
Τελικά η αποστολή έφυγε στις 10.15π.μ. με άλλο αεροσκάφος ίδιου τύπου.
Επικεφαλής αυτής της αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Το Άγιο Φως θα παραδώσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, και η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται στις 6:30 το απόγευμα.


"Το Άγιο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο έφερε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.
Οι χιλιάδες πιστοί που περίμεναν για το θαύμα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.
Νωρίτερα, ο τάφος είχε σφραγιστεί με κερί ενώ εκπρόσωποι των δογμάτων αλλά και η αστυνομία είχαν ελέγξει προσεκτικά το χώρο για να αποκλείσουν την ύπαρξη εστίας φωτιάς.
Ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε φορώντας ένα λευκό στιχάρι.
Λίγο αργότερα, το αναστάσιμο φως είχε έρθει και πάλι στη γη. Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του, μέσα σε κλίμα κατάνυξης.
Παραδίδοντας το φως στην ελληνική αντιπροσωπεία, ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε ότι «αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων».
«Η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας», κατέληξε ο Πατριάρχης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, δεχόμενος τις θερμές ευχαριστίες του Πατριάρχη προς την ελληνική κυβέρνηση, είπε: «Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του κυρίου. Με την μέριμνα της Ελλάδας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας».
Ο κ. Δόλλης ανέφερε επίσης ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παραλάβω σήμερα εκ μέρους του ευσεβούς ελληνικού λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας το ανέσπερο και άγιο φως της Ανάστασης από τα χέρια του μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄».
Καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους".
Αναρτήθηκε από : 
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/45770/pragmatopoihthhke-h-afh-toy-agioy-fwtos

ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ - Ιστορία & Μοναδικές Εικόνες από τον Ναό

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΚΕΧΥΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Εκεχερεία στην Αρχαία Ελλάδα ήταν η παύση των εχθροπραξιών και πολέμων για ένα διάστημα συγκεκριμένο λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων.Ο Θεσμός αναγνωρίστηκε από όλους του Έλληνες και έγινε σεβαστός.
Ήταν μια μοναδική σύλληψη ιδέας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες λόγου κάποιου γεγονότος.
Η Εκεχειρία ίσχυε και κατά τη διάρκεια τέλεσης άλλων αγώνων (Πύθια,Ίσθμια, Νέμεα).

Σήμερα σε μνήμη κάποιων που χάνονται άδικα, τηρούμε όλοι ενός λεπτού σιγή.
Είναι ο ελάχιστος φόρος που δίνουμε εμείς όλοι οι υπόλοιποι σε αυτούς που έφυγαν για ένα σκοπό, δόθηκαν, θυσιάστηκαν.
Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή όφειλαν κάποιοι να κρατήσουν "Ενός λεπτού Σιγή" για τον "Κύριο".Μια μέρα ανακωχής, διότι όλοι είμαστε Χριστιανοί, και πιστεύουμε σε μια θρησκεία Ωραιοκαστρίτες, και Καλιθιώτες, και Μυγδονίτες φαντάζομαι έχουμε "κοινά έθιμα, κοινή θρησκεία, και κοινά πιστεύω".

Καλή η Αντιπολιτευτική τους δραστηριότητα, αλλά να γράφουν ολημερής επιστολές και να εκθιάζουν με τα χειρότερα λόγια τους αντιπάλους είναι αποτρόπεο, είναι ανάρμοστο, είναι απαράδεκτο Μεγάλη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον πρώην Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο, ο οποίος δεν χάνει καμία ευκαιρία να αυτοπροβληθεί. Εκεί αναφερόταν και η "γελειογραφία" που παρουσιάσαμε πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα... Μπορούσε να το κάνει και την Δευτέρα μετά το Πάσχα αυτό που έκανε, αλλά δεν σταμάτησε ούτε για "ενα λεπτό"....Δεν σταμάτησε ούτε για μια μέρα....
Προβλέψαμε για άλλη μια φορά την συμπεριφορά του....

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να βάλει άτομα να με απειλήσουν, να προσπαθήσουν να με αποτρέψουν να εκφράσω την άποψη μου, διαμέσω του μπλοκ....Μυνήματα απειλητικά, μαιλ ανώνυμα, μυνήματα μέσω του facebook κατ'εφθασαν αυτήν την Μεγάλη Εβδομάδα σε προσωπικό επίπεδο λόγο της διαφορετικής άποψης και  και οπτικής γωνίας που έχω από τον κ. Μπάτο.

Θα παρακαλέσω λοιπόν τον ανώνυμο να γίνει επώνυμος, και να πει αυτά που θέλει επώνυμα, υπογράφοντας τα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη....και εγώ η ίδια θα τα δημοσιεύσω ότι κι αν είναι.... 




Γράφει η Σοφία Κυριακίδου



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με θέμα: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» από τον Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1oς ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ»


Ο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ΧΡΟΝΩΝ από την θεμελίωση του Ι. Ναού, διοργανώνει, σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες, για τα έτη 2011 και 2012, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με κεντρικό θέμα:
«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».
Στα πλαίσια αυτού του θέματος θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ».
Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

• Τετάρτη 4/5/2011, 18:00-19:30. Συνάντηση 1η με θέμα: «Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης».
Εισηγητές: Σ. Λ. Τριανταφυλλίδης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Ο. Αθανάσογλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

• Τετάρτη 11/5/2011, 18:00-19:30. Συνάντηση 2η με θέμα: «Ψυχολογία από την εγκυμοσύνη ως τη λοχεία».
Εισηγήτρια: Ε. Σταματίου, Εξελικτική & Σχολική Ψυχολόγος

• Τετάρτη 18/5/2011, 18:00-19:30. Συνάντηση 3η με θέμα: «Το θαύμα της γέννησης. Φυσιολογικός τοκετός – Καισαρική τομή».
Εισηγητές: Σ. Λ. Τριανταφυλλίδης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Σ. Ηλιάσκου, Μαία

• Τετάρτη 25/5/2011, 18:00-19:30. Συνάντηση 4η με θέμα: «Θηλασμός – Συμβουλές για μια καλή αρχή».
Εισηγητές: Dr. Ε. Τεφλιούδη, Παιδίατρος
Σ. Ηλιάσκου, Μαία

• Τετάρτη 1/6/2011, 18:00-19:30. Συνάντηση 5η με θέμα: «Οι πρώτες στιγμές με το μωρό μας».
Εισηγήτρια: Dr. Ε. Τεφλιούδη, Παιδίατρος

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πνευματικής Διακονίας «Πρωτ. Νικόλαος Φράγκος» (όπισθεν του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, Βασ. Γεωργίου και Σεφέρη).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα
6936 652852 και 2310 696296.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Δημοσιεύτηκε από ΧΡΟΝΟ  Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 12:29 
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=574:-l-r&catid=6:social&Itemid=11

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κορυφώνεται σήμερα το Θείο δράμα. Σε κάθε γωνιά της Γης, και σε κάθε γωνιά του Δήμου Ωραιοκάστρου, η ορθοδοξία με κατάνυξη και ευλάβεια βιώνει τα Πάθη του Θεανθρώπου. Οι πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να παρακολουθήσουν την τελετή της Αποκαθήλωσης.
Xιλιάδες θα είναι και φέτος οι πιστοί που θα ακολουθήσουν τις πένθιμες πομπές των Επιταφίων των ιερών ναών του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών Ωραιοκαστρίτες θα ψάλλουν τα εγκώμια του επιτάφιου θρήνου "Η ζωή εν τάφω", "Άξιον εστί" και "Αι γενεαί πάσαι", περιμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Η περιφορά του Επιταφίου στις περισσότερες εκκλησίες θα ξεκινήσει στις 8.30-9.00 το βράδυ.


Επισκεφτήκαμε μερικές εκκλησίες για να δούμε από κοντά τον επιτάφιο της κάθε περιοχής.


Λητή (Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής)
Μας έκανε εντύπωση ότι είχε πολύ κόσμο μέσα και έξω από την εκκλησία. Αργότερα μάθαμε ότι είχαν μαζί με τον επιτάφιο και κηδεία του Κίμωνα Χατζηαντωνίου.
Μελισοχώρι (Ναός Αγίου Γεωργίου)
Ένας από τους πιο παλιούς ναούς της πόλης Θεσσαλονίκης, του 1750 πολύ περιποιημένος, μοιάζει με παλιό μοναστήρι πετρόκτιστο


ΓΑΛΗΝΗ (Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού)

Πολύ κόσμο μαζεύει κάθε χρόνο ετούτη η μέρα.
Εκτός από τους ντόπιους έρχεται αρκετός κόσμος και από τη Θεσσαλονίκη, έτσι και σήμερα την Περιφορά Επιταφίου Γαλήνης ακολούθησαν αμέτρητοι πιστοί.
Οφείλουμε να πούμε ένα "μπράβο" στη Δημοτική Αστυνομία Ωραιοκάστρου που έδωσε το παρόν για πρώτη φορά τέτοια μέρα και ρύθμισε την κυκλοφορία για να περάσει ο Επιτάφιος τον κεντρικό δρόμο και να ολοκληρώσει την περιφορά και στη δεξιά πλευρά της Γαλήνης.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤH BLOGER Ωραιοκαστρου


Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα. 
Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, απο το σκοτάδι στο φώς 

http://oreokastritis.blogspot.com/


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

Δελτίο τύπου Συλλόγου Πολυτέκνων  Μυγδονίας, 21-4-2011.


Το σημαντικότερο πρόβλημα για την διάσωση και την επιβίωση του νέου Ελληνισμού μέσα στην ιστορία είναι το δημογραφικό πρόβλημα, ιδιαίτερα όπως διαμορφώνεται στις μέρες μας. Ένα πρόβλημα που συζητείται από πολλούς ειδικούς και μη ειδικούς, υπεύθυνους κι ανεύθυνους και που, παρά την αναντίρρητη σοβαρότητά του, ούτε αντιμετωπίσθηκε ούτε αντιμετωπίζεται υπεύθυνα από την Ελληνική Πολιτεία. Η κρατική απραξία είναι αδικαιολόγητη, δεδομένου ότι αυτό το ζήτημα παρακολουθείται από κάθε οργανωμένο κράτος  μελετώντας κι εφαρμόζοντας δραστήρια μέτρα.
Η μείωση του πληθυσμού της χώρας μας σε Έλληνες σημαίνει αύξηση των ατόμων γεροντικής ηλικίας με τις ακόλουθες συνέπειες:
1.    Μείωση της παραγωγικότητας
2.    Κρίση στο ασφαλιστικό σύστημα
3.    Μείωση του μαθητικού δυναμικού
4.    Στέρηση των ενόπλων δυνάμεων από στρατεύσιμους
5.    Παράταση παραμονής ηλικιωμένων σε θέσης δράσης κι εξουσίας.
Ο σύλλογος πολυτέκνων του πρώην  Δήμου Μυγδονίας κάνει ανοικτή πρόταση σε όλους τους πολύτεκνους του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου να εγγραφούν στο σύλλογο μας , για να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία όσα δικαιωματικά μας ανήκουν. Απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους, τονίζοντας ότι η ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων και των διοικητικών οργάνων αυτής είναι μια μέγιστη υπόθεση ευρύτατης κοινωνικής κι εθνικής σημασίας.
Ζητάμε να αναγνωρισθεί η ξεχωριστή προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών προς την Πατρίδα, που με κόπους και θυσίες προσφέρουν ως αιμοδότες το νέο πολύτιμο αίμα των παιδιών τους, για να σταθεί στα πόδια της η δύσμοιρη Ελλάδα μας, που τόσο βάλλεται.
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ του Δήμου Ωραιοκάστρου ελάτε μαζί μας! Ελάτε στο σύλλογο μας να γνωρισθούμε  και να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για τα κοινά προβλήματά μας!

Με την ευκαιρία που μας δίνεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας για πρώτη φορά, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους ήρωες πολύτεκνους

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αδέλφια και μαζί με τον αναστημένο Κύριο ας πορευθούμε την δύσκολη καθημερινότητά μας με καρτερικότητα κι ελπίδα.

ΞΟΥΛΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΑ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Πορφυρίδης   Γιάννης: 6972 841114 Πρόεδρος
Ξουλίδου Σταυρούλα: 6936 093520, e-mail: staxoyl@gmail,  Αντιπρόεδρος
Ζορμπάς Τάσος: 6973 556952, Μέλος

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΟΥΜΠΑΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Γεννήθηκε στην Πεντάλοφο και είναι 54 ετών
Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε το 1986-90 ως αντιπρόεδρος Κοινότητα Πενταλόφου.
Κατέβηκε στις εκλογές τότε σαν υποψήφιος Πρόεδρος κοινότητας για την εκλογική περίοδο 1990-94 αλλά έχασε τις εκλογές για 16 ψήφους.
Από το 2002-2004 διετέλεσε πρόεδρος ΔΣ Καλλιθέας
Την περίοδο 2004-06 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καλλιθέας
Την περίοδο 2006-2010 ολοκληρή την τετραετία υπηρέτησε σαν πρόεδρος ΔΣ Καλλιθέας.
Ίσως είναι από τα πιο έμπειρα πολιτικά στελέχη της παράταξης Σαραμάντου για την θέση που επάξια κατέχει σήμερα ως Πρόεδρος ΔΣ.

Ο Κυριάκος διετέλεσε πρόεδρος της ΜΑΣ Δόξας Πενταλόφου για μια 10ετία, και στα νιάτα του 15 έτη ήταν και αθλητής της συγκεκριμένης ομάδας στο τμήμα ποδοσφαίρου (τερματοφύλακας)

Κάποιοι αναρχικοί και μέλη και οπαδοί της αντιπολίτευσης τον κατηγορούν για τραμπουκισμό….

Το ήθος ενός ανθρώπου φαίνεται από την πορεία του και την εξέλιξη του.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η προτίμηση του κόσμου τον δικαίωσε, μάλιστα στις τελευταίες εκλογές ο Κυριάκος έλαβε γύρω στους 900ψήφους.
Τον διακρίνει η καθαρότητα, τιμιότητα, ντομπροσύνη
Ακούραστος εργάτης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για ωράρια αλλά να ολοκληρώσει υποθέσεις, να δώσει λύσεις, να βοηθήσει τον τόπο να εξελιχτεί.
Δεν διστάζει ούτε στιγμή να κοντραριστεί ή να έρθει σε αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση αρκεί το αποτέλεσμα που θα έρθει να είναι θετικό.
Η πόρτα του είναι ανοιχτή για τον κάθε πολίτη που έχει πρόβλημα στο κτίριο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Αυτός είναι π πρόεδρος του ΔΣ Ωραιοκάστρου με μεγάλη εμπειρία στα «κοινά» και πολύ όρεξη να προσφέρει….

Μας εξέφρασε το παράπονο του για το φαινόμενο «ανωμαλίας» που συνάντησε στο Δήμο Ωραιοκάστρου από την Αντιπολίτευση. 
Σε όλη την πολιτική του καριέρα και την ενασχόληση με τα «κοινά» πρώτη φορά συνάντησε τόσο άκρατο εγωισμό, μίσος, και εμπάθεια και ακραίες συμπεριφορές από ανθρώπους που ασχολούνται με τα «κοινά» και διετέλεσαν και Δήμαρχοι. 
Περίμενε ότι η Αντιπολίτευση θα έβαζε στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και εμπάθεια και θα βοηθούσε να προχωρήσει η λειτουργία του νέου Δήμου για το καλό του τόπου. Σύμφωνα με την άποψη του κ. Δούμπαλα η τωρινή αντιπολίτευση μόνο ζημιά μπορεί να κάνει σε αυτόν τον τόπο με την πολιτική που ακολουθεί και μόνο καθυστερήσεις στην εξέλιξη της λειτουργίας του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Δούμπαλας εύχεται «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση» σε όλους τους δημότες Ωραιοκάστρου
Περιμένει μετά τις γιορτές να δει και ένα καλύτερο πρόσωπο τω ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά…..

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΕΛΕΣΙΔΗ για τη Διοίκηση Ωραιοκάστρου

Kατηγορούν, λιδορούν, προσπαθούν με κάθε μέσο να δείξουν μια αρνητική εικόνα των νέων κυβερνώντων σε τύπο, μπλοκς, με χαρτιά που μοιράζουν στους δρόμους,φωνάζουν, κραυγάζουν, γαβγίζουν.....απαιτούν από τον κόσμο να δει με τα δικά τους μάτια. Πεσιμισμός απίστευτος,εμπάθεια απροσμέτρητη, μα καλά για ότι κάνουν αυτοί οι νέοι διοικούντες του Ωραιοκάστρου "καλό λόγο δεν θα ακούσουν" και κανείς δεν θα πει κάτι καλό... Γιατί τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός? 'Ολα αυτά που τα βλέπει ο κ. Κελεσίδης, τα διαισθάνεται ή κάποιοι του τα φανερώνουν? Εμείς όλοι οι υπόλοιποι ζούμε αλλού, σε άλλο κράτος?

 Τόσα πολλά χάθηκαν για τον κ. Μπάτο και την κομπανεία του? 

Τι κέρδος έχει ο Στάθης ο Κελεσίδης από τον Νίκο Μπατο και παίρνει το μέρος του συνεχώς,έγινε ο φανατικός οπαδός του? Ενώ μέχρι χτες ήταν εχθρός του?               Τώρα βλέπουμε να τον εκθιάζει, γιατί άραγε?

Τι πρόβλημα έχει με την υπάρχουσα διοίκηση?Τι πρόβλημα έχει με τον Σαραμάντο? Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε, σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία δημοσιεύματα....

Μήπως κ. Κελεσίδη να "πέσει ο Σαραμάντος" και να αναλάβετε εσείς Δήμαρχος που τα ξέρετε καλύτερα.....Μήπως να πάτε και στο Δικαστήριο και να κάνετε τον Εισαγγελέα και τον πρόεδρο του Δικαστηρίου και να βγάλετε την απόφαση εσείς έτσι όπως σας βολεύει? Μήπως να πέσει ο Σαραμάντος για να ξαναδιοικήσει ο φίλος σας ο Μπάτος, με σας αντιδήμαρχο? Ή μήπως να παραιτηθούν όλοι μαζί οι διοικούντες?Μήπως οι σεισμοί και οι καταποντισμοί γίνονται μόνο μέσα στο μυαλό σας?

Το πολύ το κυρ Ελέησον, το βαριέται και ο Παπάς......

Αναφέρομαι στο άρθρο του Κελεσίδη στον τροχό παρακάτω: 

__________________________________________

"Πανικόβλητος ο Σαραμάντος υποχρεώνεται σε «κωλοτούμπα» στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ωραιοκάστρου".

"Πριν από μόλις μια βδομάδα (στις 12/4) είχαμε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου που θα μείνει στην ιστορία του Δήμου μας ως «συνεδρίαση της ντροπής», τόσο για το κλίμα τραμπουκισμού που προσπάθησε να επιβάλλει η παράταξη Σαραμάντου όσο και για το αίσχος της ψήφισης ενός εγκληματικά ακατάλληλου τεχνικού προγράμματος.
Το απίστευτα γελοίο αυτό τεχνικό πρόγραμμα το οποίο υπερψηφίστηκε μόνο από την διοικούσα παράταξη δέχτηκε την καταιγιστική κριτική του κ. Μπάτου τόσο κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και στην συνέχεια με δελτίο τύπου το οποίο αναρτήθηκε σε όλα τα μπλόγκ του δήμου μας, εκτός από τον «ΧΡΟΝΟ» και το «ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΝΕΑ» (αυτά είναι τόσο τρομοκρατημένα όσο και το αφεντικό τους). Βέβαια όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέκριναν την «πατσαβούρα» αυτή που ο Σαραμάντος θέλησε να πλασσάρει ως τεχνικό πρόγραμμα αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτός που στην κυριολεξία, κατά παραδοχή όλων (ακόμα και αντιπάλων του), το κονιορτοποίησε ήταν ο Μπάτος.
Έτσι λοιπόν, «ήταν στραβό το κλίμα για τον Σαραμάντο το έφαγε κι ο γάιδαρος». Οι τριγμοί που υπήρχαν στην παράταξή του, ενόψει της δίκης της 10ης Μαίου και της ενδεχόμενης αργίας του, με την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και τον τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο που αυτό είχε στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου  έγιναν σεισμός. Και ο σεισμός αυτός τον οδήγησε εσπευσμένα σε οδυνηρή «κωλοτούμπα», ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ερχόμενη Τρίτη (26/4), στις 12 το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα:  «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των γραπτών προτάσεων, επί του ‘ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2011’ (υπ’ αριθμ. 104/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) τροποποίηση του αρχικού σχεδίου και οριστική έγκριση.». Με απλά λόγια παίρνει πίσω το κατάπτυστο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζει «σχέδιο τεχνικού προγράμματος».
Έτσι όπως θα έλεγε και ο Μπάτος το δοχείο με το λάδι που ο Πολυχρονίδης ανέλαβε να πάει στην Καλλιθέα γύρισε πίσω άρον άρον. Φωνή λαού οργή θεού.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 20-4-2011.

http://www.otroxos.gr/oraiokastro/reportage/469--lr-

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

26 Απριλίου το 9ο ΔΣ Ωραιοκάστρου

Την Τρίτη στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί το 9ο Συμβούλιο του ΔΣ με μοναδικό θέμα :

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των γραπτών προτάσεων του ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2011 (τροποποίηση αρχικού σχεδίου και οριστική έγκριση)

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Εάν είστε άνεργος με κάρτα ΟΑΕΔ και έχετε στο σπίτι άτομα με ανηπηρία ή ηλικιωμένα άτομα, μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχει και η ΔΗΚΕΩ του δήμου Ωραιοκάστρου και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως 20/5/2001 στα γραφεία της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» 
που είνα:
για το  Ωραιόκαστρο: Β. Γεωργίου & Τραπεζούντος «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» 2313304068
Μυγδονία :Ε. Βενιζέλου 2 Δρυμός 23940 32700
Καλλιθέα : Δημαρχείο Πενταλόφο2313300804
 

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:
Να είσαι από 18 – 65 ετών και να έχεις στο συγγενικό σου περιβάλλον έως δύο (2) ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες), που χρήζουν κατ΄ οίκον βοήθειας και πληρούν μία (1) από τις κάτωθι προϋποθέσεις:
1. Εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
2. Άνεργοι δικαιούχου τακτικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.
3. Συμμετέχοντες σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ) (προγράμματα STAGE), Νέων Θέσεων Εργασίας (ΝΘΕ), Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ), συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση εισφορών).
4. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω των 5.000 Ευρω.

Επίσκεψη μαθητών του 4ου δημοτικού στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου - Συνάντηση με το Δήμαρχο

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 13/4/2011 επίσκεψη στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Σαραμάντο.

Οι μαθητές, που πραγματοποίησαν την επίσκεψη στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος, επέδωσαν στον κ. Δήμαρχο επιστολή * που είχαν ετοιμάσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αυλή του Σχολείου –επικίνδυνοι και βρώμικοι χώροι, έλλειψη βρύσης στην αυλή κτλ– ζητώντας την παρέμβαση του Δήμου για την επίλυσή τους, καθώς και τη βοήθεια του για τη μετατροπή κάποιων χώρων της αυλής σε πράσινες γωνιές. Στα πλαίσια της συζήτησης, μπήκε και το θέμα της ανακύκλωσης στο οποίο έχουν ήδη έχουν ευαισθητοποιηθεί οι μαθητές μέσα από προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε στους μαθητές ότι σύντομα θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης στις αυλές των σχολείων για να αρχίσει συστηματικά η ανακύκλωση.
Για τα άλλα θέματα που έθεσαν οι μαθητές ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε άμεση παρέμβαση του Δήμου για κάποια ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών και βοήθεια τόσο για την κατασκευή βρύσης στην αυλή όσο και στη δημιουργία πράσινων χώρων.
* Η επιστολή:
Ωραιόκαστρο 8-4-2011

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Είμαστε οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας.
Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο μας.
Πρώτα απ’ όλα θέλουμε ν’ αναφέρουμε κάποια προβλήματα ασφάλειας στην αυλή του σχολείου μας.
1) Στο πίσω μέρος του σχολείου μας, στο χώρο του αχρησιμοποίητου κτιρίου του νηπιαγωγείου, μαζεύονται τη νύχτα άτομα και το πρωί στα διαλείμματα βρίσκουμε αποτσίγαρα, σπασμένα γυαλιά, σπίρτα και αναπτήρες, προφυλακτικά και άλλα επικίνδυνα για την υγεία μας αντικείμενα, κυρίως για τα παιδιά των μικρότερων τάξεων και του νηπιαγωγείου.
2) Στον ίδιο χώρο πέφτουν νερά από το προαύλιο της εκκλησίας σχηματίζοντας «λίμνες» από στάσιμα νερά και λάσπες, που επιπλέον το χειμώνα παγώνουν και γλιστρούν επικίνδυνα.
3) Στο τριγωνικό κομμάτι αυλής πίσω από το διώροφο κτίριο, υπάρχουν πεταμένα ξύλα, σίδερα και καρφιά (από τις εργασίες ανέγερσης) και δύο παγκάκια επίσης επικίνδυνα για μας, με αποτέλεσμα να μας απαγορεύουν τη χρήση του χώρου κατά τα διαλείμματα.
4) Στο σχολείο δεν υπάρχει κυλικείο. Εξυπηρετούμαστε από το κυλικείο τα ου 1ου Δημοτικού Σχολείου, στο οποίο πηγαίνουμε χρησιμοποιώντας μια σιδερένια σκάλα που δεν είναι και τόσο ασφαλής ιδιαίτερα σε κακές καιρικές συνθήκες.
Στη συνέχεια, θα θέλαμε να επισημάνουμε δύο προβλήματα υγιεινής.
1) Δεν υπάρχουν βρύσες στην αυλή του σχολείου μας και αναγκαζόμαστε πολλές φορές να πίνουμε νερό από τις τουαλέτες χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλο.
2) Οι κάδοι σκουπιδιών είναι λίγοι και ο αριθμός των παιδιών μεγάλος, με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν γρήγορα και να γεμίζει η αυλή μας πεταμένα σκουπίδια που αποτελούν εστία μόλυνσης.
Ένα άλλο ζήτημα, για το οποίο θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθειά σας είναι η διαμόρφωση χώρου πρασίνου στο σχολείο μας.
Υπάρχουν ήδη κάποια παρτέρια, στο μπροστινό και στο πίσω μέρος, τα οποία μπορούν να φυτευτούν με διάφορα δέντρα, θάμνους και καλλωπιστικά φυτά. Στη νότια πλευρά πίσω από το διώροφο κτίριο υπάρχει ένα τριγωνικό κομμάτι γης όπου σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν μικρό κήπο.
Τις σκέψεις και τις προτάσεις μας αυτές τις μοιραστήκαμε και με τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε όλοι σ’ ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: «Πρασινίζοντας» την αυλή του σχολείου μας.
Δύο πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην προσπάθειά μας αυτή ήταν η έλλειψη νερού στην αυλή (για το πότισμα) και ο καθαρισμός του από άχρηστα υλικά και σκουπίδια.
Για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα χρειαζόμαστε την ηθική και πρακτικά συμπαράσταση του δήμου μας.
Θα χρειαστούμε τις συμβουλές και τις γνώσεις του γεωπόνου και των ειδικών της υπηρεσίας τεχνικών έργων του δήμου, καθώς επίσης και της υπηρεσίας καθαριότητας του πρασίνου, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τις ιδέες μας.
Σε πρακτικό επίπεδο θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή σας σε φυτά, εργαλεία, μηχανές, μεταφορικά μέσα και εργάτες για τις δουλειές που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.
Ελπίζουμε να μελετήσετε και να αξιολογήσετε τις προτάσεις μας και να σταθείτε δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης
4ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου

Δημοσιεύτηκε από ΧΡΟΝΟ 18/4/2011
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=552:-4-&catid=6:social&Itemid=11

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Δικαιολογητικά για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011

Σχετικά με το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου ανακοινώνεται από τον ΟΕΚ ότι:

Α. Από Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του ΟΕΚ, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Β. Από Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

Τα δικαιολογητικά θα τα βρείτε στο σύνδεσμο ΟΕΚ
http://oek.siteline.gr/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/218-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-2011.html
 

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μ. Πέμπτης έως Κυριακής του Πάσχα


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• Μ. Πέμπτη: Εσπερινός με Θ. Λειτουργία Μ. Βασιλείου, 7-9π.μ.
• Μ. Πέμπτη: Ακολουθία των Αχράντων Παθών (12 Ευαγγέλια), 7μ.μ.
• Μ. Παρασκευή: Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και Εσπερινός της Αποκαθήλωσης, 8-11π.μ.
• Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου, 7μ.μ. – Έξοδος Επιταφίου 9μ.μ.
• Μ. Σάββατο: Εσπερινός και Θ. Λειτουργία Μ. Βασιλείου – Πρώτη Ανάσταση, 7:30-10π.μ.
• Μ. Σάββατο: Τελετή Αγίου Φωτός, 11μ.μ.
• Πάσχα: Ανάσταση-Όρθρος της Αναστάσεως-Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία 12μ.-2:30π.μ.
• Πάσχα: Εσπερινός της Αγάπης-Αγ. Γεωργίου (Δεύτερη Ανάσταση), 11π.μ.
Επισημάνσεις:
1. Τη Μ. Παρασκευή θα βρίσκονται ιερείς στα κοιμητήρια κατά τις ώρες 12μ.-2μ.μ.
2. Η Λιτάνευση του Επιταφίου θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Ναός-Β. Γεωργίου-Δημοκρατίας-25ης Μαρτίου-Υψηλάντους-Αριστοτέλους-Β. Γεωργίου-Ναός.
3. Το Μ. Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί η Θ. Λειτουργία έξω από το Ιερό Βήμα, επάνω στο κουβούκλιο του Επιταφίου. Είναι μία όμορφη παράδοση που μαζί με την τελετή της πρώτης Ανάστασης αξίζει κανείς να τη ζήσει!
4. Στην Ενορία μας μπορείτε να βρείτε όμορφες πασχαλινές λαμπάδες σε καλαίσθητη συσκευασία και μία σειρά τίτλων από ωφέλιμα βιβλία, κυρίως παιδικά, σχετικά με την εορταστική περίοδο. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντοτε προτιμότερο από τις αποκρουστικές φιγούρες που συνοδεύουν συνήθως τις λαμπάδες των παιδιών μας τα τελευταία χρόνια.
5. Η Ενορία μας, στην προσπάθεια που καταβάλει με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, ώστε να συνεχίσει τα δύο μεγάλα έργα κοινωνικής μέριμνας που έχει ξεκινήσει (Ενοριακός Παιδικός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών), έχει ήδη εκδώσει και κυκλοφορεί λαχνούς των δύο ευρώ για την ενίσχυση του σκοπού της. Η λαχειοφόρος αγορά θα διαρκέσει ένα χρόνο, οπότε και την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 θα γίνει η κλήρωση. Τα δώρα της λαχειοφόρου είναι ένα αυτοκίνητο , δύο ηλ. υπολογιστές και ένα κλιματιστικό. Η λαχνοί διατίθενται στον ι. Ναό και σε επιλεγμένα σημεία. Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Τα εν εξελίξει έργα γίνονται με πολύ κόπο και από πολύ αγάπη για τους συνανθρώπους μας.

Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, οι Πατέρες του Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλες οι Επιτροπές και Συνεργάτες του Ενοριακού έργου εύχονται σε όλους, το Φώς του Παναγίου Τάφου να Φωτίσει όλα τα σκοτάδια της ψυχής μας και να δώσει σε όλους προοπτική Ελπίδας και Αιωνιότητας.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!
Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΌΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ!

Δημοσιεύτηκε από ΧΡΟΝΟ
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=564:2011-04-19-07-32-14&catid=6:social&Itemid=11

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκαστρου







Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκαστρου , ευχαριστεί ολόψυχα τους γονείς & τους δασκάλους του σχολείου μας για την θερμή συμμετοχή τους στο ανοιξιάτικο παζάρι μας.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις μητέρες που πρόσφεραν χρόνο και εθελοντική εργασία για την προετοιμασία & την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης αυτής.
Ευχαριστούμε επίσης τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας που φιλοξένησε την πρόσκληση για το παζάρι.