Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

  • Ενδιαφέρον έδειξε μεγάλο η Σερβία και συγκεκριμένα ο Δήμος στην πόλη Νοβισαντ για αδελφοποίηση με τον Δήμο Ωραιοκάστρου.
Στο παρελθόν με κάποιον Βασίλη από Θεσσαλονίκη (πρώην αθλητή στίβου, πιθανός με τον Παπαγεωργόπουλο) είχαν κάνει επαφές αλλά το σχέδιο δεν ευόδωσε μας είπε ο Δήμαρχος Alexander Jovanovic. Επίσης το 1999 ο Δήμος Ηλιούπολης(Αθήνα) είχε κάνει αδελφοποίηση με το Νοβι Σαντ, μετά μεσολάβησε ο Πόλεμος και η επαφή σταμάτησε.
To Noβισαντ είναι 75χιλ πιο πάνω από το Βελιγράδι και είναι από τις πιο όμορφες και μεγάλες πόλεις της Σερβίας, με πλακόστρωτα δρομάκια, και κτίρια επηρεασμένα από την Ουγκαρέζικη Αρχιτεκτονική.

  • Ακόμα ενδιαφέρον έδειξε και μεγάλο και γνωστό Λύκειο της περιοχής  όπου η διευθύντρια μας διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί πολύ συνεργασία και αδελφοποίηση με κάποιο Λύκειο της Θεσσαλονίκης και στόχος της είναι να βάλει σαν μάθημα ξένης γλώσσας τα "ελληνικά" στο Λύκειο αυτό.

Τι εστί αδελφοποίηση σχολείων?
Η αδελφοποίηση περιλαμβάνει αμοιβαία και στενή υποστήριξη σε εκπαιδευτικά ζητήματα, συχνή ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των δύο σχολείων,τηλεδιασκέψεις,  εκδηλώσεις -εκατέρωθεν- για το πολιτισμικό έργο των σχολείων, με σχετικές δημοσιεύσεις, προετοιμασία - υποδοχή και φιλοξενία κατ΄ οίκον των μαθητών και των καθηγητών σε αμοιβαίες εκπαιδευτικές ανταλλαγές

Φωτογραφίες από  την πόλη ΝΟΒΙΣΑΝΤ



Novi Sad Photos


Novi Sad Photos


Novi Sad Photos


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: