Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ" 2011


ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
«Κονταξοπούλειο» δημοτικό γυμναστήριο
Οδός Θεσσαλονίκης- Μελίνα Μερκούρη
Τηλ. επικ. 2310694652


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων τις επόμενες ημέρες. Σήμερα, 11 Μαΐου η χορωδία της Ένωσης θα εμφανιστεί ερμηνεύοντας ποντιακά τραγούδια στην αίθουσα τελετών του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στα πλαίσια του αφιερώματος στον μεγάλο μουσουργό Οδυσσέα Δημητριάδη, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντίων Καθηγητών 2/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Παύλου Τσακαλίδη.

Το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαΐου θα πάρει μέρος στη συνάντηση χορωδιών, που διοργανώνει ο δήμος Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής στα Ν. Μουδανιά υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Δήμητρας Ζησέκα, ερμηνεύοντας τραγούδια από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η ΕΠΩΦ θα διαθέσει τιμητικό άγημα για την υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη.

Την Κυριακή 15 Μαΐου η ΕΠΩΦ σε συνεργασία με το δήμο Ωραιοκάστρου θα τελέσουν μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Εντός του ιερού ναού θα πραγματοποιηθεί σχετική ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΠΩΦ, Ηρακλή Τσακαλίδη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο απέναντι από τον Ιερό Ναό.
Την ίδια ημέρα, η χορευτική ομάδα ποντιακών χορών της ΕΠΩΦ θα εμφανιστεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 1ης γιορτής Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής που διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο, κλείνοντας έτσι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: