Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗ


Οι ημέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήταν μια καλή ευκαιρία να γιορτάσουμε παιδιά και δάσκαλοι.

Τέσσερις διαφορετικές εκδηλώσεις έγιναν στο σχολείο μας, 11 άνθρωποι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν. Βλέπετε κάθε ηλικία θέλει τα δικά της παιχνίδια και τραγούδια, κι εμείς στρωθήκαμε στη δουλειά.

Καλέσαμε λοιπόν τα παιδιά μας, μικρά και μεγάλα στο σχολείο μας για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Μέσα από τα παιδαγωγικά παιχνίδια, τις κατασκευές, το τραγούδι, και όλα αυτά στα Αγγλικά, αφήσαμε ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας, μάθαμε καινούρια πράγματα και ήρθαμε πιο κοντά. Ήταν και ο Άγιος Βασίλης εκεί, που ποτέ δε μας ξεχνά. Λάβαμε τα δώρα μας και ανταλλάξαμε τις πιο θερμές ευχές μας.

Καλέσαμε και τους μαθητές μας που πέτυχαν στις εξετάσεις για να τους απονείμουμε τα πτυχία τους και να τους συγχαρούμε όχι μόνο για την επιτυχία τους αλλά και για τις προσπάθειες τους που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Φέτος είχαμε τη χαρά να δημιουργήσουμε με τους μουσικόφιλους μαθητές μας αλλά και τους δασκάλους μια μικρή χορωδία. Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό τραγουδήσαμε γνωστά και άγνωστα αγγλικά κάλαντα στο σχολείο μας αλλά και στους καταστηματάρχες της περιοχής μας που πήραν μια ευχάριστη έκπληξη.
Τα χρήματα που μαζέψαμε θα δοθούν στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ που φιλοξενείται στον τόπο μας.

Κάλαντα όμως δεν είπαμε μόνο εμείς. Την ημέρα των ελέγχων μας τίμησε το σχολείο μας η χορωδία ποντίων και φίλων Ωραιοκάστρου και μας έψαλε με πολύ αγάπη τα ποντιακά κάλαντα.

Απονομές πτυχίων, κάλαντα, παιχνίδι, τραγούδι και χορός ήταν ένας ωραίος τρόπος να κλείσουμε τη χρονιά και να υποδεχτούμε τη καινούργια.

Και για να μην περάσουν οι γιορτές με τεμπελιά και ηλεκτρονικά μόνον, θεσμοθετήσαμε τρεις διαγωνισμούς.
Έναν διαγωνισμό γραφής για μικρά παιδιά με βραβείο βιβλία.
Έναν διαγωνισμό γραφής για μεγαλύτερα παιδιά με βραβείο ένα notebook.
Ένα διαγωνισμό φωτογραφίας, βίντεο με βραβείο μια φωτογραφική μηχανή.

Καλή μας χρονιά με υγεία και δημιουργία!

Aναστασία Καραογλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: