Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"Οποιος τα λόγια σου μετρά και τσ’ όρκους σου πιστεύγει στη θάλασσα πιάνει λαγούς και στα βουνά ψαρεύγει " με τι άλλο θα ασχοληθούμε λοιπόν σε αυτή την κοινωνία του Ωραιοκάστρου

Σε Ρεπορτάζ του "Τροχού", 10-1-2011.

http://www.otroxos.gr/oraiokastro/reportage/235-2011-01-10-11-46-29 

Αναφέρει τον τίτλο. 

"Κρούσμα απίστευτης αλαζονείας από ειδικό Σύμβουλο του Σαραμάντου. 

Μια από τις βασικές αιτίες της πτώσης της διοίκησης Μπάτου ήταν η μεγάλη αλαζονεία που επιδείκνυε. Ο Σαραμάντος από πολύ νωρίς, με τη βοήθεια των δημοσκοπήσεων που έκανε, είχε καταλάβει ότι αυτό ήταν ένα από τα βασικά σημεία που θα μπορούσε να «χτυπήσει» τον Μπάτο. Σε όλη την προεκλογική περίοδο λοιπόν ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας κρατούσε χαμηλούς τόνους και δεν απαντούσε επιθετικά στις επιθέσεις των αντιπάλων του. Ήθελε να δείξει ότι είναι το «καλό παιδί» που θα φέρει μια άλλη νοοτροπία στον Δήμο, μακριά από την αλαζονεία του Μπάτου. Και τελικά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, ανταμείφθηκε για την αυτοσυγκράτησή του και κέρδισε τον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Πριν όμως αναλάβει καλά – καλά την Διοίκηση είχαμε τα πρώτα εντονότατα κρούσματα αλαζονικής συμπεριφοράς και από τον ίδιο, αλλά και από τους συνεργάτες του. Είχαμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Δούμπαλα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για την οποία γράψαμε στο σχετικό άρθρο μας και η οποία έκανε ιδιαίτερα κακή εντύπωση σε όλους τους πολίτες που ήταν παρόντες.
Το τελευταίο όμως κρούσμα θράσους και αλαζονείας από τον ειδικό Σύμβουλο του Σαραμάντου, τον κ. Μάνο Αρσένη, είναι πραγματικά απίστευτο. Τέτοια φαινόμενα δεν είχαμε ποτέ, ούτε και στις χειρότερες στιγμές της διοίκησης Μπάτου.Με δυο λόγια ο συγκεκριμένος κύριος, εκ των στενοτέρων συνεργατών του Σαραμάντου εδώ και αρκετά χρόνια, τοποθέτησε στην πόρτα του καινούργιου του γραφείου (στο Δημαρχείο) ένα σημείωμα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται και αυτός και το αφεντικό του. Στο σημείωμα αυτό (βλ. σχετική φωτογραφία) γράφει τα ακόλουθα: "ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ Ή ΕΝ ΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΕΚΠΛΗΞΗ Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΑΚΡΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ Η κ. ΣΟΦΙΑ"
Νομίζουμε ότι ο οποιοσδήποτε σχολιασμός είναι περιττός, ο συγκεκριμένος κύριος θα πρέπει να απομακρυνθεί ΠΑΡΑΥΤΑ από τον κ. Σαραμάντο, διαφορετικά θα έχει ακέραια την ευθύνη.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των υπαλλήλων του δήμου Ωραιοκάστρου από τον «κολλητό» του Δημάρχου μπορεί να είναι βέβαια γελοία, δείχνει όμως ότι ο Σαραμάντος «δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο», αφού σε πολλούς από τους υπαλλήλους του δήμου, που τώρα προσπαθεί να τρομοκρατήσει, στηρίχτηκε για να αναριχηθεί στην εξουσία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου, κ. Γραμενούδης, σε συνομιλία που είχαμε επέκρινε την ενέργεια του κ. Αρσένη και μας δήλωσε ότι ο Σύλλογος θα εκδόσει σχετική καταδικαστική ανακοίνωση."

**************************************************************************
Σε άλλη δημοσίευση 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=59731&catid=6
 Θεσσαλονίκη: Σύμβουλος του δημάρχου Ωραιόκαστρου απειλεί υπαλλήλους!

Τοιχοκόλλησε ανακοίνωση-πρόκληση και προειδοποιεί ότι όποιος τον ενοχλήσει θα... εξοστρακιστεί σε τοπική κοινότητα (δείτε την ανακοίνωση)

Όπως γράφει το spnews.gr, ο ειδικός σύμβουλος του νέου δημάρχου κ. Δημήτρη Σαραμάντου, κ. Μάνος Αρσένης τοιχοκόλλησε στην πόρτα του γραφείου του ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι όποιος μπει μέσα χωρίς την άδεια του, θα «εξοστρακιστεί» σε τοπική κοινότητα!
**********************************************************************



 Στο blog  http://oraiokastronea.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html 
δημοσιευτηκε 13/1/2010 η εξής απάντηση:

"Ντροπή σε όλους μας μα ποιο πολύ σ’ εκείνους που ξεχνάνε 

...εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με το τι έγραψε συνεργάτης του Σαραμάντου έξω από την πόρτα του γραφείου του.
Δεν ασχολούμαστε με τις παρανομίες  δίπλα μας!
Με τα παράνομα τετραγωνικά...
Με τις παρανομίες εμπορικών κέντρων...
Με τα παράνομα μπροστά στα σπίτια μας!
Με τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια!
Με τους παράνομους συσχετισμούς δυνάμεων!
Με την αμνησία  που μας έχει πιάσει ξαφνικά και το φάντασμα του χθες το κάναμε ήλιο!
Με την ΚΛΟΠΗ στο Κ.Α.Π.Η. του Ωραιοκάστρου  όπου έκλεψαν – άραγε ποιοι;- τους σκληρούς δίσκους του  προμηθειών, της τεχνικής υπηρεσίας και της μέριμνας; Με αυτό το μέγα σκάνδαλο και ούτε κουβέντα από κανέναν, που σκίζονται  για τον Σαραμάντο και όποιος είναι δίπλα του. 
Ξεχάσατε  τόσα χρόνια τι λέγατε για τον πρώην και τώρα μόνο που δεν φιλιέστε!
Εντάξει, έκανε ένα λάθος ο άνθρωπος, έκανε ένα αστείο, που δεν θα έπρεπε να το κάνει, τι πρέπει τώρα να κάνουμε να του πάρουνε το κεφάλι για να ησυχάσετε;
Αίμα, θέλετε αίμα για να χορτάσει η βαριεστιμάρα της καθημερινότητα σας;
Ο αναμάρτητος πρώτος να ρίξει την ...κοτρόνα  του!
Εσείς που κρίνεται, χωρίς συναίσθημα, δείτε πρώτα στον καθρέφτη τον εαυτό σας και μετά να μιλάτε!
Δηλαδή το πρόβλημα του Ωραιοκάστρου είναι στο χαρτί που γράφτηκε έξω από το γραφείο του και όχι τα χαμένα χρόνια που περάσανε ανεκμετάλλευτα;
Τα χρέη που φορτώσανε στην διοίκηση του Σαραμάντου δεν είναι πρόβλημα;
Τα μηχανήματα που δεν δουλεύουν δεν είναι πρόβλημα;
Οι προμηθευτές που έχουν να πάρουν λεφτά από την εποχή των Δεινοσαύρων δεν είναι πρόβλημα;
Οι εκπαιδευτές που έχουν να πληρωθούν εδώ και μήνες και όταν πήγαν να ζητήσουν τα λεφτά τους οι άνθρωποι τους είπανε να τα πάρουν από τον Σαραμάντο, δεν είναι πρόβλημα;
Οι επιθέσεις που δεχόμαστε και δεχόμαστε ακόμα από τους θρασείς του παρελθόντος δεν είναι πρόβλημα;
Και αντί να καλέσουμε τα κανάλια για αυτά όλα, τα καλούμε για ένα ανθρώπινο λάθος.
Για την κλοπή πότε θα μιλήσετε, πότε θα φωνάξετε, πότε θα το ψάξετε, για να δούμε τι σκοπό είχε και τι ήθελε να καλύψει;
Ακόμα δεν έκλεισαν μήνα και δεν χορταίνεται να ρουφάτε το  αίμα...όταν τόσα χρόνια σας το ρουφούσαν..."
************************************************************************
Η δική μας εκδοχή:

Το σημείωμα κακώς διατυπώθηκε κατ΄αυτό τον τρόπο.Ίσως ήταν πάνω στον πανικό διότι υπήρχε ο φόβος κλοπής και καταστροφής δεδομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Μάλιστα το κρούσμα κλοπής σκληρών δίσκων της Τεχνικής Υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου είναι πολύ πρόσφατο και δεν ξεχνιέται, και φαίνεται ότι έγινε θελημένα για να δημιουργήσει πρόβλημα στον νεο Δήμαρχο στην αρχή της θητείας του.
Τώρα κάποιοι αντίπαλοι και πολύ φανατισμένοι απέναντι στον Σαραμάντο και στους συνεργάτες του, αναζητούν αφορμές και λεπτομέρειες για να βάλουν ετικέτες και να οδηγήσουν σε εσφαλμένες εντυπώσεις τον λαό του Ωραιοκάστρου δημιουργώντας προβλήματα, είναι λάθος να δίνουν έκταση σε τέτοια θέματα. Αλλού πονάμε, και άλλα προβλήματα εχουμε πιο σοβαρά και ως μεμονωμένες μονάδες, και ως κοινωνίες.
Ο κ. Μάνος Αρσένης πιθανώς εννοούσε ότι "δεν επιθυμεί κανείς να μπει στο γραφείο του εν απουσία του, γιατί αισθανόταν την μεγάλη ευθύνη στους ώμους του" για τα στοιχεία του Δήμου.
Κακώς το διατύπωσε ως απειλή, θα μπορούσε να μαζέψει τον κόσμο και να το πει προφορικά ως εντολή. Καλό θα ήταν να λύξετε ένα τέτοιο θέμα και να ασχοληθείτε με το πως θα κάνουμε τον τόπο αυτό καλύτερο...Κατηγόριες και κακίες όλοι μπορούμε να ρίξουμε σε κάποιον...Λάσπη το μόνο εύκολο, σκυβουμε την μαζεύουμε από κάτω και την πετάμε. Καλές κουβέντες λίγοι θα πουν.....

Κυριακίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: