Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Το Ωραιόκαστρο είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους ΣΙΒΡΙ.
Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ανοικοδόμηση αυξημένη μεταξύ Ωραιοκάστρου -Μελισοχωρίου στο βουνό, και σπίτια να ξεφυτρώνουν δειλά δειλά εδώ κι εκεί μια και στο Ωραιόκαστρο η ανοικοδόμηση έχει παγώσει από τους κατασκευαστές.
Είναι μια περιοχή που θα γίνει ίσως η ωραιότερη του Ωραιοκάστρου διότι το πράσσινο, αναβαθμίζει το τοπίο. Το υψόμετρο είναι κοντά στα 500μ και το κλίμα υπέροχο. Βέβαια τα δέντρα του δάσους που κάηκε είναι ακόμα μικρά, αλλά τα χρόνια περνούνε γρήγορα, και όλα μεγαλώνουν, το τοπίο αλλάζει μέρα με τη μέρα.
Eίναι μια περιοχή που πριν τον Καλλικράτη ανήκε στη Μυγδονία και συγκεκριμένα στο Μελισοχώρι, και συνόρευε με το Ωραιόκαστρο σήμερα όμως είναι Δήμος Ωραιοκάστρου. Οι τιμές είναι μισές σχεδόν από τη γη του Ωραιοκάστρου, το υψόμετρο μεγάλο, η πρόσβαση πλέον εύκολη και αν εξαιρέσουμε το νερό που ακόμα δεν έχει δίκτυο, όλα τα άλλα μπορεί κανείς εύκολα να τα αποκτήσει.

Η αρχή έγινε από το ξενοδοχείο LION το οποίο έφερε το ρεύμα ως εκεί και ίσως ήταν η αφορμή στο να γίνει ο δρόμος προς το Αναψυκτήριο του Κυνεγητικού Συλλόγου που οδηγεί στο Πετρωτό και Μονόλοφο, αμέσως μετά μόλις ήρθε το ρεύμα χτίστηκε το συγκρότημα Αγιος Δημήτριος το οποίο κατασκεύασε η οικογένεια Δημητριάδη σε ιδιόκτητο κτήμα 32στρέμματα με 18μεζονέτες αυτοτελή.
Κατόπιν ξεφύτρωσε ένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός πολύ εξελιγμένος και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο. Και τώρα δειλά δειλά οι ιδιώτες επιφανείς επιχειρηματίες του Ωραιοκάστρου άρχισαν να χτίζουν ωραίες πολυτελείς κατοικίες και βίλλες για να χαρούν τη φύση, τον καθαρό αέρα που προσφέρει το βουνό, την ηρεμία δίπλα στη σύγχρονη πόλη του Ωραιοκάστρου μόλις 3-4χιλιόμετρα όσο δηλαδή και ο οικισμός της Γαλήνης.
Δεν ξεχνάμε το εκτροφείο του Καλογεράκου και το υπέροχο σαλέ που είχε ο κ. Βεργουλίδης που πίστεψαν αυτήν την περιοχή πρώτοι, και εγκαταστάθηκαν εκεί εδώ και πολλά χρόνια.
Οι επενδυτές αναζητούν ένα κομμάτι γης εκεί πάνω για να κρατήσουν για τα παιδιά τους. Πολλοί θέλουν να κάνουν ένα σπίτι στο βουνό, αλλά βέβαια οι τιμές ακόμα τσούζουν παρ΄ όλη την κρίση.
Το κόστος αγοράς ενός αγροτεμαχίου ξεκινά από 170.000ευρω εώς και 300.000ευρω. Βέβαια ο αγρός έχει επιπλέον και τα έξοδα της πρόσβασης, περίφραξης, δρόμου, ρεύματος, νερού που είναι ένα μεγάλο κόστος.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε χαμηλή τιμή ξύλινες οικολογικές κατοικίες 2ώροφες με δική τους γη και όλες τις υποδομές στα 150.000ευρω προς πώληση.
Υπάρχουν ακόμα τριών επιπέδων μεζονέτες με 1.000τ.μ. κήπο στις 249.000ευρω.
Τέλος πωλούνται διώροφες αυτόνομες μεζονέτες με 1.000τ.μ. κήπο στις 200.000ευρω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο ΙΔΕΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ τηλ. 6907860582

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: