Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2011)

Η 1η Δικάσιμος ήταν στις 8 Ιουνίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για αιτήσεις που έγιναν στο Περιβόητο Νόμο Υπαγωγής στους Υπερχρεωμένους.
Από τις 15 αιτήσεις μόνο οι μισές συζητήθηκαν, γιατί οι Τράπεζες κάνουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τα συμφέροντα τους, και να μην επιτρέψουν να διεκδικήσουν οι πολίτες αυτά που ζητούν.
 Έπεσαν βροχή από ενστάσεις, έριχναν ευθύνες στους δανειολήπτες για τους λόγους του δανεισμού προκειμένου να απορρίψουν τις αιτήσεις.
Φανταστείτε έξοδα που έχει κάποιος όταν χρωστά 2-3 καταναλωτικά, 5 κάρτες και στεγαστικό. Όλα αυτά αν δεν είναι στην ίδια τράπεζα, θα πρέπει να κοινοποιήσει σε κάθε τράπεζα τι θέλει να κάνει.
Οι τράπεζες δεν δέχονται συμβιβασμούς, ότι και αν ακούμε, ότι κι αν ορίζει ο νόμος. Θα κάνουν τα πάντα να συμβιβαστούν παίρνοντας πάντα μεγαλύτερα επιτόκια, και τόκους επί των τόκων.
Θα κοιτάξουν να αποδείξουν με κάθε τρόπο ότι δεν μπορείς να υπαχθείς στον νόμο, ότι ήσουν Έμπορος, ότι λες ψέματα.
Το Συμπέρασμα είναι ότι ο Νόμος χρειάζεται βελτίωση, και η διαδικασία θα πρέπει να απλουστευτεί για να βοηθηθεί και ο κόσμος που αδυνατεί αυτή τη στιγμή να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, λόγο ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: