Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Την Κυριακή 22/5/2011 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελείται το μνημόσυνο του Ιωάννη Κυριακίδη.

Ο Ιωάννης Κυριακίδης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα του Δήμου Ωραιοκάστρου, έχοντας τελέσει επί σειρά ετών δημοτικός Σύμβουλος της κοινότητας Ωραιοκάστρου, εκτελώντας τα καθήκοντα του με συνέπεια, ευσυνειδησία και ηθική,  διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου το 1978, εώς το 1990.
Μια από τις επιθυμίες του πριν φύγει, ήταν να δοθεί το όνομα του στην οδό Μελισοχωρίου, μια και ήταν αυτός που βοήθησε και στήριξε στην διάνοιξη αυτού του δρόμου, που μας συνδέει σήμερα με το Μελισοχώρι και την Μυγδονία.
"Κανένας σύμβουλος δεν επιθυμούσε σύνδεση του Ωραιοκάστρου με το Μελισοχώρι, όλοι οι σύμβουλοι επεμέναν ότι οι δρόμοι που θα κατασκευάζονται πρέπει να είναι προς τη Θεσσαλονίκη, όμως εγώ έχοντας ζήσει τον πόλεμο, και βλέποντας με άλλο μάτι κάποιες καταστάσεις, πίστευα ότι το Ωραιόκαστρι πρέπει να έχει μια έξοδο διαφυγής προς τα πίσω, σε ώρα κακή, και έκανα μεγάλο αγώνα να γίνει αυτός ο δρόμος" Μου είχε διηγηθεί ο Ιωάννης Κυριακίδης εν ζωή.

Στο βιβλίο του Αδάμ Τσακαλίδη η Ιστορία του Ωραιοκάστρου γράφει για τον Ιωάννη Κυριακίδη ο τότε πρόεδρος Τσακαλίδης:
«Υπήρξε άριστος συνεργάτης, είχε στη διάθεση του απεριόριστο χρόνο και μετέβη πολλές φορές στην Αθήνα για προώθηση και επίλυση θεμάτων της τότε κοινότητας Ωραιοκάστρου.
Άριστος χαρακτήρας με πολλά και πλούσια χαρίσματα ήθους και ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας. Εάν επρόκειτο να ξαναγεννηθώ και να αρχίσω από την αρχή, θα τον επέλεγα και πάλι συνεργάτη μου».

Στη μνήμη του δημοσιεύουμε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες:
Στην αγορά του Ωραιοκάστρου το 1947
Στη φωτογραφία διακρίνονται: Κυριακίδης Ιωάννης, Κυριακίδου Λίζα, Κυριακίδου Φιλαρέτη, Κυριακίδης Ηρακλής, Κυριακίδης Στυλλιανός 



Γράφει η Κυριακίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: