Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Άλλος για Σκόπια τράβηξε, άλλος για Πετρίτσι της Βουλγαρίας, άλλος για Σερβία και άλλος για Τουρκία.
Ποιες μεγάλες εταιρίες ανοίγονται στο εξωτερικό:
-Goodys ανοίγονται σε αγορές Βουλγαρίας και Ρουμανίας
-Μαρινόπουλος στη Σερβία
-Βερόπουλος στη Σερβία και Σκόπια
-ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία
-ΖΑΡΑ σε όλα τα Βαλκάνια
-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Σερβία και στα Σκόπια
-PRINTEC στην Ουκρανία
-INTRACOM στη Μέση Ανατολή

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δεν βλέπουν πλέον επιχειρηματικό μέλλον στην Ελλάδα και διαλέγουν το δρόμο της φυγής στο εξωτερικό.
Οι επαγγελματίες βλέποντας τους νόμους να αλλάζουν μέρα με  μέρα τους φόρους να μεγαλώνουν καθημερινά στη χώρα μας θεωρούν την Ελλάδα πλέον χαμένο χαρτί, γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις πλέον δεν βγάζουν κέρδος στον ελληνικό χώρο, και με την εφορία να ζητά μερίδιο την πίτα λέοντος, δεν αξίζει κανείς να «επιχειρείν» εδώ.
Τελικά εδώ ποιοι θα μείνουν?
Οι ανενεργές επιχειρήσεις, και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν, δεν μπορούν να κλείσουν, δεν μπορούν να πληρώσουν  εισφορές, δεν μπορούν να θεωρήσουν τιμολόγια και σε λίγο με τον νέο νόμο όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που καταστράφηκαν θα πάνε αυτόφορο και θα έχουν ένα ποινικό αδίκημα για χρέη προς το δημόσιο στην πλάτη. Θα γεμίσουν τα κελιά από ανθρώπους που δεν έχουν απλά να πληρώσουν? Θα κρύβονται διαρκώς και θα είναι κυνηγημένοι γιατί δεν κατάφεραν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ).
Θα φτάσει ο Έλληνας επαγγελματίας που αναγκάστηκε κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να κλείσει το μαγαζάκι του να παρακαλά να μπει φυλακή για να έχει τζάμπα στέγη και φαγητό?
Ή θα φύγουν όλοι σαν κυνηγημένοι από την πατρίδα τους, για να έρθουν εδώ οι μαύροι, οι κίτρινοι και όλοι  άλλοι που δεν είναι Έλληνες να μείνουν? Γιατί χωρίς επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει δουλειά για τον κόσμο, χωρίς τον επιχειρηματία που πλήρωνε δεν θα υπάρχουν ταμεία.
Αφού πέφτουν τα πάντα, πέφτουν οι μισθοί, τα νοίκια, οι εισφορές προς τα ταμεία γιατί δεν πέφτουν αλλά αντίθετα αυξάνονται?

Που τελικά αποσκοπεί όλη αυτή η προσπάθεια της τωρινής Κυβέρνησης?
Στη δυάλυση του Ελληνικού κράτους?
Στη δυάλυση της Ελλάδας?
Στο ξεπούλημα της Ελλάδας?
Στο ξεπούλημα της ελληνικής ψυχής?
Στο ξεπούλημα της ελληνικής ιστορίας?
Στην υποδούλωση των παιδιών μας?

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: