Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εδώ και δεκαοκτώ χρόνια σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας διοργανώνει κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών και των εορτών των Χριστουγέννων πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από τις χώρες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 8 - 17 ετών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικογένειες απ' όλη την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε παιδιά τα οποία έχουν ζήσει την εμπειρία του πολέμου και έχουν ανάγκη από αγάπη και  οικογενειακή θαλπωρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί σε όλη την Ελλάδα, περίπου 18.500 παιδιά.

Για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών του 2011 οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος έχουν καθοριστεί από:

           01/07/2011 (άφιξη) - 25/07/2011 (αναχώρηση) 
Την ευθύνη για τη διοργάνωση του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αποκλειστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Πολύ σημαντική για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού είναι η βοήθεια των Τοπικών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Δήμων οι οποίοι συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και εθελοντών ιδιωτών.

Σίγουρα κανένα παιδί δεν αξίζει να μεγαλώνει χωρίς να χαμογελάει, να παίρνει αγάπη, να παίζει, να κάνει όνειρα για το μέλλον και γι' αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

Ας μην ξεχνάμε ότι η προσφορά αγάπης στα παιδιά είναι προσφορά αγάπης στην ίδια την ζωή.

Για κάθε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχών, παρακαλούμε να απευθύνεστε στη:

Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Υπηρεσία Εθνικών Προγραμμάτων:
Αρμόδια: κα Μαίρη Τράγκα, τηλ.: 210-3615606, 6909760939.

Αναρτήθηκε: http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: