Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (Ιούνιος 2011)

Λίγες βδομάδες πριν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας είχαν ανακοινώσει σε συνεντεύξεις τύπου στη Θεσσαλονίκη δυναμικές κινητοποιήσεις, αναφέροντας ότι «όχι μόνο θα βγούμε στους δρόμους, αλλά θα δεθούμε γύρω από το Λευκό Πύργο…»

Ακούμε τα ΜΕ να μιλάνε για τη μείωση του μισθού, τη μείωση της σύνταξης, για κόψιμο των επιδομάτων.
Είναι άδικο, άδικη και άνιση μεταχείριση προς τους Έλληνες Πολίτες όλο αυτό που γίνεται, διότι κανείς δεν μιλά, και κανείς δεν δίνει σημασία σε όλους αυτούς που χάνουν τα μαγαζιά τους, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, που χάσανε τα κεφάλαια τους, που χρεωθήκανε στο ΤΕΒΕ στην Εφορία, στο ΙΚΑ στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνανε, σε όλους τους επαγγελματίες που αναγκαστήκαν να κλείσουνε, να καταστραφούν.
Είναι άδικο να μιλάνε για ένα επίδομα ενός δημοσίου υπαλλήλου  που χάθηκε, όταν υπάρχουν επιχειρηματίες που χάσανε ότι είχαν και δεν είχαν, τα κεφάλαια τους…..τις περιουσίες τους.
Στο κάτω κάτω ο υπάλληλος το μόνο που βάζει είναι η δουλειά του, ο χρόνος του.
Ο έμπορος και ο ελεύθερος επαγγελματίας που βάζει κεφάλαια, ρίσκα, εργασία, χρόνο και έχασε τόσα πολλά, γιατί κανείς δεν μιλά για αυτούς;
Αναρωτιέμαι πως ακόμα κάθονται στο σπίτι τους, και δεν έχουν ξεσηκωθεί;
Δεν είναι μόνο αναγνακτισμένος αυτό που χάνει τη δουλειά του επειδή τον απολύουν.
Είναι και αυτός που τον «κλείσανε, που του κατέστρεψαν ότι είχε χτίσει τόσα χρόνια με κόπο, και βάσανα.

Γιατί όσο το ΦΠΑ ανεβαίνει, τόσο ο κόσμος δεν θα έχει να καταναλώσει.
Όσο οι λογαριασμοί της ΔΕΚΩ θα γίνονται ασήκωτοι τόσο τα λεφτά δεν θα υπάρχουν για επιβίωση.
Και όσο θα κλείνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, τόσο θα ανοίγουν οι ξένοι, οι κινέζοι, και οι Πολυεθνικές, οι μαύροι θα πουλάνε παράνομα στους δρόμους.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να κατατάξουν την Ελλάδα στις χώρες των Βαλκανίων αυτές με τη Σοσιαλιστική Πολιτική και μισθούς των 300ευρω, να μην μπορούμε να σηκώσουμε ξανά ποτέ κεφάλι.
Όμως εκεί οι άνθρωποι επιβιώνουν γιατί το ρεύμα, το τηλέφωνο, το πετρέλαιο, η βενζίνη είναι πάμφθηνα.
Γιατί το ψωμί έχει 0,30Є, γιατί το γάλα έχει 0,30Є….. και οι άνθρωποι εκεί ζουν με αυτό το μισθό.
Εμάς θέλουν κάποιοι να μας καταντήσουν ταχυδακτυλουργούς, κλέφτες, απατεώνες…. Γιατί για να ζεις σήμερα με 450Є σύνταξη, και 500Є μισθό  η "κλέφτης" πρέπει να γίνεις ή "ταχυδακτυλουργός".
Ας παραδώσουν τουλάχιστον μαθήματα ταχυδακτυλουργίας ταχύρυθμα, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, σεμινάρια πως τα 400ευρω να τα διπλασιάζουμε.

Τέλος το θεωρώ εξευτελιστικό να έρχονται οι μπατιροτουρίστες στην Ελλάδα με 300Є μηνιαίο μισθό, να κάνουν διακοπές, να ξοδεύουν όλο κι όλο 50Є κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, και να μας χτυπάνε στα μούτρα «Ήρθαμε διακοπές στην Ελλάδα για να σας ενισχύσουμε, επειδή έχετε πρόβλημα»……
Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί φτάσαμε εκεί.
Κάποιοι θα έπρεπε να τα παρατήσουν και να φύγουν, και όχι να προσπαθούν να κάνουν πολιτική στην δική μας την καμπούρα με ανασχηματισμούς, «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς»… λες και θα κάνουν κάτι άλλο, αφού τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα.
Είναι πιο έντιμο να πεις δεν μπορώ, παρά να κρατάς μια θέση χωρίς να προσφέρεις πραγματική βοήθεια, αλλά να εξυπηρετείς συμφέροντα ξένα και όχι της πατρίδος σου....

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: