Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 
Πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 4-5 και 6 Ιουνίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Με αφετηρία το Σάββατο 4/6, τα μέλη του συλλόγου ξεκινήσαμε τη δράση, κόβοντας τα χόρτα και καθαρίζοντας ταυτόχρονα και τους χώρους της παιδικής χαράς στο πάρκο της Νέας Ζωής στο Παλαιόκαστρο. Παράλληλα αναρτήσαμε πανό ζητώντας την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης.

Την Κυριακή συμμετείχαμε στην «Πορεία Ζωής» μαζί με άλλους φορείς, από το Τιταν μέσω του στρατοπέδου Καρατάσιου, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, διεκδικώντας να μην προχωρήσει η κάυση στερεών αποβλήτων και σκουπιδιών στο Τιτάν, να μην κατασκευασθεί η Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων δίπλα από την Ευκαρπία  αλλά και  την απόδοση των στρατοπέδων σαν ελεύθερων χώρων στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Την Δευτέρα συμμετείχαμε στην πολύ διαφωτιστική ημερίδα που πραγματοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού Ευόσμου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, στο ΚΑΠΗ Παύλου Μελά.
Στην παρέμβασή μας θίξαμε θέματα που αφορούν, το πρόβλημα προσβασιμότητας των πεζών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας (λόγω της έλλειψης πεζοδρομίων) αλλά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την έλλειψη πάρκων και ελεύθερων χώρων, το θέμα των πυλώνων και το αίτημα της απομάκρυνσής τους, την μόλυνση από λύματα του ρέματος της Αγ. Παρασκευής και επίσης το ζήτημα της διαχείρισης του ορεινού όγκου που κατά την γνώμη μας είναι το κυρίαρχο ζητούμενο αν θέλουμε να μιλάμε για βιωσιμότητα και αειφορία στην πόλη μας  και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: