Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

"ΟΧΙ" ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ 28/10/2011

Το μύνημα του κόσμου είναι σαφές προς την πολιτική ηγεσία, που κάνει πως δεν ακούει, που την ατίδραση του λαού την βαφτίζει απλά "ως παρασυρμό" από τις ομάδες πολιτικής αναρχία.
Κι όμως είναι αλήθεια κυρίες και κύριοι, το καζάνι βράζει, και άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες έντονες αντιδράσεις σε όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, χωρίς την έγκριση, χωρίς την γνώμη του Ελληνικού λαού.
Κάποιος ή κάποιοι παρεδώσαν τα ηνία της χώρας στους ξένους.
Εκμεταλλευόμενοι την δύναμη που τους δώσαμε όλοι εμείς με τον ψήφο μας, χαρίστηκαν σε ξένες δυνάμεις, πούλησαν την ελληνική γη, τον ελληνικό πλούτο, τον ελληνικό ιδρώτα χωρίς μια κουβέντα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Απ ότι φαίνεται όλα γίνονται κρυφά, και κάτω από το τραπέζι.
Και εμείς οι Έλληνες το μαθαίνουμε τελευταίοι.
Ο κόσμος άρχισε να ξυπνά, και να ασπάζεται την άποψη ότι η "πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας είναι λίγη" δεν φτάνει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και στον οικονομικό πόλεμο που μας κάνουν. Ο λαός ζητά να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Η σπίθα άναψε.
Όπου κι αν σταθείς σε όποιο τραπέζι κάτσεις ο κόσμος ειρωνεύεται "οι φίλοι μας οι Γερμανοί"....
Αυτοί οι φίλοι μας που θα έρθουν σε λίγο καιρό να στήσουν επενδύσεις στη χώρα μας, με τον δικό μας τον πλούτο θα κάνουν αναπτυξη, κι εμάς θα μας δώσουν μεροκάματο των 300-400ευρω.

Το μύνημα ήταν ξεκάθαρο. Ο λαός αντιδρά. Ο λαός δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς του. Ο λαός δεν εμπιστεύται την τύχη του στους 300. Ο λαός έπαψε να τιμά τους "επισήμους" και γύρισε το κεφάλι από την άλλη πλευρά.....

Ο κ. Σαμαράς με το διάγγελμα του, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης προσπάθησαν να ανάψουν τα αίματα, και να προκαλέσουν εκλογές.
Η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές όσο ποτέ  άλλωτε.
Άλλωστε τώρα ότι ήταν να γίνει "έγινε" οι υπογραφές έπεσαν και μπορεί να πέσει και η τωρινή ηγεσία που απ' ότι φαίνεται εκπλήρωσε τον σκοπό της.

Θεσσαλονίκη
Διεκόπη η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε οργισμένος  από το χώρο της παρέλασης όταν άκουσε συνθήματα να τον αποκαλούν προδότη !!!. 
Κάποιοι είπαν ότι Παρεμποδίστηκε και διεκόπη η Στρατιωτική Παρέλαση στην Θεσσαλονίκη από ομάδες αριστεριστών που βρήκαν ευκαιρία να εκπληρώσουν το όνειρό τους, την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων. Όμως ο κόσμος πήγε με αυτούς και δεν αντιτάχτηκε. Αυτό κανείς δεν το αναφέρει.

Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Βέροια
Ματαιώθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Βέροιας. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Αυγά και νερά εναντίον βουλευτών στις Σέρρες
Την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι των Σερρών ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού.
Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης.

Ένταση και αποδοκιμασίες στην Πάτρα
Χωρίς την παρουσία επισήμων και εκπροσώπων αρχών και φορέων ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση η παρέλαση στην Πάτρα, στην οποία πήραν μέρος μόνο οι μαθητές.
Προηγουμένως επικράτησε ένταση όταν ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

Ρόδος
Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων και τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν.

Ηράκλειο
Μετ' εμποδίων έγινε σήμερα στο Ηράκλειο η παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των στρατιωτικών αρχών αφού παριστάμενοι βουλευτές και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης μετά από αποδοκιμασίες πολιτών που αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν .
Κέρκυρα
Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί από νωρίς στην πλατεία της Κέρκυρας, ενώ "αγανακτισμένοι" πολίτες με πανό ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων οι οποίοι αποχώρησαν από τον χώρο.

Καλαμάτα
Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.
Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.
Τρίκαλα
Διακόπηκε σήμερα στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Τρίπολη και Ναύπλιο
Καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, βρίσκονταν ομάδες διαδηλωτών από το εργατικό κέντρο, την ΔΕΗ, αλλά και πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και πλακάτ, όπου φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα κυρίως στον υπουργό, αλλά και στους λοιπούς επισήμους, ενώ η μεγάλη αστυνομική παρουσία ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, αφού σε όλο το μήκος του δρόμου που διεξαγόταν η παρέλαση, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και τα υβριστικά συνθήματα δεν σταμάτησαν καθόλου.
Χανιά
Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε η παρέλαση για το "ΟΧΙ" στα Χανιά, όπου μετά το τέλος της προκλήθηκε μικρή ένταση.
Ομάδα πολιτών, κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει κλοιό προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: