Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου προς τον κ. Νικόλαο Μπάτο


Και ξαφνικά ξημέρωσε προεκλογική περίοδος στο Ωραιόκαστρο… γέμισε ο νέος δήμος από ένα έντυπο του κ. Ν. Μπάτου (τέως δημάρχου) που είναι αναδημοσίευση του, προ ολίγων ημερών, δελτίου τύπου της παράταξής του.

Ένα έντυπο, το περιεχόμενο του οποίου πήρε μια πρώτη απάντηση στο τελευταίο συμβούλιο, απάντηση «καταπέλτης» που ανάγκασε τον κ. Μπάτο να τραπεί σε φυγή εγκαταλείποντας το συμβούλιο.

Ένα έντυπο κατασκευασμένο από έναν πολιτικό που έστειλε μόλις προχθές τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, κατά το Ν.3213/2003, στο δήμο (όπως είχε ζητηθεί προ 5 μηνών από τη διοίκηση) και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου. Στη δήλωση φαίνεται καθαρά ότι είναι ένας πάμπλουτος δημότης με 34 ακίνητα στην κατοχή του, από τα οποία τα 30 τα απέκτησε μετά το 1993…!!! (την περίοδο δηλαδή που ήταν δήμαρχος) και μαζί με τη γυναίκα του έχουν συνολικά 43 ακίνητα!!! Για τις καταθέσεις στις τράπεζες και τις μετοχές του δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα γιατί μας έστειλε την περιουσιακή του κατάσταση με σβησμένα τα ποσά (φοβάται προφανώς την κατακραυγή των δημοτών) καθώς και για δικούς του «προσωπικούς λόγους» παρέλειψε να συμπληρώσει τα εισοδήματα των τριών τελευταίων χρόνων που ήταν Δήμαρχος!…
Είναι θλιβερό για έναν πολιτικό να μην αποδέχεται την ήττα του και να θεωρεί ότι 10 μήνες μετά την αλλαγή σελίδας που αποφάσισαν οι πολίτες του Ωραικάστρου, μπορεί να διεξάγει ακόμα προεκλογικό αγώνα με ανακρίβειες και πυροτεχνήματα. Δεν είναι τυχαίο το ότι διάλεξε να κορυφώσει την εκστρατεία λάσπης τρεις ημέρες πριν από τη δίκη σε 2ο βαθμό του Δημήτρη Σαραμάντου με ένα πολυέξοδο έντυπο (και ποιος ξέρει τι άλλο) σε περίοδο οικονομικής κρίσης (φαίνεται πως του περισσεύουν πολλά).
Είναι προφανές ότι αυτό το μένος του δεν οφείλεται σε υγιή αντιπολίτευση ούτε στο γεγονός ότι έχασε το μισθό του δημάρχου, αλλά στο γεγονός ότι, αφού δεν κέρδισε το νέο διευρυμένο δήμο, έχασε την ευκαιρία να ασκήσει την «πολιτική» που ασκούσε επί 16 χρόνια σε μια οκταπλασιασμένη έκταση.
Ξεχνάει όμως ότι ακριβώς αυτή την «πολιτική» του, σιχάθηκε ο κόσμος και τον μαύρισε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

Τις απαντήσεις στα «ερωτήματα» που θέτει τις παίρνει καθημερινά από το έργο της σημερινής διοίκησης και θα τις παίρνει μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2014.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο κ. Μπάτος, με το δημοσίευμά του στο διαδίκτυο στις 28-9-2011 προσπαθεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις με ψευδείς κατηγορίες και αβάσιμες καταγγελίες (πάγια τακτική του). Αναφερόμενος στη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, προσπαθεί να στρέψει τους δημότες εναντίον της διοίκησης παραθέτοντας υπέρογκα ποσά αμοιβών και αφήνοντας να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι λαμβάνουν πολύ υψηλές και μη νόμιμες αμοιβές.

Μετά από αυτά, για να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις στους δημότες μας, δίνουμε στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία, που αποδεικνύουν τον συκοφαντικό χαρακτήρα του επίμαχου δημοσιεύματός του (χαρακτηριστικά το αναφέρει ως δελτίο τύπο), ενώ θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο την ακεραιότητά μας και τις δεσμεύσεις μας για διαφάνεια και άριστη διοίκηση του Δήμου.

Επιπλέον, αναφέρουμε ότι όλες οι αμοιβές που παραθέτονται στη συνέχεια, είναι οι προβλεπόμενες αμοιβές που ορίζονται από το Νόμο και τις οποίες λαμβάνουν οι συνάδελφοι σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας (όπως φαίνεται όμως από την περιουσιακή κατάσταση του κ. Ν. Μπάτου, είναι ο μόνος αιρετός που έχει γίνει κροίσος, προς το παρόν, αφού αναμένουμε ακόμα την περιουσιακή κατάσταση του τέως δημάρχου Μυγδονίας κ. Α. Γαβότση).

Για αρχή, παραθέτουμε τις αμοιβές αιρετών των πρώην Δήμων Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου παίρνοντας ενδεικτικά τη μισθοδοσία του Ιουνίου του 2010.

Αναρτήθηκε από:
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=915:2011-10-08-08-33-17&catid=4:politics&Itemid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια: