Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

300 νέες θέσεις εργασίας προσεχώς στο Νέο Δήμο Ωραιοκάστρου

 Συνεπής σε ότι έχει υποσχεθεί φαίνεται να είναι στην προεκλογική της δέσμευση για διεκδίκηση κονδυλίων από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, η νέα διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου με Δήμαρχο τον Δημήτριο Σαραμάντο, παρόλες τις τρικλοποδιές της Αντιπολίτευσης,
Ο δήμος Ωραιοκάστρου βάζει πλώρη και για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντος, η πρώτη δράση περιλαμβάνει το κοινωνικό Παντοπωλείο (μια επιχείρηση που θα βοηθά και θα στηρίζει τους αδυνάτους δημότες, με μειωμένες τιμές προϊόντων)
 να στηρίξει την επιχειρηματικότητα με την φροντίδα-φύλαξη παιδιών, κατά τους θερινούς μήνες
ενώ η δεύτερη δράση αφορά την πυροπροστασία-δασοπροστασία, τους καθαρισμούς, μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων και την διαμόρφωση-φροντίδα πάρκων του δήμου.
«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απασχολήσει άτομα με πεντάμηνες συμβάσεις και μηνιαίες αποδοχές  625ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προγραμμάτων είναι (από 1-1-2012 ως 31-12-2013)", δήλωσε ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Ο σχετικός φάκελος θα υποβληθεί στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας,  μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Κατά όλων αυτών των μέτρων είναι ολόκληρη η Αντιπολίτευση σύσωμη.
Κατηγόρησαν τον Σαραμάντο για άλλη μια φορά ότι λειτουργεί εκ συστήματος, δίκην ανακοινώσεων για την δημιουργία εντυπώσεων. Επειδή οι πρακτικές της διοίκησης του (πρώην) δήμου Καλλιθέας είναι οι χείριστες, είπαν δεν εμπιστευόνται τη Νέα Διοίκηση στο θέμα της διαχείρισης προγραμμάτων, τα παραπάνω ήταν η "θέση" του Νικολάου Μπάτου, ενώ «για μοίρασμα ψίχουλων και εξευτελισμό της προσωπικότητας των κοινωνικά αδύνατων» μίλησε ο  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Α. Θεμελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: