Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αρχισαν και φέτος οι Φωτιές γύρω από το Ωραιόκαστρο


Μας θύμισε τη φωτιά του καλοκαιριού ΄93 που έζησαν οι Ωραιοκαστρίτες σήμερα το απόγευμα, τότε που βλέπαμε τη φωτιά να περικυκλώνε ανεξέλεγκτα το Ωραιόκαστρο και τη Γαλήνη, βλέπαμε μυρμύγκια να ξεχύνονται μέσα στα σπίτια από τις μπρίζες του ρεύματος, βλέπαμε ποντίκια και λαγούς να τρέχουν πανικόβλητα στις αυλές των σπιτιών της Γαλήνης.Τότε χάθηκε σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του δάσους του Ωραιοκάστρου και κινδύνεψαν και τα πρώτα σπίτια, μια και η φωτιές έγλυψαν το βορεινό κομμάτι της Ασπρόβρυσης, το Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.
Η μυρωδιά του καμένου εξαπλώθηκε αμέσως σε όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Η ανησυχία έκδηλη σ' όλους.Ο Δήμος σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.Ο Δήμαρχος ενημερωμένος και σε ετοιμότητα.
Η φωτιά ήταν στον ορεινό όγκο της Πικρολίμνης (που συνορεύει πλέον με τα σύνορα του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου), η οποία έφτασε στο σημείο να απειλήσει και σπίτια στην περιοχή.
Εκεί κατέφθασαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες και 10 οχήματα οι οποίες κατάφεραν περίπου στις 10 το βράδυ να την θέσουν υπό έλεγχο.
Με τα πρώτα σημάδια τηλεφωνήσαμε στην Πυροσβεστική οι οποίοι όταν μιήσαμε για φωτιά τρομοκρατήθηκαν, διότι πίστεψαν στην αρχή ότι υπήρχε 2η εστία. Τελικά η φωτιά ήταν μόνο μια...
Όμως ο αέρας είναι συμμαχος σε τέτοιες καταστάσεις στην εξάπλωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: