Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"

Ωραιόκαστρο, 02.05.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανευθυνότητας απέναντι στους συμπολίτες μας ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αναφερόμαστε στη στάση των παρατάξεων των πρώην Δημάρχων Νίκου Μπάτου και Αστέριου Γαβότση κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ωραιοκάστρου, για το 2011.

            Οι εν λόγω δύο ομάδες της μειοψηφίας, καταψήφισαν το Πρόγραμμα (δήλωσαν δηλαδή επίσημα ότι δεν πρέπει να εκτελεστούν τα έργα που αυτό προβλέπει).
            Πολύ περισσότερο ο κ. Μπάτος απειλεί να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θρακής  για να κηρυχθεί άκυρη η σχετική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Προβάλλει ως λόγους, πως στην πρόσκληση της συνεδρίασης δεν αναγράφεται ότι πρόκειται για απόφαση έγκρισης Τεχνικού Προγράμματος, πως  η παράταξή του δεν παρέλαβε εγκαίρως τα πρακτικά της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και πως  η Διοίκησή μας δε δικαιούται  να βελτιώσει το  Τεχνικό Πρόγραμμα επειδή, λέει, αλλαγές  μπορεί να γίνουν, μόνον αν προκύψουν εν των μεταξύ, θεομηνίες και φυσικές καταστροφές!

            Επιχειρεί  δηλαδή να μπλοκάρει την άμεση εκτέλεση έργων και την εκπόνηση μελετών που προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, μόνο και μόνο για να ταλαιπωρήσει τη Διοίκησή μας, αν φυσικά πετύχει κάτι. Το ότι έτσι ταλαιπωρεί πρωτίστως τους πολίτες, μάλλον δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.

            Δυστυχώς, αυτή τη στάση παρατάξεων της αντιπολίτευσης να «ροκανίζουν το χρόνο» και να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην παράγεται έργο στον τόπο μας,  αβαντάρουν και συνεπικουρούν συστηματικά και ορισμένοι επονομαζόμενοι «τοπικοί μπλόγκερς», πρόθυμοι να προσφέρουν τις κάθε είδους υπηρεσίες τους στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Διοίκησής, ορμώμενοι ένας Θεός ξέρει από ποια κίνητρα.

            Σε όλους αυτούς , λοιπόν, απαντάμε ξανά τα εξής:

            Μπορεί κάποιοι να έχουν σαν μοναδικό καημό τους, να εκδικηθούν  τους πολίτες του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου, επειδή στις εκλογές τους τιμώρησαν για το «βίο και την πολιτεία τους» και τους έστειλαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
            Μπορεί κάποιοι να έχουν ως «χόμπι» να ξυπνούν και να κοιμούνται σκαρφιζόμενοι τρόπους να πλήξουν τη Διοίκησή και να δημιουργήσουν έωλες εντυπώσεις.       Μπορεί κάποιοι να έχουν κάνει επιστήμη το μηδενισμό και την προσπάθεια απαξίωσης των πάντων, αλλά εμείς δεν είμαστε εδώ γι αυτά.
            Είμαστε εδώ για να εργαστούμε ώστε να κάνουμε το Ωραιόκαστρο ένα Δήμο -πρότυπο. Σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, παλεύοντας με τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόντρα στη μιζέρια και την εκδικητικότητα, υλοποιούμε μία -μία τις δεσμεύσεις μας, όπως η εξίσωση προς τα κάτω των δημοτικών τελών σε όλο το Ωραιόκαστρο (που κι αυτήν την ελάφρυνση του κόστους ζωής, πολέμησε η αντιπολίτευση).       
            Καταρτίσαμε ένα σύγχρονο Τεχνικό Πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις των τοπικών συμβουλίων και των λοιπών φορέων διαβούλευσης που προβλέπει η Νομοθεσία. Και συνεχίζουμε χωρίς να παραπονιόμαστε, αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρή μάχη απέναντι στα συμφέροντα.
            Την προσπάθεια αυτή δεν θα κατορθώσει να ανακόψει  κανείς,  ό,τι κι αν σκαρφιστεί. Γιατί η προσπάθεια αυτή αποτελεί χρέος  στους συμπολίτες μας και υλοποίηση της δικής τους εντολής. Η εντολή δόθηκε από τους πολίτες την 14/11/2010 και είναι ξεκάθαρη:
ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: