Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Πέμπτη 20/1 στις 6 το απόγευμα.

"Οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου αναμένουν με ενδιαφέρον την μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι κατά κύριο λόγο τυπικού χαρακτήρα (φαίνεται ότι και η νέα Δημοτική Αρχή θα ακολουθήσει την «πεπατημένη», φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά κύριο λόγο διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα).  
Τα όσα όμως διαδραματίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση (έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων) καθώς και όσα μεσολάβησαν (πρώτες ανακοινώσεις από Σαραμάντο για την υπερχρέωση του νέου Δήμου, ανεξαρτητοποίηση Χατζηπαραδείση, ανάρτηση του αλαζονικού, απειλητικού σημειώματος του ειδικού συμβούλου του Σαραμάντου) διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Από τα 20 θέματα της ημερήσιας διάταξης ενδιαφέρον φαίνεται να έχει το 18ο: « Αποδοχή και έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο: Δράσεις για την ενίσχυση του τοπικού ανθρώπινου κεφαλαίου, συνολικού προυπολογισμού 1.274.710 ευρώ και εξουσιοδότηση του Δημάρχου να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.», κυρίως λόγω του υψηλότατου προυπολογισμού.
Επίσης, ενδιαφέρον είναι και το 19ο: «Εξέταση αίτησης παραίτησης του κ. Χατζηαντωνίου Ευαγγέλου, Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μυγδονίας και αντικατάστασή του.»
Ο κ. Χατζηαντωνίου φαίνεται λοιπόν πως είναι ο μοναδικός, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πρόεδρος νομικού προσώπου ή δημοτικής επιχείρισης των τριών συνενωνόμενων δήμων που υπέβαλλε την παραίτησή του. Και έχει τα εύσημά μας, αφού δεν νοείται να βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να συνδιοικείς με την πλειοψηφία, έστω και για 2 περίπου μήνες (μέχρι την συγχώνευση των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων και τον ορισμό νέων διοικήσεων).  Ο διευρυμένος Δήμος Ωραιοκάστρου, βάσει του «Καλλικράτη» θα μπορεί να έχει 1 νομικό πρόσωπο (π.χ ΠΟΔΩ), 1 κοινωφελή επιχείρηση (π.χ ΔΗΚΕΩ) και μια επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), αναμένονται λοιπόν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου και ο ορισμός νέων διοικήσεων. Μέχρι τότε μπορούν να συνεχίσουν οι προηγούμενες διοικήσεις ή να αντικατασταθούν τα μέλη τους από την πλειοψηφία.
Σ’ εμάς πάντως έκανε εντύπωση ότι από την παράταξη του Μπάτου ούτε ο Αταμιάν παραιτήθηκε από Πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ ούτε και ο Παρπόρης από Πρόεδρος του ΠΟΔΩ, πως λοιπόν ο κ. Νίκος να μην βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» και να μην εμπιστεύεται για τις επιτροπές παρά μόνο τον εαυτό του και την Γαβότση από την Λητή.
Τέλος περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίτηση της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις των εισιτηρίων από τον ΟΑΣΘ και την Κυβέρνηση.
Θα τα ξαναπούμε βέβαια όλα αναλυτικά μετά το Δημοτικό Συμβούλιο".

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 18-1-2011

http://www.otroxos.gr/oraiokastro/reportage/248--201-6-

Δεν υπάρχουν σχόλια: