Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Κυνήγι» σε όσους αγνόησαν την περαίωση (έκαναν πως δεν άκουσαν)

Με υπουργική απόφαση, θα δίνεται εντολή σε όλες τις εφορίες ούτως ώστε να ψάξουν περίπου 500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην περαίωση.
Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί από τον υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελάς με στόχο φυσικά την είσπραξη εσόδων καθώς οι επαγγελματίες αναμένεται να επιβαρυνθούν αφού το κόστος του ελέγχου αναμένεται να αποδειχθεί πολύ υψηλότερο από την ελάχιστη επιβάρυνση ανά χρήση που όριζε ο νόμος της περαίωσης.
Έτσι, οι Εφορίες θα καλούνται να αναλάβουν τη διενέργεια ελέγχων με διαδικασίες εξπρές για να γνωρίζουν με ακρίβεια πόσα έσοδα θα εισπράξει το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Και όλοι αυτοί που έκλεισαν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους άρων άρων γιατί κάθε μέρα που περνούσε, χρεωνόταν όλο και περισσότερο, για να έχει το κράτος χρήματα να πληρώνει συντάξεις και μισθούς, όλοι αυτοί που αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι ουσιαστικά "άνεργοι", αλλά εφοριακά ενεργοί, θα πρέπει τώρα να ετοιμαστούν να πληρώσουν, έχουν δεν έχουν. Γιατί το κράτος χρειάζεται χρήματα.
Γιατί "λεφτά υπάρχουν".....
Και όλοι αυτοί που έχουν τεθεί στο περιθώριο, ενώ ήταν επαγγελματίες δεκαετίες, και συντηρούσαν την ελληνική αγορά, θα πρέπει να σταματήσουν να έχουν σύνδρομο στρουθοκαμηλισμού, και να ενεργοποιηθούν, να κάνουν κάτι, να πολεμήσουν, να αγωνιστούν για να μαζέψει λεφτά το κράτος....
Είμαι περιέργη για το που θα τους εντοπίσει η εφορία, όταν όλοι αυτοί έχουν φύγει, και η διεύθυνση τους φαίνεται η έδρα της επιχείρησης. Τα τηλέφωνα αλλάξαν, τα καταστήματα έκλεισαν.... Που θα τους βρει λοιπόν? Θα επιδίδει χαρτιά σε επιχειρήσεις που δεν είναι ενεργές και δεν υπάρχουν?

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.
Ο κάθε επαγγελματίας που σήμερα ακόμα διατηρεί την επιχείρηση του, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι "ΗΡΩΑΣ" με κεφαλαία γράμματα.
Μόνο που ο αγώνας του πάει χάμενος, οι φόροι που επωμίζεται στην πλάτη του κατασπαταλώνται τζάμπα, και άδικα.
Φτάσαμε όλοι εμείς οι Επαγγελματίες να παρακαλάμε να "πτωχεύσει" η Ελλάδα, για να σταματήσει το φαγοπότι. Γιατί τι χειρότερο μπορεί να πάθει ο ελεύθερος επαγγελματίας από αυτό που περνά τώρα.
Σε λίγο χρήματα δεν θα περνάνε από τα χέρια του, όλα θα διακυνούνται με εντολές τραπεζών, και ευρώ δεν θα βλέπει στο συρτάρι του, παρά μόνο ότι περισέψει. Και πως να περισέψει με 23% ΦΠΑ και 30% φόρους, και εξτρα φόρους έκτακτους, και προστίματα.
Να παρακαλάμε αυτά που περνάμε εμείς εδώ και 2,5 χρόνια, να τα περάσουν και όλοι οι άλλοι οι Έλληνες, γιατί μόνο τότε θα γίνει ξεσηκωμός.
Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούν και θα ενωθούν οι Έλληνες.
Όταν έχουν τα ίδια δικαιώματα όλοι.Όταν θα σταματήσει να πληρώνεται και ο δημ.υπάλληλος, όταν θα σταματήσει το δανεικό χρήμα, όταν θα είναι αναγκασμένος να εργαστεί τζάμπα, εθελοντικά....
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανισότητα. Κάποιοι αγωνίζονται και δεν πληρόνονται παρά μόνο χρεώνονται και κάποιοι απλά τα τρώνε.

Που θα πάει λοιπόν? Θα γυρίσει ο τροχός.... και εκεί που είμαστε θα 'ρθείτε και εσείς οι υπόλοιποι που τώρα κρύβεστε και κάνετε απλά κριτική. Γιατί η αγορά είναι ντόμινο.

Γράφει η Κυριακίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: