Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΤΑΞΙ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΣ (ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Μεγάλη φούσκα και η εργασία στο ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη.
Οι Ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ κοιτάνε να εκμεταλλευτούν τον κόσμο που πάει να ζητήσει δουλειά. 
Στην ουσία παραχωρούν ευθύνες και έξοδα στους οδηγούς, και φτάνει ο οδηγός να εργάζεται για 0,8-1€ την ώρα, με ξενύχτια, με κινδύνους, και με 12ωρο στο τιμόνι, με ρίσκο να έχει ατύχημα και να το πληρώνει και αυτό από την τσέπη του, και να κινδυνεύει να πληρώνει και από την δική του τσέπη λεφτά προκειμένου να κρατήσει την δουλειά αυτή, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει, ελπίζοντας ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Η φούσκα ξεκίνησε από την εποχή του 2003-4 όταν οι τράπεζες άρχισαν να χρηματοδοτούν την αγορά αδείας ταξί.
Και εκεί που έβρισκες μία ολόκληρη άδεια με 180.000€  έφτασε λόγο της ζήτησης σε ένα χρόνο να πουλιέται η άδεια από 280.000-300.000€
Όλοι αυτοί που αγόρασαν τότε υπερχρεώθηκαν. Τα νοίκια των αδειών ανέβηκαν στην μίσθωση της αδείας.
Τώρα η άδεια έφτασε στις 120.000-130.000€  στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά η μίσθωση της αδείας έπεσε μόνο 200€  και όχι στο μισό που θα έπρεπε να πέσει όπως και η αξία της αδείας. Δεν υπάρχει αντιστοιχία. Το μίσθωμα μια ολόκληρης άδειας είναι 1.400ευρω μηνιαίως + τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου.



Και να ήταν τα αυτοκίνητα εώς 5ετία να το καταλάβω. Το ίδιο μίσθωμα ζητά και κάποιος που έχει αμάξι 10-12 έτη με εκατομμύρια χιλιόμετρα, το ίδιο ζητά και κάποιος που έχει 1 έτους. Πλήρη Ανισσοροπία.
Που είναι η ΓΕΣΕΕ, που είναι η οργάνωση των μισθωτών, που είναι το κράτος να ελένξει όλη αυτή την κατάσταση?
Και αναρωτιόμαστε υπάρχει ακόμα κόσμος που πηγαίνει να εργαστεί σαν οδηγός με 28μέρες εργασίας το μήνα και 8-15ευρω ημερομίσθιο? Υπάρχει δηλαδή κόσμος που εργάζεται σαν υπάλληλος και αν δεν πάει καλά η μέρα, βάζει και από την τσέπη του.
Ακόμα και σήμερα όταν όλοι εξεγείρονται, οι οδηγοί του ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης μένουν άπραγοι, και δέχονται αυτού του είδους τον εκβιασμό από τους Ιδιοκτήτες?

Ο Ιδιοκτήτης και ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει την δουλειά του. Θέλει να κάθεται στο σπίτι του και να παίρνει καθαρά λεφτά στο χέρι, χωρίς ζημίες, χωρίς έξοδα, χωρίς εφορίες, χωρίς ευθύνες, χωρίς άγχος του να βγει το μεροκάματο, χωρίς ρίσκο, χωρίς ξενύχτια χωρίς κούραση. Κάθεται στο σπίτι του, δεν την δουλεύει την άδεια ο ίδιος, για 5-10ευρω τη μέρα και περιμένει από τον οδηγό να του φέρει το πακέτο κάθε εβδομάδα.
Κατάντησε ο Έλληνας Θεσσαλονικιός να εργάζεται λοιπόν 12 ώρες χωρίς υπερωρίες, χωρίς σταμάτημα, χωρίς διάλειμμα για 10 ευρω, γιατί κάθε λεπτό που σταματά κινδυνεύει να χάσει και τα 10 ευρω.
Όταν ρωτήσαμε κάποιους ιδιοκτήτες πως θα βγει το νοίκι αφού υπάρχει κρίση και δεν βγαίνει το ποσό που ζητάνε, η απάντηση ήταν: "Να κάνει ο οδηγός το σταυρό του να έχει δουλειά και να βγάζει και τα 10ευρω". Δεν είπε κανείς ότι «το ξέρω ότι η αγορά άλλαξε», "το ξέρω ότι δεν βγαίνει ζητάω το ακατόρθωτο".
Το 40ευρω που ζητάνε δήθεν κατά αποκοπή σημαίνει + πετρέλαιο+ ΦΠΑ+60ευρω μηνιαίως συμμετοχή για το σιμπί του κέντρου + τα ένσημα σου.Όλα αυτά βαρύνουν τον οδηγό.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ : να γυρίσουν στα παλιά δεδομένα ή στα δεδομένα της Ευρώπης. 
Όπου από το τζίρο της μέρας βγαίνουν τα έξοδα και ότι περισσέψει θα είναι 50-50 οδηγός-ιδιοκτήτης αφού πληρωθούν πετρέλαια, ασφάλειες, ζημίες, ένσημα. Και έτσι θα ήταν το σωστό, το ρίσκο να είναι 50-50 και όχι του υπαλλήλου, αλλά χωρίς να αντιδράσει ο κόσμος που αρχίζει να πέφτει σε κατάθλιψη λόγο της κατάστασης, χωρίς αγώνα, τίποτα δεν κερδίζεται έτσι.Αγώνας και συναδελφικότητα, αλληλοστήριξη χρειάζονται λοιπόν οι οδηγοί που βάζουν κάθε μέρα το κεφάλι τους στη λαιμιτόμο.


ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ
Ζευγάρι λήστεψε οδηγό ταξί, το απόγευμα της Κυριακής, έξω από νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη παίρνοντας λεία τις εισπράξεις της ημέρας.

Θύμα απόπειρας βιασμού και ληστείας έπεσε μία 32χρονη οδηγός ταξί νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης περίπου 40χρονών σύμφωνα με όσα κατέθεσε η οδηγός επιβιβάστηκε στο ταξί στην περιοχή της Τούμπας και ζήτησε να τον μεταφέρει στα ΚΤΕΛ του Νομού Χαλκιδικής. Εκεί, σε ερημική τοποθεσία της επιτέθηκε, ενώ όταν η 32χρονη αντιστάθηκε την τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ φεύγοντας πήρε μαζί του και τις εισπράξεις που είχε μαζί της, περίπου 30 ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και επιβιβάστηκε πιθανότατα σε δίκυκλο, όπου τον περίμενε συνεργός του.

Δολοφονία οδηγού ταξί (26-12-2009)
 
Φρικτό θάνατο βρήκε ένας νεαρός 32χρονος οδηγός ταξί τα ξημερώματα ανήμερα των Χριστουγέννων στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Ο 32χρονος οδηγός βρέθηκε μαχαιρωμένος στο λαιμό και το πρόσωπο, σε ερημικό δρόμο της Πυλαίας, από αστυνομικούς. 
Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τη δολοφονία οδηγού ταξί, τα ξημερώματα, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Αντιδρούν οι συνάδελφοι του ακινητοποιώντας τα οχήματα τους την ημέρα της κηδείας του.Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο άτυχος 32χρονος φέρει έξι βαθιές μαχαιριές στο λαιμό, εν..

Nέα ληστεία οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη

Ανω κάτω έγινε το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν σημειώθηκε νέα ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις συχνότητες των ραδιοταξί της Θεσσαλονίκης και δεκάδες ταξί κινήθηκαν προς την περιοχή της ληστείας, αναζητώντας τους δράστες που κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν.
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους στην περιοχή της Πυλαίας, οι οδηγοί οργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν το νέου κρούσμα.

Νέα επίθεση σε οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη
Μορφή "επιδημίας" έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε βάρος οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη.
Μετά τις δύο χθεσινές επιθέσεις, σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε άλλη μία. Αυτή τη φορά, ο δράστης επιχείρησε με την απειλή μαχαιριού να ληστέψει οδηγό. Όταν ο τελευταίος αντέδρασε, ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά στην κοιλιακή χώρα και τράπηκε σε φυγή.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου. Νωρίτερα, ο δράστης επιβιβάστηκε στο ταξί από την οδό Αγ. Δημητρίου, ζητώντας από το θύμα να τον μεταφέρει -μέσω της περιφερειακής οδού- στην περιοχή της Πυλαίας.
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον οδηγό.
Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
 
Ληστεία οδηγού ταξί στο Ωραιόκαστρο
Ο δράστης με την απειλή μαχαιριού τις εισπράξεις και το κινητό του τηλέφωνο και εξαφανίστηκε
23 Οκτ 2010 - 11:33
 
 
ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΔΙΓΟΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΧΙ SCODA OCTAVIA ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΩΙ.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ 2.000 ΕΥΡΩ. ΠΟΣΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ 40 ΕΥΡΩ

 Γράφει η ΣΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια: