Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΟΥ


«Λειτουργούσε συγκεντρωτικά, δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια κινήσεων», δήλωνε σε συνέντευξή δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του, για τον Ν. Μπάτο. Όπως λειτουργούσε σαν δήμαρχος, έτσι φαίνεται να λειτουργεί και σαν αντιπολίτευση, αφού στις τρεις θέσεις που δικαιούταν η παράταξή του – στις διάφορες επιτροπές του Δήμου- στις δύο όρισε τον ευατό του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται, ότι ο Ν. Μπάτος, με τον τρόπο που συνεχίζει να λειτουργεί, όπως έχασε τη δημαρχία, ίσως χάσει τώρα και την παράταξή του. 

Ήδη ο δεύτερος σύμβουλός του σε ψήφους ο Ιωσηφίδης Κυριάκος του επέρριψε τις ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα, «κούρασε μετά από 16 χρόνια διοίκηση» δηλώνει σε συνέντευξη του στο «ΧΡΟΝΟ» και συνεχίζει «λειτουργούσε συγκεντρωτικά, δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια κινήσεων». 

Είχε προηγηθεί άλλη μια συνέντευξη του πρώτου σε ψήφους συμβούλου του Αταμιάν Π., στην ίδια εφημερίδα που έκανε λόγο «για ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» και ότι «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε στα λάθη που έγιναν». 

Ο Ν. Μπάτος, όπως αποδείχθηκε, είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα προεκλογικά, περιτριγυρισμένος από τους γνωστούς αυλοκόλακες. Έφτασε στο σημείο να δυσκολεύεται να διαβάσει και αυτά ακόμη τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που ο ίδιος είχε παραγγείλει, στερώντας από τον εύατό του κάθε δυνατότητα αναστροφής του κλίματος. Η προσγείωσή του στην μετεκλογική πραγματικότητα, γίνεται χωρίς να κατεβάσει τις ρόδες προσγείωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται και κυρίως με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Ν. Μπάτος, λόγω του κλίματος δυσπιστίας, που αντιμετωπίζει στην παράταξή του, αναγκάσθηκε να προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου τη Γαβότση Όλγα, παρά τις αντιρρήσεις της άλλης παράταξης της αντιπολίτευσης του Αστέριου Γαβότση και παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχε για αυτόν, στον Β΄ γύρο, στη Λητή, η ανάλογη επιμονή του για τη στήριξη της συγκεκριμένης υποψήφιας. Και για τις άλλες δύο θέσεις στις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής, έβαλε τον εύατό του. Ακόμη και για την επιτροπή της Απογραφής, πάλι δεν εμπιστεύθηκε άλλον σύμβουλο και όρισε πάλι τη Γαβότση Όλγα. 

Με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να προκαλέσει, προφανώς και τη δυσαρέσκεια των άλλων τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, που αποκλείστηκαν, από όλες τις επιτροπές. Κάποιοι από τους συμβούλους του, άρχισαν να κρατούν αποστάσεις από τα τεκταινόμενα, επιφυλασσόμενοι πιθανόν για τις μελλοντικές τους επιλογές".

Επαναδημοσιευση απο το
http://www.oraiokastro.net/oraiokastro.aspx?scn=1&a_id=1&page=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: