Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μ. Πέμπτης έως Κυριακής του Πάσχα


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• Μ. Πέμπτη: Εσπερινός με Θ. Λειτουργία Μ. Βασιλείου, 7-9π.μ.
• Μ. Πέμπτη: Ακολουθία των Αχράντων Παθών (12 Ευαγγέλια), 7μ.μ.
• Μ. Παρασκευή: Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και Εσπερινός της Αποκαθήλωσης, 8-11π.μ.
• Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου, 7μ.μ. – Έξοδος Επιταφίου 9μ.μ.
• Μ. Σάββατο: Εσπερινός και Θ. Λειτουργία Μ. Βασιλείου – Πρώτη Ανάσταση, 7:30-10π.μ.
• Μ. Σάββατο: Τελετή Αγίου Φωτός, 11μ.μ.
• Πάσχα: Ανάσταση-Όρθρος της Αναστάσεως-Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία 12μ.-2:30π.μ.
• Πάσχα: Εσπερινός της Αγάπης-Αγ. Γεωργίου (Δεύτερη Ανάσταση), 11π.μ.
Επισημάνσεις:
1. Τη Μ. Παρασκευή θα βρίσκονται ιερείς στα κοιμητήρια κατά τις ώρες 12μ.-2μ.μ.
2. Η Λιτάνευση του Επιταφίου θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Ναός-Β. Γεωργίου-Δημοκρατίας-25ης Μαρτίου-Υψηλάντους-Αριστοτέλους-Β. Γεωργίου-Ναός.
3. Το Μ. Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί η Θ. Λειτουργία έξω από το Ιερό Βήμα, επάνω στο κουβούκλιο του Επιταφίου. Είναι μία όμορφη παράδοση που μαζί με την τελετή της πρώτης Ανάστασης αξίζει κανείς να τη ζήσει!
4. Στην Ενορία μας μπορείτε να βρείτε όμορφες πασχαλινές λαμπάδες σε καλαίσθητη συσκευασία και μία σειρά τίτλων από ωφέλιμα βιβλία, κυρίως παιδικά, σχετικά με την εορταστική περίοδο. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντοτε προτιμότερο από τις αποκρουστικές φιγούρες που συνοδεύουν συνήθως τις λαμπάδες των παιδιών μας τα τελευταία χρόνια.
5. Η Ενορία μας, στην προσπάθεια που καταβάλει με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, ώστε να συνεχίσει τα δύο μεγάλα έργα κοινωνικής μέριμνας που έχει ξεκινήσει (Ενοριακός Παιδικός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών), έχει ήδη εκδώσει και κυκλοφορεί λαχνούς των δύο ευρώ για την ενίσχυση του σκοπού της. Η λαχειοφόρος αγορά θα διαρκέσει ένα χρόνο, οπότε και την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 θα γίνει η κλήρωση. Τα δώρα της λαχειοφόρου είναι ένα αυτοκίνητο , δύο ηλ. υπολογιστές και ένα κλιματιστικό. Η λαχνοί διατίθενται στον ι. Ναό και σε επιλεγμένα σημεία. Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Τα εν εξελίξει έργα γίνονται με πολύ κόπο και από πολύ αγάπη για τους συνανθρώπους μας.

Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, οι Πατέρες του Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλες οι Επιτροπές και Συνεργάτες του Ενοριακού έργου εύχονται σε όλους, το Φώς του Παναγίου Τάφου να Φωτίσει όλα τα σκοτάδια της ψυχής μας και να δώσει σε όλους προοπτική Ελπίδας και Αιωνιότητας.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!
Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΌΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ!

Δημοσιεύτηκε από ΧΡΟΝΟ
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=564:2011-04-19-07-32-14&catid=6:social&Itemid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: