Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ"

Σήμερα το πρωί ακούγοντας την εκπομπή του Παπαδάκη έπαθα σοκ.
Κόντεψα να πάθω και εγκεφαλικό. Είχε στον αέρα ο Παπαδάκης τον πρόεδρο της Βουλής που βγήκε να σχολιάσει αυτά που γίνονται έξω από τη Βουλή, την αντίδραση του κόσμου, την απόγνωση, την απελπισία, την πείνα, την εξαθλίωση....Βγήκε να προλογίσει ένα λογίδιο, που ευτυχώς δεν το διάβαζε, αλλά ίσως το είχε μάθει από έξω παπαγαλία, και δεν άφηνε κανέναν να τον διακόψει για να μην το ξεχάσει..... ή χάσει τον ειρμό του, και η όλη ουσία ήταν να εγκωμιάσει αυτούς που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση.
Ίσως σήμερα ο Πρόεδρος να μην καταφέρει να βγει καν από τη Βουλή όταν τελιώσει τη δουλειά του, -μια και ο κόσμος θα είναι εκεί, και θα τον περιμένει, και ίσως πιο πολύς από ποτέ- με τα σχόλια που έκανε για την Ελλάδα, με την στάση που κράτησε, και με όλα αυτά που έλεγε, που ελικρινά με έκαναν να αισθανθώ ντροπή, για την κατάσταση που φτάσαμε.
Ντροπή γιατί μας κυβερνούν άνθρωποι που δεν ζουν στην ελληνική πραγματηκότητα, αλλά σε γυάλες εικονικής πραγματηκότητας.
Ντροπή γιατί προκειμένου να μην χάσουν τις θέσεις τους, και τη βόλεψη τους προτιμούν να ξεπουλήσουν το "ελληνικό χώμα" την "ελληνική ιστορία", τα "ελληνικά μνημεία", την "ελληνική αξιοπρέπεια"...τον αγώνα των προγόνων τους...
Ντροπή γιατί έφτασαν κάποιοι να επιθυμούν να διώξουν από την Ελλάδα τους Έλληνες, και να φέρουν τους εξαθλιωμένους αλλοδαπούς, για να μπορούν να τους χειρίζονται χωρίς αντιδράσεις.

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης το έμβλημα της πόλης μας είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων.
Έχει 6 ορόφους, 34 μέτρα ύψος και 70 μέτρα περίμετρο.Εώς το 1826 ας μην ξεχνάμε ότι λεγόταν Πύργος του Αίματος, γιατί χρησιμοποιώνταν ως φυλακή μελλοθανάτων και τόπος βασανιστηρίων, εκτέλεσης. Οι τοίχοι του είναι ποτισμένοι με αίμα.

Αυτό το σημείο επιλέχτηκε για να δείξει ο Σαλονικιός την αντίδραση του προς όλο αυτό που του επέβαλλαν. Στην προσπάθεια των αντιδρούντων στηρίζουν και έρχονται άνθρωποι "Ελληνες" από όλα τα μέρη της γης. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν τον καναπέ, και το τούρκικο σίριαλ, το χαλάρωμα, και το αραλίκι, "το φραπέ", που σήμερα τον πίνουν, αλλά αύριο ίσως και αυτό μας το στερήσουν.... Ας αναλογιστούν όλοι τι σημαίνει "Υποδούλωση", ας αναρωτηθούν τι σημαίνει το άγαλμα του "Αλέξανδρου" που στέκεται επιβλητικό δίπλα στο μεγάλο μας μνημείο, περιτρυγισμένο από σκηνές... σκηνές ανθρώπων που πήγαν εκεί να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο.

Ο τίτλος της σελίδας για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είναι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ», και η διεύθυνσή της www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094
"Την ώρα που γράφτηκε αυτό το θέμα (το βράδυ της Τρίτης) το μήνυμα της αυθόρμητης συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο είχε φτάσει σε 113.000 άτομα από τα οποία σύμφωνα με online πληροφόρηση της σελίδας είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 11400 άτομα, 4137 άτομα είχαν απαντήσει ότι ίσως πάρουν μέρος, 4516 είχαν απαντήσει ότι δεν θα δώσουν το παρών, ενώ 93.619 άτομα δεν είχαν απαντήσει ακόμη.
Στις 10 το πρωί της Τετάρτης το μήνυμα της αυθόρμητης συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο είχε φτάσει σε πάνω από 160.000 άτομα από τα οποία σύμφωνα με online πληροφόρηση της σελίδας είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 18.507 άτομα (Στις 12.30 μμ 20067 άτομα), 6407 άτομα είχαν απαντήσει ότι ίσως πάρουν μέρος, 7184 είχαν απαντήσει ότι δεν θα δώσουν το παρών, ενώ 129.917 άτομα δεν είχαν απαντήσει ακόμη".


Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να είμαστε εκεί.
Να είμαστε σήμερα ΕΜΕΙΣ εκεί, για να μην έρθουν κάποιοι άλλοι και αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε......


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: