Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Νέα ήθη και νέες πρακτικές από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντο...

"...καλή αρχή και καλή χρονιά.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου – ο νέος-  Δημήτρης Σαραμάντος, ως συνηθίζει  - από τον Δήμο Καλλιθέας – ξεκίνησε την χρονιά της διοίκησης του από την εκκλησία. Έτσι  λοιπόν, πρώτα λειτουργήθηκε στην εκκλησία του  Ωραιοκάστρου, στη συνέχεια πήγε μαζί  με δημοτικούς συμβούλους αλλά και φίλους στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, όπου και δέχτηκε τις ευχές τους. Περιττό να αναφέρουμε ότι μέχρι αργά το μεσημέρι, το δημαρχείο ήταν ανοιχτό και ο Δήμαρχος ήταν εκεί για να συνομιλήσει και να δεχτεί τις ευχές από τους κατοίκους του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου. 

Η διαφορά όμως ήρθε, απ’ ότι είδαμε, στην Εκκλησία. 
Πρώτα απ’ όλα δεν έκατσε στο στασίδι δίπλα στου Μητροπολίτη και όπως μας είπε δεν σκέφτεται να κάθετε εκεί όποτε πηγαίνει στην εκκλησία – πράγμα που το έκανε και στο Δήμο Καλλιθέας- και επίσης δεν θα λέει το Πιστεύω ή το Πάτερ υμών – πρακτική του προηγούμενου Δημάρχου – γιατί τα σύμβολα της πίστεως μας πρέπει να λέγονται από όλους τους πιστούς μέσα στην εκκλησία.
Όποτε θα πηγαίνει στην εκκλησία, αν υπάρχει θέση, θα στέκετε στην πρώτη σειρά, αλλά κι αν δεν είναι δυνατόν αυτό, δεν χάθηκε ο κόσμος, θα είναι μαζί με τους πιστούς όπου υπάρχει θέση.
Αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι μία διαφορά, πρακτικής και σεβασμού των πιστών αλλά και του χώρου. Αν το τηρήσει – κάτι που το έχει πράξει στον Δήμο Καλλιθέας – θα μας δώσει χαρά, γιατί, θέλουμε ο Δήμαρχος μας να είναι ένας από εμάς, χωρίς φαμφάρες και μεγαλουπερηφάνειες".  

Αναρτήθηκε από http://oraiokastronea.blogspot.com/2011/01/blog-post.html#more

Πάντως για του λόγου το αληθές, ο κ. Νίκος Μπάτος έλειπε από την Λειτουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: