Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πάρτε μια ΠΑΛΕΤΑ και δημιουργήστε παρτέρι

Δημιουργήστε ζαρντινιέρα με μια παλέτα στη βεράντα ή στον κήπο σας....είτε με λουλούδια είτε με λαχανικά (μαϊντανό, άνηθο, κρεμυδάκια, σκόρδα, ρίγανη, μέντα, χαμομήλι)
Μια πρωτότυπη ιδέα που θα σας κάνει να αισθανθείτε μεγάλη ικανοποίηση όταν θα τελιώσετε.



Το πρώτο πράγμα εσείς πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε μια  παλέτα.
Συλλέξτε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για αυτή τη δημιουργία θα χρειαστείτε  εκτός από την παλέτα που βρήκατε, 2 μεγάλες τσάντες με χώμα ή τύρφη ετήσια λουλούδια  ένας μικρό ρόλο του υφάσματος τοπίων (γεωύφασμα), βάσεις για να στηρίξετε την παλέτα στον τοίχο.


Αποφασίστε ποια πλευρά της παλέτας θα είναι το πίσω  σημείο όταν ολοκληρώσετε για να ακουμπήσει στον τοίχο και τοποθετήστε το με την πλευρά προς τα πάνω να βλέπει εσάς.
Ξεκινήστε πρώτα με το να βάλετε τις βάσεις με γεωύφασμα στην κάθε σειρά αφού κόψετε γεωύφασμα σε λωρίδες και το συράψετε ώστε τα φυτά να έχουν στήριγμα και διαχωρισμό.
Τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι γεωύφασμα πάνω στην παλέτα τεντωμένο και συρράψτε το με συρραπτικό η καρφάκια καλύπτοντας και τις πλαινές πλευρές και όλη την πίσω πλευρά συρράπτωντας και τις μεσαίες σειρές όχι μόνο το περίγραμμα.



Τώρα για τη μέρος-φύτευση διασκέδασης!
Πριν ξεκινήστε την φύτευση τοποθετήστε τις βάσεις στον τοίχο, και κάντε την προετοιμασία για να την στηρίξτε την αργότερα, κατόπιν φέρτε την παλέτα κοντά στο  τελικό σημείο όπου θα τοποθετηθεί και αφήστε την κάτω με  πρόσωπο - επάνω. Πρόκειται να το φυτέψετε πρέπει να μείνει στο έδαφος. Ξεκινήστε με το να γεμίσετε χώμα σε όλες τις σειρές ομοιόμορφα, και μετά με την φύτευση αυτών που θα είναι στην 1η σειρά, και συνεχίστε προς τα κάτω.


Συμβουλή: Μπορείτε να περάσετε την παλέτα με λάδι για ξύλο  ώστε να αντέξει στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες. Μπορείτε ακόμα να την βάψετε σε χρώμα αν θέλετε να δώσετε έμφαση στον τοίχο και να γίνει σαν πίνακας. Συστήνουμε το γαλάζιο για τα νησιά του Αιγαίου και το κόκκινο η πορτοκαλί η σωμών για τα νησιά του Ιονίου. Μπορείτε να τη βάψετε γκρι, μαύρη η λευκή.
Ο καθένας κάνει συνδυασμούς σύμφωνα με τη γωνιά που θα την τοποθετήσει.
Μπορείτε ακόμα να φυτέψετε και μανιτάρια με αυτή την τεχνική.
Και μια τελευταία συμβουλή θα λέγαμε να μην τοποθετήσετε την παλέτα αμέσως στον τοίχο, διότι το χώμα χρειάζεται περίπου 2βδομάδες να σφίξει με τις ρίζες για να μην χυθεί όταν σηκώσετε την παλέτα. Αφήστε την ξαπλωμένη λοιπόν και τοποθετήστε την μετά λίγο καιρό στον τοίχο.
Καλή επιτυχία

*Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας για την δική σας δημιουργία να τις δημοσιεύσουμε στο info@kiriakaidou.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: