Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τα μούρα Goji Berry Το πιο δυνατό φυσικό αντι-οξειδωτικό στον κόσμο ! Το σούπερ φρούτο από το Θιβέτ

Λύκιο Μπαρμπάρουμ

Μπορεί το όνομά του να μας ήταν άγνωστο μέχρι πριν λίγο καιρό, όμως από τη στιγμή που οι επιστημονικές έρευνες το κατέταξαν μέσα στη λίστα με τα super foods η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη, με celebrities- ανάμεσά τους η Μαντόνα και η Μίσα Μπάρτον- να τρελλένονται γι' αυτο

 Το συγκεκριμένο φυτό βοηθά:

  • στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • increase sperm production στην αύξηση της παραγωγής σπέρματος
  • improve circulation βελτιώνουν το κυκλοφοριακό
  • inflammation τη μείωση της φλεγμονής
  • improve vision including macular degeneration βελτίωση της όρασης που περιλαμβάνει εκφύλιση της ωχράς κηλίδας 
  • θεωρείται το φυτικό Viagra αφού ανεβάζει την libido και στα δύο φύλα
  • Παράλληλα έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και ενεργοποιεί την σερετονίνη μας βοηθώντας σημαντικά στο να χάσουμε κυρίως σπλαχνικό λίπος, δηλαδή από την περιοχή της κοιλιάς και το στομάχι.


Οι καρποί του Goji Berry έχουν μοναδικές και εξαιρετικές διατροφικές ιδιότητες.
Περιέχουν 18 αμινοξέα εσωκλείοντας  8 αποκαλούμενες βασικές βιταμίνες. Περιέχουν επίσης 21 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμπεριλαμβανομένου το  σίδηρο, το ψευδάργυρο, το χαλκό, το φώσφορο, και το σελήνιο.  Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες Β1, Β2, Β6, & Ε. 
Το Goji Berry περιέχει 400 φορές επιπλέον βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι, και παραπάνω βήτα-καροτίνη από τα καρότα. Περιέχει επιπλέον 4 πολυσακχαρίτες κατά αποκλειστικότητα. Εργαστήρια έχουν αναγνωρίσει την ουσιαστική συμβολή του στη δύναμη και ισορροπία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Επιπλέον τεστ που διεξάχθηκαν στα εργαστήρια BRUNSWICK της Αμερικής και NUTRINON  της Γαλλίας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τη μέθοδο ORAC η οποία μετράει την αντι–οξειδωτική δύναμη των τροφών, επιβεβαίωσαν την ύψιστη αντι-οξειδωτικότητά και αντι-γηραντική του ιδιότητα.
Λέγεται ότι κάποιος κινέζος που το έτρωγε έζησε 220 χρόνια

Οι καρποί αυτοί χρησιμοποιούνταν για χρόνια από τους κατοίκους των Ιμαλάϊων, οι οποίοι παρουσίαζαν σε εκπληκτικά μεγάλο βαθμό μακροζωία.
Ήταν οι πρώτοι που εκθείασαν τις ιδιότητες αυτού του θησαυρού, ο οποίος πρόσφατα αποκαλέστηκε σε τεύχος των TIMES “υπέρ-φρούτο”
Εάν και φυλάσσονταν για πολλά χρόνια ως μυστικό από τους αρχαίους Κινέζους βοτανολόγους, οι ιδιότητες του αναδείχθηκαν από τον Αμερικανό Dr. Earl Mindell, συγγραφέα πάρα πολλών best seller για τη διατροφή.
Που θα τα βρείτε:https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6694556841685076051#editor/target=post;postID=343346189575226821

<a href="http://go.linkwi.se/z/11140-1/CD1134/?" target="_blank">Κάντε κλικ εδώ</a><img src="http://go.linkwi.se/delivery/cr.php?an=CD1134&amp;cn=11140-1&amp;" alt=""/>


Θα τα βρείτε σε καταστήματα με βότανα  σε αποξηραμένη μορφή σαν τις σταφίδες σε κόκκινο σκούρο χρώμα.
Βάλτε στη διατροφή σας μια κουταλιά της σούπας καθημερινά στο πρωινό σας με φυτικές ίνες ή μούσλι, θα αποφύγετε ιώσεις, θα δυναμώστε το ανοσοποιητικό σας, θα αισθανθείτε ότι σας κόβουν την όρεξη και βοηθούν και στο κάψιμο λίπους.

Τώρα μπορείτε να το καλλιεργήσετε και στον κήπο σας
Το Λύκιο Μπαρμπάρουμ (ή Γκότζι Μπέρι) ανήκει στην κατηγορία των super φρούτων, όπως και το Ιπποφαές. Ασιατικής καταγωγής πολυετές δεντράκι μ΄εύκολη ανάπτυξη, καλλιεργείται σ' όλο τον κόσμο.Φυλλοβόλο πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο και πλάτος τα 50εκ. Μεταφυτέψτε το φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα (17-20εκ.) σε ηλιόλουστη θέση. Αναπτύσσεται και σε άγονα, αμμώδη εδάφη αλλά καλά στραγγιζόμενα. Κλαδέψτε μετά το τέλος της καρποφορίας. Ποτίζετε προσεκτικά το χειμώνα. Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο λιπαίνετε με το βιολογικό λίπασμα POKON για φρούτα και λαχανικά Οι πλήρως ώριμοι καρποί του μπορούν να φαγωθούν ωμοί, να αποξηρανθούν ή να μαγειρευτούν. Ανθεκτικό στο κρύο.



Αναρτήθηκε από την Κυριακίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: