Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΚΕΧΥΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Εκεχερεία στην Αρχαία Ελλάδα ήταν η παύση των εχθροπραξιών και πολέμων για ένα διάστημα συγκεκριμένο λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων.Ο Θεσμός αναγνωρίστηκε από όλους του Έλληνες και έγινε σεβαστός.
Ήταν μια μοναδική σύλληψη ιδέας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες λόγου κάποιου γεγονότος.
Η Εκεχειρία ίσχυε και κατά τη διάρκεια τέλεσης άλλων αγώνων (Πύθια,Ίσθμια, Νέμεα).

Σήμερα σε μνήμη κάποιων που χάνονται άδικα, τηρούμε όλοι ενός λεπτού σιγή.
Είναι ο ελάχιστος φόρος που δίνουμε εμείς όλοι οι υπόλοιποι σε αυτούς που έφυγαν για ένα σκοπό, δόθηκαν, θυσιάστηκαν.
Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή όφειλαν κάποιοι να κρατήσουν "Ενός λεπτού Σιγή" για τον "Κύριο".Μια μέρα ανακωχής, διότι όλοι είμαστε Χριστιανοί, και πιστεύουμε σε μια θρησκεία Ωραιοκαστρίτες, και Καλιθιώτες, και Μυγδονίτες φαντάζομαι έχουμε "κοινά έθιμα, κοινή θρησκεία, και κοινά πιστεύω".

Καλή η Αντιπολιτευτική τους δραστηριότητα, αλλά να γράφουν ολημερής επιστολές και να εκθιάζουν με τα χειρότερα λόγια τους αντιπάλους είναι αποτρόπεο, είναι ανάρμοστο, είναι απαράδεκτο Μεγάλη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον πρώην Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο, ο οποίος δεν χάνει καμία ευκαιρία να αυτοπροβληθεί. Εκεί αναφερόταν και η "γελειογραφία" που παρουσιάσαμε πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα... Μπορούσε να το κάνει και την Δευτέρα μετά το Πάσχα αυτό που έκανε, αλλά δεν σταμάτησε ούτε για "ενα λεπτό"....Δεν σταμάτησε ούτε για μια μέρα....
Προβλέψαμε για άλλη μια φορά την συμπεριφορά του....

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να βάλει άτομα να με απειλήσουν, να προσπαθήσουν να με αποτρέψουν να εκφράσω την άποψη μου, διαμέσω του μπλοκ....Μυνήματα απειλητικά, μαιλ ανώνυμα, μυνήματα μέσω του facebook κατ'εφθασαν αυτήν την Μεγάλη Εβδομάδα σε προσωπικό επίπεδο λόγο της διαφορετικής άποψης και  και οπτικής γωνίας που έχω από τον κ. Μπάτο.

Θα παρακαλέσω λοιπόν τον ανώνυμο να γίνει επώνυμος, και να πει αυτά που θέλει επώνυμα, υπογράφοντας τα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη....και εγώ η ίδια θα τα δημοσιεύσω ότι κι αν είναι.... 




Γράφει η Σοφία Κυριακίδου



Δεν υπάρχουν σχόλια: